Spring naar bijdragen

Christelijke hulpverlening Pakistan komt op gang


Aanbevolen berichten

Verschillende christelijke hulporganisaties hebben al ruim een half miljoen euro opgehaald voor christelijke slachtoffers van de watersnoodramp in Pakistan, zo meldt het Nederlands Dagblad. Hulpverlening in het islamitische land slaat christenen vaak over.

ZOA-Vluchtelingenzorg haalde 125.000 euro binnen, Red een Kind 100.000 euro, Woord en Daad 106.000 euro en Dorcas 64.000 euro, zo weet het Nederlands Dagblad te melden. Stichting Open Doors liet in een persbericht weten in slechts vier dagen tijd 150.000 euro voor de slachtoffers te hebben verzameld. Eerder stelde het Nederlands Bijbelgenootschap ook al enkele duizenden euro's beschikbaar voor de christelijke slachtoffers.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben via giro 555 al een veelvoud van dit bedrag verzameld. In slechts tien dagen vijf miljoen euro. Verschillende christelijke hulporganisaties zoals Kerk in Actie maken deel uit van de SHO.

Christenen worden in Pakistan gezien als tweederangsburgers. Ze worden vaak het slachtoffer van beschuldigingen, vervolgingen en gewelddadige conflicten. Nazir Bhatti, voorzitter van het Pakistaans Christelijk Congres, trok onlangs aan de noodbel: hij liet weten dat christenen genegeerd werden bij de hulpverlening.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 years later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid