Spring naar bijdragen

Jongen uit sloppenwijk krijgt beurs Radboud Universiteit Nij


Aanbevolen berichten

De Keniaan Joshua Miago (foto), afkomstig uit de sloppenwijk Dandora, heeft een

studiebeurs gekregen aan de Radboud universiteit Nijmegen. Joshua begint volgende week aan zijn studie moleculaire biologie. Via de kindsponsororganisatie Compassion kreeg Joshua de kans om naar school te gaan en te studeren. Hier blonk hij zo in uit dat de Radboud Universiteit besloot hem een studiebeurs aan te bieden.

Joshua is geboren en getogen in Dandora, een sloppenwijk in de Keniaanse hoofdstad Nairobi die tegen de grootste vuilnisbelt van Oost-Afrika is gebouwd. Vanwege de zeer slechte leefomstandigheden worden veel mensen in Dandora niet ouder dan vijftien jaar. De meeste mensen overleven er door te zoeken naar voedsel en bruikbare spullen tussen het afval. Door de vele schadelijke materialen die er liggen hebben veel mensen problemen met hun gezondheid.

Als één van de weinigen is het Joshua gelukt om uit de sloppenwijk te komen. Als

kind kwam hij in een programma van Compassion terecht. Daardoor kreeg hij onderwijs, gezond voedsel en leerde hij over hygiëne. Vervolgens kreeg hij via het Leadership Development Program van Compassion de kans om een erkende universitaire opleiding te volgen. Joshua blonk uit in zijn studie en kreeg voor de komende twee jaar zelfs een studiebeurs aangeboden van de Radbout Universiteit in Nijmegen. In september begint hij zijn studie moleculaire biologie. Joshua is erop gebrand zijn studie te voltooien en zijn kennis in te zetten om een medicijn tegen malaria beschikbaar te maken voor de armen.

Joshua is zich er van bewust dat hij het zonder hulp van buitenaf nooit had gered om uit de sloppenwijk te komen. Hij is dan ook erg dankbaar dat iemand hem gesponsord heeft. Tegelijkertijd wil hij dat ook anderen de kans krijgen om geholpen te worden.

Joshua zelf zegt: "Het kostte geen duizenden sponsors om mij te helpen, slechts

één". Hij is het levende voorbeeld hoe slechts één sponsor iemands leven totaal kan veranderen. En later ook het leven van anderen, door de kennis die Joshua vergaard.

Compassion is een internationale christelijke organisatie die zich inzet om kansarme kinderen in ontwikkelingslanden te bevrijden van armoede in Jezus' naam. Om dat te doen zijn er verschillende programma's. Via deze programma's is het mogelijk om kinderen van 0 tot 4 jaar te ondersteunen, kinderen van 4 tot 18 jaar en dus ook studenten. Compassion hanteert hierbij een holistische aanpak. Dat wil zeggen dat armoede wordt bestreden op geestelijk, fysiek, economisch en sociaal vlak en geeft hen de mogelijkheid om als verantwoordelijke christenen volwassen te worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid