Spring naar bijdragen

Libanese partij bezorgd om exodus christenen


Aanbevolen berichten

De Partij van de Toekomst in Libanon eindigde het jaarlijkse congres vorige week met een verrassend slotcommuniqué. De door Sa’ad al-Hariri geleide partij riep op om maatregelen te nemen om de sluipende exodus van christenen uit het Midden-Oosten te stoppen.

Ze gaven aan dat de partij uiterst bezorgd was over de uiteindelijke gevolgen van deze christelijke emigratie voor de stabiliteit van de diverse Arabische gemeenschappen.

De opstellers van deze verklaring hadden zonder twijfel de situatie in Libanon zelf voor ogen, waar grote zorgen leven onder christenen met betrekking tot hun toekomst in het land.

Dat deze toekomst niet onbedreigd is, werd eind juni door enkele ernstige incidenten onderstreept.

Op 19 juni werden in de zuidelijke Libanese stad Sidon op grote schaal pamfletten verspreid, waarin de christenen met zware vergeldingen werd gedreigd als ze de stad Sidon niet binnen één week zouden verlaten.

Het veroorzaakte grote onrust onder de plaatselijke christenen en het Libanese leger stuurde extra manschappen naar Sidon om kerken en kloosters te beschermen.

Lees verder in het Reformatorisch Dagblad.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid