Spring naar bijdragen

Mogelijk botten Johannes de Doper gevonden


Aanbevolen berichten

[preview]Bulgaarse onderzoekers melden mogelijk beenderen van Johannes de Doper te hebben gevonden. Dat maakten Bulgaarse media maandag bekend.[/preview]

De archeologen deden opgravingen op het eilandje van Sveti Ivan (Sint-Johannes) in de Zwarte Zee, een kilometer voor de kust van de populaire badplaats Sozopol.

Vorige week werd al bekend dat de archeologen sieraden en marmeren relieken hadden opgegraven. Nu hebben ze onder het altaar van de ruïne van een kerk die ooit gewijd is aan Johannes de Doper, een kleine urn gevonden die gebruikt werd om relikwieën in te bewaren. De urn, die volgens de onderzoekers uit de vijfde eeuw stamt, werd zondag geopend en bleek botresten van een arm en een been te bevatten.

Volgens onderzoeksleider Kazimir Popkonstantinov is het goed mogelijk dat de botten van Johannes de Doper zijn. De voorloper van Christus neemt in de oosters-orthodoxe traditie een belangrijke plaats in. De beenderen zullen nader worden onderzocht.

Het eiland, dat nog geen vierkante kilometer groot is, gold tot de negende eeuw als een belangrijk christelijk centrum. In de vijfde of zesde eeuw bouwden monniken er een klooster op de resten van een Romeinse tempel.

Bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid