Spring naar bijdragen

Vijf Young Ambassadors maken kennis met India


Aanbevolen berichten

Op 9 augustus 2010 vertrekken vijf leerlingen van het Van Lodenstein College, locaties Amersfoort en Kesteren, naar India. Als Young Ambassador bezoeken zij 12 dagen de projecten van ‘Word and Deed India’, partnerorganisatie van Stichting Woord en Daad. Het doel van de reis is het uitwisselen van kennis en ervaring tussen Nederlandse en Indiase jongeren. Zo wordt onder jongeren de bewustwording rondom armoede en ontwikkelingshulp gestimuleerd.

De reis is onderdeel van het ‘Young Ambassadors-programma’ van Woord en Daad. Door dit programma komen Nederlandse jongeren in contact met jongeren in landen als India en maken ze kennis met elkaars leefwereld. Deze reis is het begin van een jaar lang ambassadeurswerk door de jongeren.

De Young Ambassadors zijn geselecteerd na een sollicitatieprocedure op school. Deze HAVO- en VWO-leerlingen in de leeftijd van 16 en 17 jaar worden voor en tijdens de reis getraind en begeleid door medewerkers van Woord en Daad en een docent van het Van Lodenstein College. Vooraf verdiepen de Young Ambassadors zich in de cultuur van India. De jongeren schrijven elk een persoonlijk plan over diverse thema’s: kunst en cultuur, onderwijs, het rechtssysteem, HIV-aids en het boerenbedrijf. De vragen die ze overhouden na het zoeken van informatie in Nederland kunnen ze in India ter plaatse stellen. Hiervoor bezoeken de jongeren diverse projecten in de buurt van Hyderabad.

De Young Ambassadors verblijven bij Word and Deed India. Deze partnerorganisatie stelt in overleg met de jongeren een leerzaam reisprogramma samen: projectbezoeken in de omgeving van Hyderabad wisselen zich af met het bezoeken van bezienswaardigheden en het afnemen van interviews. Tijdens de reis trekken de jongeren op met een Indiase leeftijdsgenoten, de zogeheten buddy’s. Op 23 augustus hopen de reizigers weer terug te keren.

Na de reis gaan de jongeren presentaties houden, columns schrijven en interviews geven om als Young Ambassador hun omgeving bekend te maken met het werk van Woord en Daad in India, zodat bewustwording over armoede en ontwikkelingshulp ontstaat.

Voor meer info over Woord en Daad, klik hier.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid