Spring naar bijdragen

Bond tegen vloeken wil behoud artikel 147


Aanbevolen berichten

[preview]De Bond tegen het vloeken is bang dat het schrappen van artikel 147 uit het Wetboek van Strafrecht, het verbod op smalende godslastering, als een vrijbrief kan worden opgevat om minderheden te kwetsen en te beledigen in hun religieuze beleving.[/preview] Dat heeft de Bond vrijdag in Den Haag laten weten bij de presentatie van een boek over het verbod op smalende godslastering.

Over dit verbod wordt al jarenlang gediscussieerd. De oppositiepartijen D66, SP en VVD dienden vorig jaar november een gezamenlijk initiatiefwetsvoorstel in om het verbod op godslastering te schrappen.

Een meerderheid in de Tweede Kamer is voor afschaffing. De Raad van State ziet geen juridische bezwaren tegen het schrappen van het artikel maar denkt wel dat het een 'negatief signaal' kan zijn naar religieuze minderheden.

De Bond tegen het vloeken vindt dat de Nederlandse samenleving een moreel ankerpunt in de wetgeving verliest met het schrappen van het wetsartikel. ,,Van het wettelijke verbod op godslastering gaat een signaalfunctie uit. Die wil de Bond graag behouden.''

bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid