Spring naar bijdragen

Kamerleden ChristenUnie dragen kruisje


Aanbevolen berichten

De vijf Tweede Kamerleden van de ChristenUnie dragen donderdag bij hun beëdiging demonstratief een kruisje. Ze willen daarmee opkomen voor de vrijheid van godsdienst, die volgens hen niet alleen in het buitenland maar ook in Nederland steeds vaker onder druk komt te staan.

Kamerlid Joël Voordewind noemde als voorbeeld de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam over een christelijke tramconducteur. Die mag geen kruis over zijn uniform dragen. De conducteur had een zaak aangespannen tegen het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB, omdat hij het oneerlijk vond dat een moslimvrouw wel een hoofddoek mag dragen. Volgens het hof zijn de kledingeisen van het GVB legitiem.

"In Nederland moet je je geloof in het openbaar kunnen blijven uiten'', stelt Voordewind. Het Kamerlid zet zich herhaaldelijk in voor geloofsvrijheid in landen als Irak, Indonesië en India. Hij ijverde er met zijn fractie ook voor dat christelijke organisaties in Nederland, zoals Youth for Christ en het Leger des Heils, hun identiteit kunnen behouden.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid