Spring naar bijdragen

Godslasterende songtekst bij examen


Aanbevolen berichten

[preview]De SGP vindt dat het College van Examen (CvE) onnodig een godlasterende songtekst heeft gebruikt bij het havo-examen muziek. De jongerenafdeling van de partij wil uitgelegd zien waarom hiervoor is gekozen.[/preview] Dat meldt de jongerenafdeling naar aanleiding van het afgelopen donderdag afgenomen muziek-examen.

Op de website van de partij staat een open brief aan de makers van het examen. De grievende vraag gaat over het lied Jesus of Suburbia van de Amerikaanse band Greenday. Deze tekst gaat onder andere over de 'stad van de verdoemden' en 'niemand stierf ooit voor mijn zonden in de hel'.

Voorzitter Jacques Rozendaal: "Een minder godlasterende tekst is beter op zijn plaats. Deze examens worden namelijk ook voorgelegd aan christelijke examenkandidaten. Bovendien wordt in de opgave alleen naar enkele technische muziekbegrippen gevraagd. Het lied dat nu is gebruikt, is daardoor onnodig kwetsend."

Het CvE erkent dat het fragment niet gelukkig is gekozen en betreurt dat.

Bron: De Telegraaf

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid