Spring naar bijdragen

Rios Christusbeeld weer toegankelijk


Aanbevolen berichten

[preview]Het twee weken geleden door zwaar noodweer afgesloten Christusbeeld in Rio de Janeiro kan weer worden bezichtigd. Enkele van de toegangswegen tot het beeld zijn geopend, meldden lokale kranten donderdag.[/preview] De vrijgegeven wegen zijn echter gedeeltelijk met aarde en bomen bedekt, wat het bezoek aan het monument bemoeilijkt.

Ondertussen heeft de politie twee mannen geïdentificeerd die het standbeeld afgelopen week hebben beklad. Een van de daders, een schilder, meldde zich bij de politie; de tweede persoon is nog voortvluchtig. Een veroordeling kan de schilder Paulo dos Santos Souza op vier jaar celstraf komen te staan. Hij had samen met een ander de steigers rondom het standbeeld beklommen en de armen, borst en het gezicht van de figuur besmeurd.

Sinds eind februari wordt het Christusbeeld gerenoveerd, waardoor het volledig in de steigers staat. De werkzaamheden duren twee maanden. Vanwege het noodweer was het standbeeld gedurende 15 dagen volledig afgesloten.

Begin deze maand waren alle wegen tot de 710-meter Corcovadoberg waarop het beeld staat, door dagenlange stormen bedolven met bomen en modderstromen. Nu is de helft van de wegen weer open. De overige straten en de spoorlijn blijven voorlopig afgesloten, deelde het gemeentelijk verkeersbureau mee.

Het bezoek aan het beeld is bovendien onderworpen aan een aantal beperkingen. Zo mogen alleen geregistreerde taxi's en toeristische bedrijven de Corcovado oprijden. Verder sluit het monument een uur eerder dan gebruikelijk. In het geval van meer regenval kondigde het bestuur nieuwe wegversperringen aan. Op de eerste dag van de heropening bezochten maar ongeveer 250 toeristen het monument

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid