Spring naar bijdragen

"Ook Jezus nam rust"


Aanbevolen berichten

"Iedereen is vandaag met van alles en nog wat druk," zegt A. Pals. "Van God kregen we verstand om goede keuzes te maken, maar lukt dat ook? Het is goed om na te gaan hoe Jezus met Zijn tijd omging en hoe we dit kunnen concretiseren."

"Met de komst van Jezus treedt een nieuw tijdperk in. ‘De tijd is vervuld en het koninkrijk Gods is nabij gekomen’, zegt Hij. ‘Bekeert u en gelooft het Evangelie.’ Jezus is Koning van onze tijd. Hoe gaat Hij Zelf met de tijd om als Hij op aarde is? Heeft Jezus de tijd of heeft de tijd Hem? De Zoon van God was een mens zoals wij. Hij werkt hard en heeft ook regelmatig rust nodig. Is Hij iemand die van geen ophouden weet als het om werken gaat?"

"Soms vergt Hij inderdaad het uiterste van Zijn uithoudingsvermogen, maar Hij geeft ook duidelijk Zijn grenzen aan en neemt op tijd rust," vervolgt de docent aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). "We lezen treffend in Lukas 5: ‘Maar het gerucht van Hem ging te meer voort, en vele scharen kwamen samen om Hem te horen en door Hem genezen te worden van hun krankheden. Maar Hij vertrok naar de woestijn en bad aldaar.’ Vaak onttrekt Jezus Zich aan het einde van een dag aan de drukte om stille tijd te houden. Om alles onder de aandacht van Zijn Vader te brengen en als het ware weer afstemming met Zijn Vader te zoeken."

"Als de discipelen eens bij Jezus komen om verslag van hun werk uit te brengen, zegt Jezus: ‘Komt gijlieden in een woeste plaats hier alleen en rust een weinig.’ Want er waren velen die kwamen en die gingen, en zij hadden zelfs geen gelegen tijd om te eten (Mark.6:31). Jezus neemt dus de tijd om te eten. Toch dient zich later weer de schare aan, waardoor Hij duidelijk prioriteiten moet stellen. Hij wordt met innerlijke ontferming bewogen en begint de schare weer te leren en hen te spijzigen. Hierna geeft Hij weer duidelijk Zijn grenzen aan door de discipelen te dwingen in het schip te gaan. Zelf gaat Hij de berg op om te bidden."

"Grenzen aangeven en nee zeggen tegen de zich opdringende schare is Hem dus niet vreemd en ook tijd maken voor Zijn Vader is voor de Heere Jezus een belangrijke prioriteit."

Lees hier meer.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid