Spring naar bijdragen

Solidariteitsactie voor SGP


Aanbevolen berichten

DEN HAAG – Een groep mensen is afgelopen week begonnen om een solidariteitsactie in het leven te roepen naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad inzake het vrouwenstandpunt van de SGP.

De Hoge Raad bepaalde begin deze maand dat de staat maatregelen moet treffen om de SGP te dwingen ook aan vrouwen passief kiesrecht te verlenen. Om de hierna ontstane gevoelens van verdriet en onvrede, in de achterban en daarbuiten, een stem te geven en om de SGP te steunen, is een aantal mensen een solidariteitsactie begonnen.

„Het doorgeslagen gelijkheidsdenken prevaleert boven andere grondrechtenâ€, aldus Ad Toet, een van de organisatoren, dinsdag. Hij werkt samen met Jan Kloosterman, Geert Kraaijeveld, Maaike Langelaar-Verhoeks, Gerdien Waterman, Leen Ruijgrok, Gerda van de Beek, Ton Boers en Arjan Boone. De actie is niet georganiseerd door de SGP, maar die partij staat wel sympathiek tegenover de steunbetuiging.

De groep hoopt woensdag een website in het leven te roepen: zijmaakthetverschil.nu Op die site -die later vandaag of uiterlijk morgen actief wordt- start een handtekeningenactie. Alle handtekeningen zullen op 8 mei tijdens een solidariteitsbijeenkomst in het midden van het land worden aangeboden aan een bewindspersoon. SGP-lijsttrekker Van der Staaij zal er ook bij zijn, evenals publicist Bart Jan Spruyt, historica Amanda Kluveld en ex-SGP-jongerenbestuurder Maaike Langelaar-Verhoeks.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid