Spring naar bijdragen

Kerkdienst voor hardlopers


Aanbevolen berichten

[preview]In New York heb je ze, in Londen en Berlijn maar ook in Nederland zien we ze steeds vaker: marathonkerkdiensten voor hardlopers. Zaterdagavond vindt voor de vijfde keer de marathondienst in Rotterdam plaats. Op de zondag lopen vele duizenden hardlopers de 42 kilometer. [/preview]

Initiatiefnemer van de oecumenische kerkdienst is dominee en hardloper Guus Koelman. Samen met zijn rooms-katholieke collega pastor Gerrit Toussaint biedt hij op de zaterdagavond deze 'spirituele warming-up' aan.

Rotterdam is overigens niet de enige plek waar een marathondienst plaatsvindt. In februari vond voor de tweede achtereenvolgende keer een marathondienst plaats in het Noord-Hollandse Schoorl, vlak voor de start van de halve marathon.

De marathon van Rotterdam geldt als het grootste sportevenement van Nederland dat bijna een miljoen mensen op de been brengt. Ook veel (buitenlandse) prominenten verschijnen aan de start en de organisatie hoopt dit jaar op een parkoersrecord; een tijd onder de 2.04.27 uur.

De marathondienst vindt plaats van 19.00 tot 20.00 uur in de Grote of Sint Laurenskerk in Rotterdam. Het Rotterdamse Gospelkoor Moregospel begeleidt de dienst.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid