Spring naar bijdragen

Somalische bijbels zijn een zeldzame schat


Aanbevolen berichten

[preview]"De prachtige boodschap van Jezus Christus is bij de meeste Somaliërs onbekend," laat Lee DeYoung namens Words of Hope weten. "De radio-programma's over het Evangelie bieden hoop in zeer moeilijke tijden."[/preview] In Somalië leven bijna uitsluitend soennitische moslims en is minder dan 1 procent van de bevolking christen.

Afgelopen april heeft het Somalische parlement unaniem de islamitische wetgeving aangenomen. Het was uiteindelijk een rampzalige beslissing met de hoop dat de wetgeving de overheid zou ondersteunen. In plaats daarvan worden christenen sindsdien nauwlettend gevolgd door zowel de regering als islamitische milities. Somalië staat op de vierde plaats van de 'Ranglijst Christenvervolging' van Open Doors.

Christenvervolging

In 2009 werden meer dan 20 Somalische christenen publiekelijk gemarteld. Op 1 januari van dit jaar schoot de militante groepering Al-Shabaab Mohammed Ahmed Ali, een 41-jarige ondergrondse kerkleider, dood. De groepering heeft ook gedreigd zijn familie te vermoorden, maar zij vluchtten op 20 januari naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

Christenen lopen in Somalië een groot risico. "Somaliërs die geloven in Christus zijn er relatief weinig en komen wanneer ze kunnen rustig in een huis bijeen," laat DeYoung weten. "Somalische bijbels zijn een zeldzame schat. Zelfs onder deze grote druk delen gelovigen hun geloof met anderen. Mensen komen vervolgens tot de Heer en er zijn reacties op onze radio-uitzendingen."

Bron: CIP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid