Spring naar bijdragen

Prediking Evangelie ondanks politieke spanningen


Aanbevolen berichten

Het is de vraag is of het mislukte vredesakkoord de kerkplanting en evangelisatie-werk in Nepal zal verstoren. Christian Resources International (CRI) verstrekt bijbels, traktaten en andere literatuur voor predikant Reuben Rai (foto) in Nepal. Fred Palmerton zegt namens CRI dat dit "niet waarschijnlijk" is. "We zijn nu bezig met de verzameling van materiaal en zijn een campagne gestart om enkele honderden kilo's boeken en bijbels naar Nepal te vervoeren."

De verspreiding van het Evangelie in Nepal verloopt traag, maar gestaag. "Reuben heeft dringend behoefte aan meer materiaal," zegt Palmerton. "Die kans kregen we ongeveer drie jaar geleden, toen het land werd opengesteld voor de gelegenheid om het christelijk geloof op een open manier in het land te brengen." CRI wil eind april nieuw materiaal versturen. Pastor Rai zal de ingezamelde bijbels, theologie-boeken en andere materialen vervolgens verspreiden onder voorgangers en nieuwe gelovigen in de regio waar hij werkzaam is.

De historie van het christendom in Nepal is nog relatief jong, de eerste kerk ontstond een zestig jaar geleden. Om het evangelie te verspreiden onder de Nepalese bevolking hebben sommige mensen een hoge prijs moeten betalen. Zo ook in de stad Dharan, de stichter van de eerste kerk hier is meer dan twintig maal in elkaar geslagen vanwege zijn geloof en drie maal lieten ze hem zelfs voor dood achter. Vandaag de dag is er echter vrijheid voor christenen en maakt het christendom een enorme groei door in Nepal.

Nederlander David de Vos predikte enkele dagen geleden vier dagen achtereen het evangelie in de stad Dharan. 'Dagelijks verzamelden duizenden mensen om het evangelie te horen,' meldt stichting Go and Tell. 'Dagelijks gaven veel mensen respons op de oproep om hun leven in de handen van Jezus te leggen. Voor de nazorg werd het boekje “Je beste keuze ooit†van David de Vos vertaald naar het Nepalees en uitgedeeld aan nieuwe gelovigen. De campagne werd gekenmerkt door wonderen en tekenen, waar iedere avond verschillende mensen van getuigden. De kerkleiders gaven aan aangemoedigd te zijn door de uitwerking van deze campagne in hun omgeving. In een nabijgelegen plaats wil men al een nieuwe kerk stichten als resultaat van deze campagne.'

Bron: CIP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid