Spring naar bijdragen

Misbruikmeldingen RKK "niet te tellen"


Aanbevolen berichten

"Het aantal meldingen is niet te tellen. Ik ben er al de hele ochtend mee bezig." De instelling Hulp & Recht die hulp biedt aan mensen die zijn misbruikt binnen de Rooms-Katholieke Kerk krijgt sinds het afgelopen weekeinde steeds meer meldingen van misbruik. Dat zei een woordvoerster van Hulp & Recht dinsdag.

Hoeveel meldingen er nu in totaal zijn binnengekomen, kon de woordvoerster nog niet zeggen.

"Het zijn er tientallen. Het zijn er in elk geval veel meer dan de zestien die we in het weekeinde reeds hebben ontvangen."

De meldingen gaan over verschillende katholieke instellingen in het land. Welke instellingen dat precies zijn, is nog onduidelijk. De salesiaanse orde binnen de RKK liet vrijdag weten een onderzoek te zullen starten naar mogelijk misbruik van kinderen door paters in een rooms-katholiek internaat in 's-Heerenberg in de jaren zestig en zeventig.

© ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid