Spring naar bijdragen

Leger des Heils reageert direct op verwoestende aardbeving i


Aanbevolen berichten

[preview]De zware aardbeving in Chili in de vroege uren van zaterdag, heeft grote gevolgen voor meer dan twee miljoen mensen. Meteen na de ramp stonden de medewerkers van het Leger des Heils klaar om hulp en troost te bieden.[/preview] Het Internationaal Hoofdkantoor van het Leger des Heils in Londen heeft financiële hulp toegezegd.

Het epicentrum van de beving lag zo’n 150 kilometer noordwest van de stad Concepción in het zuiden van Chili. Hoewel deze stad op zo’n 600 kilometer afstand van de hoofdstad Santiago ligt, werd ook daar de beving gevoeld. De kracht van de beving was daar nog 7.0 op de schaal van Richter, aldus lt.-kolonel F. Bradford Bailey, de tweede in bevel voor het Zuid Amerika West Territorie van het Leger des Heils.

Het gebied dat het zwaarst is getroffen ligt tussen de steden Os Temucan en Chillan. De grootste schade is te zien in Concepción, zo vertelt lt.-kolonel Maria Alarcon. Ze voegt er aan toe: “Ik heb nog nooit zo’n grote verwoesting gezien, ook al heb ik in verschillende rampgebieden gewerkt. Het is gewoon niet te vergelijken.†Volgens de kolonel is er grote behoefte aan voedsel, water en medicijnen.

Op het terrein van het Hualpencillo kerkgebouw van het Leger vlakbij Concepción zijn tenten opgezet voor de huisvesting van 60 dakloze gezinnen. Voorgangers van het Leger des Heils zijn vanuit Puerto Minitt en Osorno op weg naar Concepción om zich bij het hulpverleningsteam van het Leger aan te sluiten.

“Wij hebben nog geen bericht gekregen van slachtoffers onder onze officierenâ€, aldus de kolonel, “maar veel Leger des Heils gebouwen, vooral de oudere die nog van klei zijn gemaakt, zijn beschadigd. Het zwaarst zijn de gebouwen in Quinta Normal en Vial getroffen en ook het opvangcentrum voor mannen El Faro heeft grote schade opgelopen.â€

Het Leger des Heils verricht ook hulpverleningswerk in de stad Os Valparaiso aan de westkust van Chili. Een kantinewagen die kortgeleden geschonken is door het Leger in het Amerika Zuid Territorie, is nu al ingezet om de mensen in nood te helpen. Kort na de aardbeving hebben medewerkers van het Leger des Heils voedsel, water, eerste hulp pakketten, dekens en kaarsen uitgedeeld.

Bron: Leger Des Heils

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid