Spring naar bijdragen

Christen kan geen Wilders stemmen


Aanbevolen berichten

Een christen kan niet op de PVV van Geert Wilders stemmen. Dat vindt ruim driekwart van de predikanten en kerkelijk werkers in Nederland. Dat blijkt uit een enquête die het Nederlands Dagblad heeft gedaan onder ruim twaalfhonderd voorgangers.

Alle uitkomsten van het onderzoek worden vrijdag in het Nederlands Dagblad gepubliceerd.

Het gaat om predikanten uit de volle breedte van protestantse kerkgenootschappen in Nederland. Samen tellen die zo’n 2,3 miljoen leden.

,,Jezus komt op voor vreemdelingen, wezen en weduwen. Het gedachtegoed van Wilders en de PVV is tegenstrijdig aan het christendom’’, motiveert een predikant in de Protestantse Kerk.

Een derde van de voorgangers zegt dat er in hun gemeente mensen zijn die PVV stemmen of op z’n minst de ideeën van Geert Wilders steunen. Vijf procent geeft aan dat de PVV in hun gemeente ‘veel’ of ‘zeer veel’ aanhang heeft.

Per saldo is de PVV-aanhang niet groot: volgens negen van de tien voorgangers gaat het in hun gemeente om weinig mensen of hooguit enkelingen.

Bron: ND.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid