Spring naar bijdragen

Vraag naar Bijbels overtreft aanbod in China


Aanbevolen berichten

Bible Society constateert dat er in China steeds meer vraag is naar bijbels. Naar schatting hebben zich alleen al vorig jaar 500.000 mensen bekeerd tot het christendom. Hoewel er in 2009 zo'n vier miljoen bijbels zijn gedrukt en verspreid over heel China, overtreft de vraag naar bijbels volgens Bible Society momenteel het aanbod.

Het officiële aantal christenen in China bedraagt 28,6 miljoen. Maar er wordt aangenomen dat het werkelijke cijfer kan oplopen tot 90 miljoen, wanneer het aantal geschatte gelovigen in niet-officiële huiskerken wordt meegerekend. Bible Society subsidieert de kosten van het drukken van de bijbels. Dat is van vitaal belang voor christenen in het hart van China, waar 70 procent van de kerkgangers verblijft, omdat de helft van de bevolking leeft van minder dan 2 procent dollar per dag.

"Elk jaar werven we fondsen voor de subsidie van bijbels," zegt Kua Wee Seng, Bible Society-coördinator in China. “De reden is dat in de landelijke gebieden voor de meeste christenen zijn, in relatief slechte omstandigheden leven. Wij verstrekken het papier, zodat een Bijbel betaalbaar is voor de meeste Chinese christenen." De bijbels zijn gedrukt door het staatsbedrijf Amity Printing Company, die ongeveer 70 miljoen bijbels heeft gedrukt sinds haar oprichting in 1987. Daarvan zijn ongeveer 50 miljoen bijbels naar Chinese gelovigen gegaan.

"Dit is een tijd van uitdagingen in China. Velen van ons voelen dat we deze kansen niet moeten laten liggen om te voorkomen dat mensen zich richten tot iets anders dan het christendom," aldus Seng.

Bron: CIP.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid