Spring naar bijdragen

Doden bij plotseling antichristelijk geweld Mosul


Aanbevolen berichten

De christelijke gemeenschap in Mosul (Irak) is de afgelopen week weer opgeschrikt door een serie van aanslagen. Stichting Open Doors spreekt over "een gerichte actie". Zeker drie christenen kwamen bij de aanslagen om het leven.

Geregeld wordt de christelijke gemeenschap in Mosul het slachtoffer van geweld. Maar deze gerichte en grote serie aanslagen was totaal onverwachts, aldus Klaas Muurling, van Open Doors.

Volgens de website Asianews ontvoerde een groep op 13 februari een christelijke man. Een dag later werd een christen in zijn woning doodgeschoten. Op maandag werd een christelijke fruitverkoper vermoord en woensdagochtend schoot een gewapende man twee christelijke studenten neer, waarvan er één overleed.

Open Doors, de stichting die zich inzet voor vervolgde christenen wereldwijd, spreekt van nog meer ontvoeringen.

Het is niet de eerste keer, en waarschijnlijk ook niet de laatste keer dat christenen in Mosul het slachtoffer worden van geweld. De ergste serie aanslagen vond plaats in oktober 2008: zeker 16 christenen werden vermoord en duizenden christenen sloegen op de vlucht.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid