Spring naar bijdragen

Wat vinden jullie hiervan?


Aanbevolen berichten

*edit: toch maar wel*

Het gaat er niet om of 'het kan werken'. Ik ken ook wel mensen bij wie het goed gaat maar het blijft een feit dat je een heel ander wereldbeeld hebt.

Om even over dat ongelijke span te spreken: In de Bijbel wordt dit niet expliciet toegepast op het aangaan van een relatie. Toch kun je het wel in deze context plaatsen.

Je neemt een boer met een gelijk span ossen. Deze ossen zullen mooie rechte sporen trekken (te vergelijken met een gelijkwaardige relatie). Een ongelijk span ossen zullen ook die sporen wel (kunnen) maken, maar niet zo mooi recht. Buiten dat is het maar de vraag of de sporen uiteindelijk leiden naar waar ze naartoe moeten.

En relatie met iemand die niet hetzelfde wereldbeeld heeft (en een gelovige en een niet gelovige hebben per definitie een ander wereldbeeld) vereist concessies. Die concessies doe je uit naam van liefde. Da's mooi, maar of het uiteindelijk zinvol is durf ik te betwijfelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Inderdaad. Een relatie tussen een christen en een moslim heeft geen enkele zin. Alleen als de moslim Jezus Christus aanneemt als Redder, heeft de relatie zin. Jezus houdt ook van moslims, dus dat scheelt weer smile.gif

Er staat niet alleen een 'ongelijk span', maar het staat er veel zwart-witter.

2 Kor. 6

14 Vormt geen ongelijk span met ongelovigen, want wat heeft gerechtigheid gemeen met wetteloosheid, of welke gemeenschap heeft het licht met de duisternis? 15 Welke overeenstemming is er tussen Christus en Belial, of welk deel heeft een gelovige samen met een ongelovige? 16 Welke gemeenschappelijke grondslag heeft de tempel Gods met afgoden? Wij toch zijn de tempel van de levende God, gelijk God gesproken heeft: Ik zal onder hen wonen en wandelen, en Ik zal hun God zijn en zij zullen mijn volk zijn.

17 Daarom gaat weg uit hun midden,

en scheidt u af, spreekt de Here,

en houdt niet vast aan het onreine.

18 en Ik zal u aannemen, en Ik zal u tot Vader zijn

en gij zult Mij tot zonen en dochteren zijn,

zegt de Here, de Almachtige.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Trek het je dan niet zo aan flower.gif

Elke situatie is anders, jij en je vriendin hebben er vrede mee, dus dan is het goed toch? Misschien een voorbeeld voor de TS, maar misschien zit zij er toch wel zodanig mee dat ze wat heeft aan de adviezen hier. Jouw inbreng is net zo waardevol als de rest.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben het met Esther eens.

De Bijbel is niet bedoeld als wettisch boek.

Ik zelf geloof inderdaad dat de Bijbeltekst die ik aanhaalde betekenis kan hebben voor de TS. Het hoeft geen betekenis te hebben voor de TS. God wil het beste voor mensen, dus ook voor de TS. De TS kan zelf het beste bepalen aan de hand van de Bijbel en door de leiding van de Heilige Geest wat Gods weg naar geluk in het leven zal zijn.

Kurt, voor jou kunnen misschien weer andere zaken gelden dan voor de TS. Ik geloof niet dat de Bijbel zo in elkaar zit dat jij nu zou moeten concluderen dat je je relatie moet beëindigen. Jezus Christus is gekomen om vrijheid te brengen in plaats van gebondenheid. Jezus Christus is niet gekomen om dwang toe te passen, maar om mensen naar de vrijheid te leiden.

De brief werd geschreven aan de gemeente van Corinthe, dus kan niet zomaar klakkeloos op elke situatie worden toegepast. Lezers van de brief zullen altijd zelf moeten nagaan in hoeverre het geschrevene voor zichzelf van toepassing is.

In het verleden is de Bijbel wel eens toegepast als een wetboek of een dwangmiddel, maar ik geloof niet dat het woord van God zo kan worden toegepast. Of iemand alcohol drinkt of welke muziek iemand luistert enzo, moet een mens zelf bepalen op grond van de Bijbel en onder leiding van de Heilige Geest. God wil de mens alleen maar naar zegen leiden en doet dit uit liefde en niet om een mens te hinderen, maar juist om een mens een leven van vrede te geven.

Kurt, Als jij de TS was, had ik je misschien wel de volgende tekst gegeven knipoog_dicht.gif

1 Kor 7,14a

Want de ongelovige man is geheiligd in zijn vrouw en de ongelovige vrouw is geheiligd in de broeder.

flower.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

Beste Hosanna,

Mij heeft en (Islamitisch) leraar ooit eens verteld dat als een Christen een Islamiet, Jood, etc leuk vind, ze gewoon een relatie kunnen beginnen; Omdat in de koran zou staan dat je dat mag doen wanneer de ander ook in een van de vier(?) geschriften gelooft.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid