Spring naar bijdragen

Sweetdreams

Members
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Sweetdreams

  1. Your score: 359 CPM (that is 72 WPM)

    Your score beats or equals 84.90% of all!

    In reality, you typed 365 CPM, but you made 1 mistake (out of 55 words), which was not counted in the corrected CPM score.

    Your mistake was:

    Instead of "tafel", you typed "tagel".

  2. Dit had zo een vraag kunnen zijn op het filosofie examen vwo denk ik puh2.gif

    Het onderwerp was namelijk Rede & Religie en daarbij was ook de vraag wanneer je iets een religie kan noemen belangrijk.

    Bijvoorbeeld; een religie moet je vanuit 3 verschillende perspectieven analyseren;

    - Epistemologisch; Religie als overtuiging

    - Ethisch; Religie als waarde/beleving

    - Sociaal - Politiek; religie als praktijk

    Nog even 2 letterlijke eindtermen overgenomen over praktijken;

    46. De kandidaat kan uitleggen wat praktijken zijn en daarvan voorbeelden geven.

    Praktijken zijn door ruimte en tijd begrensde vormen van handelen en onderhandelen (vb. religieuze praktijken als bidden en feesten). Praktijken zijn publiek, ze geven betekenis en communiceren waarden, zijn normatief, vaak ritueel en macht speelt een rol.

    48. De kandidaat kan uitleggen waarom het moeilijk is een onderscheid te maken tussen religieuze en andere praktijken en voorbeelden geven waaruit dat blijkt.

    De genoemde kenmerken bij E46 zijn van toepassing op zowel religieuze als niet religieuze praktijken.

    Het gaat om de subjectieve ervaring, de overtuiging of het een religieuze ervaring is, maar zelfs niet religieuze praktijken kunnen een heel ritueel hebben (denk aan een voetbalwedstrijd).

    Ik denk dat voetbal te beperkt is om als religie te definiëren, voetbal doet geen uitspraken over het leven zelf, het is een klein onderdeel.

    (Als je verder geïnteresseerd bent in dit onderwerp, ons lesboek was; Rede en Religie van Michiel Leezenberg)

  3. Dat vind ik erg knap van je Benedictus17!

    Ik heb dat gevoel zelf ook wel een beetje, maar niet zo erg, tussendoor ben ik ook al op examenreisje geweest dus dan zit het vakantie gevoel er al snel in.

    Morgen ga ik nog wel Engels herkansen als profielverbeteringen. Vanavond nog maar even een examen oefenen.

    Doen jullie trouwens nog aan bedankjes aan leraren of mentoren? Een kaartje met een fles wijn of doos merci (afgezaagd puh2.gif )?

  4. Quote:

    Ben ik raar als ik zeg dat ik mn handtekening aan het oefenen ben?
    bloos.gif

    Weten jullie al de slagingspercentages? Bij ons vwo viel het echt tegen vond ik! 70% van de 67 leerlingen maar voor de eerste keer geslaagd. Havo weet ik niet. En mavo 1 gezakt en 3 herkansers van de 106, en waarschijnlijk blijft het ook bij 1 gezakte, dan voel je je ook niet bepaald blij denk ik.

    Oh en gefeliciteerd Sweetdreams!

    Dankje smile.gif Jij ook! En de rest die geslaagd is ook natuurlijk!

    En ik las dat er nog iemand een her moest doen, heel veel succes!

    Het is niet raar dat je je handtekening oefent hoor, de dag voordat wij de cijferlijst van de school examens moesten ondertekenen heb ik ook een paar blaadjes ondergeklad bloos.gif En ik vind hem eigenlijk nog steeds niet goed. clown.gif

  5. Ik ben ook geslaagd!

    Cijfers zijn niet al te best, bij 3 vakken is gemiddeld een 7 naar gemiddeld een 6 gegaan not_happy.gif Daar baal ik wel van omdat ik over een jaar waarschijnlijk een lotingstudie wil gaan doen.

    Maarja mijn eindcijfers;

    Natuurkunde, Engels (ga ik herkansen voor cijfer verbetering), Biologie, Scheikunde en Duits; 6

    Wiskunde en Nederlands; 7

    Filosofie; 8 (Op het CE had ik gewoon een 9.0 party.gif )

    Combi; 8

    Gister echt keihard lopen stressen, maar dus wel gewoon geslaagd zonder onvoldoendes!

  6. 1. Heb je op een christelijke school gezeten?

    Ja, op een katholieke basisschool (terwijl mijn ouders Hervormd zijn, maar ze vonden dit een betere school dan de Christelijke basisschool waarvan de directeur eigenlijk gewoon een eikel was) en op een Christelijke middelbare school ook.

    2. Zaten er ook niet-christenen in je klas (en zo ja, hoeveel)?

    Ja, van de basisschool weet ik het niet meer zo goed, maar op de middelbare school is toch wel 70% gewoon niet Christelijk, meestal 1 of 2 klasgenoten die echt 'actief' Christelijk zijn en de andere die Christelijk waren werden eigenlijk gewoon gedwongen door de ouders om naar de kerk te gaan knipoog_dicht.gif

    3. Hoe heb je dat ervaren? Had je achteraf met meer of minder niet-christenen in een klas willen zitten?

    Ik heb dit eigenlijk wel als heel fijn ervaren, aan de ene kant een Christelijke school waardoor je af en toe wel eens een leuke dagopening krijgt van een christelijke docent, dus de niet-christenen leren ook hiervoor respect te krijgen. En aan de andere kant is het fijn omdat je niet in een klein Christelijk wereldje opgroeit, want zo zit de 'echte wereld' nou eenmaal ook niet in elkaar. En je kan veel van elkaar leren.

  7. Maandag alweer Nederlands en biologie gehad, Nederlands vond ik wel heel goed te doen! Behalve die vraag na de satelliettekst.. Daar kon je ook veel punten voor halen! En bij de samenvatting over dat kosmopolitisme daar moest je 3 dingen noemen en ik had er dus een.

    Zijn er hier eigenlijk nog meer mensen die biologie hebben gehad? Ik vond het echt super lastig!

    Ik ga mijn examens trouwens niet nakijken op internet, dan ga ik alleen maar stressen. De dingen waarvan ik weet of ik ze goed of fout heb, heb ik eigenlijk ook alleen van anderen..

  8. Jullie ook allemaal veel succes!

    Dit is mijn rooster voor de komende 2 weken (VWO N&G)

    Maandag 17/5; Nederlands & Biologie

    Vrijdag 21/5; Natuurkunde

    Dinsdag 25/5; Filosofie & Wiskunde A

    Woensdag 26/5; Scheikunde

    Donderdag 27/5; Duits

    Vrijdag 28/5; Engels

    Gelukkig heb ik de eerst week al wel meteen Biologie & Natuurkunde gehad, daar kijk ik allebei wel heel erg tegenop. Scheikunde gaat ook lastig worden..

  9. Hier nog een examenleerling! Over een weekje heb ik al 2 examens (Nederlands en biologie) erop zitten..

    Ik ben nu toch wel aardig aan het stressen! En de faalangst komt weer een beetje bovendrijven. Maarja, ik ga er het beste van maken, meer kan ik gewoon niet doen.

  10. Hoihoi,

    Ik zal me ook maar even voorstellen, ik ben dus 'sweetdreams' een meisje van 17 jaar. Zit nu in het laatste jaar van het vwo, dus ik hoop mijn diploma over een paar maanden te halen.

    Ik ben christelijk opgevoed, maar vanaf mijn 15/16de had ik een eigen keus in het naar de kerk gaan of cathechesatie volgen. Het geloof was altijd een 'moeten' voor mij dus in die tijd ben ik er nauwelijks meer mee bezig geweest, veel afstand ervan gedaan.

    Maar nu begint er toch wel weer iets te kriebelen, nieuwsgierigheid. Dus ik probeer het geloof weer meer te onderzoeken, de bijbel te lezen. En daardoor ben ik ook op dit forum terecht gekomen smile.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid