Spring naar bijdragen

200 na Darwin

Members
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door 200 na Darwin

  1. Quote:

    [...]Waarom zouden mensen dat moeten weten. Daarnaast, het gros van de mensheid interesseert zich helemaal niet in dat soort dingen. Vinden het leuk om een keer wat op te zoeken over biologie, natuurkunde of astronomie.. Ik deel je punt, ik verwonder me ook wel eens over de hoeveelheid desinteresse die er is in onze samenleving.

    Ik beweer niet dat iedereen alles moet weten. Dat was mijn punt ook niet. Ik beweer wel dat mensen theoriën en ideeën vanuit meerdere perspectieven moeten kennen. Dus wetenschap, filosofie en ook geloof.

    Ik ben blij dat ik ben opgevoed met meerdere overtuigingen (christendom, islam en de eerdergenoemde wetenschappen). Op die manier kan men vrijer een discussie ingaan zonder geremd te worden door een tunnelvisie, wat nog wel eens het geval wil zijn in sommige kringen.

    Maar indien men niet ideologiën vanuit meerdere hoeken ontvangt, dan is men niet geneigd van het geijkte pad af te wijken en blijft men in de gemeenschap waarin men leeft.

    En er is niks mis mee om in een gemeenschap te blijven als dat een keuze is nadat men alles af heeft kunnen wegen.

  2. Dat klopt niet helemaal.

    Als je niet weet waarnaar je zoekt, dan vind je het ook niet. Ik verbaas me er regelmatig over hoe weinig men in die stengere leer weet van natuurkunde, biologie en astronomie.

    Geloof me, je komt nog behoorlijk wat mensen tegen die geloven dat de Aarde het centrum van het heelal is.

    En dat is wel zóóóó 1717!! (oftewel 92 voor Darwin knipoog_dicht.gif )

    En er zullen altijd uitzonderingen zijn. Ik heb het hier alleen even over de doorsnede.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid