Spring naar bijdragen

DivineBliss

Members
  • Aantal bijdragen

    40
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door DivineBliss

  1. ik beschuldig niemand!

    mijn mening is dat sommige berichten gewoon niet helemaal kunnen

    en daar voel ik mij niet prettig bij

    je zei net zelf dat je mij wel een beetje begrijpt

    ik ben geen jongere meer

    ik woon in achtergelegen gebied

    ik heb rare opvattingen

    ik heb soms een bril op

    wat nog?

  2. Ik vind dat sommige mensen zulke belachelijke berichten posten.

    Het leek me leuk zo'n forum, waar je mensen kunt leren kennen en over van alles kunt praten. Maar als er door de meeste niet normaal gereageerd kan worden, zal ik de moderator wel vragen om mijn profiel te verwijderen.

    Erg spijtig hoor

  3. De meeste mensen op deze leeftijd worden verliefd op iemand die minstens twee keer zo oud is, een soort voorbeeldfiguur.

    Het is een fase. Zoek contact met leuke meiden van je eigen leeftijd.

    Als je ouder bent doet het leeftijdsverschil er minder toe. Maar op dit moment ben je minderjarig. En zit iemand begin dertig in een totaal andere levensfase. Dus ook al zou de liefde wederzijds zijn, het zou niet werken.

    Succes

  4. Quote:

    Ofwel, met de staart tussen de poten wordt er hard weggerend als er enige vragen ter toelichting worden gevraagd.

    Prima, ik zal proberen antwoord te geven op je vragen.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Kun je aangeven uit welk onderzoek dit blijkt?

    Er is ongetwijfeld wel eens een onderzoek gedaan hoeveel mensen meedoen aan het vieren van valentijnsdag in Nederland.

    Quote:

    Is dit alleen geldig voor mensen die Valetijn vieren of geldt dit wellicht ook voor jou?

    Deze tekst geldt voor een ieder.

    Quote:

    We is meervoud, dus wie zijn de schrijvers van deze beantwoording?

    We, is de schrijver en de lezer.

    Quote:

    Stel ik ga nav dit verhaal gewoon door met vieren van Valetijn, wat zal er dan met mij gebeuren?

    Alleen God kan in je hart zien. Misschien is al wat ik schrijf bullshit en hecht God ook allang geen waarde meer aan de achtergrond van vieringen, maar ik vond het zelf wel interessant om de achtergrond te kennen. Met name omdat ik een verklaring wil hebben om mij te distantieren van zo'n dag.

  5. Dit is een moeilijk punt.

    Even wat feiten:

    Toen God Noach riep was hij 500 jaar, toen de vloed kwam en in de ark ging met zijn gezin was hij 600 jaar. Hij heeft er dus geen 120 jaar over gedaan om de ark te bouwen, maar maximaal 100.

    Metusalem of Metuselah werd 969 jaar, exact het jaar dat Noach in de ark ging. Ik neem aan dat hij een natuurlijke dood is gestorven en niet door de vloed.

    Sem is voor de vloed geboren en werd 600 jaar. De leeftijden nemen daarna drastisch af. Een aantal in de geslachtslijn die in de 400 komen. Nadien een viertal die over de 200 halen. Daarna werden ze al niet ouder dan tegen de 180 (Isaak).

    Als we het vers lezen in de context, dan zou een verklaring kunnen zijn:

    Het superras wat geboren wordt door vermenging van 'vrouwen van de mensen' en de 'Zonen Gods', wordt door de maatregel van God beperkt tot een leeftijd van maximaal 120 jaar. Dus de eerstgeborene van de reuzen (geweldigen, mannen van naam) zal op zijn 120e omkomen zijn door de vloed.

    God sprak dit oordeel, en 20 jaar later riep hij Noach, welke genade vond in Gods ogen.

    De mensen waar in vers 3 over gesproken wordt zijn de mensen die dit kwaad veroorzaakt hebben, dus die op dat moment leefden voor de vloed. Behalve Noach en zijn gezin dus.

    Een andere uitleg kan vervolgens zijn:

    Als we er vanuit gaan dat het over de beperking van de leeftijd van ALLE mensen, dan is de maatregel niet meteen ingegaan, maar geleidelijk aan afgenomen.

    De hogere leeftijd van de aartsvaders kunnen we dan zien als een zegen van God, maar daar vinden we in de bijbel geen exacte verklaring voor.

  6. Het is niet mijn bedoeling om hier een discussie van te maken, of wat ik geschreven heb ter discussie te stellen. Het is wat ik geschreven heb om mensen de achtergrond te laten zien en na te gaan denken over zaken, vooral omdat Valentijnsdag geen bijbelse feestdag is. Maar een RoomsKatholieke feestdag die gretig door de commerce is overgenomen, zoals bij de meeste feestdagen.

    De bijbelse feestdagen verliezen zo hun ware betekenis en worden ondersneeuwt door heidense riten en commerciele doeleinden.

    Blessings,

    Bliss

  7. Quote:

    Ik vond het interessant verhaal om te lezen, maar naar het einde toe werd het steeds smeuïger en dan ga ik me afvragen of ik geen historische feiten, maar effectbejag aan het lezen ben. Daarom vond ik het jammer, wat Iriacynthe ook al zei, dat alléén de bovenste van je twee links werkt. En zoals zij zei, die vertelt een enigzins ander verhaal over Lupercalia, dat niet op de 14e maar op de 15e plaats vond.

    Wat christenen zouden moeten doen, daar heb ik verder geen mening over, maar als je internet-bronnen hebt, zou je de links dan willen repareren?

    Ik respecteer het trouwens wel dat je zo gedetailleerd in het onderwerp duikt!

    Ik heb deze studie een aantal jaren geleden al geschreven, de bronnen van de links kan ik helaas niet achterhalen. Maar via studieboeken en internetpagina's te bestuderen heb ik er een eigen studie van geschreven.

    Ik zou niet weten om welke reden effectbejag zou inzetten in mijn verhaal. Ik probeer naar mijn kunnen objectief de achtergrond van de oorsprong te beschrijven.

  8. Quote:

    Ik zou de RKK niet zo afkammen als ik jou was. Dat is net wat er tijdens de Reformatie mis ging, al die angst voor alles wat RK was, en daardoor het kind met het badwater weggooien.

    En ik maar denken dat Valentijnsdag door de commercie was ingesteld om meer chocola en rozen te verkopen
    muur.gif

    Jij viert zeker ook geen Sinterklaas enzo?

    Ik vier ook geen Sinterklaas, haha, klopt


    Samengevoegd:

    Quote:

    Eum, als ik het zou kunnen lezen zou ik er misschien een zinnige reactie op kunnen posten.
    verbaasd.gif

    Credible wijzigt alle leestekens in een soort links. noparty.gifnosmile.gif

  9. Quote:

    is het aan jou om te vertellen wat een christen MOET?

    Heb ik een hele studie gemaakt, en jij valt over één woordje????


    Samengevoegd:

    Quote:

    ik ben het er wel mee eens dat we niet zoveel westerse gebruiken moeten overnemen.. Maar het boeit me verder niet zoveel waar het zoveel jaar geleden oorspronkelijk vandaan kwam.

    Achtergronden zijn belangrijk. Veel feestdagen komen voor uit de RoomsKatholieke kerk en uitermate vermengd met heidense rituelen. Hier moeten wij afstand van nemen, daar is bijbel duidelijk over.

  10. Wanneer Allah zijn openbaring aan Mohammed gaf in 610 na Christus, deed hij geen enkel wonder om zijn woorden te ondersteunen.Volgens de Koran was het grootste wonder wat Allah ooit deed, de openbaring van de Koran zelf.

    Allah daagt de mensheid en de demonen uit door te stellen dat niemand zo een groot literair werk kan schrijven. Maar de realiteit heeft het tegendeel bewezen. Vele geleerden hebben de Koran grondig bestudeerd en vele wiskundige, wetenschappelijke, alsook geschiedkundige, fouten ontrafeld. Talrijke spellings- en grammaticale fouten zijn erin te vinden. De Koran spreekt zichzelf vele malen tegen.

    ‘Toch zeggen zij : “ Waarom zijn hem geen tekenen van zijn Heer nedergezonden ?†Zeg : “ De tekenen zijn bij Allah alleen, en ik ben slechts een duidelijke waarschuwer. Is het niet genoeg voor hen dat Wij u het Boek hebben geopenbaard dat aan hen wordt voorgelezen ? †Koran 29:51 en 52

    Toen Jahweh zich aan Mozes en het volk Israël openbaarde, en hen de geboden gaf om Hem als de Enige Echte God te aanbidden, deed Hij ongelooflijke wonderen om Zijn almacht en oneindige mogelijkheden aan te tonen. Geen enkele andere macht kon Zijn wonderen nabootsen, toen niet en later niet.

    Jezus, de Zoon van God liet doden weer leven, blinden zien, voedde vele mensen met slechts een paar broden en vissen, liep op water, deed lammen lopen, enz.

    Zeker het grootste wonder van allemaal is de wederopstanding, verrijzenis, van Christus uit de doden. Zijn apostelen waren ook in staat geweldige wonderen te doen. Ook nu nog zijn er wonderen, van genezing, opstanding uit de dood. In de Islam is dit allemaal onbekend.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid