Spring naar bijdragen

Pray For Israel!

Members
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Pray For Israel!

  1. Quote:
    @pray for israel: Zou het zo kunnen zijn dat het ook gaat om trouw aan mensen en een leer? Ik zou me persoonlijk (was ik man én dominee) behoorlijk bedonderd voelen als ik iemand zou trouwen die zich een week later uit zou schrijven bij de gemeente.

    Nee, trouw aan mensen en een leer zou erg onverstandig zijn in dit geval. Want waarom voel je je bedonderd als iemand van de ene gemeente van Jezus naar de andere gaat? Hij/zij blijft bij Jezus,...daar gaat het om toch?

    Voel je je bedonderd omdat je er tijd in gestoken zou hebben of misschien zelfs geld? Jezus genas 10 melaatsen waar er maar 1 van terug kwam...dit vond Hij erg jammer maar verder dan dat ook niet! Ik blijf het zwaar overtrokken vinden sorry... verbaasd.gif

  2. Quote:

    [...]Alstjeblieft zeg. Mensen die vanuit religieuze motieven "pro-Israël" zijn uit hetzelfde hout gesneden als moslims die op basis van hun geloof "pro-Palestijns" zijn.

    Wow...heb je dat zelf bedacht...? rofl.gif

    Quote:
    Het is inderdaad vreselijk dat zo'n destructief conflict zijn schaduw over het Heilig Land werpt en het land waar Jezus veel van heeft gehouden in het onheil dompelen. Maar om nu allerlei bijbelse teksten een-op-een op deze ingewikkelde politieke situatie te plakken werkt natuurlijk niet. Als er ooit een oplossing komt moet dat een redelijke en pragmatische zijn. Niet een gebaseerd op een politieke lezing van de heilige teksten.

    Waar zie je die bijbelteksten dan waar ik naar zou verwijzen?.....Uhm...Nee, die zie je niet he? hamer.gif

    Quote:
    Laat je niet inpalmen door de leer van religieus-zionistische propaganda vanuit de Kach-beweging en aanverwanten. Dat heeft niets met het christelijk geloof te maken. Ook vormt het een radicale breuk met de joodse geloofstraditie.

    Wat wil je nou zeggen joh? Wat heeft dit te maken met het onderwerp? Ga de beginpost lezen en niet ergens tussenin je ermee bemoeien... bye.gif

  3. Quote:

    De nieuwe mythe

    De pro-Israel brigade is weer helemaal wakker. Er is weer werk aan de winkel.

    whuah (even uitrekken)...goedemorgen ik ben wakker...

    Quote:
    Want wat Israel zo heldhaftig ‘vechten’ noemt, bestaat in werkelijkheid uit het gooien van bommen op een van de dichtstbevolkte gebiedjes op deze aarde, anderhalf miljoen op elkaar gepakte mensen die bovendien geen kant op kunnen.

    En Hamas doet precies het zelfde al weken lang! 40 raketten per dag! Israël geeft nu eens antwoord na aanhoudende waarschuwingen aan het adres van Hamas.

    Quote:
    Bommen gooien midden in een dichtbevolkt gebied betekent vanzelf ook een groot aantal burgerslachtoffers, wanneer je dat bombardement ook nog op een tijdstip uitvoert dat de scholen net uitgaan en de helft van jeugdig Gaza op straat loopt weet je het helemaal zeker dat je een maximum aan slachtoffers maakt. De werkelijke hoofdkwartieren van Hamas waren uiteraard al ontruimd, want het was duidelijk wat er kon gebeuren,...

    Waarom ontruimen ze dan eerst het hoofdkwartier van Hamas en het politiebureau en niet de scholen en ziekenhuizen??? Prioriteiten stellen noemen ze dat...

    Quote:
    Bovendien, wat de pro-Israël brigade ook dwangmatig over het hoofd wenst te zien, is er nog steeds sprake van een bezetting, een belegering, een blokkade.

    Van de kant van PLO, Hamas, en hun bondgenoten wel ja. Israël heeft in 1948 zijn beloofde land terug gekregen. Na 3000 jaar diaspora/ vervolging/ holocaust/ uitbuiting.

    De situatie was in eerste instantie vredig en saamhorig. De Joden ontgonnen het land, maakte het vruchtbaar (het was daarvoor praktisch leeg en onbewoond)en toen de Arabieren dit zagen vonden zij het nodig om Israël aan te vallen 1948-1949 (Syrië, Jordanië, Egypte, Libanon...) maar Israël versloeg ze (Prijs God!)

    In 1967 herhaalt de geschiedenis zich (6 daagse oorlog) waar de omringende landen zonder waarschuwing Israël binnenvallen en bezetten. Israël slaat terug en neemt de bezette gebieden weer in. Hierna beweert de Islamitische wereld dat Israël de bezetter is...???

    En dan noem ik ook nog even de Yom Kippoer oorlog (1973), Libanon oorlog (1982), Intifada I (1987)en de El Aksa intifada (2000),...zoek het maar op!Allen begonnen door de omringende landen. Bovendien heeft een Imam, ik weet zijn naam niet, zomaar de stad Jeruzalem heilig verklaart voor de Islam terwijl de NAAM van de stad nergens in de Koran genoemd wordt als HEILIG (behalve in Surah 17:1 waar wordt verwezen naar de 'afgelegen moskee' maar dat zegt niets over een heilig Jeruzalem)...vreemd.

    Quote:
    Wat moet dus de conclusie zijn van de overheid van Gaza: dat het geen enkele zin heeft om een staakt het vuren aan te houden aangezien a. Israel gewoon doorgaat met het vermoorden van Palestijnen en b. dat Israel ook als ze geen raketten afschieten gewoon doorgaat met de opzettelijke verpaupering en uithongering van de burgerbevolking.

    Misschien moet de regering van Hamas in plaats van wapens eens voedsel, medische zorg en educatie gaan subsidieëren? Als je bedenkt dat 1 raket zeker 1.000.000 dollar kost en ze er zeker 40 per dag wegschieten....???

    Quote:
    De critici roepen ook dat je met dit soort aanvallen en met de blokkade het extremisme juist aanwakkert. Want dat gebeurt. De deskundigen waarschuwen bovendien dat je Hamas niet ‘uit kunt schakelen’ zonder de gehele bevolking uit te schakelen, want nog nooit in de geschiedenis is het gelukt om een in de bevolking gewortelde verzetsbeweging met een leger uit te schakelen, tenzij je tot gehele uitroeiing over gaat.

    En dan te bedenken dat de Islamitische wereld (met Iran in een vooruitstrevende leidersrol) de totale vernietiging van het volk Israël als doel heeft en Palestina/Israël een Islamitische staat wil maken met als hoofdstad Jeruzalem! Achmedinajad laat zich hier regelmatig over uit en schaamt zich er niet eens voor!!!

    Hamas wordt openlijk gesteund door deze antisemitische/antizionistische schurkenstaat....???

    Quote:

    Israel heeft die rottige raketten nodig om onder het oog van de wereld te doen alsof zij het slachtoffer zijn die zich moet verdedigen, in plaats van dat ze bezig zijn met een doorgevoerd project om de Palestijnen te laten verdwijnen. Met onze stilzwijgende instemming, want behalve een beetje protesteren als het er weer een keer al te bloederig uit ziet doen wij niets.

    Nee hoor, ze zijn de raketten liever kwijt dan raak....geloof me maar! Het constant leven in angst is echt geen pretje!

    Quote:
    Het enige wat nogal lastig is, is dat er ook Palestijnen zijn die dat niet zomaar met zich laten gebeuren. Aangezien ze de dood toch al voor ogen hebben, geen enkele toekomst meer zien, en ze nergens ter wereld hun recht kunnen halen, vechten die zich liever dood. Ik voorspel dat er weer zelfmoordaanslagen aankomen, als die toekijkende wereld Israel niet tegenhoudt.

    Ja...daar los je wat mee op inderdaad....en daarbij vallen inderdaad ook geen onschuldige slachtoffers...Nee dat is stukken beter dan een luchtaanval...???

    Quote:
    En voor de wakkere pro-Israel brigade, doe geen moeite om hier aan te komen zetten met mededelingen dat die Palestijnen zijn begonnen en dat ze het helemaal aan zichzelf te danken hebben. Ik ben niet van plan om die rommel op mijn weblog te zetten.

    Bron: Weblog Anja Meulenbelt

    Moet je vooral niet doen....Zet jij je rommel maar hier op het forum hoor....Kan ik je de andere kant laten zien...

    Ik wens alle mensen (Joden, Palestijnen,...allemaal) de vrede van Christus toe. Moge de Heer spoedig komen!!!

    Shalom.

  4. Quote:

    wow!!!

    vrij katho kerk is GAAF!

    ben vanochtend geweest, en hetw as echt HEEL erg leuk. de vrij katho's lkomen ook erg oveeen met mij wua ideeën
    smile.gif
    na afloop gekletst over van alles, over het verschil tussen god en godsBEELD en over het thomasevangelie...wahaha thomas staat deze maand in hun kerkblaadje als zijnde wijs boek
    smile.gif

    ze hebbn een opening met vandaag een mariatoewijding, maar dat verschilt om de week, en volgende week is het dus een bezinning opd e Wijsheid...er zit ook een stukje van het boek wijsheid in de vaste liturgie, wie wijsheid zoekt bemint het leven..en als ze die wijsheidopening doen zit er nog veel meer daarvan in...ze zien maria en de wijsheid als de vrouwelijke kanten van god
    smile.gif

    en ze zien net als ik het goddelijke als een abstracte kracht, die in verschillende religies verrschillend naar voren komt
    smile.gif

    en heel veel geloven in reïncarnatie, ik weet op dat punt dan nietw at ik geloof, maarz e zijn zo vrij dat ieder dat voor zich moet weten
    puh2.gif

    gaaf he??

    larosa had het naar haar zin!!

    en ik ga er zeker vaker heen, de koffie was ook veels te gezellig want ik ben anderhalf uur blijven plakken
    puh2.gif

    *blij*

    Kijk goed uit en laat je lijden door je gevoel en verstand tesamen. Dit klinkt heel gezellig maar er klopt iets niet naar mijn gevoel.

    God en Godsbeeld?--->Er is maar één God en dat is YHWH.

    Thomasevangelie?-->Wijsheid volgen of zoeken neigt naar wetenschap en wetenschap verwerpt vaak het geloof in een God.God zegt: Zoek Mij!

    Maria?--->vrouwelijke kant van God? Op een hellend vlak...

    Reïncarnatie?--->Dan kan deze kerk nooit zeggen dat het de bijbel volgt want dit gaat niet samen met Het Woord van de God van Israël!

    Als je hier naartoe gaat om een gezellige dag te hebben dan is dat natuurlijk prima en je bent zoiezo vrij om te doen wat je maar wilt...maar ik wil je nog wel waarschuwen dat je God niet gaat vinden in zo'n gemeente!

    Het klinkt als een kerk waar men zoveel verscheidenheid aanbiedt dat er voor iedereen iets in zit en ze dus vele mensen kunnen binden aan hun organisatie. Dat klopt niet want het evangelie laat zich niet aanpassen...

    Veel Zegen en 'wijsheid' voor je!

    Shalom.

  5. Quote:

    [...]Logische fout:

    Als de Gemeente = Jezus

    kan je niet tegelijk trouw zijn aan Jezus, en ontrouw aan de Gemeente.

    Lastig, logisch redeneren.

    Da's precies wat ik zeg! GKV = Jezus / E.G.= Jezus, dus trouw aan een van deze twee is automatich trouw aan Jezus! Geen enkele sprake van ontrouw...

    Lastig, logisch redeneren. knipoog_dicht.gif


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]Prima, dus je logica faalt.

    [...]Geloof jij. Maar ja, het zou zomaar kunnen dat de GKv iets anders leert. En dan is je hele argument terug te brengen tot: jij vindt dat het is zoals jij vindt dat het is.

    dat is even houdbaar, als zinledig.

    [...]Zoals ze in mijn vak zeggen: aannemen doen we in de bouw, uitgaan in het weekend. Voor de rest van de tijd controleren we gewoon de feiten.

    [...]Zeg jij.

    Weerleggen zonder onderbouwing....doen ze dat ook in de bouw?

    Je antwoorden zijn op jou net zo goed van toepassing als op mij dus wat wil je nu eigenlijk aantonen?

  6. Wat ik bedoel is dit;

    De gemeente is Jezus...klopt

    De gemeente is wereldwijd, alle christenen die hun leven aan Jezus hebben gegeven. (ook wel de bruid genoemd)

    Dus, je kunt niet ontrouw zijn aan de gemeente van Jezus wanneer je van de een naar de andere gemeente verhuist. In beide is Jezus vertegenwoordigd (ga ik vanuit) dus er is van geen ontrouw sprake!

    Ik begrijp wel dat het niet de bedoeling is om te gaan gemeente-hoppen, dat zeg ik ook niet. Maar een huwelijk in de ene gemeente en een dienst bijwonen in de andere zou geen enkel problemen hoeven zijn.

    En nog even dit:

    Je kunt inderdaad zonder een kerkgemeente toch bij 'de gemeente' horen. Je kunt zelfs gewoon thuis het avondmaal nuttigen en in Zijn Naam samen zijn. Je kunt zelfs in het klein een gemeente hebben thuis, met je gezin of familie...Maar contact met anderen is wel beter natuurlijk anders wordt je wereldvreemd.... hamer.gif

    Shalom.

  7. Quote:

    Die uitspraak dat je zult krijgen gaat over de heilige Geest. Ieder die de Geest vraag die krijgt Hem. Het gaat niet om genezingen, BMW's of playstations.

    Moet je toch wat beter gaan lezen!

    Let op het woord alles in dit citaat:

    Mar 11,24

    Daarom zeg ik jullie: alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult het krijgen.

    Dus alles, niet alleen de geest. Er zijn namelijk nog meer gaven van de geest (ik ga ze niet noemen want dat wordt een andere, al reeds gevoerde discussie).

    Shalom

  8. Quote:
    Een absolute onmogelijkheid! Hoe kúnt u de méns Jezus terugprojecteren naar het in den beginne? U maakt hiermee de bijbelse voorstelling belachelijk, want dan kunnen we het geslachtsregister van Jezus in Lucas 3 wel uit de bijbel scheuren. Volgens dezelfde bijbel is de Zoon van God (Gods Geest) ons in álles gelijk gewórden door mens te worden. Fil.2.6 en 7:

    Die in de gestalte Gods zijnde, het God gelijk zijn niet als een roof heeft geacht, maar Zichzelf ontledigd heeft en de gestalte van een mens áángenomen heeft en de mensen gelijk geworden is.

    WIE ontledigde Zich dus? Toch niet Jezus,want dan zou volgens u de méns Jezus Zichzelf ontledigen van zijn menszijn. Of bedoelt u soms dat de méns Jezus mens is geworden? Nee, zulke halsbrekende toeren moeten u met de Schrift niet uithalen. Volgens het verhaal is Jezus tweeduizend jaar geleden gewoon geboren.

    God, de Zoon en de Geest zijn één! Dat is wat ik bedoel!

    Quote:
    U weet beslist niet waarover u het heeft!

    Ja hoor...dat weet ik wel... knipoog_dicht.gif

    Ik heb het over het boek Genesis en Het Woord van God.

    Quote:
    Ik heb geen enkele behoefte mij te bekeren tot wélke godsdienst dan ook! Dat u het woord
    even
    gebruikt verwondert mij niets, want uit uw betoog blijkt zonneklaar dat u het zélf ook EVENTJES in de bijbel bekeken heeft. Kortom: Uit uw advies om het
    éven
    aan Jezus te vragen, blijkt dat u al te simplistische voorstellingen heeft van Schriftuurlijke waarheden!

    Shalom

    Lijkt me volkomen logisch dat ik het eventjes teruggekeken heb...Loop niet 24 uur rond met de bijbel onder mijn arm. knipoog_dicht.gif

    Beste man,zo simpel is het nou eenmaal.Je kunt het heel moeilijk maken en jezelf wijsmaken dat het enorm ingewikkeld hoort te zijn maar dat is het dus niet. De Heer openbaart Zijn Woord aan hen die daarom vragen.

    Moge de Heer u antwoorden in dagen van nood.(psalm 20)

    Shalom!

  9. Quote:

    Mijn vraag bestaan uit een paar ondergedeelden:

    A:wanneer ben je Christelijk, of niet Christelijk?

    B wie bepaald of iets of mening niet-Christelijk is?

    C:hoe bepaald de bij b benoemde vraag wanneer iets niet voldoet aan een Christen? Hoe kan een instituut of kerk een actuele vertaling geven wat Christelijk is, maar vooral: wanneer een standpunt afvallig is? Wanneer is iemand een pseudo Christen?

    D: waarom bestaat de bijbel in, Gods naam, uit zoveel onduidelijk en vergezochte teksten?. E: waarom neemt een Christen niet alleen Jezus' woorden aan als waar, maar ook veel andere teksten daarbuiten?

    A. Volg je Jezus met woord en daad? -> Christen!

    B. Jezus.

    C. Weten we pas bij het laatste oordeel.

    D. Dat jij het onduidelijk vindt en vergezocht zegt meer over jouw kennis hierover dan over Het Woord zelf. verbaasd.gif

    Wil je er meer van begrijpen, vraag het de Heer en zijn Geest zal het je openbaren!

    E. Omdat meerdere teksten (IN DE BIJBEL) door God zijn geïnspireerd.

    Shalom!

  10. Quote:

    En Paulus wist natuurlijk ook niet dat Jezus hem graag had willen genezen. Hij had nog één keer extra om genezing moeten bidden, niet meteen moeten opgeven bij het "mijn genade is u genoeg." Dán was hij ook echt genezen geweest. Toch?

    Dat is niet helemaal waar.

    Kijk maar:

    Daarom zeg ik jullie: alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult het krijgen.

    Natuurlijk klopt het dat je standvastig moet zijn, niet meteen moet opgeven maar ik geloof ook dat als je heel basis in je geloof staat en gewoon zegt:"mijn genade is u genoeg." Dat de Heer dit al verhoort.

    Kijk maar:

    Mar.5: Ze had gehoord over Jezus, en ze begaf zich tussen de menigte en raakte zijn bovenkleed van achteren aan, want ze dacht: Als ik alleen zijn kleren maar kan aanraken, zal ik al gered worden.

    Toen zei hij tegen haar: ‘Uw geloof heeft u gered; ga in vrede en wees genezen van uw kwaal.’

    Het gaat dus niet om de frequentie van vragen, maar om het geloof dat Hij het voor je kan doen!

    Shalom

  11. Mag ik even helemaal terug naar het begin?

    Er staat dat als Johannes spreekt over 'in den beginne' de verklaring van 'Het Woord' dus niet naar Jezus kan verwijzen,...begrijp ik dat goed?

    Dat kan dus wel!

    In den beginne was Jezus er namelijk al. De drie eenheid: Vader, Zoon en Heilige Geest. Alle drie al aanwezig vanaf het prille begin.

    Let maar op:

    1 In den beginne schiep God den hemel en de aarde. (God was er dus in den beginne)

    2 De aarde nu was woest en ledig, en duisternis was op den afgrond; en de Geest Gods zweefde op de wateren. (de geest is er dus ook al)

    8 Toen de mens en zijn vrouw God, de HEER, in de koelte van de avondwind door de tuin hoorden wandelen, verborgen zij zich voor hem tussen de bomen. ( de Heer is er ook al en Hij wandelt door de tuin)

    Dus ik zou nog even wachten met je bekeren tot Oosterse religies en eerst eens Het Woord door laten dringen. Als je het even niet weet; vraag het Jezus...Zijn Geest zal het je openbaren!

    Shalom

  12. Je schijnt een ding uit het oog te verliezen...De Gemeente is Jezus, het is Zijn lichaam en Hij staat aan het hoofd! Je bent dus trouw aan Hem en niet aan een gemeente. Dat is maar goed ook want er zijn wat gemeentes ver weg gedreven van waar het echt over gaat: Jezus!

    Dus wanneer iemand zich uit laat schrijven uit één gemeente van Jezus en laat zich inschrijven in een andere gemeente van Jezus is dat geen enkel probleem. De enige die daar een probleem mee heeft is de penningmeester van de kerk!

    Ik snap niet waarom er gesuggereerd wordt dat een evangelische gemeente geen goede gemeente zou zijn om te kerken... verbaasd.gif In een evangelische gemeente wordt Jezus gevolgd...wordt het Woord gelezen...wordt God aanbeden en wordt geprobeerd goede werken te verrichten.

    WAT IS DAAR MIS MEE?

    Shalom

  13. Het gebrek aan kennis is relatief...

    Bovendien gaat het niet over de hoeveelheid kennis maar meer over hoe je de kennis die je hebt toepast...

    Dit terzijde.

    Goed...bedankt voor de uitleg.

    Ja er zijn dus verschillen in opvatting. Maar deze zijn niet onoverkomelijk dunkt mij.

    Dus de een wil graag een kinderdoop en de ander een volwassen doop...dat is dus een zaak van deze twee mensen en de Heer, niet van de dominee. Dopen is namelijk heel persoonlijk tussen jou en God.

    Bijbel lezen op een andere manier? Is daar een voorgeschreven manier voor dan?

    Avondmaal is voor een ieder die Jezus heeft aangenomen als Heer! Ik weet dat je bij GKV eerst belijdenis moet doen voor je hieraan mag deelnemen. Maar een evangelisch gezindte moet dit ook voordat hij/zij zich laat dopen. Bovendien is het avondmaal bedoeld om de Heer en zijn offer te gedenken, samen met Hem te zijn, jezelf innerlijk te vervullen met Zijn liefde en nog meer...wanneer dus beide mensen dit onderschrijven en er 100% achter staan...geen enkel probleem!

    tongentaal en vervulling van de Heilige Geest: Dat hoort dus bij de gaven van de Heer! Lees het boek Handelingen maar. Is dat soms verboden in de GKV kerken...? Als dat zo is dan vraag ik mij af op welke grond zij die gaven van de Heer verwerpen?

    Basis....hmmm, handig als die gelijk is...tja daar krijg ik niets tussen. Daar heb je gelijk in. Maar als dat niet zo is dan wordt het een zaak tussen twee mensen die hierover duidelijke afspraken moeten maken met God als getuige....een huwelijk dus!!!

    Shalom.

  14. Quote:

    Nee, ik bedoelde jou.

    De dominee ziet misschien wel twee mensen die geen flauw idee hebben over de verschillen tussen de gkv en de evangelischen. Dat hij daar niet a la minute een zegen over wil uitspreken, kan ik me wat bij voorstellen.

    Jij daarentegen veroordeelt die hele dominee.

    Hoho...oordelen doe ik niet! Daar waag ik mij niet aan want dat is het werk van God.

    Ik heb er wel een mening over ja....maar daarom zijn we hier toch? Als jij mij zwart wit mag noemen mag ik dat ook de dominee!

    Maar misschien kun je mij uitleggen wat dan dat grote verschil is tussen PKN en Evangelisch waardoor de dominee problemen verwacht binnen dit huwelijk? De Farizeën en Saduceën hadden ook een andere geloofsopvatting omtrent God maar ze zaten wel samen in de tempel...waarom kon dat dan wel?

    Shalom.

  15. idee:

    Johannes1:1

    In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. 2 Het was in het begin bij God. 3 Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat. (1:3-4) en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat. In het Woord was leven – Ook mogelijk is de vertaling: ‘en zonder dit was er niets. Wat bestaat, had leven in het Woord’.4 In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen.

    2 Sam 2,6

    Moge de HEER u allen daarom goed behandelen en u trouw bewijzen. Ook ik wil u hierbij mijn vriendschap aanbieden.

    Spr 27,9

    De geur van balsem en wierook maakt gelukkig, maar zoeter voor het hart is ware vriendschap.

    Kun je daar iets mee?

    Shalom.

  16. Verbazing! verbaasd.gif

    Verbijstering! cry.gif

    Even terug naar het oorspronkelijke topic;

    Dus als ik het goed begrijp wil de dominee twee mensen die dezelfde Heer dienen (Jezus) niet in 'de echt verbinden'?

    Mag ik even uit Het Woord citeren?

    Mat.18:18 Ik verzeker jullie: al wat jullie op aarde bindend verklaren zal ook in de hemel bindend zijn, en al wat jullie op aarde ontbinden zal ook in de hemel ontbonden zijn. 19 Ik verzeker het jullie nogmaals: als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren. 20 Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.’

    Dus twee mensen vragen (in de naam van Jezus) om hen te verbinden en de dienaar van de Heer (dat zou een dominee moeten zijn) weigert dit? Dat Kan dus niet!

    Schiet mij nog iets te binnen: idea8.gif

    Mat.7:21 Niet iedereen die “Heer, Heer†tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. 22 Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?†23 En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!â€

    Wanneer een dominee dus weigert Gods wil te doen (huwelijk is namelijk een heilige verbintenis!) dan kan hij beter nog even goed Het Woord gaan lezen!

    Shalom.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid