Spring naar bijdragen

Diantha

Members
  • Aantal bijdragen

    18
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Diantha

  1. Lol, ik had zaterdag een bordje om m'n nek gehangen met Free Hugs. Daarmee ben ik naar scouting gegaan.

    Een paar mensen hebben me helemaal doodgeknuffelt. Telkens wilde ze weer een knuffel. Maar het was bizar hoe weinig mensen het serieus leuk vonden. engel.gif

  2. Jap. Het is voorbij. De fans verlaten Basel. De aanwezigheid van Willem-Alexander heeft geen geluk gebracht.

    Neither did de Ek-opkomst bij scouting die we gehouden hebben. puh2.gif

    Het is weer tijd voor groenheid.

    Tot ziens, EK! smile.gifsmile.gif

  3. Gisteren op scouting hadden we een EK-opkomst. (Je ziet hoe het geholpen heeft. We hebben dus verloren. puh2.gif)

    Maar we gingen dus kijken wie de beste voetbalvrouw was.

    We gingen onder andere voetballen met paaltjes. Dus als je paaltje omgevallen was door de bal moest je uit het spel.

    Ik denk ik doe even cool en ging helemaal in de aanval. Een ander meisje deed dat ook. De rest stond een beetje bang te zijn bij hun paaltjes.

    Dat meisje en ik 'vochten' dus de hele tijd om de bal en op een gegeven moment stonden we ieder aan een kant van de bal. We schopten allebei. En we schopten dus keihard tegen elkaars voeten aan. Ik droeg helaas gympen, en zij bergschoenen. Ik vloek nooit, dus ik schreeuwde: 'GLOEIENDE, GLOEIENDE!', viel op de grond en rolde zo tegen m'n eigen paaltje aan. Ik was dus af en heb zit nu ook nog thuis met een gebroken (middel)teen. muur.gif

  4. Haha, ik heb ook Grieks op school en ik kan er geen sikkepit van! puh2.gif

    Ik laat het volgend jaar vallen en ga door met Latijn. puh2.gif

    Ik ben alleen maar blij met nieuwe vertalingen.

    En als ik denk dat iets niet helemaal klopt pak ik de oudere erbij om te kijken hoe het daarin staat.

    Wij hebben ze thuis bijna allemaal. Ook nog zo'n heeeeele oude van m'n moeders tijd. puh2.gifengel.gif

  5. Quote:

    Wat een waanzin jongerenbijbel,zo wordt men nooit de Heilige Schrift eigen.

    Taalgebruik in die zogenaamde jongerenbijbel is van Jip en Janneke.

    Je kunt niet verwachten dat elke jongere het leuk vindt om de Bijbel te lezen, als het volstaat met woorden die we niet begrijpen en ouderwets taalgebruik met 'Gij's' etc.

    Dat maakt het al snel saai en dan zijn andere tijdsbestedingen, als computeren en chillen, veel aantrekkelijker.

    Probeer ook eens de goede dingen te zien.

    De Jongerenbijbel is misschien niet aantrekkelijk voor jou, maar er worden wel jongeren door bekeert, of ze worden geholpen met de bevordering van hun geloof.

    Als je het zo bekijkt is er niks mis mee, toch?

    Dus is het ook niet nodig de Bijbel af te kraken. big-smile.gif

  6. Quote:

    Droge eye-opener over de slak overigens, bij psalm 58, bovenste afbeelding, rechterpagina, tweede kolom.
    widegrin.gifwidegrin.gif

    Haha, jah. Dat soort dingen vind ik nou leuk. Dat haalt je uit de sleur van de (naar mijn mening) soms wat saaie Bijbel.

    De Eye-openers vind ik het leukste. Ze geven grappige achtergrondinformatie, of net datgene waar je een vraag over had beantwoorden ze.

    De Aan-de-slag's vind ik het minst leuk. Ik kan daar niet zoveel mee. Het zijn meer stukjes voor als je echt overtuigd bent van het geloof, wat ik niet ben. Ik voel me niet geroepen de dingen te doen die in die stukjes voorgesteld worden. Vaak sla ik deze dan ook over.

  7. Nou, goed in screencaps maken ben ik niet, maar ik kan wel een fotootje voor je online zetten. Ik weet niet of het dan nog te lezen is, maar goed.

    Een pagina uit de Jongerenbijbel, willekeurig opengeslagen.

    DSCF0786.jpg

    DSCF0787.jpg

    De inleiding op Psalmen:

    DSCF0788.jpg

    De themapagina van Psalmen:

    DSCF0789.jpg

    smile.gif

  8. Quote:

    Jeeej voor veertienjarigen die niet typen als dronken dyslectici!

    (En welkom.
    widegrin.gif
    )

    Als ik de hoofdstukken van m'n boek in de computer typ moet ik ook netjes schrijven, anders ziet het er niet uit. En op msn heb ik mezelf aangeleerd netjes met punten en hoofdletters te schrijven. Het ziet er netter uit. Natuurlijk heb ik wel eens typfoutjes, maar dat gebeurt iedereen, toch?

    Ik erger me aan mensen die typen met groooote 00000's en dergelijke. VB: ey hoest ik ben meeet mn vriendn na duh kinduhrboerduhrei ggeweestt.

    puh2.gif Ik hou van netjes. smile.gif

  9. Ik zal dit topic eens bumpen met het verhaal over mij en de Jongerenbijbel smile.gif

    Ik kreeg hem voor mijn verjaardag, 2 jaar geleden. Ik werd toen 13, 'k had al lang op mijn verjaardag gewacht (13 was mijn streefleeftijd), en als klap op de vuurpijl kreeg ik ook nog eens het briljante idee een Jongerenbijbel te vragen.

    Mijn moeder vond het geweldig dat ik me eindelijk wat meer ging interesseren voor religie en wilde maar al te graag mijn wens inwilligen.

    Op mijn verjaardag was hij nog niet uit, maar ik kreeg een tegoedbon, en een kleine 4 maanden (zoiets) later liep ik trots met mijn nieuwe Jongerenbijbel onder m'n arm bijbelshop Samma uit. Ik voelde me de wereld te rijk en eenmaal thuisgekomen begon ik meteen te lezen. Beginnen moet je aan het begin, anders heet het niet beginnen. En dus begon ik bij de allereerste bladzij met uitleg over hoe je de Jongerenbijbel kan gebruiken.

    Toen ik daar eenmaal doorheen was en het boek helemaal begreep begon ik aan het mooiste vers van de hele Bijbel. De eerste. In het begin schiep God de hemel en de aarde.

    Ik was al eens begonnen in de Bijbel. Natuurlijk had ik alle verhalen al een keer gehoord. Maar echt de bijbel lezen had ik nog nooit gedaan. Ik kwam op mijn basisschool niet verder dan Leviticus, in een normale bijbel. Maar de Jongerenbijbel hielp, en helpt nog steeds, mij te begrijpen wat er staat. De achtergrondinformatie maakt het interessant en grappig. De Eerlijk=Eerlijk stukjes duwden me met de neus op de feiten, en lieten me nadenken over het leven. En nu nog steeds! Ik lees elke dag een hoofstuk. En dat doe ik al 2 jaar. Over 12 nachtjes kan ik vieren dat het ongeveer 2 jaar geleden is dat ik in de Bijbel begonnen ben.

    Soms heb ik wel eens dagen waarop ik het vergeet, denk dat ik geen tijd heb, of dat ik gewoon niet thuis ben, natuurlijk. Maar gewoonlijk lees ik gewoon, elke avond voordat ik ga slapen, een hoofdstuk uit mijn Bijbel.

    Ik ben nu bij Psalmen, 50 ofzo al. Ik vind het moeilijk om vol te houden, omdat Psalmen moeilijk te lezen zijn.

    Mijn moeder gaf me een briljante tip om af en toe een hoofstuk uit een boek te lezen met meer een verhaal erin. Dat doe ik nu, en het gaat weer prima.

    In de kerk wordt er veel gepreekt over het Nieuwe Testament. Ik ben nu nog bij het Oude, en dat heb ik altijd leuker gevonden. Logisch natuurlijk, ik snap maar weinig van het Nieuwe Testament. Maar des te belangirjker dat ik erin lees! Anyway, ik denk maar zo: Het komt vanzelf aan de beurt.

    Ik lees alles uit de Bijbel omdat ik maar niks wil missen van die leuke stukjes die erbij staan. En ik lees dingen die ik nog nooit gehoord had, terwijl ik altijd dacht dat ik alle verhalen uit de bijbel al een keer gehoord had! Dat is dus niet zo.

    En de covers zijn fantastisch! Ik heb ook een iegen gemaakt, en ze zijn allemaal zo vrolijk! big-smile.gif

    De Jongerenbijbel neemt mijn twijfels niet weg, maar hij helpt mij wel met het geloof bezig te zijn.

    En daar dank ik de mensen voor die hun tijd gestoken hebben in het maken van dit wonderlijke boek. (Dan bedoel ik de mensen uit de tijd van de Bijbel, en de mensen die de stukjes in de Jongerenbijbel erbij schreven knipoog_dicht.gif )

    Bedankt!

    Zo, dat was het wel weer. widegrin.gif

    Ciao!

  10. Hiya allemaal,

    Mijn naam is Diantha, en ik ben hier nieuw!

    Ik ben bekend met fora, ik zit op veel andere fora, maar het is altijd toch even wennen als je ergens nieuw komt.

    Ik hoop dat het hier leuk is, en dat ik me snel thuis zal voelen. Op het internet sta ik vaak bekend als Khaya.

    Ik ben 14 jaar oud (ik ben over 13 nachtjes jarig! party.gif ) en woon in Gouda. Ik zit in de derde klas van het Gymnasium op de Goudse Waarden.

    Mijn grootste hobby is schrijven. Ik ben bezig aan een eigen boek. Daar werk ik nu al 5 maanden aan, en ik ben nog lang niet klaar! Voor de rest ben ik een groot scoutingfan. Samen met een ander meisje op scouting noemen we onszelf SuperScouts, en daar ben ik trots op. widegrin.gif

    Mijn favo-tvprogramma's zijn Cold Case en Lost.

    Ik ben op mijn andere fora een durkpostende member.

    Ik kan veel te lang over mezelf vertellen! puh2.gifpuh2.gif

    Ik kerk in de Pauluskerk, te Gouda.

    Daar hebben we een fantastische dominee. widegrin.gif

    Dat neemt niet weg dat ik nog vol twijfels zit, en dat ik nog steeds meer naar de kerk ga omdat mijn ouders het willen dan dat ik er zelf plezier in heb.

    Ik heb veel vragen over het nut van het geloof, en ik hoop dat ik hier hulp kan krijgen.

    Het lijkt me leuk om over het geloof te praten met jongeren. Er zijn erg weinig jongeren in mijn kerk, en op school is het niet echt een gespreksonderwerp.

    Want zoals mijn dominee altijd zegt: "Je kan beter voor altijd op zoeken blijven naar het geloof en er mee bezig blijven, dan dat je denkt dat je gevonden hebt wat je zoekt en het geloof laat zakken, omdat je denkt dat het geloof dan in je zit en er niet meer uit gaat. Het geloof heeft werk nodig, liefde en aandacht. Net als een vriendschap."

    Nu heb ik wel weer genoeg gepraat. puh2.gif

    Tot ziens!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid