Spring naar bijdragen

Niftaly

Members
  • Aantal bijdragen

    339
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Niftaly

  1. Mohamed heeft gelijk, wat baten kaars en bril als den uil niet lezen wil?

    Wij moslims hebben niet de bedoeling iemand te overtuigen, wij brengen de Boodschap rond, een persoon moet zelf maar zien of die dat wil aannemen of niet, of hij op onderzoek wil gaan of niet. Wij hoeven niemand te overtuigen met nutteloze en tijdrovende discuties waar een blinde toch niet kan zien.

    Tenslotte ligt het lot vast, en alles ligt in de handen van de Heer , dus als mensen ongelovig of gelovig moeten sterven is dat door henzelf en Allah swt weet dit.

    Door moslims hier als haatdragend af te schilderen weet ik niet wat het doel hiervan moet voorstellen.

    Vrede zij met jullie en verdraagzaamheid ook aub, amien!

  2. Quote:

    Wij hebben maar een vraag aan de mohammedaan/moslim,gewoon CHRISTEN worden,gelukkig doen dat er ook velen over gaan tot het Christendom!!!
    party.gifthumbsup.gif

    ja zo is dat met vrije keuze,iedereen heeft van Allah swt verstand gekregen en die doet daarmee wat ie wil.

    Juist daarom kan je dan ook ter verantwoording geroepen worden voor je daden omdat alles vrijwillig is.

    Engelen daarintegen zijn zo gemaakt dat ze alleen bevelen van hun Heer kunnen opvolgen.


    Samengevoegd:

    @the eyes, ik vind jouw antwoorden echt kortzinnig en niet doordacht, vrij simpel dus, je vraagt mijn mening en ik geef die jouw, dan hoef je toch niet telkens af te doen met dat mijn mening niet belangrijk is ofzo..kijk ik heb het christendom genoeg gestudeerd en nog.. momenteel ben ik met de Jehova's bezig, ik vind dat die heel veel gemeen hebben met moslims. Zij hebben ook een Evangelie, nog een ander..

    Ik kan jouw genoeg geheime boeken geven die de kerk verdoezeld, nog nooit van Judas zijn Evangelie gehoord of die van Barnabas en nog vele andere, er waren tenslotte vele apostelen , ik kan hier over blijven schrijven maar de bedoeling is dat we het over Islam hebben niet over jullie geloof..

    Maar ja over mening kan je niet blijven discuteren e, ieder heeft zijn eigen mening, dus het beste ermee..

    @Danny, amien is niet mijn naam maar is hetzelfde als amen, dat men dus zegt na een korte smeekbede of gebed.

    mijn naam is Nathalie of Niftaly

  3. wel wij moslims zeggen dat wat je voor jezelf wil, moet je een ander ook wensen.

    Dus als iemand jouw een vredeswens doet, zou ik niet zomaar zeggen dat die laf is en niets betekent, dan zegt dat meer over jouw dan over degene die jouw iets goed wenst..

    en vrede zij met jouw!

  4. ok inderdaad Islam, iemand vroeg me op de vorige bladzijde waarom ik denk dat de Koran wel de ultieme waarheid bevat zonder fouten.

    Omdat er geen enkele tegenspraak in staat, en in de Bijbel ondertussen wel.

    Omdat ik nooit (van kinds af)heb geloofd dat God een mens kan zijn.

    en dat bevestigd ook de Koraaan.

    Omdat ik verhalen uit de Koraan wat betreft voorgaande profeten veel gedetailleerder vind. En logischer.

    Omdat ik nooit heb begrepen waarom bisschoppen en Pauzen meer macht mogen hebben volgen het christendom dan andere mensen. Daaraan plakt dan ook waar zij het dan ook vandaan halen Concilies op te richten waar zij dan samenvattingen maken, die volgens hen wel ok zijn over belangrijke richtlijnen over het geloof.

    Omdat de Kerk vele boeken verdoekt of geheimhoud.

    Omdat ik vanuit de Koraan vele dingen kan verklaren die mensen niet kunnen verklaren zoals geesten of djinns. Duivels of demonen.. engelen...zeg maar de spirituele wereld of onzichtbare wereld.

    de Koraan verklaart ernorm veel over het hiernamaals, het graf,..

    Let op, ik zeg niet dat de Bijbel niet waar is, ik kan wel van dingen afleiden dat niet waar zijn, door de Koraan te hebben gelezen en bestudeerd.

    Ik hoop dat iedereen dat het echt wil geleid zal worden, amien

  5. Quote:

    2:2 Dit is een volmaakt Boek, daaraan is geen twijfel, een richtsnoer voor de godvrezenden.

    Gelukkig slechts een richtsnoer. Je moet dus niet alles te letterlijk nemen. Je moet het dus zien in de context van de tijd, dan is veel vernieuwend, zelfs gericht op het verbeteren van positie van de vrouw, dus dat zou je door moeten trekken, dat is de richting. Zo werkt een richtsnoer. Kijk naar welke richting ik aangeef, wat ik verander, kijk naar welke richting ik op wil, want als je mensen een te grote verandering voorschotelt, dan werkt het niet. Kijk naar wat ik veranderde, en volg dat na, trek dat door, want zo werkt een richtsnoer.

    Goh, niks niets fundamentalistisch, de Koran is een richtsnoer. Waarom gebruiken dan veel gelovigen het boek niet op die manier, maar willen ze niet ontwikkelen, maar alles zo houden als in de tijd vande profeet. Als de KOran een richtsnoer is, dan is de profeet voor ontwikkeling en verandering en met de tijd meegaan in de richting die hij aangeeft. Niet een voorstander van op dezelfde manier doorgaan zoals men het toen deed.

    wel je hebt gelijk hoor aan 1kant, maar er zijn verschillende dingen dat we volgen op nr. 1uiteraard de Koran, en op nr.2de soenna= het vb. van de profeet vzmh. Dwz: de dingen dat hij aanraadde, de dingen dat hij deed, zoals met je rechterhand eten, In de naam van Allah zeggen als je begint te eten of drinken bijvoorbeeld. Vele dingen dat ons ten goede uitkomen.

    Maar ik begrijp je punt, sommige dingen veranderen door de tijd en dan moeten we ons aanpassen, dat heeft onze profeet ook gezegd, dat er dingen zullen komen die hij niet kent en dat de mensen in die tijd hun gezond verstand moeten gebruiken en moeten proberen het juiste te volgen, daarom is het ook zo dat er de dag van vandaag vele geleerden soms verschillende uitspraken doen over bepaalde zaken.

    Maar als Moslim moet je zelf proberen het juiste te volgen volgens de omstandigheden en cultuur ook natuurlijk.

    vb.Als je in Arabië een bourka draagt is er helemaal niets mis mee, iedereen draagt het daar, het is meer iets cultureels, en het bedekt de vrouw meer dan zou moeten.

    Als je een bourka zou dragen in Europa, trek je volgens mij meer slechte aandacht dan goed voor je is. Volgens mij is het dragen van een hoofddoek goed genoeg volgens de voorschriften van het geloof. Je zit ook in een cultuur dat deze dingen niet aanvaard. Dus dat vind nogal logisch ook dat je hier geen bourka draagt.

  6. Beste Egbert Free, dit vind ik op zijn minst gezegd: opmerkelijk!

    Als ik het vanuit mijn standpunt even kan uitleggen, ik geloof wel degelijk dat de Bijbel ooit echt Gods' woord was, maar door geknoei met teksten zoals je aangeeft en nog enkele andere factoren is het de dag van vandaag niet meer het Gods' woord dat het zou moeten zijn.

    Uiteindelijk is in elke vorm van geloof dezelfde boodschap ongeveer, bedrieg niet , moord niet, wees goed voor elkaar, iedereen weet goed en fout van elkaar te onderscheiden toch?

    Ik kan het niet meer eens met je zijn als je zegt, "wat orgineel is, valt te raden" Perfecte bewoording, mijn complimenten!

  7. ja dat zeg jij als Christen, volgens jouw zal de Koraan waarschijnlijk ook vol met fouten staan (terwijl je die nogeneens hebt gelezen) maar ik als moslima en ex -christen zeg nee de Koraaan bevat geen enkele fout, geen enkele dus dan moet het aan het andere boek liggen.

    Dat had ik trouwens al wat langer door dat er fouten in staan naar mijn visie dan toch.

    en over welke tegenspraak heb je het trouwens??


    Samengevoegd:

    Quote:

    ja hoor.. wie gaat er dan ook naar marokko.nl om te discussieren?

    nee ik wil net zeggen om daar niet te gaan discuteren omdat het een site is van een land, cultuur niet van Islam, ongetwijfeld zullen daar ook wel moslims zitten maar niet allemaal.

    Je kan liever naar alminara gaan of Abdu Al-Wajdiied ofzo ..

  8. Quote:

    [...]

    heb je ook gelezen waar Ezechiel 23 over gaat? Waarom die twee "zussen" ten tonele gevoerd worden? Als voorbeeld voor de gelovigen, of juist om een bepaald punt duidelijk te maken, namelijk dat Israel en Juda
    zo diep gezonken waren als de twee "zussen"
    (het is namelijk gewoon een
    verhaal
    , een gelijkenis). De hele bedoeling van het vertelde is, om een afkeerreactie op te werpen. God speelt op de emoties van de toehoorders, en aangezien die dusdanig diep gezonken zijn, moeten er harde woorden vallen. Met alleen maar:
    "foei jongens, niet meer doen hoor"
    kom je er niet bij een in-en-in pervers volk.

    Maar ach, dan liever een boek waarin je als martelaar 72 maagden krijgt. Dat is niet expliciet, maar laat
    alles
    aan de verbeelding over. Wat denk je dat die maagden in het paradijs doen? Wellicht kun je mij daarover inlichten? Schenken ze de hele dag door drankjes in?

    Lees ik dit nou goed of wil je jouw visie over God nu afschilderen dat Hij onder andere ook al een regisseur is die nog van toneel houd ook, nou als dat voor jouw in het plaatje past van perversiteit dat moet jij dat maar weten , ik vind onsmaakvol, en belediging voor De Ene.

    Waarom begin je over 72maagden? Je weet zelfs nog niet waarover je het hebt, trouwens het gaat over de Bijbel toch, en blijkbaar voel je je weer in de hoek gedreven omdat je weer moet aanvallen op wat met mijn aanhanging te maken heeft, zo verdedig je het standpunt niet dat ik aanhaal over de Bijbel maar laat je je zwaktepunt zien door maar iets terug te zeggen dat helemaal niet ter zake is, en waar klaarblijkelijk op dat ogenblik niet veel van weet.

    Verder wil ik zeggen dat er helemaal niets mis mee is om gemeenschap te hebben rekening houdend met de regels van De Almachtige.

  9. Beste Olorin,

    natuurlijk zijn "mijn pogingen om het christendom aan te vallen" zonder succes en dat is om de simpele rede dat ik het christendom niet probeer aan te vallen, hoe kom je daar nu bij?

    Het kan zijn dat jij er niet tegen kan dat ik sommige zaken in vraag stel, dat wil dan niet zeggen dat ik jullie geloof aanval hoor, de helft van mijn familie is christen.

    Dus dat is niet terecht wat je daar zegt hoor grijze pelgrim!

  10. Quote:

    [...]Wat loop je nou te miepen. Besef je wel dat je met je post gewoon pretendeert te weten wat God wel en niet wil en Zijn wegen kent? Is dat binnen de Islam ook geen grove zonde?

    Natuurlijk zul je dat ontkennen want enig vermogen tot zelfreflectie heb je vooralsnog niet aan de dag gelegd.
    bye.gif

    wat ik nou loop te miepen (????? big-smile.gif ?????)

    Dat zal ik je even heel duidelijk uitleggen, ten eerste wat weet jij nou over de Islam??

    Ten tweede: natuurlijk weet ik zover Allah swt het ons heeft geopenbaard wat Hij wil. Hij houd niet van onkuisheid of vuiligheid, dat is wel honderd procentus zeker...

    Ten derde, zelfreflectie heb ik zeer goed , ik kijk elke dag in de spiegel hoor clown.gif

  11. Quote:

    [...]

    Nee, ik
    verdedig
    niets. Ik geloof haar gewoon. Zij is haar hele leven al moslim en ik ga er vanuit dat ze haar eigen geloof kent. En niet alleen haar, ook in Turkije wordt een hoofddoek steeds minder gedragen. Zijn al die moslims nu fout en moet ik maar luisteren naar een bekeerde belgische?

    ---------------------------------------------------------

    HET FEIT DAT MOSLIMS ZICH DAAR NIET MEER AAN HUN BOEK HOUDEN BEWIJST DAT OOKAL ZIJN ZE ZO GEBOREN ZE NIET ALTIJD HUN GELOOF STRIKT VOLGEN

    VANMIJ HOEF JE NIEMAND TE GELOVEN MAAR ALS JE EEN WOORD DOORSPEELT ZOU JE TOCH ZELF EVEN MOETEN CHEKKEN OF HET KLOPT OF NIET ANDERS NOEMEN ZE DAT JEZELF BELACHELIJK MAKEN

    DAT IK NU GEBOREN OF BEKEERD MOSLIMA BEN HEEFT NIKS MET DE FEITEN TE MAKEN WANT MIJN LERARES ISLAM IS OOK BEKEERD WIL DAT DAN ZEGGEN DAT ZE NIETS WEET NEE IN TEGENSTELLING ZIJ ZAL KENNIS HEBBEN OMDAT ZE MEER OPZOEKT EN WIL WETEN

    ---------------------------------------------------------[... ]

    Waarom niet? De islam was volgens jou/jullie toch zo eenduidig? Geen verschillende stromingen en zo? Eén geloof, waarbij elke moslim de waarheid kent?

    Waarom zou ik dan een moslima niet geloven?

    ---------------------------------------------------------

    OMDAT JE NIETS VAN ISLAM KENT EN ER BESTAAN WEL VERSSCHILLENDE SEKTEN EN STROMINGEN ONDER ELK GELOOF TROUWENS

    ---------------------------------------------------------

    [...]

    Offer, ja. Je zegt zelf dat je 'nu' wel mosselen mag eten. Dat impliceert dat het vroeger niet mocht en er dus 'iets' is gebeurd waardoor de wet is veranderd. Zoiets als een 'Nieuw Testament' en de komst en het offer van Christus in het christendom.

    ---------------------------------------------------------

    WEL ER ZIJN ZOVEEL VERSCHILLEN IN ELK GELOOF ZOALS BESNIJDEN EN VARKEN ETEN EN ALCOHOL DAAR MOET JE JEZELF IETS MEER IN VERDIEPEN ALS DAAR WAT OVER WIL WETEN--------------------------------------------------------- -------

    [...]

    Een dode profeet volgen, het blijft opmerkelijk....

    ---------------------------------------------------------

    ?????TJA EEN MENS IS NU EENMAAL STERFELIJK ALS JE HET NOG NIET WIST.
    hamer.gif

    ---------------------------------------------------------

    [...]

    Dank je. Wellicht kun je er een nieuw topic over maken want deze gaat over 'tegenstrijdigheden in de Bijbel' en ik denk niet dat het dragen van hoofddoeken daarin past.

    Dat van het hoofddoek dragen zal ik later NOG EENS plaatsen, heb nu geen tijd


    Samengevoegd:

    ik heb nergens beweerd dat moslims vroeger niet en nu wel mosselen mogen eten hoor...

  12. Ik ga geen nieuw topic openen omdat het dan toch maar gesloten word, ik heb trouwens die bewijzen over het dragen van hoofddoeken voor christenen al eens geplaatst.

    En wat andere stromingen zeggen , tja dat moeten zij weten ik volg wat er in de Koraan staat en daar staat duidelijk:

    O gij die gelooft, eet van de goede dingen, waarmede Wij u hebben voorzien en dank God, indien gij Hem alleen aanbidt. Hij heeft u slechts het gestorvene, het bloed, het varkensvlees en datgene, waarover een andere naam, dan die van God is uitgeroepen, verboden. Maar hij, die gedwongen is en dit niet wenst en geen overtreder is, op hem rust geen zonde. Want God is Vergevensgezind, Genadevol.

    (Al-Baqara 172-173)

    voor de Joden :146. Wij verboden de Joden alle dieren die klauwen hebben en Wij verboden hun het vet van runderen, schapen en geiten, anders dan wat hun ruggen of hun ingewanden dragen of hetgeen met een been is gemengd. Dit is de vergelding, welke Wij hun voor hun opstandigheid gaven. En Wij zijn voorzeker Waarachtig.

    (al An'aam 146)

  13. Quote:

    [...]

    Een mens moet toch wel goed de weg kwijt zijn om zich ovwer te geven aan de duisternis,van aan zetten tot haat, roof,moord enz enz.Terwijl de Heilige Schrift mensen wil verossen van die duisternis,Gods Heilig Woord door Zijn Zoon Jezus Christus de Heilige Verlosser; Wat is de Bijbel toch een heerlijk bevrijdend boek,het enige Heilige Boek.

    Jij belasterd de Koraan die je duidelijk nog nooit gelezen hebt, of ben je de Bijbel vergeten dat over kinder- en babymoord spreekt, over overspel en incest, over strafwetten zoals het oor van een slaaf aan de deur spijkeren, en de slavernij op zich goedspreekt?

    De Koraan daarintegen bemoedigt het vrijlaten van slaven, geen overspel te plegen, geen kinderen en vrouwen of ouderen te moorden, en zeker niet te roven of moorden van onschuldigen.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Zelfs op Spitsbergen wil de zon ook wel schijnen.

    Oja de Heilige Schrift Gods Heilig Woord van Eeuwig Leven staat niet ter discussie totaal niet.

    Nochtans zit je op een topic waar de tegenstrijdigheden worden gemeld... verbaasd.gif


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Op gesprekken die ik vrij regelmatig met een turks moslim-meisje heb.

    En jij? Kun je mij even aangeven waar in de Bijbel staat dat christelijke vrouwen een hoofddoek moeten dragen? En als je dan toch bezig bent, laat het ook even in de koran zien zodat ik mijn collega terecht kan wijzen en haar kan uitleggen dat ze fout zit met haar eigen geloof.

    [...]

    Nu wel? Eerst niet, dan? Welk offer is daarvoor gebracht? De dood van Mohammed?

    dus op basis van een gesprek van een moslima ga jij je standpunt verdedigen? Dat is niet erg snugger e? verbaasd.gif

    offer? er is niemand geofferd er is wel geopenbaard en voor je even toe te lichten is onze profeet op een natuurlijke manier gestorven... muur.gif

    allee speciaal voor jouw ga ik wat opzoekwerk doen

  14. Quote:

    Toch zullen je gedragingen anders zijn, mede ingegeven door de geloofscultuur van de Islam...

    Islam heeft geen cultuur, alleen mensen en landen hebben een cultuur, niet dan?

    Het is nogal logisch (God zij dank) dat ik nu anders denk en me anders gedraag nu ik bekeert ben.

    Want ik weet nu dat er achter elke regel een verklaring zit, ik sta er ook achter en beoefen het in mijn dagelijkse leven mashallah..

  15. Quote:

    [...]

    In Griekenland schijnt ook vrij veel zon, net als in de landen in het Midden-Oosten. Dat het 'hoort' is pure kul, in beide godsdiensten.

    Je geeft daar een stelling maar kan je die ook onderbouwen? En wat heeft het ermee te maken dat de zon schijnt?

    ER staat duidelijk in de Koraan dat je je als vrouw moet bedekken hoor, en in de Bijbel ook.

    Dus misschien vind jij dat persoonlijk wel kul, dat is jouw visie dan weer.

    Maar theoretisch gezien klopt het wel wat ik zeg, als je in de Boeken gaat kijken tenminste, ik vraag me dan wel af op wat jij jouw uitspraak baseerd?


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Weet je wel dat mosselen onrein zijn, ook volgens de Koran?

    Bij de Joden wel dacht ik , maar bij de moslims niet hoor, vanwaar haal je dat?

    Als je dit zegt, zet er dan ook de aangevende tekst bij ,(die volgens mij nogeneens bestaat) want wij moslims mogen nu eens alles eten wat uit de zee komt..

  16. @Marlies, met die laatste zin ben ik het totaal niet eens, ik spreek namelijk uit ervaring, ik ben ook een bekeerling ( wat iedereeen al wel weet ) en ik heb nog steeds mijn eigen cultuur hoor. Ik eet nog steeds mosselen met friet.

    Ik bedoel maar dat geloof en cultuur wel degelijk twee verschillende zaken zijn.

    Ik draag een hoofddoek ja, maar dat komt door mijn geloof en dat wil niet zeggen dat ik daarom een andere cultuur aanneem van een Arabisch land, want in Griekenland bijvoorbeeld zie je ook vrouwen met een hoofddoek omdat het eigenlijk in het christendom ook zo hoort..

    Ik zie mezelf nu geen enkele traditie van een andere cultuur overnemen..

  17. salaam,

    God mag uiteraard alles zelf bepalen, maar als je weet dat God niet van onkuisheid houd, kan je misschien wel enkele conclusies trekken...

    En het is trouwens al eerder gezegd dat mensen hier ook een rol in gespeeld hebben en hun fantasie dus blijkbaar ook..

  18. wel ja ik denk dat er hadies genoeg bestaan over de soenna en dat de Koraan ons genoeg verteld over manier van leven en omgaan met problemen en dergelijke , ik begrijp niet waarom mensen altijd toch een leidraad proberen te vormen om het beter te weten zo krijg je al die hokjes en lijsten van namen.

    Nou ja , ze zijn toch al moslim dat is ook al iets...

  19. salaam beste broeder,

    ik vind jouw punt realistisch en ik moet zeggen dat je zeer rechtvaardig te werk gaat.

    Je breekt anderen niet af.

    Je blijft realistisch

    Je staat open voor anderen hun mening, ookal breken ze jouw woorden af je blijft kalm en geduldig.

    Ik kan nog veel leren van jouw.. mashallah

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid