Spring naar bijdragen

RebeccaEzra

Members
  • Aantal bijdragen

    17
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door RebeccaEzra

  1. Ja heb ik gelezen! ik was terwijl jij het gepost had druk bezig met knutselen in word.. (niet zo netjes gelukt trouwens O_o ) Dus niet gezien dat jij inmiddels gepost had.. Maar heb je uitleg gelezen..rest mij nog steeds de vraag;

    Waarom..zoals je zelf ook zegt weet je de afweging ook niet.. big-smile.gif

    en Het "onze vader" :

    dat er in de ene vertaling over “het boze†gesproken wordt en in Groot nieuws over de duivel. Terwijl “het boze†meerdere definities kan hebben.. het boze kan ook een menselijke verleiding zijn of wat dan ook.

  2. kopieer de bewuste teksten en vergelijk? ik kan niks vergelijken als het ontbreekt..het is eruit gehaald! dus geen vertaalverschil.

    Maar goed ik zal het even verduidelijken..

    Ok

    Markus 9:44:

    NBV                         :is het weggelaten!

    Statenvertaling            :waar hun worm niet sterft en het vuur niet uitgeblust wordt.

    NBG                        : [waar hun worm niet sterft en het vuur niet wordt uitgeblust.]

    Willibrordvertaling            : is het weggelaten!

    Grootnieuws bijbel            : Als je voet er de oorzaak van is dat je van de rechte weg afdwaalt, hak hem dan af. Je kunt beter kreupel het eeuwige leven binnengaan dan met beide voeten in de hel geworpen worden.

    Wat in de grootnieuws bijbel als :44+45 is in de NBV en willibord vers 45.

    Enfin volgende:

    Handelingen 8:37

    NBV                        : is het weggelaten

    Statenvertaling             : En Filippus zeide: Indien gij van ganser harte gelooft, zo is het geoorloofd. En hij, antwoordende, zeide: Ik geloof, dat Jezus Christus de Zoon van God is.

    NBG                        : zelfde als staten maar dan tussenhaakjes

    Wilibrordvertaling            :weggelaten

    Grootnieuws bibel            : Hij liet de wagen stilhouden. Ze gingen beiden het water in, zowel Filippus als de kamerheer; en Filippus doopte de man.

    Ook hier wederom 2 versies waar het stukje is weggelaten en bij de grootnieuws bijbel als vers 37 en 38 gemeld wordt. Terwijl dit in de NBV en Willibrord vers 38 is.

    Mattheus 6:9 t;m 13;

    NBV:

    Vers 13: En breng ons niet in beproeving, maar red ons uit de greep van het kwaad

    Statenvertaling:

    En leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van den boze.Want uw is het koninkrijk, en de kracht, en de heerlijkheid, in der eeuwigheid, amen.

    NBG:

    en leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. [Want Uwer is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in der eeuwigheid. Amen.]

    Willibrord:

    En breng ons niet in beproeving,

    maar red ons van het kwaad.

    Groot nieuws:

    en stel ons niet op de proef maar verlos ons van de duivel.

    Hoe is het mogelijk dat zo’n (voor mij) toch wel belangrijke zin wordt weggelaten.

    En dat er in de ene vertaling over “het boze†gesproken wordt en in Groot nieuws over de duivel. Terwijl “het boze†meerdere definities kan hebben.. het boze kan ook een menselijke verleiding zijn of wat dan ook.


    Samengevoegd:

    Je kunt toch niet zomaar besluiten om gedeeltes weg te laten uit het woord van God.. Omdat iemand die de bijbel(opnieuw) vertaald denkt dat dat nodig is?

    Nu ja.. vond het gewoon een beetje raar O_o

  3. Markus 9 vers 44? of alleen 43 en dan ineens 45?

    Of handelingen 8 vers 37 of alleen 36 en dan ineens 38?

    Bij heeeeeel veel bijbels zijn er meer dan 200 passaged uitgehaald!(of enkelingen tussen haakjes gezet) een enkele bevat alles nog..hoe kan dit? en waarom? ik heb hier thuis een stuk 7 bijbels en bij maar 1 daarvan zijn de passages niet weggelaten.?!

    Mattheus 6:9-13 > mist een gedeelte?!

  4. HI there!

    Ik heb mijn dochter Isabella Johanna opgegeven voor de baby van het jaar verkiezing van skyradio.

    Bij deze vraag ik jullie stem(men)!

    je kunt stemmen vanaf....VANDAAG 08:00. Max. 10x per dag, met sms onbeperkt.

    -knip-

    Alvast heeeeel erg bedankt!

  5. Misschien moeten we lijden..om dichter bij God te komen, om sterker in het geloof te staan...

    Daarnaast denk ik dat God ook het beste met ons voor heeft..

    Wij zijn ZIJN kinderen..Als ouder wil jij toch ook het beste voor je kind? Ik denk dat God ons ook zo ziet..God kan ons ook rijkelijk zegenen!

  6. @thorgrem

    ..vertel eens waar gaat de dienst in 2010 op de eerste zondag van januarie over??? puh2.gif nee geintje..

    Moet zeggen dat het wel heel anders is dan wat ik gewend ben.. ik ben gewend dat het meestal wat losser is in de diensten(maar geen Chaos)..niet allemaal van die regeltjes..maar moet zeggen dat regels ook weer goed zijn voor de orde te bewaren..hoewel ik dan wel een paar koppen koffie op zou moeten hebben wil ik in zo'n rustige staat wakker blijven ghehe

    Reistijd..tjah dat heb ik er wel voor over..

    Heb echt het gevoel dat de kerken hier in Eindhoven letterlijk "dood" zijn..echt waar.kerken komen hier als onkruid uit de grond, iedereen begint zijn eigen gemeente (uiteraard heeft iedereen van God op het hart gekregen om dat te doen??!!), maar overal is het letterlijk dood....spiritualiteit neemt toe..kerkgangers word steeds minder..en dan vragen ze zich af waarom..

    gggrrr...frustrerend soms..

    maar goed reistijd heb ik er wel voor over dus..alles is beter dan hier in eindhoven..

    Heey maar eeh..jij bent katholiek..bidden jullie tot maria?? hoe ervaar jij je "relatie" met God?? (@ Snow, Zelfde vraag voor jou hihihi)

    Ben wel benieuwd hoe anderen de dingen in het geloof beleven...

    @ Snow, uhmmm dr zijn verschillende stromingen..pinkstergemeentes, gereformeerd etc. ...moet zeggen dat ik daar niet zo heel bekend mee ben..ik plaats mezelf niet echt in een hokje..ik ben gewoon christen..en ik zoek een kerk waar ik geestelijk kan groeien..of het gereformeerd is..een pinkstergemeente..vol evangelisch dat maakt me niet zo veel uit...als de boodschappen/predigingen die gebracht worden maar van waarde zijn en inhoudelijk zijn, met dingen die ik in het dagelijks leven kan toepassen..

    even een update..Ik ben vanmiddag niet meer naar de late dienst in arnhem geweest..mijn vader wel haha..(ik had dansles die ik vanaf volgende week ga verzetten big-smile.gif)..heb mijn vader maar even mijn telefoon meegegeven om te de dienst af en toe te filmen.zodat ik een indruk krijg..en moet zeggen, wat ik heb gezien bevalt me wel! leuke muziek..redelijk veel jongeren en wat mijn vader vertelde was de prediging ook goed!

    Volgende week dus definately een bezoekje brengen

    keep in touch!

    GBY!

  7. Hmmm..nou de dienst was echt 100 keer niks..

    we kwamen aan..met overvrolijke prozac mensen die ons ontvingen..zo vrolijk dat het nep was..we mochten helemaal vooraan zitten..

    het was een vrij kleine evangelische gemeente..maar goed..ik stond open voor de dienst en wachtte af..

    we begonnen met wat zingen...muziek was niet zo.maar daar kijk ik overheen als je prediging goed is..

    Echter..toen de prediging begon was het moeilijk om de aandacht erbij te houden..er werd niet op een overtuigende manier gepredigd..het ging van hak op de tak..en er zat geen duidelijke boodschap in het verhaal...eigenlijk werder er dignen verteld die algemeen bekend waren, en Jezus leek wel erg ver weg..

    daarna werd er iemand opgedragen..ik merkte dat de moeder van de baby in "tongen" sprak..dus ik dacht "hmm ok.." ik geloof ik tongen spreken..mits er iemand is die het ook kan vertalen..zodat de gemeente er lering uit trekt..

    Later werd er nog wat gezongen..en "geworshipped"....nou dat sloeg echt alles..

    denk dat wel 15 mensen in zogenaamde tongen spraken..anderen bleven voluit klappen..en er heerste een totale chaos...

    Er kwam ook nog een gebed..voor de nieuwe "bezoekers"(ik en mijn zusje) of de ONBEKEERDEN hun hand op wilden steken als ze god wilden aannemen..NOUJAZEG..beetje raar om er meteen van uit te gaan als ik daar voor het eerst ben dat ik nog niet bekeerd ben..

    Maar goed..al met al..Zeeeer chaotisch..de prediging heeft geen duidelijke boodschap achtergelaten, en dit is ZEKER niet voor herhaling vatbaar..

    Misschien breng ik vanmiddag een bezoekje aan Arhem..(wel een eind rijden vanuit eindhoven maar moet toch IETS he) daar zit de Christian City Church...(zitten ook in amsterdam geloof ik)

    Dat schijnt meer "amerikaans" te zijn..beetje "Hillsong" achtig iets..daar houd ik wel van..dus ben benieuwd..ik houd jullie op de hoogte..

    Hoe gaat het eigenlijk bij jullie aan toe in de diensten..ik ben wel benieuwd....

    GBY!

  8. @ Bartus3

    Jeetje dat is idd best heftig allemaal!

    Ik heb ooit van een predikant gehoord..hoe meer de duivel aan je trekt..of hoe heftiger de weeen zijn..hoe groter hetgeen is wat god voor jou voor ogen heeft!

    Ik kan je geen advies geven wat betreft je scheiding want daar ben ik eerlijk gezegd ook niet zo goed in..maar als je de behoefte hebt om met iemand te praten (gewoon praten over vanalles en nog wat)dan moet je weten dat je me altijd kunt toevoegen op msn smile.gif

    @Snow:

    Ik ben druk opzoek naar een leuke kerk!!! a.s. zondag is de eerste aan de beurt..ben benieuwd of ze aan mijn "eisen"voldoen hahaha..

    @Martijn + Bronze:

    thanks..altijd leuk om te weten dat mensen mijn verhaal als positief ervaren big-smile.gif

    @ Devotee..Echt heeel mooi...dankjewel heb de tekst van jou opgeschreven om te onthouden!

    God Bless you guys!

  9. @Snow:

    Waaa ja ik merk wel nu ik er met andere mensen over praat dat ik niet de enige ben..Ik voelde me echt een soort...."verrader", ik dacht dat ik de enige was maar de waarheid is anders..de Duivel doet erg zijn best om slechte dingen aantrekkelijk te maken en ons daarin mee te lokken..

    Ik ben ook blij dat jij God weer terug hebt gevonden..*praises the Lord* Heb je ook niet het gevoel dat juist nu het geloof alleen maar sterker is?

    Wow..Ik heb echt de afgelopen dagen een boost gekregen ofzo..Ook het praten over God brengt iets in mij naar boven..Doet me echt goed!

    Maare ga jij wel naar een kerk ofzo?

    Waar kom je eigenlijk vandaan als ik vragen mag?

  10. Hey Mensen..bedankt voor jullie reacties!

    @ SilverUnicorn.. Bijbel kun je inderdaad leren lezen daar ben ik nu ook mee bezig..Merk wel dat ik toch redelijk vaak dingen tegenkom waarvan ik denk..OOH JA dat wist ik al..haha..onbewust heb ik toch wel wat vastgehouden van wat ik van mijn ouders geleerd heb. smile.gif

    @Reteip: Nieuwe testament..my favourite..vooral openbaring..SPANNEND haha..ben benieuwd wanneer de grote verdrukking komt..uiteraard zullen wij dan niet meer hier zijn..Maar eigenlijk wijst veel erop dat wij de eindtijd naderen..

    anderzijds..roepen ze dat ook al jaren..haha..achja..we zien het wel..maar tot die tijd doe ik mijn best op Dedicated te blijven aan God

    @ De gelovige> muziek kan idd erg ontroeren, is ook altijd iets wat mij diep kan raken..

    @Bartus3: jij hebt ook zo iets meegemaakt? vertel! als je wilt..ben wel benieuwd..Soms voel ik me echt zo slecht..haha..Een Christen die Naar Wicca en occult gaat..en dan weer terug Christen..wat natuurlijk WEL goed is! smile.gifparty.gif

  11. Hi people!,Mijn naam is Rebecca,Sinds gisteren ingeschreven bij Credible..Ben eigenlijk altijd Christelijk opgevoed,Tijdje geleden TOTAAL gerebelleerd tegen God en het geloof..Ik wilde er werkelijk NIKS meer van weten..Ben me bezig gaan houden met occultisme, Tarotkaarten leggen, Pendelen etc.Ik woonde in die periode samen met een verkeerde vriend..bleek ook (geestelijk) erg gebonden te zijn met hem en kon eigenlijk niet wegkomen..Ben langzamerhand na 1,5 jaar weer wat Christelijke Gospel nummers gaan luisteren..(michael W. smith) en deed dat steeds meer en meer..Soms dan had ik de worship muziek opstaan..en dan begon mijn ex ontzettend raar te doen..hij kon de muziek NIET aanhoren..begon zich raar te gedragen in de zin van ..heel lomp doen..boeren laten, mij belachelijk maken ..soms dacht ik dat hij echt bezeten was..Echter!! hij kon de muziek NIET uitzetten..dat kon hij gewoon niet.. O_o..Nouja..om weer even terug te komen..ik was dus bezig met gospel luisteren..worship..ben ook weer gaan bidden.. En op een keer stroomden de tranen van mijn wangen..ik voelde me warm van binnen! Ik merkte dat ik dichter bij God kwam..en hoe dichter ik bij God kwam..Hoe erger de relatie met mijn toenmalige vriend werd..Hij werd agressief..probeerde mij helemaal te kleineren..Het was al enkele keren uitgeweest..maar telkens kwam ik weer terug.. heb nooit de kracht gehad om bij hem weg te blijven..maar WEL toen ik God \"opnieuw\" had leren kennen..Mijn ouders hebben mij weer in huis opgenomen..en ben inmiddels 4 maanden \"bevrijd\"....Weg van het occultisme, weg van mijn ex...Het occultisme heeft mij toen ontzetten aangetrokken..maar ik heb alle machten verbroken in Jezus naam!

    Ik merk nu dat alles stukken beter gaat...financieel, hoe ik mij voel, hoe ik in het leven sta..

    Ik ben een sterker persoon geworden..

    Als ik eerlijk ben weet ik ook waarom ik weg ben gegaan van het geloof... Veel christenen vond ik zo NEP...ik zat in een kerk van dwaalleer..er werd gepredigd over dingen die niet klopten..dat er in de bijbel staat dat vrouwen een hoofddeksel moeten dragen tijdens de dienst..terwijl er een stukje verder staat dat God het haar aan de vrouwe heeft gegeven als natuurlijke sluier! maar dat vertelden ze dan weer niet..

    Maar goed..verder ben ik dus altijd al christelijk opgevoed..dus ik eigenlijk was alles vanzelfspreken..\"geloof ik in god omdat mijn ouders me dat geleerd hebben??\"

    In het beginsel denk ik JA zeker..maar ik heb nooit een PERSOONLIJKE relatie met god gehad..

    Het was voor mij iets ontastbaars..iets wat zo ver weg leek..

    Toen ben ik het gaan zoeken in occultisme dus..ook toevallig op die momenten mensen tegen gekomen die daar mee bezig waren en mij daar dieper in mee trokken..

    Maar nu (zoals ik al eerder zei) ben ik daar vrij van.. af en toe struggle ik nog wel met het geloof..ik ben niet zo gewend om te bidden enzo...ik ken de bijbel niet..heb nog een lange weg te gaan..ik moet geestelijk nog groeien..

    Ben wel op zoek naar een kerk nu..dit keer een GOEDE die ik ZELF heb uitgezocht..waar ik een goed gevoel bij heb..Lijkt me wel fijn om met andere Christenen in contact te komen..

    (zodoende ben ik ook hier op deze site terecht gekomen)

    Maar goed..ik ga het afronden..het is een prachtige dag en ik denk dat ik even een ijsje ga halen bij de Italiaan! ghehe..

    Hoop dat jullie het fijn vonden om mijn getuigenis te lezen..

    Ik wens jullie nog een fijne dag...And God Bless You Guys!

  12. Hi people!,Mijn naam is Rebecca,Sinds gisteren ingeschreven bij Credible..

    Ben eigenlijk altijd Christelijk opgevoed,Tijdje geleden TOTAAL gerebelleerd tegen God en het geloof..

    Ik wilde er werkelijk NIKS meer van weten..

    Ben me bezig gaan houden met occultisme, Tarotkaarten leggen, Pendelen etc.Ik woonde in die periode samen met een verkeerde vriend..bleek ook (geestelijk) erg gebonden te zijn met hem en kon eigenlijk niet wegkomen..

    Ben langzamerhand na 1,5 jaar weer wat Christelijke Gospel nummers gaan luisteren..(michael W. smith) en deed dat steeds meer en meer..Soms dan had ik de worship muziek opstaan..en dan begon mijn ex ontzettend raar te doen..hij kon de muziek NIET aanhoren..begon zich raar te gedragen in de zin van ..heel lomp doen..boeren laten, mij belachelijk maken ..soms dacht ik dat hij echt bezeten was..Echter!! hij kon de muziek NIET uitzetten..dat kon hij gewoon niet

    O_o..Nouja..om weer even terug te komen..ik was dus bezig met gospel luisteren..worship..ben ook weer gaan bidden.. En op een keer stroomden de tranen van mijn wangen..ik voelde me warm van binnen! Ik merkte dat ik dichter bij God kwam..en hoe dichter ik bij God kwam..Hoe erger de relatie met mijn toenmalige vriend werd..Hij werd agressief..probeerde mij helemaal te kleineren..Het was al enkele keren uitgeweest..maar telkens kwam ik weer terug bij hem.. heb nooit de kracht gehad om bij hem weg te blijven..

    maar WEL toen ik God "opnieuw" had leren kennen..Mijn ouders hebben mij weer in huis opgenomen..en ben inmiddels 4 maanden "bevrijd"....Weg van het occultisme, weg van mijn ex...Het occultisme heeft mij toen ontzetten aangetrokken..maar ik heb alle machten verbroken in Jezus naam!

    Nou lekker lang verhaal..Het gaat nog verder...maar dan in een topic van "getuigenissen" omdat ik vind dat dit toch een hele getuigenis is!!Ik wens jullie een fijne dag toe...en God Bless you!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid