Spring naar bijdragen

shiria

Members
  • Aantal bijdragen

    22
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door shiria

  1. Fundamentalisme60%Fundi Light

    U bent zeker geen geharnaste fundamentalist. Maar als u eerlijk bent, dan weet u dat u aan de buitenkant wel tolerant lijkt, maar vanbinnen wel erg overtuigd bent van uw eigen gelijk.

    Religieus fundamentalisme63%Doorgewinterde Fundamentalist

    U bent de prototypische religieuze fundamentalist. Uw opvattingen zijn godsdienstig en u gunt anderen weinig ruimte voor een afwijkende visie. Het liefst legt u uw overtuiging op aan iedereen.

    Er waren vaak antwoorden waarvan ik wist dat ze dat antwoord anders interpreteren dan ik doe. In mijn eigenwijsheid dan toch dat antwoord gedaan met mijn idee erachter widegrin.gif.

  2. Quote:

    Ja en nee.

    Verschillende christenen kunnen verschillende dingen van elkaar leren, maar ik geloof wel dat sommige christenen meer in de waarheid zijn dan anderen.

    Enerzijds dienen verschillende christenen God op verschillende manieren, anderszijds zitten sommige christenen minder ver naast de waarheid dan anderen.

    Daarom had ik het ook over een grote kans knipoog_dicht.gif. Niet elk bijbels standpunt is ook werkelijk bijbelse waarheid, ben ik met je eens. Maar er zijn ook standpunten te noemen die tegenover elkaar staan en doorslaan naar één kant. Als je deze samenbrengt kan dit wel voor bijbelse waarheid zorgen. Maar ook dit is weer subjectief besef ik net. widegrin.gif

  3. Mijn laatste ontmoeting met Jezus was vrijdagavond. Ik voelde me de hele week al prut. het was jeugdavond en de meiden en jongens waren toen gescheiden. We waren lekker aan het zingen en toen voelde ik eindelijk weer blijdschap! Het is lastig te omschrijven, een gevoel van rust, blijdschap en diepe liefde voor God kwam naar boven. En dat allemaal tegelijk denk ik. We zouden deze avond ons geloof aan elkaar belijden, maar ik kwam er niet echt uit en werd een beetje emotioneel, hoewel ik dat natuurlijk zo min mogelijk liet merken.. Ik bazelde maar wat en eindigde met liefde en rust dankzij Jezus. Mooie avond smile.gif.

    Ik ben voor de rest niet zo van het Jezus voelen. Zou ik misschien wel willen, maar het komt in elk geval niet vaak voor. En dat vind ik niet erg, ik geloof liever dan dat ik gevoel! Toch ben ik blij dat God mij op zulke momenten laat weten dat Hij er voor mij is, op de momenten dat ik het precies nodig heb!

  4. Ik denk dat iedereen met hun eigen bijbelse waarheden en standpunten een ander stukje van Gods grootheid belicht. Grote kans dus dat verschillende bijbelse standpunten allebei gelijk hebben, maar niet compleet zijn. Als je nou al die standpunten op één hoop gooit, komt misschien wel de hele bijbelse waarheid eruit smile.gif.

  5. Ik heb me 2 jaar geleden hier aangemeld, maar heb er een tijd daarna niks meer gedaan.

    Bij deze stel ik me dus maar opnieuw voor!

    Ik ben 19 jaar en wonende in de biblebelt, Ik ga nu ongeveer 2 jaar naar een huisgemeente en je zou ons in het evangelische hoekje kunnen stoppen smile.gif. Ik speel ook gitaar in mijn gemeente, maar begeleiden is dan ook alles wat ik kan. Ik ben meer van de piano, hoewel ik ook hier minder tijd in stop dan ik wil. Muziek is in elk geval een belangrijk deel van mijn leven. Ik vind het altijd leuk om te praten of discussieren over het geloof dus daarom ben ik weer van plan actief te worden op het forum!

  6. ik heb gisteren een boekje van de jehova's getuigen in mijn handen gehad en een klein beetje gelezen. er stond een zin in van: 'wie niet het wachttorengenootschap gelooft is niet goed wijs!' dat kwam wel een beetje raar op me over.

    maar de rest van het artikel kwam trouwens wel normaal op me over. is dit artikel ter verwerping van dat aardse en hemelse doop en dat soort shizzle?

    maar de jehova's scheuren toch ook pagina's uit de bijbel als het ze niet aanstaat? dan zou je het eignelijk niet meer serieus kunnen nemen.

  7. "waar 2 of 3 in Mijn naam vergaderd zijn, daar ben Ik aanwezig."

    dus God is er, of je Hem nu toezingt of niet. maar door Hem toe te zingen, geef je Hem de eer die Hem toekomt en ik denk ook dat muziek als hulpmiddel kan dienen om Hem ook echt te voelen.

    ik heb de grondtekst even opgezocht:

    :3 22

    (22:4) ä È Çà Àå

    u·athe

    and·you

    ã È÷

    qdush

    holy-one

    áÅé

    iushb

    one-dwelling

    ú& Ää À

    theluth

    praises-of

    ì Åà Èø À'Äé

    ishral

    Israel

    But thou [art] holy, [O

    thou] that inhabitest the

    praises of Israel.

    3

    bronnetje: link

    muziek heeft veel invloed en door (verkeerde) muziek kan je demonen laten verschijnen. maar je kan ook God laten verschijnen! muziek brengt je in een sfeer van aanbidding, opener voor God, zodat God er echt goed aanwezig kan zijn. zoals ik al zei muziek is een hulpmiddel.

  8. dat 'soaken' doet me denken aan david die harp speelde zodat saul rustig werd. een muziekje doet wonderenknipoog_dicht.gif maar ik denk dat het iets is om alleen te doen. want dan kan je alle aandacht op jezus vestigen, wordt je niet afgeleid ofzo. ik ben het persoonlijkst met jezus bezig als ik alleen ben.

  9. Quote:

    [...]

    Ik wil geen spelbreker zijn, maar de bijbel is er vrij duidelijk over dat de waterdoop en handoplegging om de Heilige Geest te ontvangen twee verschillende dingen zijn.

    Kijken we bijvoorbeeld naar de gebeurtenissen in Handelingen 8:

    '9 Voordien had een zekere Simon in de stad magie bedreven en de bevolking versteld doen staan. Hij beweerde over bijzondere gaven te beschikken, 10 en iedereen, van groot tot klein, keek vol ontzag naar hem op omdat ze werkelijk meenden dat de grote macht van God in hem zichtbaar werd. 11 Hij boezemde de bevolking ontzag in omdat hij hen geruime tijd verbaasd had met zijn magische kunsten.'

    Hier zien we Simon, waarvan de mensen oprecht geloofden dat de macht van de Eeuwige in hem zichtbaar werd. Maar dan gebeurt er dit:

    '12 Maar toen Filippus hen door zijn verkondiging van het koninkrijk van God en de naam van Jezus Christus tot geloof had gebracht, lieten ze zich dopen, mannen zowel als vrouwen. 13 Ook Simon aanvaardde het geloof, en na zijn doop bleef hij voortdurend bij Filippus; en hij stond versteld van de tekenen en de machtige wonderen die hij zag gebeuren.'

    Filippus is een van de mensen die in een aantal hoofdstukken hiervoor door de gemeente in Jeruzalem wordt uitgekozen om diaken te zijn. En wat doet hij? Hij verkondigt het evangelie en doopt de mensen die ook christelijk worden. Vervolgens laat hoofdstuk 8 geen enkele onduidelijkheid meer over, want de mensen die gedoopt zijn (en dus bekeerd) ontvangen niet direct de Heilige Geest (waar we het al eerder over hadden gehad) en ook bij de doop, die Filippus hen bediende, hebben zij eveneens de Heilige Geest niet ontvangen. Dit blijkt namelijk zeer duidelijk uit de rest van de geschiedenis:

    '14 Toen de apostelen in Jeruzalem hoorden dat de inwoners van Samaria het woord van God hadden aanvaard, stuurden ze Petrus en Johannes naar hen toe. 15 Nadat ze waren aangekomen, baden ze dat ook de Samaritanen de heilige Geest mochten ontvangen, 16 want deze was nog op niemand van hen neergedaald; ze waren alleen gedoopt in de naam van de Heer Jezus. 17 Na het gebed legden Petrus en Johannes hun de handen op, en zo ontvingen ze de heilige Geest.'

    Dit bovenstaande beschrijft zeer duidelijk op welke manier de mensen (die al door Filippus gedoopt waren) de Heilige Geest ontvangen. Níet doordat zij zich bekeerd hadden, níet door de doop van Filippus, maar slechts omdat Petrus en Johannes gekomen zijn en hun de handen opgelegd hadden. Want, zegt de tekst: '
    zo
    ontvingen ze de Heilige Geest'.

    Tevens wordt hier een onderscheid duidelijk: Filippus is uitgekozen door mensen en kan(/mag) kennelijk alleen mensen dopen; Petrus en Johannes zijn uitgekozen (via Jezus) door de Heilige Geest (Handelingen 1) en kunnen door middel van handoplegging de Heilige Geest schenken aan andere mensen.

    Dit hoofdstuk zie ik wat anders.

    petrus had een speciale taak gekregen van Jezus in mattheus 16:17-19:

    17"Gelukkig ben jij, Simon, zoon van Jona! Mijn hemelse Vader heeft je dit persoonlijk duidelijk gemaakt. Je hebt dit niet van een mens.

    18Jij bent Petrus. Op deze rots zal Ik mijn Gemeente bouwen. De poorten van het dodenrijk zullen nooit macht over haar krijgen.

    19Ik zal je de sleutels geven van het Koninkrijk van de hemelen. De deuren die jij op aarde sluit, zullen in de hemel gesloten zijn. En de deuren die jij op aarde opent, zullen in de hemel geopend zijn."

    Vorige week met een bijbelstudie zei degene die het leidde: petrus had sleutels gekregen. Met die sleutels kon hij de deur van het geloof openen bij anderen. Eerst deed hij dat bij de joden, in dit stuk gebeurt het bij de half-joden en in handelingen 10 bij de niet-joden. Petrus heeft de deuren geopend voor alle volken. Wat hij toen deed geldt nu nog steeds. Dus ik geloof dat je ook zonder handen opleggen de heilige geest kan ontvangen. Ik ben gedoopt in naam van de Vader, de Zoon én de Heilige Geest, maar wel zonder handoplegging.

    Het is weer een hele nieuwe kijk op deze tekst, zoals ik ook nog nooit gehoord had, maar ik vind het zeer logisch overkomen. Dat in deze tekst de handen worden opgelegd wil dus niet zeggen dat dat altijd moet gebeuren.

  10. @ RobertF: ik snap een dingetje wat je zegt niet. we zijn niet meteen heilig? naar mijn weten, als je in Jezus gelooft en Hij in je woont ben je door God heilig verklaart. hoe kan je meer heilig worden?

    ik neem aan dat je bedoelt dat de kerk/gemeente er is om te groeien in je geloof en in je relatie met Jezus. maar je heiligheid kan naar mijn weten niet groeien knipoog_dicht.gif

  11. een mooier geschenk

    dan

    onschuldig schuld dragen

    en schuld onschuldig maken

    uit liefde

    kan ik niet verzinnen

    en niet genoeg danken

    daarom dank ik u mijn Heer

    iedere dag

    keer op keer

    amen

    Kom maar bij mij

    Het is goed

    Kom maar bij mij

    Met al je pijn en moeite

    En ik zal je rust geven

    Kom maar

    Wees niet bang

    Je lijkt zo sterk, maar…

    Kom maar

    En ik geef je kracht

    Want ik ben met je

    Kom maar bij mij

    Kom maar

    Zet je masker af

    En huil maar uit

    Bij de trooster

    De enige die echt troosten kan

    Omdat ik telkens anders ben

    Onbetrouwbaar en onbegrijpelijk

    Omdat ik niet in staat ben om deze relatie

    Altijd als nummer 1 te zien

    Omdat ik je heb bedrogen

    En vergeten

    Was dat niet genoeg?

    Was dat niet het sein om te zeggen

    Oké, nu is het genoeg

    En om weg te gaan

    Naar je veilige, hemelse thuis

    En je leven rustig verder te leven

    Nee, jij bleef trouw

    En voelde mijn pijn van elke misstap

    En je sluit me in je armen

    Vol liefde

    Als je ik je weer roep

    Zonder een verwijtend woord

    Omdat ik je parel ben

    Als gisteren de zon onderging

    Zal dat morgen dan niet zo zijn?

    En als de maan daarna opkomt

    Samen met de nacht

    En haar sterren

    Zal dat morgen dan niet zo zijn?

    Ik heb ooit gezegd dat ik van je hou

    Waarom twijfel je dan

    Denkend dat het voorbij is?

    Ga met me mee in de nacht

    En zie de sterren

    Die elke keer weer schijnen

    Omdat ze dat één keer gedaan hebben

    Come on my love

    Do not be afraid

    Come on my love

    Just be brave

    Be strong, have courage

    Like I said

    Come my love

    Before sun turnes red

    Let me lead you

    With my voice

    You just hear me

    And rejoice

    een paar gedichtjes uit mijn collectie smile.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid