Spring naar bijdragen

StefanS

Members
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door StefanS

  1. Even over de discussie wie God gemaakt heeft:

    Is het niet mogelijk dat wij mensen gewoon, losgelaten van het antwoord op de bovenstaande vraag, geen begrip hebben van 'begin' en 'eind'? Wat als tijd ook een menselijke perceptie is, die God geschapen zou hebben?

    Naar mijn mening missen wij het verstand om antwoord te geven op de vraag waar het begin was. Immers, het begin moet ook veroorzaakt zijn door iets (in onze ogen), en zo kan je maar door blijven redeneren.

    Net als de vraag: waar houdt het heelal op. Als er een eind is aan het heelal, een soort van muur, dan zou je er tegenop moeten kunnen botsen. Maar als je er tegenop botst, moet er ook iets achter de muur zijn, want actie = -reactie .

    Of draaf ik nu te ver door puh2.gif

  2. Quote:

    Het is echt in de zin van dat het echt 'cold reading'is:

    Maar met contact met geesten heeft het natuurlijk niks te maken.

    Voorheen was Derek babyfluisteraar. Dat liep waarschijnlijk zo goed (ook financieel), dat hij z'n winkel heeft aangevuld met geestfluisteren. Straks gaat hij mogelijk ook nog kabouterfluisteren, alien-fluisteren en CIA-(a)fluisteren. Voor mijn part gaat hij over op schreeuwen, want ik luister er zeker niet naar.

    Hier nog iets over Derek Ogilvie:

    Ik geloof niet dat het cold reading is. Ik keek toevallig net, en hij had het over een fotolijstje van een of andere persoon die links op de tv stond. Dat is moeilijk te raden als je van niets weet knipoog_dicht.gif

    Wat dan wel mogelijk is, naar mijn mening, is dat hij de boel bedriegt, dat hij bijvoorbeeld mensen betaalt om ja te knikken. Er is immers in de wetenschap nooit iets bewezen over dit soort verschijnselen

  3. Quote:

    Waarom vermoed ik dat de topicstarter wil "aantonen" dat het naar zijn idee net zo onzinnig is om in buitenaards leven te geloven als om in God te geloven of iets van soortgelijke strekking?

    Een spelletje bijvoorbeeld, laat de Christentjes er zelf uit komen dat er geen bewijs is voor buitenaards leven en we er dus niet in geloven, vraag vervolgens waarom we dan wel in God zouden moeten geloven.

    Ik zal hierin even duidelijk zijn. Ik ben geïnteresseerd in het christendom, en ik ben geïnteresseerd in hoe christenen over dit soort dingen denken. Het is in ieder geval bedoeld als een serieuze topic. Een land als de VS besteedt miljoenen aan onderzoek hiernaar, terwijl het overgrote deel van het land christen is.

    Als je mijn signature leest staat erin dat ik niets weet, behalve het feit dat ik niets weet. Anders gezegd, ik kan geen oordeel vellen over het christendom, en dat geldt ook voor buitenaards leven

  4. Wekelijks is er op RTL 4 het programma Derek Ogilvie: The Ghost Whisperer te zien, waarin Derek Ogilvie mensen helpt met bepaalde problemen door middel van interactie met geesten van overleden mensen.

    Wat vinden jullie hiervan?

    Is het echt, of is het hele programma doorgestoken kaart?

    Als jullie denken dat het echt is, vinden jullie het dan een goede zaak dat Ogilvie mensen op deze manier probeert te helpen? Ik ben benieuwd knipoog_dicht.gif

  5. Ik ben Stefan, ik ben hier omdat ik graag meer wil weten over het christendom en erover wil discussieren.

    Zelf ben ik een zogenaamde "agnost", ik geloof wel dat er een God bestaat, maar ik heb geen idee hoe en wat. Om maar een beroemde geleerde te citeren: "Ik weet niets behalve het feit dat ik niets weet".

  6. Beste mensen,

    Er wordt tegenwoordig door de wetenschap veel geld besteed aan onderzoek naar buitenaards leven. Er is geen bewijs dat er buitenaards leven is, ook is er geen bewijs dat dit er niet is, aangezien het heelal zeer groot is.

    Mijn stelling luidt dan ook:

    Buitenaards leven bestaat!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid