Spring naar bijdragen

Herma

Members
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Herma

  1. Quote:

    Hallo iedereen. Ik ben 16 jaar en nieuw hier, en ik heb een paar vraagjes.

    Zou God mensen in de hemel toelaten als ze zichzelf niet als Christen beschouwen, maar wel goed leven?

    (Dus zeg maar, aleen 5,6,7,8,9 en 10 van de 10 geboden volgen?)

    Of vind Hij het belangrijker dat je Hem als enigste echte God beschouwt en Zijn naam niet ijdel gebruikt etc?

    Ik geloof dat God mensen die ALLE geboden volgen en dus zonder zonde zijn tot zich zal nemen in de hemel. Dat is zeker.

    Het is alleen zeer de vraag wie houd zich volledig aan alle geboden. Zijn er mensen waarin er nooit één keer de gedachte om iets verkeerds te doen is opgekomen?

    Romeinen 3: 10-12:

    10 Zo staat er ook geschreven:

    ‘Er is geen mens rechtvaardig, zelfs niet één,

    11 er is geen mens verstandig,

    er is geen mens die God zoekt.

    12 Allen hebben ze zich afgewend,

    heel de mensheid is verdorven.

    Er is geen mens die nog het goede doet,

    er is er zelfs niet één.

    Galaten 2: 21

    21 Ik verwerp Gods genade niet; als we door de wet rechtvaardig zouden kunnen worden, zou Christus voor niets gestorven zijn.

    Wij kunnen niet volgens de wet leven en dat was nou net dè manier tot de hemel.

    En als je maar één klein dingetje verkeerd heb gedaan, verdien je straf.. Of je moet vergeving krijgen.

    Gelukkig is er nog een weg… Christus! Wie in Hem gelooft kan tòch nog tot de hemel gaan, ondanks alle zonde die hij/zij doet.

  2. Quote:

    Nou ja ... sommige gebeden in het christendom zijn ook 'speciale' gebeden die je maar op 1 manier kan bidden, zoals Jezus (as) het ons leerde volgens het NT. Daarbij is het ook 'krom' om te denken dat God een beperkte woordenschat heeft, dat Hij alleen maar deze woorden begrijpt (stagfirallah).

    Welke speciale gebeden? Het 'Onze Vader' kan je op meerdere manieren bidden..

  3. mijn radiowekker gaat.. en gaat nog eens.. nog eens.. en dan pak ik mijn bijbel en lees en overdenk een gedeelte en zoek ik God in het gebed. Daarna zet mijn wekker nog eens en zet 'm dan zo dat er een lekker swing nummer over een kwartiertje of wat gaat draaien (op het moment zit er een cd van Stellar Kart in) en dan begin ik lekker relaxt mn dagje.. totdat ik erachter kom dat ik iets te laat ben en ik op moet gaan schieten om op tijd op school te komen.

  4. Quote:

    quote

    Ik geloof niet dat een katholiek God niet (oprecht) kan dienen. (Ik ben zelf protestants.)

    Wat bedoel je hiermee?

    Quote:

    En kan een stel, waarvan de 1 katholiek en de andere protestant, met elkaar trouwen in de Kerk (zonder dat 1 ervan moet bekeren)?

    Ik doelde vooral op dat ‘zonder dat 1 ervan moet bekeren’. Dat ik geloof dat zowel een protestant als een katholiek God dienen en niet dat de één zo fout zit dat die geen vergeving kan krijgen en niet naar de hemel kan gaan. Dus geen van beide hoeft zich te ‘bekeren’ tot de ware godsdienst.

  5. Nou, trouwen met een niet-gelovige kan wel, maar ik zou me wel drie keer bedenken voordat ik aan zoiets zou beginnen. En natuurlijk bidden of God me duidelijk wilt maken of die relatie goed zou gaan. Je kan wel zeggen hij/zij bekeert zich later door de relatie met mij wel, maar voor je uit schuiven lijkt me niet handig. Met iemand getrouwd zijn betekend wel de meest intieme dingen delen. Mij lijkt dat geloof daar de belangrijkste van is. Als de één in de put zit met het geloof kan de ander die één er doorheen helpen. Je kan samen groeien in het geloof. Tenminste dat lijkt mij het mooiste.

    Over dat van een katholiek en een protestant, ik weet niet of je daar sowieso het woord ‘bekeren’ voor kan gebruiken. Ik geloof niet dat een katholiek God niet (oprecht) kan dienen. (Ik ben zelf protestants.) Het lijkt mij wel beter dat je samen naar één kerk gaat als je getrouwd bent. Of misschien dat je er voor kiest dat je in één kerk staat ingeschreven, maar ook wel eens samen naar die andere gaat. Als je er maar samen over kunt praten, want als je over zulke belangrijke dingen niet kan praten, hoe zal het dan zijn met kleine onbenullige dingen?

  6. God is rechtvaardig. De straf op de zonde is de dood. Dus in principe verdiende Aäron en heel het volk de dood na het maken van dat afgodsbeeld. Je leest ook in Exodus 32 dat God het hele volk om het afgodsbeeld wilt verteren. Maar God laat zich ‘verbidden’. Hij laat Zijn barmhartigheid zien. Onverdiend, pure genade, want we hebben allemaal gezondigd. En op alle zonde, groot en klein, staat een straf. Wij verdienen de ‘Gods verlatenheid’.

    God is rechtvaardig en bestraft àlle zonde. Het is alleen de vraag of je Jezus verlossende werk aanneemt, of je Gods barmhartigheid aanneemt. Of je zelf de straf ‘wilt’ dragen of dat je Jezus in je leven laat komen.

  7. LIVING STONE en WOORD&DAAD hebben ook van die werkvakanties..

    maar als je meer iets meer in de evangeliseer richting zoek is DABAR van de HGJB misschien wel wat, daar moet je officieel 18 voor zijn, maar in overleg is 17 jaar ook mogelijk, maar dat is weer niet in het buitenland, maar gewoon op een Nederlandse camping. In het buitenland valt trouwens niet zo veel te evangeliseren voor wie er niet voor geleerd heeft. Er is een taal/cultuur barrière knipoog_dicht.gif

  8. Waar werk jij?

    Nou ik werk als vakkenvuller/caissière/broodmeisje in een supermarkt, maar eigenlijk ben ik maar een VWO5 scholier.

    Quote:

    Doe je dat werk als hobby of voor het geld?

    Je werkt niet in de zorg voor het geld! Maar goed, het is wel een leuke bijkomstigheid, dat geld. Maar de voldoening is het meest waardevol.

    Precies geld is een leuke bijkomstigheid, ik heb het (nog) niet nodig...

    Of voor de gezelligheid?

    Ja! Het is altijd heel gezellig daar.

    Vind je dat je veel werkt of juist te weinig?

    Ik werk niet echt veel, maar ook zeker niet te weinig.

    Wat is je droombaan?

    Industrieel ontwerpster lijkt me wel leuk. Dus het ontwerpen van gebruiksvoorwerpen die in fabrieken worden geproduceerd. Maar ja om me daar alleen helemaal aan vast te klampen lijkt me ook geen goed idee. Bouwkunde, werktuigbouwkunde, kunstgeschiedenis, filosofie… genoeg keus.

  9. ‘God heeft alles wat er is de goede plaats in de tijd gegeven, en ook heeft hij de mens inzicht in de tijd gegeven. Toch kan de mens het werk van God niet van begin tot eind doorgronden.’ (Prediker 3:11)

    In het boek Prediker filosofeert de schrijver over de afstand tussen de mens en God, over waarom de mens niet alles begrijpt. Net zoals veel mensen nu probeert hij alles wat hij ziet te begrijpen. Maar hij komt er niet uit. De menselijke kennis is niet voldoende. De goddelijke wijsheid achter de dingen is voor mensen niet bereikbaar. De conclusie is dat alles 'lucht en leegte' is.

    Dit gaat er dus over dat wij mensen Gods plan vooraf niet echt kunnen begrijpen. Gods wil staat wel in de bijbel!

    ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf.’ (Matteüs 22: 37a-39)

    De wet! Hij wilt dat we hem liefhebben en dat we andere mensen netzo liefhebben als ons zelf. Dat is Gods wil waartoe we ondanks onze tekortkomingen toch naar ‘moeten’ (lees: willen) leven.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid