Spring naar bijdragen

Xenos

Members
  • Aantal bijdragen

    26
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Xenos

  1. Hi broeder in Christus,

    bedankt voor je post. Ik geloof dat er veel waarheid zit in wat je zegt. De Heer onderwijst ook mij door Zijn Geest in het Woord. Ik heb zelf ooit met tranen in mijn ogen gebeden tot God en Hem gevraagd waar ik Hem moest zoeken, omdat iedereen iets anders over Hem zegt en ik het gewoon niet meer wist. Dezelfde dag nog kwam er een meisje naar me toe die tot me zei dat ze geloofde dat ze een boodschap van God voor mij had en dat ik God moest blijven zoeken in de bijbel en goede dingen zou doen. Vanaf dat moment ben ik niet gestopt de bijbel te onderzoeken en te groeien door het water van God's onderwijs. We hebben geen besef van hoe diep deze God is en hoe groot Zijn liefde voor ons, dat Hij voor ons de weg van het kruis gegaan is in de Zoon.

    Toch zijn er ook dingen die je typt die je wat mij betreft wat nader mag uitleggen...

    Quote:
    Je moet niet naar een boek leven, maar door de Geest.

    De Geest leert je namelijk wat waar is en niet dat boek.

    De Bijbel is geinspireerd door Gods Geest, zoals een tekening van de zon door de zon is geinspireerd.

    De zon is niet te vergelijken met de tekening en God is groter dan een boek.

    Daarom is het van het grootste belang dat je niet denkt dat iets waar is, behalve de Liefde van God.

    Leg jezelf geen teksten op , denkende dat ze waar zijn, je zou tot nieuwe inzichten kunnen komen, door God te vragen.

    Je hebt gelijk dat er meer is dan alleen het boek. In matteus 25:1-13 wordt gesproken over wijze en dwaze maagden. Alle maagden hebben de lamp, wat spreekt over het Woord van God, de bijbel ( 2 petrus 1:19-21 ), maar er zijn er maar 5 die de olie hebben, wat spreekt over de Geest van God. Een lamp geeft geen licht zonder olie, dus de lamp op zichzelf is nutteloos als je de olie niet hebt. Maar je hebt de lamp wel degelijk nodig. Alleen de Geest moet ons onderwijzen over de dingen die in de bijbel staan, zodat de bijbel onze harten verlicht. Daarom staat er in 1 johannes 2:27 Dat de zalving ons leert over alle dingen. Zalving met wat? Zalving met de olie, met de Geest van God.

    Jezus sprak door gelijkenissen, maar tot zijn discipelen sprak Hij openlijk en legde de gelijkenissen uit. Zo wil Hij ook door Zijn Geest in relatie met ons alle gelijkenissen van de bijbel onderwijzen. De uittocht uit egypte uit slavernij, de tocht door de zee, de reis door de woestijn, de verovering van het beloofde land, etc.

    De Wet van God is volmaakt zegt de bijbel, maar de bijbel zegt ook dat de wet heilig is (romeinen 7:12) en geestelijk (romeinen 7:14). Het probleem is niet de wet. Het probleem zijn wij. Wij kunnen de wet niet houden, door de zonde die in ons woont. Daarom moet christus in ons komen, in onze harten ( hij ging naar het hart der aarde ), om ons te verlichten met Zijn Woord. En als Zijn Geest in ons hart woont, zullen we wandelen door de Geest en de Wet houden door de liefde.

    Maar hou de bijbel hoog in acht. Bekijk de kandelaar in exodes. Als je de kandelaar en de versiersels daarop telt zie je dat het over de boeken van de bijbel gaat. En dat de zeven geesten van God licht geven op de kandelaar. De bijbel is niet "zomaar" een boek. Het is dé lamp, dé proclamatie van het evangelie. Neem niet een stukje bijbel om daar een nieuwe leer op te bouwen, neem het geheel van genesis tot openbaring en vraag de Heer wat Hij je wil onderwijzen.

    Als je dat doet, zul je veel vrucht dragen... want uit uiteindelijk gaat het niet om ons, het gaat om Christus, dat iedere knie zich zal buigen en elke tong zal belijden. Het gaat niet om ons geluk, het gaat om Zijn Heerlijkheid. Neem je kruis op en verkondig het evangelie in Waarheid. Dat doende zul je een heel ander soort geluk leren kennen, vriendschap met Wereld betekent vijandschap met God.. vriendschap met God betekent vijandschap met de wereld..

    Gods zegen broer,

    Chris

  2. Wauw broer. Wat heerlijk om te zien hoe God tot jouw hart gesproken heeft en hoe er een zaadje in je hart is gekomen, dat is gaan groeien tot een boom. Gods werken zijn ondoorgrondelijk.

    Wilde je nog een getuigenis geven van een Amerikaanse predikant, Paul Washer:

    Ik heb zelf zo'n beetje alle preken van hem die online staan gekeken en ben er echt door gegroeid. Hier heb je er een paar:

    http://www.youtube.com/results?search_query=paul+washer&searc h_type=

    Als je meer wilt is er een website: link

    Daar staan nog meer van zijn preken.

    Gods zegen geliefde broer,

    Chris

  3. Quote:

    Assalaam alaikum,

    [...]

    Hoi Chris, ik ben blij dat je de drie-eenheid volledig verwerpt en hoop overigens dat meerdere christenen zich zullen realiseren dat de drie-eenheid een valse leer is. Allah (swt) zegt in soera 5:
    73. Waarlijk zij lasteren God, die zeggen: "Allah is Eén der Drie." Er is geen God dan de enige God. En indien zij niet ophouden met hetgeen zij beweren, zal de ongelovigen een smartelijke straf overkomen. 74. Willen zij zich dan niet tot Allah wenden en om Zijn vergiffenis vragen terwijl Allah Vergevensgezind, Genadevol is?

    [...]

    In figuurlijke zin kan ik het begrijpen, omdat een ieder gelovige volgens de Bijbel de kinderen zijn van God. Maar het zou een lastering zijn als men het letterlijk zou opvatten. Allah (swt) zegt in soera Maria:
    88. En zij zeggen: "De Barmhartige heeft zich een zoon genomen." 89. Gij hebt voorzeker een lastering uitgesproken. 90. De hemelen dreigen vaneen te scheuren, en de aarde te splijten en de bergen in stukken te vallen.91. Daar zij aan de Barmhartige een zoon hebben toegekend. 92. Terwijl de Barmhartige te verheven is om een zoon te hebben. 93. Er is niemand in de hemelen en op de aarde die niet als een dienaar tot de Barmhartige zal komen.94. Voorwaar, Hij kent hen en heeft hen allen precies geteld. 95. En op de Dag der Opstanding zal elk hunner alleen tot Hem komen. 96. Degenen die geloven en goede daden doen - aan hen zal de Barmhartige liefde betonen.

    [...]

    Beste Chris, God heeft zich laten kennen door Zijn profeten als Mozes, Jezus, Muhammad en alle andere profeten (vrede zij met hen allen). Allah zegt in soera 3:
    3. Hij heeft u het Boek met de waarheid nedergezonden, vervullende, hetgeen er aan voorafgaat en Hij zond voordien de Torah en het Evangelie als leiding voor het volk en Hij heeft het Verschil geopenbaard.

    Allah (swt) vergeeft al uw zonden, zonder dat er bloed hoeft te vloeien. We lezen in soera 39: 53
    Zeg: "O Mijn dienaren die buitensporig tegenover zichzelf zijn, wanhoopt niet aan de Genade van Allah. Waarlijk, Allah vergeeft alle zonden. Waarlijk, Hij is de Vergevingsgezinde, de Meest Barmhartige."

    Allah (swt) vergeeft alle zonden, behalve op één na:

    "Waarlijk Allah vergeeft het niet dat er deelgenoten aan Hem worden toegekend en Hij vergeeft buiten dit (alles) aan wie Hij wilt."

    [...]

    Neem je tijd, vrede zij met jou.

    Beste lailahaillallah,

    Allah vergeeft al uw zonden, zonder dat er bloed hoeft te vloeien? Hoe lees je exodes dan? leviticus? De priesterdienst? De verzoenoffers, die allemaal wijzen naar Jezus Christus? De tabernakel, die wijst naar Jezus Christus? Weet je wat God zegt als Hij zichzelf openbaart aan Mozes?

    exodes 34:5-7

    HEERE, HEERE, God, barmhartig en genadig; lankmoedig en groot van weldadigheid en waarheid, die de weldadigheid bewaart aan vele duizenden, Die de ongerechtigheid en overtreding en zonde vergeeft; die de schuldige geenszins onschuldig houdt, bezoekende de ongerechtigheid aan de kinderen en aan de kindskinderen, in het derde en in het vierde geslacht.

    Lees leviticus 16. Je dwaalt wel zeer als je alles wat er staat in de boeken van Mozes over verzoenoffers en bloed verwerpt en simpelweg zegt: "er is geen bloed nodig voor vergeving". Als God jou vergeeft voor jouw zonden, dan doet hij doordat hij de straf die jij verdient had op zijn Zoon heeft laten komen en doordat Zijn bloed jou bevrijdt.

    En het kan me niet schelen of ik in het kader van dit forum een Christen ben of niet. Jezus Christus is mijn Heer en ik volg Hem. Hij is voor mij aan een kruis gestorven en Hij is mijn Heer en Mijn God.

    Chris


    Samengevoegd:

    Quote:

    Simpel. Je kan de vraag naar de betekenis van Jezus niet beantwoorden zonder de vraag wie Hij is te beantwoorden.

    Maar goed, de laatste keer dat ik met een unitariër in discussie ging over de Triniteit leverde dat alleen maar ontwijkende antwoorden en ergernis op. Je positie is me helder, ik zal me verder niet mengen in het ongetwijfeld boeiende debat tussen twee aanhangers van dwalingen uit het Christendom.

    Vooralsnog ben jij degene die mijn vraag ontwijkend beantwoord. Ik vroeg je waarom jij spreekt over drie-eenheid, terwijl Paulus daar geen woord over rept. Ik geloof de bijbel, maar de vraag is wie van ons twee dwaalt ten opzichte van wat de bijbel leert. Hoe dan ook is mijn Heer Jezus Christus en jouw Heer Jezus Christus ( daar ga ik tenminste vanuit) en geloven we allebei dat Hij voor ons aan een kruis gestorven is en onze zonden heeft gedragen en dat wij door Zijn Geest kinderen zijn van God. En daar gaat het om. Alle andere dingen brengen alleen maar twist. Veel liefde en zegen!

    Chris

  4. Quote:

    [...]Voor je bepaalt waar een discussie over moet gaan, kan het wel handig zijn duidelijk te zijn over je eigen startpunt. Mij is uit je verhaal in ieder geval niet duidelijk of je nu bedoelt dat God één God in drie Personen is, of één Persoon.

    God wordt in de bijbel nooit een persoon genoemd. Ook wordt God in de bijbel nooit 3 personen genoemd. Wel zien we in de bijbel dat God geen vage kracht is, maar een persoonlijke God, die relatie zoekt met Zijn Schepping.

    Je kunt het nieuwe testament niet zomaar lezen en uit wat je daar leest afleiden dat de God van Israël bestaat uit 3 eeuwig naast elkaar bestaande personen. Zulke conclusies zijn gebaseerd op Griekse filosofie en definities die extra-bijbels worden gedefinieerd. Zoals het woord "persoon".

    Om de dingen die we lezen in het nieuwe testament te begrijpen, moeten we teruggaan naar het oude testament. Pas dan kunnen we begrijpen wat er bedoeld wordt met het "Woord", de logos, i.p.v. de logos simpelweg te vervangen door te zeggen dat het een persoon is, en zo de hele betekenis van de logos weg te nemen. Toen God zichzelf aan Mozes openbaarde in exodes 34:5 riep God Zijn Naam uit. Oftewel: het Woord van God komt uit God en openbaart de Naam van God.

    Quote:

    [...]Daarvoor is je visie op de Triniteit nu juist het enig zinvolle startpunt. Zonder duidelijkheid daarover leveren die vragen niets op.

    Dat is onzin. Paulus schrijft in géén van zijn brieven over triniteit om uit te leggen wie Jezus is, terwijl hij vaak genoeg tegenover Joden stond, die net als Moslims geloven dat God één is, één persoon als je het zo wilt zeggen. "De tweede persoon de van de 3-eenheid" is dan ook een onbijbelse uitspraak, die een Christen nóóit zou moeten gebruiken om uit te leggen wie Jezus Christus is. Hij zegt simpelweg:

    efeziers 4:5 -> "één Heere, één geloof, één doop, één God en Vader van allen, Die daar is boven allen en door allen en in u allen."

    Waarom zou jij moeten praten over triniteit, als de discipelen van Jezus Christus in de bijbel daar nooit over spreken?

    Gods zegen.

  5. Sorry Marlies. Ik wist niet dat je niet mocht argumenteren door middel van een link. Wat er precies staat in de faq:

    "6 - Eigen argumenten. Discussie valt of staat met argumenten. Het alleen plaatsen van een link of een zin die verwijst naar een andere site of forum helpt daar niet in. Indien dit toch gebeurt zal de link worden verwijderd. Links zijn bedoeld om je argumentatie te ondersteunen, maar niet om als argument te dienen."

    Bij deze wil ik graag puur voor de mensen die geïnteresseerd zijn toch even de link posten. Niet om als argument te dienen voor mijn stellingen, maar voor mensen die geïnteresseerd zijn. Want de discussie ging ook in de eerste plaats niet over drie-eenheid, maar over óf Jezus vereerd mag worden als de Zoon van God.

    Gods zegen


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    En als je nou gewoon je argumenten en standpunt hier geeft? Argumenting by link, en dan ook nog eens engelstalig, is volgens mij niet echt in overeenstemming met de insteek van credible.

    Mijn eigen standpunt is dat God één (niet slechts van natuur óf opbouw, maar één Geest) is en dat Hij zich geopenbaard heeft door in het vlees te komen in de Zoon, Jezus Christus, Immanuel, God met ons en dat hij inwoning maakt in ons door de Geest, die van Hem uitgaat, de Geest van het Zoonschap, die maakt dat wij kinderen van God zijn. Deze dingen komen regelrecht uit de bijbel. Maar de discussie tussen een Moslim en een Christen moet niet gaan over drie-eenheid. We zijn het immers met elkaar eens dat God één is. Maar over: Wie is Jezus Christus? Is Hij aan een kruis gestorven? Waarom is Hij aan een kruis gestorven?

  6. Sacerdos,

    eigenlijk zou het moeten zijn:

    God boven ons, de Vader.

    God dóór ons, de Zoon ( het Woord ).

    God in ons, de heilige Geest.

    En dat is bijbels om te zeggen, hoewel efeziers 4:6 het iets anders zegt:

    "één God en Vader van allen, die daar is boven allen en door allen en in u allen."

    Dus efeziers zegt dat we 1 God hebben, die Vader is, en die boven en door allen en in allen is. Maar er is een verschil tussen zeggen dat God één "persoon" ( bewustzijnscentrum ) is, die zich op verschillende manieren manifesteert en openbaart óf zeggen dat God bestaat uit 3 personen, die in eeuwigheid naast elkaar bestaan. Dus eigenlijk is de vraag wát je precies bedoelt met drie-eenheid. Als je benieuwd bent naar mijn standpunt daarin, kijk dat dit hele debat: link

    Dan praten we verder. Want ik denk dat dit debat al een hoop discussie bespaart.

    @ lailahaillallah

    genesis 2:24 -> Daarom zal de man zijn vader en zijn moeder verlaten en zijn vrouw aankleven; en zij zullen tot één vlees zijn.

    efeziers 5:22-33

    efeziers 4:4

    openbaring 21:9

    efeziers 22:17

    Wij moeten trouwen met een Geest. De Heere is de Geest (2 korintiers 17). Als wij vervuld zijn met de Geest is de Geest in ons en zijn wij in Hem en zo zijn wij één met Christus en één met God, die ons met zich verzoend heeft dóór Christus. En deze Heilige Geest heiligt ons door het Woord, dat ons naar het beloofde land duwt. Zoals ook het Woord in Abram hem naar het beloofde land duwde, toen God zijn Woord sprak: "Ga uit uw land, uit uw maagschap en uit uws vaders huis naar het land dat ik u wijzen zal."

    Gods zegen,

    Chris

    Admod note: link uit deze post weggehaald. Argumenting by linking is nog steeds niet toegestaan hier.

  7. Beste lailahaillallah,

    allereerst voer ik geen discussie met je over drie-eenheid. Ik geloof dat God 1 is, niet 3 personen. Dus ik denk dat we het wat dat betreft met elkaar eens zijn. En ik geloof ook niet dat de bijbel pleit voor 3-eenheid, zoals veel christenen dat wel doen. Maar dat is een hele andere discussie. De vraag is óf Jezus de Zoon van God is ( lees niet: 'God de Zoon', die term kom je nergens in de bijbel tegen ). En de volgende vraag is of jij God kunt kennen, zonder dat de Vader zichzelf aan jou openbaart dóór de Zoon. En óf jouw zonden vergeven kunnen worden, als jij verwerpt dat God Zijn Zoon voor jouw zonden aan een kruis heeft laten sterven.

    Op dit moment heb ik niet veel tijd om te schrijven, maar morgen probeer ik te antwoorden.

    Gods zegen!

    Chris

  8. Beste lailahaillallah,

    je hebt niet gereageerd op mijn teksten, noch op die tekst uit Johannes 5:23. Weet je dan niet dat de Vader en de Zoon één zijn? Je kunt de Vader niet eren, als je de Zoon ontkent! En je kunt de Vader niet kennen als je ontkent dat Jezus Christus de Zoon van God is. Iedere openbaring van God is door zijn Zoon! Niet slechts een profeet, niet slechts een mens. Jezus wordt genoemd: het Woord van God, Zijn Naam, Zijn Hand. Iedere openbaring van wie God is gaat dóór de Zoon! Zelfs de wereld heeft God geschapen door Zijn Woord, dus door de Zoon.

    Heb je nooit Hebreeen 1 gelezen? "God voortijds veelmaals en op velerlei wijze tot de vaderen gesproken hebbende door de profeten, heeft in de laatste dagen tot ons gesproken door den Zoon. Welken Hij gesteld heeft tot een Erfgenaam van alles, door Welken Hij ook de wereld gemaakt heeft."

    En als je al die teksten die jij zelf hebt gegeven wilt begrijpen, lees dan ook de rest van de dingen, die Johannes schrijft.

    1 johannes 5:20 "Doch wij weten dat de Zone Gods gekomen is, en heeft ons het verstand gegeven, dat wij den Waarachtige kennen; en wij zijn in den Waarachtige, namelijk in ZIJN ZOON JEZUS CHRISTUS. DEZE is de waarachtige God en het eeuwige Leven."

    Johannes 14:6 "Jezus zeide tot hem: Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan dóór Mij"

    Het gaat mij er niet om een discussie te winnen. Maar dat je Jezus Christus zult zien als jou verlosser en redder, door wie jouw zonde vergeven kunnen worden. En je de Vader zult eren door wat Hij heeft gedaan dóór Zijn Zoon.

    Gods zegen,

    Chris

  9. Beste lailahaillallah,

    Lucas 10:22 "Alle dingen zijn Mij van Mijn Vader overgegeven; en niemand weet, wie de Zoon is dan de Vader, en wie de Vader is dan de Zoon, en dien het de Zoon zal openbaren."

    Johannes 1:1 "In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God."...."En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond en wij hebben Zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als des Eniggeborenen van den Vader, vol van genade en waarheid."

    Psalm 138:2 "Ik zal mij nederbuigen naar het paleis Uwer heiligheid, en ik zal Uw Naam loven, om Uw goedertierenheid en om Uw waarheid; want Gij hebt vanwege Uw gansen Naam Uw woord groot gemaakt."

    Openbaring 5:12: "Zeggende met een grote stem: Het Lam Dat geslacht is, is waardig te ontvangen de kracht, en rijkdom, en wijsheid, en sterkte, en eer, en heerlijkheid en dankzegging."

    Filippenzen 2:9-11: "Daarom heeft Hem ook God uitermate verhoogd en heeft Hem een Naam gegeven, welke boven allen naam is, opdat in den Naam van Jezus zich zou buigen alle knie dergenen die in den hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden dat Jezus Christus de Heere is, tot heerlijkheid Gods des Vaders."

    Lees en overpeins de bijbel en zoek de Heer Jezus Christus, Koning der koningen en Here de heren. God vindt je niet door vlees en bloed. God vindt je door Zijn openbaring. Genade is gekomen in de Heer. Amen.

    Gods zegen!

  10. Het verbaast me dat nog niemand dit antwoord heeft gegeven.

    Wat is het nut van eeuwig leven?

    Johannes 17:3 -> Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt.

    Hoe lang heb je nodig om een oneindig diepe God te kennen? Eeuwig. Je zult de rest van de eeuwigheid doen, wat je hopelijk hier ook al doet! God leren kennen! Groeien in je wandel met Hem. Dát is de hemel. De plaats waar Hij is!

  11. God is de heilige Geest en Zijn Woord is de Zoon. En niemand kan de Vader openbaren dan de Zoon en niemand kan de Zoon openbaren dan de Vader.

    Ik geloof dan ook niet dat God uit 3 personen bestaat, maar dat God 1 persoon is, die zich openbaart aan ons in de Zoon. Lees eens over hoe God zichzelf liet zien aan Mozes, toen hij Mozes verborg in de rots en hem bedekte met zijn Hand. Hij riep zijn eigen Naam uit. Waarom roept Hij zijn eigen Naam uit? Omdat alleen Zijn Woord kan openbaren wie Hij is. Daarom zegt Jezus in het hoogpriesterlijk gebed in Johannes ook: Ik heb Uw Naam geopenbaard.

    Gezegend Hij die komt in de Naam des Heren.


    Samengevoegd:

    Ook is Jezus Christus de rechter hand van God. Ik zal daar wat teksten voor geven om te laten zien wat ik bedoel, als ik wat meer tijd heb...

  12. Quote:

    1 wie zijn we en ons in het Genesis.

    t christelijke andw: De Vader de Zoon en de heilige Geest.

    dat gaat er bij mij niet in


    Samengevoegd:

    Ideëen?

    nee jij wel??

    Dat is een goede vraag. Ik denk ook niet dat het daar spreekt over de Vader, Zoon en Heilige Geest. God is de heilige Geest en Zijn Woord is de zoon. En niemand kan de Vader openbaren dan de Zoon en niemand kan de Zoon openbaren dan de Vader.

    Ik geloof dan ook niet dat God uit 3 personen bestaat, maar dat God 1 persoon is, die zich openbaart aan ons in de Zoon. Lees eens over hoe God zichzelf liet zien aan Mozes, toen hij Mozes verborg in de rots en hem bedekte met zijn Hand. Hij riep zijn eigen Naam uit. Waarom roept Hij zijn eigen Naam uit? Omdat alleen Zijn Woord kan openbaren wie Hij is. Daarom zegt Jezus in het hoogpriesterlijk gebed in Johannes ook: Ik heb Uw Naam geopenbaard.

    Gezegend Hij die komt in de Naam des Heren.

  13. Hi geliefde Mutz!

    Ik heb met veel interesse en verwondering deze topic doorgelezen. Als God het zo zou sturen dat er een niet-christelijk meisje op mijn pad komt en zij mijn vrouw zou worden, hoop ik dat ze zo geinteresseerd en met begrip en liefde met mijn geloof om zou gaan als jij dat doet in jouw relatie.

    Ik zelf ben Christen, reken mezelf niet echt tot een stroming, omdat ik van mening ben dat iedere stroming in zekere zin minder bijbelse elementen bevat. Zodoende noem ik mezelf een bijbel-gelovende Christen en is iedere broer of zus vrij me te corrigeren als mijn leven niet in overeenstemming is met de bijbel.

    Ik zelf zie Jezus Christus als de sabbat. Niet alleen Heer over de Sabbat. Hij is de sabbat. Kortom, hij is de geestelijke betekenis van deze vleselijke inzetting, niet langer de schaduw, maar de werkelijkheid. Een bijzonder interessante passage uit matteus om dit toe te lichten: matteus 11:28 - 12:14.

    Jezus zegt hier: "IK zal u rust geven.". Dus de sabbat geeft mij als gelovige niet meer mijn rust, maar in Jezus Christus rust ik van mijn werken.

    Toch probeer ook ik rust te houden op de sabbat. Niet omdat deze dag in mijn ogen iets voor heeft op een andere. God heeft ze immers allen geschapen. Maar simpelweg omdat niets in mijn leven me meer vreugde geeft, dan de overpeinzing van de schrift en de relatie met mijn Heer en God.

    Hierbij ben ik niet bang mijn verlossing in het geding te brengen. Immers, als de verlossing zou afhangen van het wekelijks houden van de sabbat, zouden we terug bij af zijn. Niemand wordt verlost op basis van zijn vleselijke daden, noch op het consequent houden van de sabbat. Dan zou Gods genade teniet gedaan worden. En de vrees voor het verliezen van de verlossing bespeur ik welleens bij 7d-adventisten. Ik hoop dat je vrouw/vriendin oprecht haar geestelijke rust heeft gevonden in Jezus Christus en dat jij dat ook zult vinden.

    Nu dat je weet hoe ik ermee om ga, zou ik je een preek willen geven van een zeer geliefde broer over het huwelijk. Gaat niet over de sabbat verder, maar ik weet zeker dat het je enorm veel zal leren, zoals het ook mij enorm veel geleerd heeft en het je zeker zal zegenen in het omgaan met de vreselijke verantwoordelijkheid die voor je ligt.

    Gods zegen, veel liefde!

    Chris

  14. Hi broer Aimé!

    Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met: "In de praktijk brengen". Ik denk dat, als je de tekst op die manier benadert, je zoiezo een verkeerde kant op zult gaan. Want het hele punt dat Paulus maakt in Romeinen 10 is dat de mens niet gerechtvaardigd wordt door zijn werken, maar door zijn geloof in de Heere Jezus Christus.

    "In de praktijk brengen" klinkt synoniem aan "wat kan ik hiermee doen". Maar wat zegt Paulus in galaten 3:11-12:

    En dat niemand door de wet gerechtvaardigd wordt voor God, is openbaar; want de rechtvaardige zal uit het GELOOF leven. Doch de wet is niet uit het geloof; maar de mens die deze dingen DOET zal door dezelve leven.

    Het punt dat ik probeer te maken is dit: je wordt gered en gerechtvaardigd door het geloof dat in jouw hart is. En hoe weet ik wat in jouw hart zit? Lees matteus 12:33-35.

    Dus door te luisteren naar de woorden die jij spreekt, weet ik wat in jouw hart zit, omdat de mond spreekt uit de overvloed van het hart en de boom herkend wordt aan zijn vruchten.

    Jouw belijdenis in Jezus Christus is niets waard, als die belijdenis niet voortkomt uit het geloof in jouw hart. Want alleen dát geloof zal je redden. En die belijdenis is niet een eenmalige moment in je leven, zoals in veel kerken, maar is iedere dag weer opnieuw iets dat voortkomt uit het hart van de gelovige, omdat hij/zij niet kan zwijgen van hetgeen in zijn hart is.

    Ben je zelf JG? Ik niet, hoewel ik wel van Hem getuig. Maar de indruk die ik vaak krijg bij JG's is dat de denominatie ze verplicht om zoveel deuren langs te gaan per maand. En zodoende komt het getuigenis niet alleen meer voort uit het hart van de gelovige, maar ook van de druk die de denominatie op de leden stelt. Dat is niet van Christus. En hoeveel deuren je in je leven ook langs gaat, als het geloof niet in het hart is, wordt je er niet door gerechtvaardigd. Betekent dat dat het slecht is om de deuren langs te gaan? Nee, zeker niet, als God jou daartoe drijft, gehoorzaam. Maar laat het een consequentie zijn van jouw liefde voor Hem, die jou gered heeft en niet een middel om je rechtvaardiging te verdienen. Want als we die rechtvaardiging uit onze werken verwachten, hebben we het evangelie niet begrepen.

    Veel liefde broer! Gods zegen!

    Chris

  15. Hi geliefde broer Mohammed!

    Ik las deze topic. Toevallig overpeinsde ik afgelopen week nog met een broer over de betekenis van de hemel. Er zit er veel daarin...

    Lucas 10:20 --> Namen die opgetekend staan in de hemelen.

    Hebreeen 12:23 --> Ingeschreven zijn in de hemelen

    Het lijkt haast alsof er in de hemelen zelf geschreven is als je die teksten zo leest. Leest nu deze teksten met betrekking tot het boek des levens:

    Exodes 32:32

    Psalm 69:29

    Filippenzen 4:3

    Openbaringen 3:5

    Openbaringen 20:12

    Openbaringen 21:27

    Dus we zien zowel dat er namen geschreven staan in de hemelen, als in het boek des levens. Lees nu deze tekst:

    Openbaring 6:14

    Jesaja 34:4

    Wat best diep is, als je bedenkt dat de sterren licht geven op aarde, zie ook genesis 1:14-19. En wij moeten ook licht geven op aarde, matteus 5:14.

    Verder zegt de Heer een aantal keer dat Hij het nageslacht van Abraham zal maken als de sterren des hemels in aantal. Maar ik denk dat die tekst meer te zeggen heeft dan alleen dat, zoals de woorden van de heer wel meer betekenen dan we op het eerste gezicht denken. Maar het moet door Hem geopenbaard worden.

    Ik begrijp het nog niet helemaal, maar ik denk dat dit wel dingen zijn om te overpeinzen. Alle glorie aan God en Christus.

    Gods zegen, veel liefde

  16. Ik vond deze quote via google. Is dit niet waar?

    "In de Griekse vertaling van het Oude Testament, de Septuaginta, die ook de schrijvers van het Nieuwe Testament kenden, werd de naam Jozua vertaald met Jezus. Het was dezelfde naam met dezelfde betekenis."

    Dat "geestelijk israel" niet letterlijk zo in de bijbel voorkomt hoeft niet te betekenen dat er geen geestelijk israel is, of wel? Het is een term, afgeleid uit de vele teksten die ik je zojuist gaf. Op dezelfde manier zou ik kunnen zeggen dat het woord "drie-eenheid" niet letterlijk in de bijbel voorkomt en er dus niet is? Overigens sta ik heel kritisch tegenover de onbijbelse leer van de drie-eenheid, zoals die in veel kerken en denominaties onderwezen wordt, maar dat terzijde.

    Dat er nergens in het nieuwe testament nadruk gelegd wordt op het houden van de sabbat, hoeft toch niet te beteken dat er geen sabbat is?

    Gods zegen en veel liefde

  17. @ Renaldo

    Hi broer,

    Een aantal teksten die wijzen op een geestelijk Israel:

    Romeinen 2:28-29 Spreekt over een geestelijke besnijdenis en een geestelijke Jood

    Romeinen 4:16 Uit het geloof zijn we kinderen van Abraham

    Romeinen 9:6-8

    Galaten 3:6-7 Uit het geloof zijn we kinderen van Abraham

    Verder zou ik je willen aanraden om psalm 80 goed te lezen, in het bijzonder vers 9,15,16 en 18. Israel wordt hier beschreven als de wijnstok en als de zoon. Lees nu johannes 15:1 waar Christus zegt: Ik ben de WARE wijnstok. Wie in Christus is en blijft, is dus deel van een geestelijk Israel. In efeziers 1 (bijvoorbeeld vers 4) spreekt Paulus heel de tijd over IN Christus. Wij zijn IN christus.

    Er ligt in het vleselijk Israel een beeld. De bevrijding uit egypte( waarin we slaven waren van de zonde, doordat ons vlees ons daar gebracht heeft ), de doop in de zee ( zie 1 korintiers 10:1-5), het drinken van water uit de rots, het eten van het brood uit de hemel, het wonen in tenten ( vleselijke lichamen ), God woont onder hen in een tent ( Jezus Christus ), Mozes mag hen niet in het beloofde land brengen, maar mag het beloofde land wel aanschouwen ( de wet alleen kan ons niet bij God brengen, maar laat ons alleen Gods perfectie van verre zien ), Jozua brengt het volk in het beloofde land, waar ze wonen in huizen van steen. ( Jozua is dezelfde naam als Jezus).

    Lees ook galaten 4:21-31.

    Echt, terwijl ik dit typ... God is zo goed. Gods diepte en wijsheid , gewrocht in Christus is niet te doorgronden. big-smile.gif Glorie aan God!

    Overigens wil ik hiermee niet zeggen dat vleselijk Israel geen rol meer speelt. Paulus schrijft daarover veel in romeinen. Maar je moet je wel realiseren dat de geschiedenis van vleselijk Israel ons iets moet leren.

    Gods zegen en veel liefde

  18. van Lommel, Pim (Hospital Rijnstate), "Near-death experience in survivors of cardiac arrest: a prospective study in the Netherlands" in The Lancet, 2001.

    van Lommel, Pim (Hospital Rijnstate),"A Reply to Shermer: Medical Evidence for NDEs" in Skeptical Investigations, 2003.

    Misschien hebben jullie hier wat aan Pascal en Demos? Heb het zelf niet gelezen, maar zoveel moeite is het niet om wat wetenschappelijke artikelen te vinden op dit gebied. Overigens heeft Medisch Contact een tijd terug een artikel geschreven over BDE en de manier waarop ze het proberen te onderzoeken.

    Gods zegen en veel liefde

    P.S: In de discussie van het eerste artikel schrijft van Lommel dit:

    With lack of evidence for any other theories for NDE, the thus far assumed, but never proven, concept that consciousness and memories are localised in the brain should be discussed. How could a clear consciousness outside one's body be experienced at the moment that the brain no longer functions during a period of clinical death with flat EEG?22 Also, in cardiac arrest the EEG usually becomes flat in most cases within about 10 s from onset of syncope.29,30 Furthermore, blind people have described veridical perception during out-of-body experiences at the time of this experience.31 NDE pushes at the limits of medical ideas about the range of human consciousness and the mind-brain relation.

  19. Overigens moet je het boek Hooglied ook maar eens lezen en dan in het bijzonder waar het gaat over de Hof. Hooglied 4:12, hooglied 5:1.

    Mohamed, kan ik uit je naam afleiden dat je een islamitsche achtergrond hebt? Of is dat niet zo?

    Gods zegen, Chris

  20. Ok, ik zal even schrijven wat mij openbaard is over Adam. Zoals ik al eerder zei kijken we naar Adam, omdat we Christus willen leren kennen, onze bruidegom.

    Deuteronomium 29:29. De verborgen dingen zijn voor de HERE, onze God. De geopenbaarde dingen zijn voor ons en onze kinderen voor altijd.

    Lees alles, toets het aan de hand van het Woord en behoudt het goede. Alle glorie aan God.

    Romeinen 5:14 --> Adam is een beeld van de komende

    1 Korintiers 15:45-49 --> Spreekt over een eerste en een laatste Adam. De eerste werd een levende ziel, de laatste een levendmakende geest. De eerste mens komt uit de aarde, de tweede mens uit de hemel.

    Genesis 2:6-7 --> God schept de mens van stof uit de aardbodem. Dat wil zeggen: het vlees. Het vlees is stof uit de aardbodem. En de levensadem, de geest, wordt in de neus ingeblazen.

    Nu is Adam geformeerd uit deze aarde en God plant een hof in Eden, in het oosten. Wat is de functie van Adam vanaf het begin? Het antwoord komt:

    Genesis 2:15 --> God nam de mens en plaatste die in de hof van Eden om die te bewerken en te bewaren.

    We zien hier 2 dingen. Adam is dus een hofman, een tuinman. Lees nu johannes 20:15. Een zinnetje waar je vroeger misschien overheen las. Nu niet meer. Maar wat we ook zien is dat God Adam verplaatst. Dus de grond waaruit hij genomen is, is niet de grond die hij moet bewerken en bewaren. Maar hij wordt verplaatst naar andere grond. Totdat de zonde valt en dan zegt de HERE:

    Genesis 3:17-19 --> Hij wordt uit de hof verbannen en moet nu de aardbodem, die vervloekt is, de aardbodem waaruit hij genomen is, de akker van het vlees, bewerken. Maar van deze akker zegt de HERE: Doornen en distelen zal hij u voortbrengen.

    Galaten 6:7-8 --> Waar je oogst zul je zaaien. Doornen en distelen uit de akker van het vlees. Eeuwig uit de akker van de Geest.

    De HERE zag het offer van Kain niet aan. De vrucht van de aarde. Niemand wordt gerechtvaardigd door de werken van het vlees.

    Zou dit ook kunnen zijn waarom Paulus spreekt over een doorn in het vlees?

    Als we Christus hierin niet zien, is het niet meer dan een bijzonder verhaal. Maar Christus zit er al in. Het einde in het begin.

    Laatste tekst: romeinen 8:24-25.

    Gods zegen! Chris

  21. Hey geliefden,

    ik wilde eigenlijk nog ff wat typen over Jezus in het oude testament, maar heb ook wat toe te voegen aan wat jullie nu zeggen.

    Aimé, je vraagt of God tegen zichzelf spreekt vanuit de hemel? Maar Jezus zegt toch zelf in Johannes 12:30

    --> "Niet om mij is die stem er geweest, maar om u". Daarbij werkt het ook de andere kant op. Jezus bidt tot de Vader. Bidt Hij dan tot zichzelf?

    Psalm 35:13 zegt echter: "mijn gebed keerde in mijn boezem weder" En Johannes 1:18 vertelt dat de Zoon aan de boezem des Vaders is en in psalm 74:11 zien we dat de rechterhand in de boezem is. Dat zijn dingen om te overpeinzen...

    Verder staat in johannes 3:13

    "En niemand is opgevaren naar de hemel, dan die uit de hemel nedergedaald is, de Zoon des mensen, die in de hemel is."

    Dus de Heer staat voor hun ogen en zegt dat. Mijn vraag nu is: Hoe kan Hij van zichzelf zeggen dat Hij in de hemel is, terwijl Hij voor nikodemus staat?

    Verder moeten we voorzichtig omspringen met ditsoort teksten en uitspraken en discussie's, dat we geen leugenaars bevonden worden. Ik schrijf deze dingen dan ook vrezende, want onze God is genadig en barmhartig, maar vergis je niet: ook zeer te vrezen.

    Jezus in het oude testament:

    Richteren 7:13-14 ---> Het Zwaard van Gideon. Maar als je ziet hoe ze strijd voeren, blazen ze op horens en schijnt licht van hun fakkels in de duisternis. Het Zwaard komt uit de mond. Het Woord is het zwaard. Jezus zegt toch: Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.

    Zacharia 3:9. De steen met 7 ogen. Denk aan het lam met zeven ogen in openbaringen. En de kandelaar met 7 lampen. De lamp van het lichaam is het oog. Kijk nu ook naar jesaja 11:2.

    De tabernakel is trouwens ook ontzettend diep. Maar om Christus te zien in het oude testament moeten we eigenlijk goed kijken naar Adam. In romeinen 5:14 staat dat Adam een beeld is van de komende. Dus om Christus beter te leren kennen, moeten we goed kijken naar Adam, de eerste adam en de laatste Adam. Ik schrijf daar binnenkort wel wat over, als God het wil. Sommige dingen zijn zo ontzettend diep dat ik bang ben om erover te typen, maar we zullen zien hoe de Heer het leidt.

    Gods zegen! Chris

  22. Hey geliefde broers en zussen!

    Ik moet zeggen dat ik het niet helemaal met je eens bent Robert. Gebed en relatie is absoluut noodzakelijk, maar het groeien in de kennis van wie God is iets dat daarmee gepaard moet gaan. Er zijn vele dwaalleren in de wereld en daarom moet je het Woord van de Waarheid bij je dragen en daarin groeien, zoals Jezus zei:

    Johannes 8:31-32

    De Heer zegt: De Waarheid zal u vrij maken. Maar als de waarheid ons vrij maakt? Wat houdt ons dan gevangen?

    Overigens is er een verschil tussen veel kennis hebben en Hem kennen. Maar we moeten wel groeien in het kennen van Hem. Wat teksten die hierop wijzen:

    2 Petrus 3:18

    2 Timoteus 3:15-17

    Psalm 1

    Ook is spreuken heel duidelijk:

    Spreuken 2:4

    Spreuken 3:5-6

    Spreuken 6:22-23

    Spreuken 8:10-11

    Spreuken 8:35

    Spreuken 9:5-6

    Er zijn heeel veel teksten te noemen. Maar constant herhaalt Salomo dit: "verkrijg wijsheid".

    Nu weten we dat wijsheid verkrijgen niet betekent dat je veel theologie boeken doorvorst of veel christelijke romans leest, want Paulus schrijft in 1 korintiers 2 dat de wijsheid van deze wereld dwaasheid is voor God, en de wijsheid van God is dwaasheid in de ogen van deze wereld.

    Maar de ware wijsheid is in God's Woord, zie spreuken, zie psalm 119. Daarom zegt paulus in 1 korintiers 1:24: Christus, de kracht Gods en de wijsheid Gods. Hij is het Woord, Hij is de Wijsheid, Hij is de Waarheid, Hij is het Leven. Zie ook kolossenzen 2:3. --> Christus, in wie al de schatten der wijsheid en kennis verborgen zijn.

    Zodoende Robert ben ik het deels met je eens, maar de bijbel wil ons ook aansporen te groeien in de kennis van God en zodoende te kunnen onderscheiden welke Geesten uit God zijn en welke uit de geest der dwaling, de antichrist.

    Ik heb niet veel tijd om verder te schrijven, maar heel het oude testament zit vol met Christus.

    - Honing uit de leeuw van Simson.. wat is zoeter dan honing? Wat is sterker dan een leeuw? Maar als je spreuken leest is duidelijk wat honing is. Spreuken 24:13-14. En als johannes in openbaring het boekje eet smaakt het als honing. Openbaring 10:9. Ook het manna in de woestijn, het brood uit de hemel, smaakte naar honigkoek. En Christus is de leeuw van Juda.

    - Lees ook deutoronomium 32:13. Honing uit de rots. Maar de rots die hen volgde was Christus, staat in korintiers. Zie je, er is zoet en bitter water. Waarheid en leugen. Maar christus is de bron van het zoete water, dat in ons tot een fontein zal opspringen, ten eeuwig leven.

    - Droom van jakob, de steen die wordt gezalfd onderaan de ladder in genesis. Engelen dalen op en neer op die steen. Maar in johannes 1:52 zegt jezus dat u de hemel zult open zien en de engelen Gods zult zien opstijgen en nederdalen op de zoon des mensen.

    Er is veeel te typen..het oude testament is gevuld met Christus, maar als ik wat meer tijd heb typ ik, als God het wil, nog wel wat meer.

    Gods zegen en liefde

  23. Nog 2 andere teksten om de eer van mijn God te verdedigen.

    jesaja 42:8.

    jesaja 43:11.

    Denk daar eens goed over na. Als Jezus Christus degene is die voor ons heeft geleden en voor ons is gestorven en voor ons Gods rechtvaardige oordeel over ons van ons heeft afgenomen, naar wie gaat de eer dan. Wie heeft ons dan gered? Wie heeft ons dan verlost? Is het niet Jezus Christus? Als Jezus Christus niet God zelf is in het vlees, dan zou God zijn eer aan een ander geven.

    Als Jezus Christus mijn Verlosser is en jesaja 43:11 zegt: Buiten Mij is er geen verlosser... Amen

    Wat ook erg sterk is is dit. De profeten schrijven altijd als volgt: Alzo spreekt de HERE, Zo zegt de HERE, aldus luidt het Woord des HEREN.

    Maar wat zien we dat Jezus zegt: Voorwaar, voorwaar, IK zeg u.

    En wat dacht je van Jona, die zegt in jona 2:9 -> de redding is des HEREN.

  24. Geliefde broers en zussen!

    Ik heb alles even doorgenomen en genoten van jullie antwoorden. Ik geniet ook van jouw verlangen om ditsoort onderwerpen tot op de bodem uit te zoeken Mohamed. Dit onderwerp is zo veelomvattend en er zijn zo ontzettend veel teksten die ik zou kunnen aandragen.. uit trouwens zowel het oude als het nieuwe testament.

    Jeremia 23:6

    Johannes 1:1

    Handelingen 20:28 in de StatenVertaling en King James Versie

    Romeinen 9:5 Volgens StatenVertaling en King James

    Hebreeen 1:8-9-10

    1 Johannes 3:16 ( God heeft zijn leven ingezet? ) KJV

    Ezechiel 34:11-31

    Vergelijk Ezechiel 34:15 en Ezechiel 34:23

    Wie is nu de herder? Is het David of God zelf? Jezus zegt: IK BEN DE GOEDE HERDER. Is Jezus dan David? David betekent geliefde. "Deze is mijn Zoon, de geliefde" Of is Jezus God?

    Jezus is de tabernakel, de tempel! God woont in de tempel! Het oude testament staat vol met Jezus, maar we moeten Hem erin zien, zoals Paulus ook tegen Timoteus zegt in 2 Timoteus 3:15-17.

    Overigens praten we zo gemakkelijk over de "zoon" van God. Maar we moeten weten wat een zoon eigenlijk is. Een zoon draagt het beeld van zijn vader. Waarom denk je dat Adam naar het beeld van God geschapen wordt en tegelijkertijd in Lucas 3:38 de zoon van God genoemd wordt? Maar van Seth, zoon van Adam staat geschreven dat hij het beeld van Adam droeg, zijn vader.(genesis 5:3) Een zoon is van zijn vader uitgegaan. We weten uit Johannes 4:24 dat God Geest is. Verder weten we dat God 1 is, zie ook Marcus 12:30. En we weten dat God heilig is, zie bv Jozua 24:19.

    Wat van God uitgaat is zijn adem. In Zijn adem is onze le

    vensgeest, zoals te lezen in genesis 2:7. Als jij een Woord spreekt, blaas je adem uit terwijl je aan die adem een klank meegeeft, zodat het Woord dat binnenin jou is naar buiten komt. Dus Gods Woord is zijn Geest. Het Woord is niet "een" God. Het Woord IS God. Wat betreft adem, die Geest is, lees ook Job 26:4. En dit Woord is vlees geworden volgens Johannes 1. Waarom denk je dat Jezus in johannes 6:63 zegt dat Zijn Woorden Geest en Leven zijn?

    Kijk naar Romeinen 8:9. Is het nou de Geest van God of de Geest van Christus?

    Kijk naar 1 Petrus 1:11. Is het nou de Geest van God of de Geest van Christus?

    Kijk naar Filippenzen 1:20. Is het nou de Geest van God of de Geest van Christus?

    Einde van alle discussie in 2 korintiers 3:17. De Heere nu is de Geest.

    Sorry dat het zo lang is en misschien wat afwijkt van het onderwerp, maar we kunnen niet zomaar spreken over de Goddelijkheid van Christus zonder wat zijpaden te nemen en te begrijpen wat een zoon eigenlijk is. Laat je niet misleiden door alle religie.

    Gods zegen, Chris


    Samengevoegd:

    Lees trouwens ook kolossenzen 2:9.

    In Hem woont al de volheid der godheid lichamelijk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid