Spring naar bijdragen

groenemeloen

Members
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door groenemeloen

  1. ... gewoon een man yes.gif ...

    (wat je gegund is, sommige vrouwen spreken zoooo subtiel dat je ze beter niet kan begrijpen, dan leren ze gewoon te zeggen wat ze willen ;-).

    Ikzelf heb vaak vriendschappen gehad met mannen, en denk ook dat je ze nodig hebt. Net zoals ik voel dat ik die met vrouwen nodig heb. Met al die ruimtevaart tegenwoordig kan het best dat mannen van Mars en vrouwen van venus elkaar toch in de buurt willen hebben ;-).

    Van al die vriendschappen, zijn er maar 2 echt gebleven. Mijn ervaring is dat je sterk moet zijn in je grenzen aangeven bij mannen. En jezelf moet durven beschermen. Als je voor jezelf duidelijk weet dat die man niet degene is waar je wat mee wil, zal je dat (non-verbaal, evt) makkelijk naar hem communiceren. Als je wat zwakker bent in grenzen aangeven, en je treft de verkeerde, wordt het moeilijk. Maar die 2 heb ik wel en ik heb hen erg graag. Ze verhelderen dingen voor mij, daar waar ik de neiging heb ze moeilijker te maken dan ze zijn. Ze zijn heel bijzonder voor mij, omdat ze veel respect hebben.

    Mij kan het niet zoveel schelen of ze die spanning ervaren of niet (ze zijn allebei vroeger eens verliefd op me geweest; nu lang geleden), ze hebben in ieder geval bewezen dat ze er heel goed mee om kunnen gaan. Ik wist het van allebei pas achteraf en heb er nooit "last" van gehad.

    Verder denk ik dat een beetje afstand een goede oplossing is voor spanningen, vaak komt het dan vanzelf weer goed.

  2. hoihoi!

    Ik ben alvast geen enig kind, kom uit een ongelofelijk tof nest van 6. Doordat we met 6 op 8j tijd geboren zijn, hebben we nu nog altijd veel aan elkaar.

    Ik geloof dat iedereen zijn gezonde balans heeft tussen alleen zijn en juist niet alleen zijn; in mijn geval zal ik vaker mensen rond me kunnen verdragen dan anderen. Ik zoek ze heel makkelijk op, maar geniet ook weer van gezellig alleen thuis te zijn, of lekker wat werk te verzetten. Ik hou niet van mensen die nooit alleen kunnen zijn, omdat ik bij hen altijd het gevoel heb dat ik hen moet helpen weg te lopen van zichzelf / hun probleem -wat dat ook is. Evenzeer soms moeilijk contact te zoeken met iem die daar helemaal gn behoefte aan heeft, die kruipt dieper dan de put van het eventuele probleem is. (natuurlijk zijn er ook andere redenen waarom je tijdelijk alleen of niet alleen wil zijn ;-)).

    Ik vind het fijn dat je zowel met (door) anderen als alleen veel kan bijdragen tot je relatie met God.

    nu ja, een redelijk normale balans, lijkt mij.

    Alleen wanneer het op een partnerrelatie aankomt, vind ik dat soms zo moeilijk, dat ik er nu graag voor kies daarin even alleen te zijn.

  3. hè, bah, vanwaar KOMT die quote (This too shall pass)... Het ging toen helemaal fout en dan gebeurde er nog net iets meer en toen zei een bepaald personnage dat. Ik gok Lion King, maar weet het ook ni. Ben wel erg benieuwd.

  4. hoi Hadassa, je bent mn naamgenootje! Grappig, want zo lopen er niet veel rond!

    Dutchy, ik wens je heel veel sterkte!!! Ze zeggen dat na regen zonneschijn komt; ik kan je verzekeren dat je na een overstroming die zonneschijn pas echt naar waarde schat. Ik wens je enorm veel liefde van mensen rondom jou en de helende liefde van God. Heel veel zegen!

  5. Allah wil dat zijn volgelingen hem vereren door de wetten van de Koran te respecteren en te volgen. Allah is géén drie-enig God. Allah heeft geen Zoon Jezus, dus er is ook niemand die de weg naar die "godheid" vrij maakt voor ons zondige mensen, die niet in staat zijn om zo'n opdracht smetteloos te vervullen. Bij Allah moet je maar afwachten en hopen dat je erbij bent.

    Allah wil niet gewoon zeggen "God". Allah is de god van de Islam, met zijn eigen karaktereigenschappen, die niet overeenkomen met die van JHWH. Het is een mooie poging om er een voor iedereen toegankelijke pot nat van te maken onder het mom dat er toch maar 1 god is, maar deze twee persoonlijkheden hebben niets gemeenschappelijk. God heet Ik Ben Die Ik Ben/Was/Zal Zijn, wat zouden wij dat prachtige beeld van God mengen?

    -euh, ik heb de vorige posts niet gelezen... Mss ben ik iets aan t zeggen wat al een paar keer eerder gezegd is, gelieve dan netjes te negeren ;-)

  6. boosheid op zich is niet fout. Het is een door God gegeven signaal dat je alert moet zijn, omdat er iets gebeurt wat je niet fijn vindt. Het is dus de moeite waard even na te gaan WAAROM je juist boos bent (je kan dan bv ontdekken dat je eig om een andere reden boos bent dan je aanvankelijk dacht, ontdekken wat er achter zat). Boosheid is een excellent middel om je te doen inzien dat mensen over jouw grenzen gaan. Boosheid is een alarmsignaal, het overwegen waard.

    Maar haat is een foute manier van omgaan met die boosheid. Het maakt jezelf kapot.

    Dus je conclusie dat die 2 heel dicht bij elkaar liggen, lijkt me allesbehalve absurd.

    Maar hoe ga je er dan wel mee om? Wel, je hebt dus bij jezelf nagegaan waar die boosheid vandaan kwam. Is ze terecht, dan moet de "boosdoener" daar op een respectvolle manier wel mee geconfronteerd worden. Misschien bedoelde hij het niet zo, en mag je de opluchting ervaren dat je boosheid niet (geheel)terecht was. Als hij het wel zo bedoelde en geen respect toont voor een grens van jou, denk ik dat het verstandig is afstand te houden, zodat je boosheid kan wegebben. Loslaten en wachten op inzicht van die kant is dan de moeilijke maar wel bevrijdende taak. (let op: dit mag niet synoniem zijn voor toegeven en over je heen laten lopen!!!!!).

    Ik wens je heeeel veel succes in je zoektocht juist om te gaan met boosheid, en vind het heel knap en verstandig dat je daarnaar op zoek gaat.

  7. mede-lijden... Ik denk dat medelijden iets is wat je overkomt. Niet iets waar je naar moet streven, overigens. Maria en de andere toeschouwers van Jezus ah kruis leden echt behoorlijk, ik denk dat ze vanbinnen verscheurd werden. Het was niet hetzelfde lijden als dat van Jezus, maar het was lijden omwille van Zijn lijden.

    Soms is medelijden nodig, omdat dat de enige weg is om in te zien dat je iemand moet helpen. Maar van medelijden op zich wordt de ander niet beter. Hij zal zich schuldig voelen dat hij je heeft belast en zelf wordt je er ook niet beter van.

    Waar je wel naar kan streven, is om (en dan vrijwillig, niet gedwongen), het kruis voor een ander eventjes te verlichten daar waar je zelf voelt dat je de mogelijkheid hebt. Zo is het verstandig en gezond een luisterend oor voor iemand in nood te zijn, zonder er kapot van te zijn en zonder je persoonlijk verantwoordlijk te voelen voor de oplossing van zijn/haar probleem. Toch heb je daar geholpen, want het probleem is één, er alleen mee moeten staan is weer een heel nieuw probleem.

    Nu ja, ik heb de wijsheid niet in pacht en het zou niet verstandig zijn het omgekeerde te beweren ;-), maar dat is hoe ik het nu zie. x

  8. hoi,

    Ik ben net voor mijn 24ste gaan verhuizen. Laat, maar geen spijt van. Ik was er helemaal klaar voor en het bewijs is dat de relatie met mn ouders erg verbeterd is. Te lang thuis wonen, kan inderdaad spanningen geven (vb dat je (als)zus zo erg het kleine zusje blijft, of als zoon/dochter zolang het kind). Afstand zorgt er dan weer voor dat het fijn is om elkaar te zien, ipv dat je elkaar moet tegenkomen als je daar allesbehalve behoefte aan hebt ;-).

    Natuurlijk is het in het begin niet makkelijk om alleen thuis te zitten, maar ik vrees dat het niet makkelijker wordt als je nog 3j wacht met verhuizen...

  9. hoi,

    Ben groenemeloen, alias vrouw van 24 die protestantse godsdienst geeft. Ik kom hier even rondkijken om te ontdekken welke leuke mensen hier te vinden zijn.

    Ik vind al die denominaties eerlijk gezegd een beetje zever, maar ik ga naar een evangelische kerk voor wie dat wel belangrijk vindt. Bij mij wordt meer duidelijk als iemand gewoon zegt dat hij/zij de Bijbel serieus neemt en een levend geloof (= relatie) heeft.

    Zo, dat even kort. liefs!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid