Spring naar bijdragen

Johannes 3:16

Members
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Johannes 3:16

  1. Weet je misschien hoe ik contact op kan nemen met hem en zijn vrouw. Ik wou ze graag een kaartje sturen. Ik weet dat dit wel wat moeilijk word nu, omdat hij en Jo in de gevangenis zitten, maar ik misschien weet jij een mogelijkheid.

  2. Eigenlijk moet ik zeggen dat ik die mooie gebouwen wel wat vind hebben. Goed ik heb wat moeite met mariabeelden enzo, maar de gebouwen opzich vind ik wel mooi. Ideaal om jezelf te verootmoedigen voor God tussen alles wat groter is dan jijzelf. Anderzijds is het natuurlijk ook wel zo dat je misschien beter dat geld kunt gebruiken die in de bouw en het onderhoud van die gebouwen zit kan investeren om bijvoorbeeld gratis bijbels uit te delen, zodat je de kerk van God in de harten van mensen kan saaien. Het koninkrijk van God zit tenslotte binnenin je.

  3. Als je er niet uitkomt met elkaar is het denk ik beter om te bidden en God om de uitkomst te vragen. De 66 boeken van de bijbel zijn het Woord van God, maar ik denk dat we het daar grotendeels wel over eens zijn, maar moet daar nog wat bij of mag daar nog wat bij of worden er vandaag ook nog belangrijke dingen overgeleverd die voor de hele christelijke wereld belangrijk zijn. Breng het in gebed bij de Heer.

  4. Tja ik geloof in een spannende God. Over pater Pio heb ik een film gezien alleen was het toen een meisje die na de dood van pater Pio een stigmata kreeg omdat ze zijn kruisje had gekregen. In de film is het dan zo dat op die manier het thomas-evangelie uit de Nag-Hammadi ontdekt wordt, maar ik heb nog een vraagje. Zijn er in de katholieke bibliotheken ook geschriften waarnaar de bijbel verwijst. Ik ben namelijk al een tijdje op zoek naar het boek van de oorlogen van de Heer en de kronieken van de koningen van Israel, maar ik kan het nergens vinden.

  5. Quote:

    [...]

    Niet de bijbel maar Jezus is de wegwijzer (maar dat bedoel je mischien ook), door Hem hebben we weer toegang tot God, en doordat we tot God toegang hebben kunnen we rechtstreeks van God leren.

    Das niet helemaal waar Dan. De bijbel/het Woord is wel degelijk de wegwijzer, want Christus is het Woord en het Woord is vleesgeworden.

    In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. Johannes 1:1

    Daarbij zegt Christus niet ik ben de wegwijzer, de waarheid en het leven, maar Hij is zelfs de complete Weg met een hoofdletter.

    Quote:

    [...]

    Ik geloof niet dat de bijbel schreef gaat met de liefde, maar mischien gaat onze eigen defintie van liefde soms schreef met de werkelijke liefde, of begrijpen wij niet alles (en wie begrijpt alles?). God is groter dan de mens, maar als wij tot Hem naderen, nadert Hij ook tot ons, en vervolmaakt Hij ons.

    Eigenlijk is dit ook niet helemaal waar. God zegt wel degelijk in zijn Woord dat we met liefde moeten gaan door Zijn belangrijkste twee geboden namelijk God lief te hebben boven alles en de naaste als jezelf.

    God is inderdaad groter dan de mens. Hij is zelfs groter dan wij bidden of beseffen. Wat je daarna zei, klopt wel, maar het is eigenlijk net andersom. God klopt op jouw deur en jij hebt de keuze om open te doen. Hij zegt ook in Zijn Woord. Niet jij hebt Mij, maar ik heb Jou uitgekozen.

    Hij heeft jou al uitgekozen voor de grondlegging der wereld. Dat is onze God.

  6. Ja zo als Friendlyfriend is het heel belangrijk om de bijbel te lezen, zodat je een duurzame groei in je leven kunt ervaren. Elke keer als ik er weer uit lees of bijbelstudie doe dan voel ik me weer iets dichter bij God, omdat ik kennis hebt van Zijn Woord. Iets wat niemand je meer kan afpakken. Het liefst zou ik je willen aanraden om de Statenvertaling of de King James of een andere bijbelvertaling te nemen die van de Byzantijnse schrift is afgeleid, want bij de vonst van de dode zee rollen blijken deze geschriften toch betrouwbaarder. Ik weet dat het niet de makkelijkste vertalingen zijn, maar als het even kan is het wel beter.

    Het is namelijk het Woord van God de almachtige. Probeer Hem ook zo te zien en richt je niet op het leven van hier, maar op het leven straks en op de dingen van God. Wees niet bang dat het een obsessie wordt, want als het om God gaat dan is dat best gezond, want uiteindelijk is alles wat je voor God, om God of in jouw relatie met God doet het enige dat zijn waarde behoud.

    Muziek kan je wel in hogere zweren brengen, maar dat je daardoor een duurzame geestelijke groei ervaart is in mijn ogen een misvatting. Ook heb ik ontdekt dat je met veel van die muziek wel moet oppassen, maar das een verhaal appart.

    Begrijp me goed. Er is niks mis met oudbollig. Ik ben een jonge meid van 19 jaar en ik voel me het meest thuis in een bibliotheek met allemaal oude boeken met verscheidene profetische boodschappen en het liefst fantaseer ik er ook nog een geestelijke reus als bijbelonderwijzer bij die flink streng is, maar goed daar heb jij niks aan of toch wel.

    In deze tijd zijn we het spoor helemaal bijster. Doordat men allemaal zo veel vrijheden heeft, weten we niet meer wat nederig eren is en wat het is om ontzag te hebben voor iets of iemand. We zijn gewend geraakt om op onze wenken bedient te worden en zo gaan we ook met God om. Als we een strenge heerser zouden hebben en af en toe eens flink op onze vingers getikt zouden worden, zouden we ons denk ik ook beter realiseren wat de woorden heilig en almachtig betekenen. Dus schrijf niet te snel iets wat oud is af, want de mensen in die tijden, wisten noch wel wat dat was (het lezen van kerkgeschiedenis heeft mij heel erg geholpen in mijn geloof, omdat ik daarin las over de toewijding van vele gelovigen in die tijd). In het begin zette ik me ook heel erg af tegen alles wat maar ouderwets was, maar sinds ik veel begon te bidden dat ik echt wilde groeien in mijn geloof, zorgde God er zelf voor dat ik het ging omarmen.

    Verder is het denk ik ook heel goed om mensen om je heen te verzamelen die net zo graag als jij willen groeien in geloof. Kom regelmatig (meerdere keren in de week) bij elkaar om samen bijbelstudie te doen en samen te bidden. Je zult zien dat namate je meer over God leert je de vreugde in Zijn Woord zult gaan vinden, want besef je. Het is God die spreekt. Het meest heilige en maachtige wezen dat er bestaat. De allerhoogste die tegerlijkertijd van jou houdt. Hij is volmaakt. Zeg het tegen jezelf, zodat je met je hele hart en ziel gaat inzien wie God is. Op die manier zul je leren stukje bij beetje God in Zijn volle glorie te zien.

    Ik zou het fijn vinden als je ons op de hoogte wilt houden van hoe het met je gaat. Ik zal voor je bidden en ik wens je Gods rijke zegen toe.

  7. Ik weet niet of er al iets over gevraagd is, want er is namelijk al zo veel gepost, maar ik zou wel iets meer willen weten over stigmata en ook wel over exocismen enzo. Komen er recentelijk nog stigmata's voor en doen jullie nog aan exorcisme?

    Ik ben helemaal geen aanhanger van een bepaalde stroming, omdat ik van mening ben dat elke kerk goede en slechte punten heeft en dit soort dingen vind ik wel interessant.

  8. Quote:

    Ik ben op zich best benieuwd naar dat bijbelrooster om te zien hoeveel je dan wel niet op een dag moet lezen? Bijbelboek per dag
    knipoog_dicht.gif
    ?

    Dan zou ik maar eens naar dat bijbelrooster gaan kijken, want het valt best wel mee hoor. Er zijn natuurlijk bijbelboeken die je zo uitleest zoals obadja en filemon, maar over het algemeen hoef je niet een bijbelboek per dag te lezen. En wat dan nog? Is het niet het Woord van God?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid