Spring naar bijdragen

Boaz.W

Members
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Boaz.W

  1. Eej René,

    Een mooi getuigenis!

    Hoop dat anderen hiervan mogen leren en ja tegenwoordig is het echt wel een ik maatschappij. Heel anders dan de wij maatschappij zoals in de Bijbel te vinden is.

    Heb laatste tijde preken gehoord, waarin gezegd wordt dat wij niet zoveel op ons zelf moeten richten.

    Antwoord op gebed is zeker geen toeval smile.gif

    Het is zeker weten echt gaaf om God beter te mogen leren kennen, al is Zijn weg niet altijd even makkelijk. Maar hij brengt ons weer op het juiste pad als wij ff de weg niet zien.

    God's zegen! knipoog_dicht.gif

  2. Quote:

    @Boaz.W: Leuk bedacht met die talen maar wellicht vergeet je dat het Nieuwe Testament in het Grieks is geschreven?

    Vandaar dat ik zei:

    Quote:

    De Bijbel is geschreven in het Hebreeuws en Grieks, maar in de tijd toen de Bijbel werd geschreven werd vooral het Hebreeuws denken gebruikt.

    Het is in het Grieks geschreven maar veel in de Bijbel is geschreven met de Hebreeuwse manier van denken.

    Wat ik aan het eerder geschreven stuk van mij wil toevoegen en wat ik onder bedoelde: om sommige dingen te begrijpen moet je weten en snappen hoe het in die tijd aan toe ging.

  3. Quote:
    A:wanneer ben je Christelijk, of niet Christelijk?

    B wie bepaald of iets of mening niet-Christelijk is?

    C:hoe bepaald de bij b benoemde vraag wanneer iets niet voldoet aan een Christen? Hoe kan een instituut of kerk een actuele vertaling geven wat Christelijk is, maar vooral: wanneer een standpunt afvallig is? Wanneer is iemand een pseudo Christen?

    D: waarom bestaat de bijbel in, Gods naam, uit zoveel onduidelijk en vergezochte teksten?. E: waarom neemt een Christen niet alleen Jezus' woorden aan als waar, maar ook veel andere teksten daarbuiten?

    Het is niet mijn bedoeling om iemand aan te vallen, maar hier is hoe ik over denk.

    A: Het hangt ervan af wat er bedoeld wordt met christen. Mensen die zich zo noemen of ware gelovigen (zonen en dochters van God), want vele kunnen zich een christen noemen maar ze hoeven het niet te zijn. Je kunt pas een volgeling van Jezus zijn als jezelf verloochend en je kruis op neemt om Jezus te volgen (Markus 8:34).

    Net zoals ook Handelingen 3:19-20 staat: †Wend u af van uw huidige leven en keer terug tot God om vergeving te krijgen voor uw zonden. Dan zal de Heer een tijd van rust doen aanbreken en zal hij de messias zenden die hij voor u bestemd heeft. Dat is Jezus,†.

    In de andere gevallen durf ik te zeggen dat je geen volgeling van Jezus bent. Het laat daarnaast zien dat een volgeling van Jezus zijn niet gratis is, we moeten ons eerst om keren naar God toe.

    B: Wanneer iets wel of niet christelijk is kunnen we toetsen door de woord van God. Daarnaast kunnen we afvragen als het gene wat wij toetsen ons meer of minder afhankelijk maakt van God. Als het ons minder afhankelijk maakt van God zouden we ons moeten afvragen als het wel van Hem is.

    C: God weet alles van iedereen, maar wij niet. Wij kunnen niet altijd over andere oordelen als die wel of niet een pseudo christen is. Als iemand zondigt en zich niet wil bekeren is het duidelijk waar die staat. Als jijzelf niet zeker bent of je wel of niet een pseudo christen bent..

    “Deze boodschap is betrouwbaar: Als wij met hem gestorven zijn, zullen we ook met hem leven; als wij volharden, zullen we ook met hem heersen; als wij hem verloochenen, zal hij ons ook verloochenen; als wij hem ontrouw zijn, blijft hij ons trouw, want zichzelf verloochenen kan hij niet.“ 2 timotheus 2:11-13

    D: De Bijbel is geschreven in het Hebreeuws en Grieks, maar in de tijd toen de Bijbel werd geschreven werd vooral het Hebreeuws denken gebruikt. Om sommige teksten te kunnen begrijpen moeten we hebreeuws gaan denken en niet Grieks zoals wij in onze maatschappij doen.

    Grieks denken is wat kan ik er van leren. Hebreeuws denken is wat kan ik er mee doen. Grieks denken is God is liefde, Goed, Trouw. Allemaal gebruik van woorden die een gevoel moeten uitdrukken. Hebreeuws manier is: God is als een herder, een vader, burcht.

    De onduidelijkheid van teksten kan ook wel is aan je vertaling liggen knipoog_dicht.gif

    E: Vraag was “Waarom neemt een christen niet alleen Jezus woorden als waar?â€.

    Is niet heel God’s woord waar?

  4. Eeej allemaal,

    Jaar geleden had ik me ook bij dit forum aangemeld en mezelf geïntroduceerd. Sindsdien heb ik niks op het forum gedaan en ja... was ook vergeten dat ik me aangemeld had.

    Mijn naam is Boaz ben 20 jaar en woon in Amsterdam.

    Ben als tweedejaarsstudent bezig met een accountancy opleiding op de Hogeschool Utrecht.

    Vanaf kleins af aan ben ik gelovig opgegroeid, waarna ik een aantal jaren geleden zelf gekozen heb om voor God te leven.

    Als jullie nog vragen hebben zou ik zeggen vraag maar raak.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid