Spring naar bijdragen

eternal.

Members
  • Aantal bijdragen

    29
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door eternal.

  1. Quote:

    Een vriend van mij zegt het ook: Als je je laat inenten, dan vertrouw je niet volledig op God.

    Aan de ene kant zit er zeker wat in, maar er staat toch ook in de bijbel dat "u uw heer niet zult beproeven" (iets in die richting de letterlijk citatie weet ik even niet puh2.gif )

    Het is maar net hoe je het opvat, ik ben ingeënt en ben daar blij mee. Maar als het voor iemand écht niet goed voelt en je daardoor tegen God zou zondigen voor jou gevoel dan begrijp ik best dat iemand dat niet doet...

  2. Ik moet eerlijk zeggen dat het me wel eens is overkomen, dat je gezellig met iemand danst en het dan tot zoenen komt, maar ik als snel begreep dat het niet de bedoeling was.

    Onder het motto van "Thuis een christen, uit een christen" probeer ik ook bewust uit te gaan mét God ik vind het heerlijk om te dansen en vind het ook wel gezellig om met iemand te dansen, maar ik laat het, zeker zo'n eerste x niet verder komen.

    Omdat je als meisje eerder word versiert dan dat je zelf versiert engel.gif heb ik meestal wel door dat zo'n zuiplap geen werkelijke interesse voor je heeft. Wel ben ik van mening dat zoenen als je werkelijk iets voor iemand voelt wél kan maar ik vind zoenen als je iemand maar 1 of een paar keer heb gezien sowieso niet echt denderend dus zelfs als het met mate gebeurd vind ik maar niks. Scharellen nee, alhoewel iedereen daarzelf inderdaad moet achterkomen.

  3. Ik ga morgen weer naar mijn verzorg-beestjes, een merrie van ong, 9 ze is behoorijk temperamentvol en ze is zwart en groot hihi smile.gif en een hengst van 2,5/3 jaar (mijn baby :D)

    Was zo grappig m'n hengstje, brafour, stond laatst in de bak toen deze bevroren was (het is een buitenbak) die wist niet wat ie mee maakte hihi, om nog maar te zwijgen over hoe die uit een waterbak drinkt (de electrische drinkbakken waren bevroeren) de arme schat verslikte zich, het kwam helemaal uit zn neus hihi.

    @ Eline, jeetje wat erg voor je moeder ook! Dan is hij trouwens wel heel erg ongelukkig uitgegleden in de weide.. echt sneu nosmile.gif

    liefs ,,,

  4. Quote:

    Hallo,

    Ik ben nieuwe op dit forum, en niet-christelijk (zoals ik ook al heb vermeld in de voorstel-topic
    knipoog_dicht.gif
    ). Ik vroeg mij af waarom het als zo'n groot probleem wordt ervaren dat een vriendin / vriend niet-christelijk is?

    Dit vraag ik uit niets anders dan nieuwsgierigheid.. ik oordeel niet, en heb respect voor mensen die op basis van zijn of haar geloof een relatie kunnen beeindigen.

    Groetjes

    Het ligt her heel erg aan hoe de niet-christelijke persoon in het leven staat, en of God het zo bedoelt heeft.

    God heeft een plan met jou leven en dat plan kan zijn om in een relatie een niet gelovige partner tot het geloof te brengen.

    Maar in mijn geval(staat hier in dit topic) was het niet zo bedoelt, deze niet christelijke jongen was behalve dat hij god niet kende, had hij ook hele andere principes.

    Ik heb niet alleen op basis van het geloof mijn relatie beindigd (het geloof was niet het enigste wat botste) maar het was wel een overgroot deel van de beslissing.

    En waarom?

    Omdat mijn God boven alles staat en het niet meer goed voelde, mijn relatie met die jongen begon tussen god en mij in te staan.

    Een relatie met een niet-christelijke kán dus wel maar het is vaak wel lastig, omdat je niet dezelfde normen en waarden heb.

    liefs Anna

  5. Heel sterk Verity !

    Maar verliefdheid is een gevoel; je kan niet bepalen wanneer je verliefd word en op wie.

    Verliefdheid is een gevoel dat de ander bij je past en dat hij/zij het helemaal is. Je denkt dan niet eens aan jezelf maar aan die ander.

    Ik denk dat als een relatie begint met verliefdheid je heus niet direct als uitgangspunt jou bevrediging (op gebied van liefde krijgen) hebt. Maar eerder het bij die ander zijn, ja welleens waar om dat jíj graag bij die gene wilt zijn maar dat wil je om hem lief te hebben, niet waar?

    Want de echte liefde moet van god komen, als het goed is.

    mm het lukt niet helemaal te verwoorden wat ik bedoel .... en moet nu weg, misschien nog een latere aanvulling.

  6. Ik weet wat je bedoelt judith, het is inderdaad super lastig. Helaas zit het er voor mij nog even niet in omdat ik weet dat God het nog niet wil, ik verlang naar wat tastbare liefde maar die leegte moet worden opgevuld door God en niemand anders, kost tijd :

    Liefs

    PS put hoop uit het feit dat God allang weet wie de ware voor jou is, hij weet wanneer waar en hoe je hem gaat ontmoeten, soms bid ik voor mijn toekomstige partner ook al weet ik niet wie hij is, maar ik weet dát hij er is.

  7. het moet wel een verdraagzaam tiepje zijn bij mij bloos.gif ik heb soms veel buien, en hij moet heel lief maar soms ook heel gemeen en plagerig zijn en het zou handig zijn als hij wel over zijn gevoelens durft te praten want ik ben echt een gevoels mens. en hij moet vooral betrouwbaar zijn

    verder heb ik echt een zwak voor licht getinte jongens, met van die heele bruine ogen en donker haar, en ik hou een beetje van machoo'tjes die stiekem toch wel erg lief zijn, en ietsje langer dan mij (hoeft niet veel langer, wat gelukkig best makkelijk gaat met 1.64 big-smile.gif en natuurlijk moet hij ook voor God leven, en ook gewoon opzoek zijn.

    Hij moet tegen al mijn rare gewoontes en gedachtespinsels kunnen en ik moet er echt mee kunnen lachen en vooral gek doen.

    TOch moet hij ook heel serieus en lief zijn en ik moet er goed meee kunnen praten want ik praat veeeel hihi en en oo ik kan echt uren doorgaan bloos.gif

    nou ja hij moet vooral gewoon van mijn gekke persoontje houden, onvoorwaardelijk big-smile.gif

  8. Quote:

    [...]

    Oh, maar ik zeg niet dat ik er geen begrip voor heb. Geloof me ik kan me er in vinden. Alleen vind ik het een ietwat overdreven om naar de dominee te gaan ipv naar jesusfreack zelf.

    Kijk, dat ouders het moeilijk vinden dat hun zoon/dochter een relatie aangaat met een ongelovig persoon kan ik begrijpen, mijn ouders zouden ook even moeten slikken. Alleen in mijn ogen heeft een dominee niks over een relatie te zeggen tussen 2 personen. Hooguit dat hij het er niet mee eens is, of het niet verstandig vindt. Ik persoonlijk vind het wat raar dat er gegooid wordt met "God heeft gezegd dat" zeker omdat er zoveel herkenbare situaties zijn hierin.

    flower.gif
    Tamar

    oke, je bedoelde het meer zo, ik begrijp dat.

    tja wat die dominee betreft weet ik niet zo goed wat ik moet vinden. In mijn gemeente hebben we een voorganger, die een diepe relatie met god heeft dus als hij iets van god zou horen zou ik het zeker geloven. maar ja ik ken de dominee van jesusfreack niet.

    ze moet het zelf uitvinden maar ik ben zoo bang dat het misgaat, het is namelijk echt mijn verhaal wat ik onder mijn ogen herhaald zie wordne, en ik gun niemand de pijn die ik heb moeten doormaken en hoop echt dat jesusfreack een goede beslissing maakt ...

    want dit klinkt misschien hard, maar is het niet zo dat ze een afspraak maakt om HEM te zien, en het praten over het geloof eerder een excuusje is hoewel het natuurlijk oook heel belangrijk is maar je snapt mijn punt want als je er goed over nadenkt kun je dit ook over de telefoon doen want elkaar zien wekt natuurlijk nog meer emoties op. (ik weet dit klinkt heel erg hard, het is niet bot bedoeld, sorry als het zo overkomt)

    liefs

  9. Quote:

    [...]

    Hey jesusfreack, even een vraagje.

    Waarom vertrouwen je ouders je niet met een ongelovige jongen? Als hij er voor openstaat zou het toch heel mooi zijn als hij tot geloof komt?

    Liefs, Tamar

    weetje tamar, mijn ouders waren ook bang, niet omdat ze niet willen geloven dat hij er voor open staat, maar gewoon omdat ze heeel veeel om jesusfreack geven en bang zijn dat haar iets overkomt, dus is het heeel moeilijk om begrip op te brengen ook al zouden ze dat wel moetne proberen

  10. Quote:

    Heey Eternal

    ik heb ongeveer het zelfde meegemaakt..

    Maar nu willen we weer afspreken. Ik wil ook met hem over geloof praten,,Om hem echt duidelijk te maken wat ik geloof enz..

    Ik heb het dus mn ouders vertelt en die vertrouwen me niet..ze denken dat het weer 'iets word'

    Dus misschien gaan we binnenkort afspreken..

    Maar we vinden elkaar dus nog wel leuk..En daarom ben ik best wel bang dat het weer 'iets word'..

    heej meis

    ik leerde hem ook via het internet mee, dat heb ik mijn ouders wel gewoon verteld (ik had hem ook liever anders leren kennen)

    maar ik wil 1 dingen zeggen, ik herken precies wat je nu zegd, bij mij ging het ook zo, dan weer aan dan weer twijfels en weer uit en ook weer afspreken, maar weetje als je bang bent dat het iets word, spreek dan niet met hem af.

    Ik was nog niet over hem heen en sprak ook met hem af met als gevolg dat ik weer helemaal vlinders had.

    en ook omdat je dominee het al zei ... kijk alsjeblieft uit, ga niet denken hij word ooit wel christen.

    God heeft ook voor jou de ware, en als deze jongen het is kun je toch beter nu afscheid van hem nemen

    "what's meant to be, will find his way"

    en zo leef ik ook. ik heb "mijn" jongen ook weggestuurd omdat het nu niet goed voelt, mochten we voor elkaar bestemd zjin komen we toch wel eweer bij elkaar.

    Je moet van je eigen fouten leren en waarschijnlijk bne je net als ik nu nog naief en doe je het toch

    maar het heb mij heel veel pijn gedaan en ik wil niet dat dit jou ook overkomt. dus kijk alsjeblieft uit meis

    en nu vind je dit vast gezeik zo van "goh zij weet het weer beter" maar bij mij ging het PRECIES zo. en nou kan het bij jou natuurlijl WEL goed lopen, maaar ik bne erg bang dat je geketst word.

    Meer dan mijn raad kan ik je niet geven, en ik zal ook voor jou bidden. Bedankt voor je reactie en nogmaals wees alsjeblieft voorzichtig, ik ben heel bezorgd om je weet je dat, omdat ik het zo herken.

    liefs kus

  11. Quote:

    [...]

    Hey Eternal, dapper dat je de beslissing hebt gemaakt om het toch te eindigen. Waarschijnlijk niet de leukste bessling die je in je leven maken moet.

    Fijn dat je zo veel vertrouwen in God hebt, er zijn mensen die hier van kunnen leren. Ga lekker leven, geniet er een beetje van, je komt de ware wel tegen, hou er wel rekening mee dat net als bidden God niet altijd doet wat jij wil. Je zal niet altijd meteen krijgen waar je om vraagt en wat je mist. Gelukkig heeft Hij het beste met je voor. Vergeet dat nooit
    smile.gif

    flower.gif
    Tamar

    heej

    dankjewel dit ontroerde me echt, dankje voor al die steun. tja weetje nadat ik eenmaal boos op hem kon worden en gewoon in ging zien dat hij niet perfect was ging het makkelijk, maar ja af en toe mis je hem (en de aandacht bloos.gif ) wel.

    ja nou ja ik heb ook niet altijd evenveel vertrouwen in God maar ik doe me best big-smile.gif

    nee ik zal het niet vergeten, en ik ben inderdaad beneiuwd naar de mooie toekomst die GOd voor mij heeft weggelegd

    liefs dikke kus !

  12. Quote:

    Is nooit makkelijk als de persoon waar jij om geeft twijfelt over de gevoelens voor jou. Iedereen reageert daar anders op. Sommige stoten het af (weg met de pijn) en andere omhelsen het (accepteer en verwerk). Dat kan misschien de reden zijn waarom hij over de mac begon en niet over hoeveel hij je misde. Maar dit is napraat
    smile.gif

    --wat dit betreft ^dat over de mac beginnen had ik hem makkelijk vergeven, want ik weet dat hij het lastig vind over zijn gevoelens te praten, maar de mac was ook niet de reden dat ik alles heb afgekapt hea knipoog_dicht.gif

    en hij twijfelde niet over de gevoelens voor mij hoor, ik was degene die me afvroeg of dit wel goed was (ook al voelde ik heel veel voor hem)

    Quote:
    Als het gaat om relaties met niet-christenen denk ik dat het heel duidelijk is. Iedereen is gelijk voor god, zelfs als je niet gelooft in hem. Is het niet zo dat hij van iedereen onvoorwaardelijk houd? Een relatie is grotendeels het respecteren van elkaar, dus als een jongen (of meisje) christen is zou het toch gewoon kunnen werken als hij respecteerd ( en accepteerd) dat jij dat niet bent en andersom. Het delen van een geloof kan inderdaad ook belangrijk zijn, maar dat kan je ook met anderen doen.

    --Hier ben ik het niet helemaal mee eens, er staat ook in de bijbel dat iedereen die niet voor god is, tegen hem is en ik denk zoals iemand hierboven al zij dat er ook staat dat je geen ongelijk span mag vormen, en ongelijk waren we zeker, niet alleen in geloofsovertuiging. (dit betekent niet dat ik de mensen die een relatie met een niet christen heb niet respecteer ik vind het juist mooi om te zien)

    Quote:
    Als het gaat om advies van ouders kan het nooit kwaad om er naar te luisteren maar ouders zijn niet perfect. Zij zijn getekend door jarenlange ervaring en ontelbare keuzes. Als je al hun advies als waarheid aanneemt leer je zelf niets van het leven en gaat het daar niet altijd om? Ouders moeten je advies geven bij moeilijke beslissingen maar dienen altijd jouw keuze te accepteren. Vergeet ook niet dat tijden veranderen. Veel mensen die zich vandaag de dag christen noemen zouden 100 jaar geleden uitgelachen worden door de "echte christenen". Er wordt minder belang gehecht aan geloof. Vroeger kwam bijvoorbeeld de pastoor langs om te vertellen dat je meer kinderen moest hebben, dat gebeurd nu veel minder (als het nog gebeurd). Mijn punt is dat opvattingen over geloof veranderen, passages uit de bijbel worden in deze "nieuwe" tijd anders geinteperteerd. Je moet doen wat jij goed vindt, meer kan men ook niet van je verwachten. Uiteindelijk leg je alleen verantwoording af voor je eigen acties.

    Sterkte met alles en je zult iemand vinden die wel goed bij je past, daar hoef je niet bang voor te zijn.

    verder dankjewel smile.gif en de rest ook hoor

    wat de ware betreft, tja misschien is over 5 jaar deze jongen die ik nu "gedag" heb gezegd wel de ware, of is het wel iemand van de basischool of misshcien moet ik hem nog ontmoeten.

    Ik weet het niet, maar ik weet wel dat God iemand voor mij heeft uitgezocht.

    liefs

  13. dankjulliewel

    @ taam, nee hoor komt niet hard over, en weetje jullie allemaal maar vooral taam jij kon het goed verwoorden, hadden gelijk.

    met sommige van jullie meningen vond ik het inderdaad wel lastig omdat ik erg van die jongen houd/hield.

    maar ik heb hem gister verteld dat het niks zal worden,

    dat we het al te vaak hebben geprobeerd en dathet niet werkte, en weet je ik heb er vrede mee. Hij vond het een beetje lastig maar zag het wel in.

    Ik ben er achter gekomen dat hij helemaal niet perfect was op het geloof na, er was nog veel meer en ik was heel boos op hem geworden,

    het zat namelijk zo:

    ik had hem vrijdag geconfronteerd ermee wat ik allemaal lastig vond en dat ik niet wist of we verder konden gaan samen. Hij gaf aan dat hij echt veel om me gaf en heel zn leven bij me wou blijven, zaterdag ochten kreeg ik nog een smsje, ik antwoorde en toen heb ik het hele weekend niks gehoord, kreeg ik zondagavond een smsje met de mededeling dat hij bij de mac had gegeten en een leuk weekend heb gehad

    Nou dat was echt te druppel, ik heb hem gsmst: waar ben je mee bezig?! je zegt dat je voor me wilt veranderen, dat je om me geeft en bij me wilt blijven, maar je smst een half weekend niet en dan krijg ik als liefdesbetuiging te horen dat je naar de mac ben geweest. Dit gaat niet werken, dat deed het nooit en zal het ook nooit doen.

    Hierna belde hij me en heb ik hem alles uitgelegd, ik vond het gewoon moelijk dat hij niet geloofde en dat hij wilde veranderen is namelijk niet genoeg, ik bne erachter dat hij er helemaal niet zo voor openstaat als ik zou willen, en het geloof was niet enige. Hij woont namelijk heel ver weg en maakt er weinig tijd voor me. Dat is iets waar ik in een relatiet niet mee kan leven. En zo waren er nog veel meer dingen, dingen die ik belangrijk vind, qua principes enzo, en waar hij een stuk minder omgeeft. Ik heb het er met god niet zo heel veel ove gehad maar ik weet dat het goed is zo, ik denk dat god het me heeft laten merken door innnerlijke rust. Want altijd als ik wat met hem had enzo (of "gezellig" met hem deed) zat er iets niet helemaal lekker en nu voelt het goed. Dus nu is het over en het is goed zo.

    Ik wil jullie heel erg bedanken het heeft me echt geholpen, want ik twijfelde zo omdat ik gewoon verliefd was geworden.

    Ik heb heel veel respect voor de mensen die een relatie met een niet-christen hebben en dat vind ik erg mooi.

    Ondertussen weet ik, en geloof ik dat er voor mij ook iemand is, iemand die wel tijd voor me maakt en iemand bij wie ik (na god dan) op nummer 1 komt, iemand met dezelfde principes, gewoon de ware dus en daar wacht ik op.

    ik weet niet of jullie dit wel wilde horen (lezen) maar ik dacht misschien waren jullie wel nieuwschierig hoe het was gegaan en anders was het erg fijn het van me af te schrijven.

    liefs,

  14. Quote:

    [...]

    Ik neem toch aan dat hij het belangrijkste in je leven hoort te zijn? Of hoort te worden? Waarvoor heb je anders een relatie?

    je bedoelt mijn relatie met die jongen of met god?


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    nu is dat nog zo ja, maar ik neem aan dat je een relatie met iemand neemt met de intentie om uiteindelijk de rest van je leven met elkaar te delen toch?

    natuurlijk, daar heb je gelijk in dat had ik wat raar gezegd

  15. Quote:

    De moeilijkheid is alleen, dat ik het belangrijkste in mijn leven niet kan delen met iemand die óók heel erg belangrijk is. De vraag is of je zoveel om hem geeft dat je die consequentie draagt.

    nou ja wat dit betreft, ik ben zelf best jong, en zo vaak zie ik hem niet dus en ik kan het er wel met hem over hebben, en ik heb genoeg christelijke vrienden om het over het geloof te hebben enzo. En ik houd zielsveel van hem dat wel, maar ik ben ook in mijn geloof nog erg aan het zoeken, enzo en dat hij het belangrijkste in mijn leven niet kan snappen vind ik lastig maar hij accepteert mij ook hoe ik ben en wat ik wil en dat kan/wil ik ook bij hem/ zou ik ook voor hem over hebben.

    liefs

  16. Quote:

    [...]

    God is duidelijk genoeg in de Bijbel, waarom zou je daaromheen draaien?

    omdat ik gewoon zo dom ben geweest verschrikkelijk veel van hem te gaan houden, en ik de enige ben die ziet zoals hij is van binnen (behalve God dan) en ik het gevoel heb dat hij de man is van wie ik kinderen wil, omdat ik gewoon in eerste instantie te ver ben gegaan en nu deze liefde niet op wil geven maar dat dus inderdaad misschien wel moet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid