Spring naar bijdragen

Akhlys

Members
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Akhlys

  1. maatschappijkritisch van uit de linkse hoek?

    Grindcore is geen muziek die je al te serieus moet nemen... ik zou een band als Rompeprop niet serieus neme en al helemaal niet

    verwachte dat zij maatschappijkritisch vanuit de linkse hoek zijn.

    Om maar een voorbeeld te noemen uiteraard knipoog_dicht.gif

  2. Goth en Geloof gaat prima samen lijkt mij, mijn vriendin is Goth en Christelijk.

    Lekker boeiend verder waar ze wel in en niet gelooft. Dat zij de kleding draagt die horen bij een subcultuur die word gezien als duister, Duivels, Hekserij, betekent niet automatisch dat zij geen Christen kan zijn.

  3. @ RawRanX

    Het overgrote deel is bedoelt als mening en hoe ik erover denk.

    Eveneens dat het deel van Egoïsme ook een mening was ,geen feit smile.gif

    Excuses voor de fout overigens. Ik had zelf niet eerder van de Sataan gehoord.

  4. IRON COBRAAAAA!!!!!! geweldig pedaal overigens puh2.gif

    maar om over mijn muzikale carriere te babbele, ik speel nu bijna 3 jaar drums.. vanaf het allereerste begin gespeeld met mijn Tama Swingstar, maar schaft binnekort een Superstar aan. Nog steeds aan het sparen voor dat geweldige Iron Cobra pedaal. en speel ondertussen op een Maxtone dubbel pedaal en gebruik Pro Mark stokke.

    Ik speel nu sins 2004 in een trash metal bandje, mag je links naar sites plaatse???

    Anyway je kan ons ook vinde op Youtube, onder de zoekterm Elfire.. en dan niet de black metal versie die ertusse staat^^

  5. een band of muzieksoort is niet meteen slecht omdat de tekst toevallig satanische elementen bevat.

    Ik zag trouwens heel mooi Grindcore voorbij flitsen, maar grindcore heeft meer een Gore element dan dat het satanisch is.

    Maar ik luister Death en Black metal omdat de muziek mij inspireert om goede nummers te schrijven. Als een nummer goed in elkaar is gezet met Brute/ technische riffs en ziek/strak drumwerk dan ben ik tevreden, kan mij niets uitmaken of de tekst satanisch is want dat versta je meestal toch niet.

    Een perfect voorbeeld is de Death metal band Nile. Zij schrijven enorm ingewikkelde maar goede nummers, maar "zingen" over het oude egyptische geloof met een god voor alles en het leven na de dood.

    Nou versta ik daar nooit wat van, want de zang is meestal wezenloos gebrul^^ en dat geeft wel een goed sfeertje vind ik... maar goed, I.M.O word een nummer/band/stijl niet verziekt door de tekst en is de muzieksoort al helemaal niet slecht, vanwege een tekst

    Dingen als 50 cent enzo, dat vind ik foute muziek

  6. Je kan het Satanisme opvatten op 2 manieren:

    - Het geloof in Satan (hetzelfde als God voor Christenen)

    - Het geloof in jezelf en jezelf zien als een goddelijk wezen

    Een Satanist hoeft niet persé een extreme haat jegens het Christendom te hebben. Daar Marilyn Manson dat doet, is alleen maar een slecht beeld van wat het Satanisme echt is. Als iemand er voor Kiest om haat jegens een Christendom te ontwikkelen, dan is dat zijn over haar keus.

    Ik zie het Satanisme als een mooie benaming voor Egoïsme, omdat jij als individu centraal staat en jij zelf het goddelijke wezen bent.

    Ik ben zelf Satanist geweest, totdat ik een Christelijke vriendin kreeg. Zij liet mij zien dat Satanisme niet het antwoord is voor de dingen waar ik mee zat. Maar zij liet mij ook zien dat het Christelijk geloof ook niet het antwoord voor mij is. Ik ben bij haar doping geweest en ik had er moeite mee om mijn aandacht erbij te houden en te luisteren naar wat de spreker te melden had. Er waren die dag 9 dopingen, ik ben alleen bij die van haar wezen kijken, omdat ik het niet aan kon om al die mensen te zien die blindelings hun leven gaven aan iets wat ik niet kan bevatten.

    Ik voelde een zekere irritatie bij de liederen die werden gezongen en bij wat de spreker vertelde. Ik kon het niet en kan het nog steeds niet bevatten en snappen.

    Om overigens je vraag te beantwoorden Eila.

    Ik ben van mening dat muziek geen rol speelt bij het Satanisme. Ik zelf ben een groot liefhebber van met name Death en Black Metal. Dit luister ik al sins voordat ik mijn satanische periode had en luister ik nu nog steeds. Ik vind vooral het muzikale stuk erg ingewikkeld, de gitaar, de drums, alles zit zo strak in elkaar dat ik er bewondering voor heb. Dat maakt die muzieksoort voor mij interessant. Dat bandjes als Dimmu Borgir, Dark Funeral, Deicide er satanische teksten in verwerken is voor mij puur toeval.

  7. ik zal mijn eerste post naast mijn kennismakingspost maar is plaatsen ^^

    Ik heb die docu helemaal gezien (alle 4 uur) en ik vind het heel oppervlakkig... ik snap het doel wel, nml mensen laten nadenken over wat ze luisteren.. maar om bijna iedere bekende artiest af te stempele als satanisch vind ik te ver gaan.

    Zelfs het stukje over Marilyn Manson is slecht beargumenteerd terwijl er genoeg bewijzen zijn dat hij wel degelijk satanisch is.. Ze lieten een plaatje zien waar hij samen met de leider van "The church of Satan" opstond, alleen hadde ze dit zo slecht gemonteerd dat je de lijn in het midden Zo duidelijk kon zien dat het bijna lachwekkend was... dit is gewoon duidelijk slecht knip en plak werk, en zo heb ik in de hele documentaire heel wat vergelijkbare dingen opgemerkt...

    Al met al, ik vond deze documentaire slecht in elkaar gezet, slecht gemonteerd en slecht beargumenteerd

  8. Gegroet,

    Ik ben Ischa, 17 jaar en wonend in nieuwegein^^ Ik heb mijn VMBO diploma gehaald op het Oosterlicht College en doe nu een Pop opleiding in Utrecht met als hoofdvak drumme.

    Ik hoop dat ik op dit forum wat kan opsteke over dit geloof, ik ben zelf niet gelovig maar wil er graag meer over leren^^

    Groetjes

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid