Spring naar bijdragen

russell

Members
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door russell

  1. Ik begrijp best dat Jezus bedoelde dat het ook uit je hart moet komen ipv dat het een plicht moet zijn, maar is het niet zo dat de meeste mensen eerst over een drempel moet stappen om daarna in te zien wat voor barmharigheid ze hebben gecreerd. Leren om andere te geven om daarvoor wat terug te krijgen van God. Ik denk dat je onderhand een sik krijgt als je moet wachten totdat mensen tot deze barmhartigheid overstappen vanuit het hart ipv een plicht.

    Het is een plicht om andere mensen te helpen als het gewond op straat ligt, dus zal Jezus dan toch ook bedoelen of het nou uit je hart komt of je ziet het als plicht, om toch mensen te helpen in de 3de wereldlanden om een groot deel van je inkomen af te staan.

    Of zit ik helemaal fout?

  2. Ben dol op geurtjes, heb er verschillende en de lekkerste vind ik ROMA, Tommy Hilfiger, Beverly Hills 901210, Donna Karan appel.

    Sommige mensen hebben van die ouderwetse oma parfums op die ik heel muf vind ruiken en dan hou ik meestal een paar tellen mijn adem in als ik bij ze in de buurt komt, bah.

    Sommige mannen kunnen ook zo lekker ruiken en dan wil ik het liefst een tijdje bij ze in de buurt staan, erg he!! en nee, het is geen axe luchtje....

  3. Quote:

    Heb je ook gelezen waarom Jezus dat zei tegen de rijke jongeling?

    Nee, dat heb ik niet gelezen maar ik heb wel een oude film gezien waarin jezus vertelde tegen zijn opstandige volgeling dat hij de helft van zijn bezittingen aan zijn naaste moest weggeven. Ik denk dan ook dat het de bedoeling van jezus is geweest in het heden om het begrip derde wereld landen te voorkomen.

    Of zit ik er naast.


    Samengevoegd:

    Quote:

    1 Er zijn vele mensen die ieder op hun eigen manier een stapje terugdoen tbv ruimte voor anderen.

    2 Ben benieuwd waar staat dat je de helft weg dient te geven. Ken wel:[...]

    en diverse teksten over tienden.....

    En als je de tekst bedoelt zoals Aime die aangeeft, of het verhaal van de rijke jongeling, dan moet je vooral op de achterliggende gedachte letten
    knipoog_dicht.gif
    Houding is vele malen belangrijker dan een daad op zich....

    Aan houding hebben de mensen in nood blijkbaar geen baat bij en wel aan daad.

  4. Hallo allemaal,

    Sinds een paar weken volg ik jullie discussies betreft

    de geloofsvragen.

    Wat ik me afvraag is het volgende.

    In de bijbel word verteld dat jezus heeft gezegd dat je de helft van je bezittingen moet weggeven aan je naasten die niets bezitten.

    Waarom zie ik mensen die geloven dit niet doen. Het betekend dus dat je een stapje achteruit moet doen betreft een mooie auto, koophuis, boodschappen, vakanties en de helft van je bankrekening moet legen en storten op de rekening van mensen in de derde wereld landen i.p.v een paar euro aan de collecte.

    Ik heb respect voor religie en heb hier geen bedoelingen mee, ik ben alleen nieuwsgierig betreft jullie antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid