Spring naar bijdragen

Gonzo

Members
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Gonzo

  1. Quote:

    [...]Natuurlijk is uiterlijk ook een eigenschap. Wanneer jij een vrouw tot in detail zou moeten beschrijven ga je de uiterlijke
    eigenschappen
    beschrijven en van die uiterlijke eigenschappen zijn er ook nog wel van toepassing op 'vrouw an sich'.

    Een vrouw heeft bijvoorbeeld normaal gesproken ten opzichte van hun lichaam bredere heupen dan een man, daardoor lopen vrouwen ook wat anders dan de gemiddelde man.

    Ik heb niet heel lang geleden nog een stuk gelezen over de ontdekkingen van neurlogen, bijvoorbeeld dat de activiteit in een bepaalde hersenhelft helemaal niet perce iets hoeft te zeggen over al die zogenaamde 'vrouwen zijn meer linkerhersenhelft' actief en daardoor creatiever en gebrek aan ruimtelijk inzicht..

    Zal het nog eens opzoeken.

    Quote:
    eigenschap

    Aspect van het fenotype, ook wel kenmerk genoemd. Een erfelijke eigenschap is een eigenschap die overwegend onder invloed van het genotype tot stand komt.

    Je hebt gelijk knipoog_dicht.gif

  2. Quote:

    Vrouwen komen van venus, mannen komen van mars.

    ofzoiets..

    Anyway, de verschillen zijn huge. En dan heb ik het niet over de lichamelijke verschillen.

    Ik hou van mannelijke en vrouwelijke eigenschappen (generalisatie alert, het is natuurlijk niet dat alleen mannen of alleen vrouwen die eigenschappen hebben)

    Mannen: Ik hou van de ondernemingsdrang, competitie element, relaxte houding, zelfstandigheid, no nonsene-approach kameraadschap zonder veel woorden.

    Ik hou niet van: Macho gedrag, boersheid, slordigheid, ruwheid, koppigheid, en andere vormen van starheid

    Vrouwen: Ik hou van het zorgzame van vrouwen, oog voor detail, verantwoordelijkheid, sociaal gevoel, kunstzinnigheid, creativiteit en
    uiterlijk van vrouwen

    Ik hou niet van: Bemoeizucht, oppervlakkigheid, ijdelheid, teveel bescheidenheid, afhankelijkheid.

    Duidelijk door een man geschreven. Uiterlijk is geen eigenschap lieverd knipoog_dicht.gif

  3. - God is een God van orde wordt gezegd. Wetmatigheden is ordening van de eerste orde (om de woordgrap maar te maken clown.gif)

    - 2+2=5 kan. Het is maar de naam. Als je een tafel een 'ginart' noemt, is het ding hetzelfde, maar het is ineens geen tafel meer! knipoog_dicht.gif

    Zelfde met die 5. Het is een 5, maar heeft dezelfde waarde als wat wij nu '4' noemen.

    - Interessant is dat er twijfel is of de lichtconstante wel constant is knipoog_dicht.gif.

    Als dat niet zo is, is tijd, afstand en massa niet meer te definiëren, en is ALLES onzeker.

    Dit is ook de reden waarom meeste wetenschappers deze gedachte verwerpen.

    Alle ouderdomsbepalingen zouden dan btw ook nergens meer op slaan puh2.gif

    - over het over water lopen 2 dingen

    1. De evangeliën zijn geschiedschrijving, dat is net zo waardevol als empirisch bewijs (kun jij nog bewijzen dat Napoleon heeft geleefd?).

    De waarde is zeker groot als het door meerdere mensen is geschreven (ook Romeinen en Grieken schreven veel op, ook over Jezus).

    2. Vergelijk het met de matrix. Als je het systeem kent, kun je de regels omzeilen. Nou, lijkt me een makkelijke klus voor God/Jezus

    Ps: 'God is ondoorgrondelijk'.... oioioi, mensen, we zijn hier op een forum, dooddoeners zijn niet gewenst knipoog_dicht.gif (Wil niet zeggen dat we overal achter komen).

    @Prophessor: wat een filosoof ben je, geweldig! Dit soort gesprekken moet je eigenlijk met een biertje bij een kampvuurtje houden! puh2.gif

  4. Hier een interessante gedachtengang over het huwelijk:

    In de Bijbel staat dat man en vrouw op een gegeven moment 'één vlees' worden voor God.

    Dit kun je opvatten dat wanneer man en vrouw vleselijke gemeenschap hebben, zij één worden voor God.

    Met andere woorden: zodra je seks hebt ben je voor God getrouwd.

    Dat heeft dus weinig te maken met geen seks voor het huwelijk maar wel met dat je maar één man of één vrouw in je hele leven hebt: degene met wie je één bent voor God.

    Nu ging dat heel lang geleden prima, mensen 'trouwden' er op los, tot het Vaticaan/de kerk er wat meer controle over wilde hebben.

    Het was handig om te weten wie nou bij wie hoorde. Ze besloten dus dat je naast het seksuele gebeuren ook voor de kerk moest trouwen om het allemaal op een rijtje te hebben.

    Vanaf toen bestond het huwelijk dus uit twee delen: het stuk voor God en het administratieve stuk voor de kerk.

    Conclusie: het huwelijk als in de zin van die ene dag de bruiloft en daarna het huwelijk is puur iets van de kerk+staat (door de kerk verzonnen in de tijd dat kerk en staat nog niet gescheiden waren).

    Deze gedachtengang 'verbiedt' wel om met verschillende mensen te mogen vrijen (Hoe kunt u met meerdere vrouwen één zijn? Zegt Paulus).

    Maargoed, hij spreekt andere bijbelpassages als het hertrouwen (mozes dacht ik), de regel dat als een man kinderloos sterft, de jongere broer met haar trouwt.

    Die zin van Paulus is dus vooral een drogreden

  5. Quote:

    - de man gaat als een vrouw doen en een vrouw als een man ( dat zie ik nu vaak al gebeuren )
    Is al eeuwen zo

    - de zon komt op op een andere plek dan normaal ( 2011 of 14 gaat dat ook inderdaad gebeuren zoek het maar op )
    Dit is een cyclus van ik geloof 60 jaar, dit is niets nieuws (al zijn er wel andere apecten die nieuw zijn in 2012)

    - wat goed is word gezien als slecht en wat slecht is als goed
    is al eeuwen zo
    knipoog_dicht.gif

    - er komt meer haat tegen geloven ( metal bandjes enzo )
    haat is er altijd al geweest tegen gelovigen. Dat je metalbandjes erbij haalt slaat btw nergens op. Alsof metal slecht is. Maar dat is off topic
    knipoog_dicht.gif

    Conclusie: al die tekenen (ook natuurrampen, oorlogen etc.) zijn er altijd al geweest. Dus: deze tijd is helemaal niet zo speciaal

  6. Vrouwen hebben over het algemeen een beter ontwikkelde linker hersenhelft, waar veel communicatieve eigenschappen liggen. Bovendien is de hersenbalk tussen de helften groter waardoor beter verbanden gezien kunnen worden.

    Mannen hebben daarentegen over het algemeen een beter ontwikkelde rechter hersenhelft, waar eigenschappen als ruimtelijk inzicht.

    Okay, rijtje verschillen (vaak niet onderbouwd helaas):

    * Vrouwen kunnen zich beter emotioneel uitdrukken (zowel mondeling als schriftelijk) omdat hun hersenhelften beter samenwerken en hun limbisch systeem groter is.

    * Vrouwen ruiken beter dan mannen, omdat dit vermogen in het limbisch systeem ligt.

    * Vrouwen zijn beter met woorden en kunnen reeksen onsamenhangende woorden beter onthouden.

    * Vrouwen zijn beter in het gebruik van een routebeschrijving waar veel herkenbare punten op staan omdat ze hun goede visuele geheugen hiervoor gebruiken, mannen kunnen door hun goede ruimtelijke inzicht beter kaarten lezen.

    * Vrouwen zijn in staat om meerdere taken tegelijk uit te voeren omdat hun hersenhelften beter samenwerken.

    * Vrouwen zijn beter in het herkennen van gezichten.

    * Vrouwen kunnen sneller zien of twee afbeeldingen hetzelfde zijn.

    * Vrouwen hebben meestal een betere fijne motoriek.

    * Vrouwen gebruiken hun hersenen efficienter dan mannen, mannen compenseren dit met grotere hersenen.

    * Vrouwen hebben een breder blikveld terwijl mannen een verder blikveld hebben, ook kunnen mannen zich beter op één doel concentreren.

    * Vrouwen kunnenspacer beter onsamenhangende informatie opslaan terwijl mannen beter zijn in het opslaan van geordend informatie.

    * Mannen zijn minder gevoelig voor depressies omdat ze zich minder bewust van hun emoties zijn.

    * Mannen hebben een beter ruimtelijk inzicht en kunnen objecten beter visualiseren.

    * Mannen kunnen beter complexe technische problemen oplossen.

    * Mannen zijn bij problemen meer op actie gericht terwijl vrouwen meer op communicatie gericht zijn.

    * Mannen hebben meer verbindingen tussen de hersencellen dan vrouwen waardoor de informatie overdracht tussen de cellen sneller verloopt waardoor ze beter complexere problemen kunnen oplossen.

  7. Tegenwoordig bestaan er voorbehoedmiddelen, in tegenstelling tot in bijbelse tijden. Toen kon er dus een kind van komen, en een kind heeft nu eenmaal recht op een opvoeding.

    Om dit te voorkomen is er het rigoureuze verbod op seks voor het huwelijk. Maar het ging veel verder, zoals het verdedigen van de 'eer' van de familie, het weggeven van kinderen, wie krijgt de erfenis als een man sterft (want wie is nou allemaal zijn zoon?) enz. Dank zij de voorbehoedmiddelen, kan veel onheil voorkomen worden.

    'Geen seks voor het huwelijk' is een oplossing voor een probleem dat nu niet meer speelt.

    Je moet natuurlijk wel accepteren dat een hoop passages en regels tijds- en cultuurgebonden. Daar hebben veel Christenen nog wel eens moeite mee.

    Daarbij is 'het huwelijk' iets wat door de kerk bedacht is, en niet door God (omdat het huwelijk puur juridisch is (in tegenstelling tot de tijd van de bijbel)).

    Ander punt is dat je in je verkeringstijd kijkt of je wel bij elkaar past. Geestelijk, emotioneel EN seksueel lijkt me. Als je na je huwelijk blijkt te houden van harde seks, terwijl je vrouw alleen van knuffelseks houdt...is toch wel vervelend. En dat kun je niet weten voor je 'het' hebt gedaan

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid