Spring naar bijdragen

Girly

Members
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Girly

  1. Quote:

    [...]

    Klopt inderdaad. Ik heb dit zelf altijd als één van de zwakkere theoriën van de islam gezien. Immers ieder mens wordt als moslim geboren (iemand die zich overgeeft aan God / Allah) en ook zonder zonde zelfs (er is geen erfzonde in islam). Toch leert de islam weer wel dat alle mensen zondigen (met uitzondering van de profeten wellicht). De vraag is dan waarom alle mensen afwijken van Allah en zondigen. Er zitten naar mijn mening wat gaten in de theorie, die het christendom gelukkig invult.

    Gb.

    Hoi.

    Misschien begrijp je de "theorie" niet zo goed. Elk persoon wordt geboren met de fitra (natuurlijke aanleg), deze roept op tot het aanbidden van één God. De natuurlijke aanleg in het geloven in één God. Enkel door je omgeving, doordat je ouders bijv. Hindoe zijn, gaat dit idee weg en wordt het beïnvloed. Elk mens is inderdaad zondig.. Ik snap je link niet met waarom deze "theorie" dan gaten bevat..

    (Ik wist niet dat hier ook leden waren van ontdekislam, ik heb enkel gegoogled naar een Christelijk forum en kwam hier terecht, ben hier dus niet door iemand of om iemand te helpen te bekeren)

    Liefs,

    Girly

  2. Dit doet me denken aan de zogenaamde "dopersbeweging". Zij waren fel tegen de kinderdoop, omdat het kind eigenlijk nog niks weet over het Christendom. Pas als iemand volwassenen is en voldoende kennis heeft opgedaan en dus ook met zijn hart en ziel voor het Christendom heeft gekozen, dan pas ga je je dopen. Klinkt mijn inziens ook best logisch. Maar ik ben geen Christen..

  3. De Koran in tegenspraak met de Bijbel, dat gebruik je als beargumentatie om aan te duiden dat Mohamed (vzmh) geen profeet is. Lijkt me niet heel erg handig, aangezien wij moslims de Bijbel niet erkennen als het Woord van God. De Bijbel is geschreven door mensen, en is niet meer intact zoals hij gegeven is aan Mozes/Jezus. Het is verdraaid door de mensen, daarom is er nu de Koran.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid