Spring naar bijdragen

Pavlo

Members
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Pavlo

  1. Quote:
    Op zondag 11 februari 2007 13:00:07 schreef Thorgrem het volgende:

    [...]

    Uiteindelijk is het toch altijd het volwassend worden kind wat beslist? Je beloofd je kinderen katholiek op te voeden, dat doe je door het goede voorbeeld te geven, en niet door pubers met geweld de kerkbanken in te drukken.

    Heb jij mij horen zeggen dat 'pubers met geweld in de kerkbanken gedrukt moeten worden' Antwoord is nee, keur het af, als ouders is je taak eenmaal gedaan, MAAR dat neemt niet weg dat je ze, als ze nog jong zijn moet leiden en het voorbeeld moet geven zoals jij zegt, en volgens de afgelegde eed naar Katholieke regels opvoed en ze dus ook actief in de kerk laat deelnemen. Moeilijk punt want kinderen worden steeds vroeger 'volwassen' of denken dat te zijn.

    [...]

    En juist daarom reageerde ik wat fel. Het doet geen recht aan duizenden en duizenden beleidend katholieken in Brabant.

    Het zal misschien ook geen recht doen, ik wil wel even een citaat aanhalen van jou; "ik overdrijf graag een beetje etc...." (met nog wat erachter). Je kunt er dus volgens mij een beetje inkomen....? Denk niet dat ik een hekel aan Katholieken heb, en komt het volgende, zal ook evenmin 'de eerste steen willen EN kunnen werpen'.

    [...]

    Dus omdat jij er tussen in woont kun je in de hoofden kijken van katholieken en onderscheiden wat de echr gelovigen zijn en wie niet? Dat oordeel laat ik graag aan een ander over.

    Wist je trouwens dat veel ongelovige mensen met kerst ook naar de kerk gaan. Omdat het erbij hoort. Zo ken ik vele ongelovigen die niet gedoopt zijn, maar toch naar de kerk komen met kerst.

    Dit zoals bovenbeschreven, Maar wat vind jij van het laatste feit dat jij opnoemt... Slaat dat niet terug op mijn allereerste post over het 'lauwe'

    Ik kan het zowel positief als negatief bekijken, negatief heb ik daarnet gezegd, andere kant het toch igg nog gaan naar de kerk is ook weer positief, maar ik vind het zo jammer dat men dan toch graag bij het 'verhaal' blijft dat je 1x per jaar hoort en dat is genoeg!

    [...]

    Onder andere omdat de monumentale panden ons als een molensteen om de nek hangen kwa kosten van onderhoud. Dan zou je die panden kunnen verlaten, maar dat past de katholieke kerk niet aangezien die kerken zijn gebouwd met het bloed en zweet van duizenden katholieken en martelaren.

    We kunnen natuurlijk ook gewoon stoppen met de diaconie, maar ook dat past ons niet.

    Klopt, het is ook jammer, ik vind het erg om te zien dat kerken omgebouwd worden naar woningen, maar dat komt door de lage opkomst... En waarom zou je diaconie stoppen, wie heeft het daarover?

    [...]

    De grootste leegstroom hebben we inmiddels gehad. Er zijn parochies die weer tot bloei komen.

    Ik help het van harte hopen!

    [...]

    Elke parochie is actief. Wellicht niet zo te zien in de Mis, maar kijk eens naar het volledige aanbod van de parochies.

    [...]

    Dat is de tendens in het egocentrische westen waar alles maar leuk moet zijn en vooral erg naar zichzelf gericht. Het gaat er immers bij veel jeugdkerken niet meer om wat jij voor God kan doen, maar wat God voor jou kan doen.

    Ben ik mee eens, overigens kan hij heel veel voor je doen
    knipoog_dicht.gif

    [...]

    Dit zie je in heel noord Europa. Omdat wij verwend zijn. Maar als morgen de oorlog uitbreekt dan zullen binnen een maand alle katholieke kerken weer volzitten.

    Mensen vergeten snel als het goed met ze gaat. En we zien dat het nu al geruime tijd goed gaat in west Europa.

    Sluit ik me ook volledig bij aan. Kijk naar 9-11-01.. Kerken zaten na die dagen vol, bomvol, maar nu, na onderzoek, is het bijna geheel weer bij het oude.

    Samengevoegde post 11-2-2007 14:19:28:

    doe iets verkeerd met Quotes ....

  2. Quote:

    Op zaterdag 10 februari 2007 14:19:41 schreef Thorgrem het volgende:

    Maar katholieken voeden hun kinderen over het algemeen niet onder dwang op en laten het vaak over aan de vrije wil.

    Als men gedoopt wordt, wat wil dat zeggen? Ouders beloven kind christenlijk op te voeden en 'vrije' opvoeding heeft toch als feit dat kind zelf mag beslissen. Dwang is een ander verhaal, er komt een leeftijd waarop je zelf kan en mag gaan beslissen.

    Oke, het percentage wat ik gebruik is niet reeel, maar ik ben er al in verdiept, ik woon er zelf tussen in, ken de pastoor bijvoorbeeld en ze kunnen amper op eigen benen blijven staan en met kerst zit het barstensvol.

    Waarom zijn er projecten als kerk-balans....? Het feit is dat het niet alleen bij Katholieke kerken zo leeg stroomt, ook onze (protestantse)gemeente moet zich in alle bochten wrikken om hoofd boven water te houden.

    Ik kan idd op zoek gaan naar achtieve parochies, die zijn er ook maar het gros van de jongeren en middelbare leeftijds categorie gaat niet meer naar de kerk en laat 't geloof hangen. En dan niet alleen Katholieken, want volgens mij gebeurt dit hetzelfde in 't Noorden.

  3. Quote:
    Op vrijdag 09 februari 2007 20:45:08 schreef Thorgrem het volgende:

    [...]

    Wellicht dat jij er om kan lachen, ik niet. Kun je dit onderbouwen?

    In Zwolle is het volgens mij vrij makkelijk om een kamer te huren. Ik kan je iig aanraden om niet naar de plaatselijke voetbalclub te gaan want die is echt slecht. (FC Zwolle)

    Lachen is denk ik niet het juiste woord, ik ben er wel erg synisch over. Wil dit graag voor jou onderbouwen;

    De gemiddelde Katholiek in mijn omgeving, en dat slaat in algemeen ook op de rest naar mijn idee, zegt als het op geloof aan komt wel te 'geloven' maar daar geen kerk bij nodig te hebben.

    Men moet zonodig communie doen, carneval vieren etc... dit laatste heeft eigenlijk zijn oorsprongkelijke waarde verloren, maar kerk met de kerst is genoeg.

    Kan zo enekele citaten uit naaste omgeving opnoemen die ik gehoord heb in algemeen of tijdens discussies;

    "Mijn kinderen moeten wel communie doen want dat is wel goede basis, maar naar de kerk hoeven ze van mij echt niet"

    "Ik ga alleen met de kerst naar de kerk, het is toch altijd hetzelfde verhaal en daar kan ik dan met 1 keer gaan ook wel bewaren"

    "Ik geloof ook in Jezus en God, die verhalen zijn echt veel waard, je leert dat je goed voor anderen moet zorgen, maar ik geloof niet dat Jezus echt water in wijn veranderde..."

    "Ik ben Katholiek, ik geef alleen niets om de kerk, ik kan mijn eigen geloof wel geloven zonder anderen"

    Zo kan ik nog wel even doorgaan, en als je er midden tussen zit dan relativeer je dat Thorgrem, wil niet zeggen dat het toch triest is dat men het ziet als algemeen levens praatje.

    Snap je ?

  4. Heb mij ingeschreven op Windesheim, trekt me meer aan als andere scholen.

    Kan iemand mij misschien meer informatie verschaffen als het gaat om kamers huren daar... Iemand die op kamers zit en mij van dienst kan zijn.

    @Dutchie; ik woon in Tilburg, brabant is 99,9% katholiek, waarvan dan ook 99,9% er totaal niets aan doet, behalve geld beuren bij communie e.d. knipoog_dicht.gif

  5. Hmmmm ik heb vanavond eens op die chat gekeken, echt waardevolle vragen werden er niet gevraagd, ben benieuwd of ze op EO-Jongerendag misschien een plaatsje gaan krijgen ...

    Goede aanwinst voor EOJD denk ik!

  6. Ik ben net terug hier in de koude, moet zeggen dat er in een jaar heel wat kan veranderen, maar in een half jaar ook al.

    Het viel mij op dat er een nieuwe kabinetsvorming was MET christen-unie. Ik was verwonderd en dacht; Wat voor moois kan ons misschien nog te wachten staan omdat Rouvoet naar mijn idee wel 'christen-cultuur' (protestantse cultuur) als goed voorbeeld kan afschilderen.

    Eerste verbazing was nog niet bekomen of ik las dat er maar liefst een aantal christenlijke jongeren aan x-factor meedoen en zich al goed hebben opgewerkt tussen alle deelnemers.

    In Espana hebben wij dat ook, het heel alleen anders... Ik heb het gekeken en vind ze bovendien ook nog eens heel goed zingen!

    En als ik eerlijk moet toegeven.... die Lois is me wel een mooi meisje zeg flower.gif

    Is x-factor niet zo populair in Nederland?

  7. @Emopunk;

    Ik wil de IBL gaan doen. Als het gaat om dagopening... opzich mooie manier maar het is inderdaad dat ik daar niet perse voor naar een Christenlijke school hoef. Het is al fijn dat ong. 33 % van alle mensen daar met de christenlijke waarde bekend zijn. Practicando* of niet, er wordt meer aandacht aan besteed en das mij al veel waard (*weet het Nederlandse woord niet, srry)

    Ik moet zeggen dat ik aan de stad zelf twijfelde als het gaat om uitgaan. Ik ken het ook niet, dus ik kan er geen oordeel over geven, maar vrienden vragen zich wel af of Zwolle nou echt zo'n super studentenstad is.

    Zitten jullie zelf ook op kamers in Zwolle? Klinkt in ieder geval goed dat kamers vinden niet al te veel problemen met zich mee zal kunnen brengen.

    Ik wordt steeds positiever over de mogelijkheid om naar het 'koude' Noorden te gaan voor vervolg studie. Moet alleen nog uitzoeken of Russisch daar ook gegeven wordt.

    Bedankt voor alle informatie tot nu toe!

  8. Oh oke, ben ik op een middagje toch al wat wijzer geworden. Heb namelijk wel echt intentie om mij meer met christenen op te houden.

    Bedankt alvast voor de informatie. Helaas heeft de CHE niet echt een uitgebreid scala aan opleidingen op economisch gebied. MER, P&A en Communicatie trekken me niet zo aan. Unico blijft Windesheim wat dat betreft over.

  9. Beste mensen,

    Ik wil na de zomervakantie doorgaan met studeren, maar dan op HBO.

    Ik heb nu het idee om naar een 'christelijke' hogeschool te gaan, hierbij kwam ik uiteindelijk op Zwolle.

    Mijn vraag is nu, wie kent er iets van die school en hoe is de christelijk sfeer daar? Ik kom uit het Zuiden en het zou zonde zijn als ik daar kom wonen en daar hetzelfde is als in 'S hertogenbosch ofzo.

    Daarbij zoek ik dan ook naar een kamer. Misschien dat iemand mij informatie kan geven over huren daar.

    Ik heb het hier nu maar neer gezet in de hoop dat iemand die op Windesheim zijn studie volgt mij mijn vraag kan beantwoorden.

    Bedankt,

    Pavlo

  10. Even als toevoeging...

    Zit ook een Hervormde gemeente in Tilburg. Kleine gemeente. Inmiddels valt dat onder de "Samen Op Weg". Ze hebben er een dienst per zondag, om 10:00 van ongeveer een uur.

    Locatie is vlak achter het station. Mocht je meer willen weten van wat er in Tilburg (en omgeving) mogelijk is qua kerken... stuur me dan een PB'tje of dergelijk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid