Spring naar bijdragen

FigmentuM

Members
  • Aantal bijdragen

    41
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door FigmentuM

  1. Grunts zijn gaaf, maar moet geen putgrunt zijn. Of met zo'n stemvervormer, dat is gewoon erg lame.

    Blackmetalschrieks oid kan ook prima, maar het verschilt ook erg per zanger.

    Screams in bijv. metalcore vind ik niks. Het doet afbreuk aan een lekker beukend metalnummer als ik zo'n vocalist hoor. Dan denk ik daar staat een mager emojongetje te schreeuwen om zn moeke. Nee dank u.

  2. Wat ik me kan herinneren...

    Day Of Fire

    Imperia

    Nightwish

    After Forever

    Autumn

    Within Temptation

    Greyline

    Volbeat

    Raunchy

    Hatesphere (en daar ben ik weggelopen hehe, omdat ze zeiden "Are you ready to rock for satan?" - en ik zei "noooooo" - "Are there any Christians in the house?" - ik en een paar andere luitjes staken hun hand op hehehe - "You better leave the building" - and thus I did. whehehe)

    Sephyros

    Elexorien

    Delain

    en over een maandje Therion!!!

  3. Quote:

    Op zondag 21 januari 2007 23:56:51 schreef Hester het volgende:

    [...]Als een vrouw er aanleg voor heeft om hoog te zingen, is het een sopraan. Laag is alt. Mezzosopraan zit er tussenin en is dus 'matig hoog'.

    precies, kan wel hoog, maar ook redelijk laag. T is wel zo dat ik ook verschillende 'stemsoorten' moet gebruiken en dat het niet één geheel is. Voor de hoge tonen heb ik echt zo'n operastem en als het lager is wat meer 'poppy'

    Oja @ Audio: jij snapt het. Grunten is gaver dan screamen.

  4. Quote:
    Op dinsdag 02 januari 2007 16:01:09 schreef Leidenschaft het volgende:

    Dragonland gister in search gegooid, het is toch black metal?

    Neejoh, progressive (power) metal smile.gif Je hebt ook nog Dragonforce en nog wel meer bandjes met dragon. Erg creatief met hun bandnaam zijn ze niet geweest.

  5. Dragonland's laatste schijfje al eens beluisterd dan? Klinkt behoorlijk progressiever dan hun vorige werk smile.gif En de vergelijking met Mercenary is wegens die snelle stukken die me daar aan deden denken. Drums en gitaren klinken hier en daar nagenoeg gelijk, en het zijn Denen haha!

  6. Quote:
    Op zaterdag 30 december 2006 15:43:38 schreef TimonK het volgende:

    [...]

    Ik zou het niet luisteren, anderen zullen het wel luisteren. Het is maar net wat je horen wilt.
    knipoog_dicht.gif

    De reden waarom ik het niet luister is omdat ik de black en deathmetalstromingen sowieso al een behoorlijk duistere stroming vind. De meeste teksten in dat genre zijn niet zo onschuldig als bijvoorbeeld een Nederpopbandje als 'De Dijk'. Dat wil inderdaad nog niet zeggen dat ze verkeerd zijn, maar in mijn ogen wel dat het risico groter is. En het zou inderdaad best kunnen dat Opeth zeer goed te verantwoorden is voor je zieleheil (hoewel ik daar mijn twijfels over heb). Maar als lyrics gewoon twijfelachtig worden en dat ook in combinatie met muziek die behoorlijk duister is, dan heb ik voor mezelf iets van: liever niet.

    Dat kan, ik luister echter veel liever deathmetal dan 'De Dijk' Maar het Opeth verhaal is al opgehelderd, zie ik smile.gif Thanks!

  7. Poeh... Dat is wel brute zooi. Ik luister meer progressive metal, symphonic metal, power metal, melodic metal, (un)black metal, death metal, progressive death metal, thrash metal, gothic metal, folk metal, viking metal, pagan metal, Gothenburg metal, en al die Finse bandjes big-smile.gif

  8. Poeh ik schaam mezelf vaak wel als ik vloeken en krachttermen gebruik, en dan vooral tegenover God. Ik heb al talloze keren geprobeerd het af te leren maar nog geen methode ontdekt die me er definitief vanaf helpt. Er hoeft dan na enkele dagen 'clean' te zijn geweest maar iets te gebeuren of ik lijkt wel een ketter. Wie heeft hier tips die echt werken???

  9. Quote:

    Op woensdag 15 november 2006 23:18:55 schreef Harm-Jan het volgende:

    Ho ho... Thy Majestie is dan wel leuk (voor een tijdje) maar het is net zo christelijk als Blind Guardian. Er zitten wat mensen in de christelijk zijn (niet heel actief) of christelijk zijn opgevoed.

    Als Thy Majestie christelijk is, dan zijn Dream Theater, Transatlantic, Liquid Tension Experiment, Nightwish, Shadow Gallery, Symphony X, Bon Jovi en Lacrimosa ook christelijke metal/rockbands..

    P.S. waar woon je? en wat is brute muziek
    engel.gif

    Oef, meneer de expert knipoog_dicht.gif Ik woon in Drachten, maar hopelijk snel in Leeuwarden. Brute muziek is, tsja, death metal. Niet te gladjes zeg maar.

    @ Gorthour: Grapjas puh2.gif

  10. Quote:
    Op woensdag 15 november 2006 15:42:49 schreef Harm-Jan het volgende:

    Dream Theater: 2 Joden, 3 christenen. Nightwish: Tuomas en Marco zijn beide katholiek. En christelijke metal... tsja, ik moet eerlijk zeggen dat als je seculiere metal gewend bent de muziek-technische kant vaak slecht is van de christelijke bands..

    Eluveitie vind ik net zo christelijk als Dream Theater en Nightwish
    smile.gif
    Narnia.. die zanger is gewoon *naar* de rest is niet aan mij besteed. Ik ga dan meer voor Morphia

    Muziektechnisch is het niet, eerder mixtechnisch. De meeste bands zijn nogal underground of maken hun spul in eigen beheer merk ik. Als je niet zoveel geld hebt kun je dat nu eenmaal niet doen of een geheel orkest zo gek krijgen dat ze jouw partituren gaan inspelen knipoog_dicht.gif Dat doet soms echt zwaar onder voor de kwaliteit die ik zeker in het gitaarwerk en drumwerk hoor. Maar daarom niet getreurd, ik heb in enkele dagen al heel wat gevonden waar ik zeer over te spreken ben. Inderdaad wat in de death/thrash kant.

    Ben van plan zelf een bandje te beginnen. Met in ieder geval positieve teksten en brute muziek smile.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid