Spring naar bijdragen

mysterieus2000

Members
  • Aantal bijdragen

    43
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door mysterieus2000

  1. Aanbidding heeft in de eerste plaats te maken met de staat van je hart. Het is niet iets dat je persé op een zondagochtend op je knieën in de kerk hoeft te doen maar het is een levensstijl.

    Toen David de ark binnenbracht in Jeruzalem dan deed hij dat al dansend en zingend en was hij bijzonder schaars gekleed. Soms vallen mensen in aanbidding neer en soms blijven ze juist staan met opgeheven handen.

    In psalm 150 staat

    1 Prijs de HERE! Loof God in Zijn heilige hemel; prijs Hem om de machtige hemel die Hij maakte.

    2 Prijs Hem om de geweldige dingen die Hij heeft gedaan. Prijs Hem omdat Hij zo geweldig groot is!

    3 Prijs Hem met het schallen van de trompetten; prijs Hem met de harp en citer.

    4 Prijs Hem met reidans en tamboerijnen. Prijs Hem met fluiten en snaarinstrumenten.

    5 Prijs Hem met klinkende cimbalen; prijs Hem met schallende cimbaalslagen.

    6 Laat alles wat adem heeft, de HERE prijzen! Prijs de HERE!

    Ik kan me voorstellen dat men hier niet aan ingetogenheid en stilte denkt.

    Stilte kan zeker ook goed zijn. Luisteren naar de stem van God, je vernederen voor Hem, knielen maar waar ik een beetje moe van wordt is het eeuwige commentaar op bvb hillsongs. Zoals je zelf zegt je stond er bij en keer ernaar, in plaats van dat je meedeed, je concentreerde op God en zo misschien wel een nieuwe dimensie van aanbidden zou ontdekken.

  2. Quote:
    Dan nogmaals mijn vraag: waar staat in de bijbel dat de Heilige Geest in je komt wonen na je bekering?

    Joh 14:17 de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen, want zij ziet Hem niet en kent Hem niet; maar gij kent Hem, want Hij blijft bij u en zal in u zijn.

    2 cor. 1:22 die ook zijn zegel op ons gedrukt en de Geest tot onderpand in onze harten gegeven heeft.

    Rom 8:16 Want in ons diepste wezen overtuigt Gods Geest ons ervan dat wij kinderen van God zijn.

    Ieder die zich bekeert wordt een kind van God => De Heilige Geest komt in ons wonen als we ons bekeren.

    Quote:
    Het nieuwe verbond is aangevangen met het verzoenend sterven van Jezus. En het eerste wat Hij doet na het sluiten van dit verbond, is de Heilige Geest aan de mensen schenken. Dat doet Hij door op hen te blazen, net zoals de Heer ook bij de eerste mensen de adem van het leven inblies.

    Ja, maar hij droeg hen ook op om in Jeruzalem te blijven wachten op de Heilige Geest. Bovendien niet iedereen die in de bovenzaal met pinksteren aanwezig was, had Jezus al ontmoet na zijn opstanding, dus had hij ook nog niet op iedereen geblazen. Voor velen was pinksteren de eerste keer dat ze vervuld werden met de Heilige Geest.

    Quote:
    Toch denk ik dat er ook een onderscheid is tussen 'vervuld zijn van de Geest' en 'in de Geest zijn'. Wanneer iemand vervuld is dan heeft dit, denk ik, meer met de gaven of vruchten te maken. Maar ín de Geest zijn heeft met je behoud te maken. Ik weet dit niet zeker, maar ik wil dat wel graag weten. Want ik vind het heel typisch als atheïsten mij soms dingen zeggen waardoor ik bemoedigd word. Bij sommigen van mijn contacten heb ik het gevoel dat ze wel al behouden zijn, maar nog niet in kennis zijn gesteld van het volle evangelie. Of dat ze het evangelie niet goed begrijpen.

    Weet je zeker dat "in de Geest zijn" iets is wat in de bijbel staat of is het meer iets wat uit het christelijk taalgebruik is ontstaan.

    De Heilige Geest wordt aan gelovigen gegeven als onderpand maar overtuigd ook van zonden. Ik denk niet dat dit alleen voor christenen is. Ik denk dat de Geest van God actief in de wereld bezig. Op verschillende manieren, en dat zal iedereen wel op zijn eigen manier kunnen getuigen, want we zijn allemaal op een andere manier tot geloof zijn gekomen.

    De vruchten zijn dan volgens mij een normaal gevolg van de Geest die in je woont. Die je van binnen uit verandert. Dus voor alle christenen.

    De gaven zijn het gevolg van een diepere ontmoeting met God. Mensen kunnen zo verschillende ontmoetingen hebben. Ik geloof ook niet dat je na een ontmoeting persé gaven moet zien. Dus met andere woorden gaven zijn geen uiterlijke tekenen van hoe sterk iemand een relatie met God heeft maar het zijn gereedschappen die God geeft om de roeping op je leven te kunnen volbrengen.

  3. Quote:

    -Schrijf je op freethinker en zo ja onder welke naam?

    Ik schrijf wel eens op freethinker. Overal op internet gebruik ik dezelfde naam.

    Quote:

    -Wat vind je van freethinker?

    -En vind je ook nog iets goed aan freethinker?

    De manier waarop je de vragen stelt laat me vermoeden dat je freethinker niet goed vind en dat wij dat allemaal zo zouden vinden.

    De discussies over geloof bevallen me daar heel erg. In het begin was ik echt geschockeert dat mensen zo over ons geloof denken en ik vind het telkens weer erg triest als iemand zijn ervaringen vertelt waarom hij niet meer gelooft.

    Ik heb daar gewoon heel eerlijk mogen vertellen wat ik geloof, daar zijn serieuze reacties op gekomen, sommige vonden het heel moeilijk om het evangelie zwart op wit te lezen en vroegen aan het beheer om mij te bannen. Dat hebben ze niet gedaan en daar heb ik respect voor.

    Toen is bij mij ook het idee gekomen om een christelijk forum op te richten met de discussie stijl van freethinker. Geen veilige omgeving voor christenen maar een plaats waar atheïsten en agnosten hun kritiek op het geloof mogen spuien. Ik vind dat het internet nooit een veilige plaats is en heb graag dat mensen hun bedoelingen open en bloot op het forum zetten.

    Bij freethinker beperkt de moderatie zich met het toezicht houden dat meningen onderbouwd worden en voor de rest is er een sterke sociale controle tussen de leden onderling en worden de leden niet als kleine kinderen behandelt.

    Freethinker is geen plaats voor mensen met een zwak geloof of voor christenen die willen dat men hun met respect behandelt. Ik denk dat de echte wereld ook zo is.

  4. Quote:
    Bij het lezen op dit forum kwam ik verschillende topics over de Heilige Geest tegen. Ze zijn wel allemaal één jaar of toch bijna oud.

    Wat me opvalt is dat er nogal wat onderscheid gemaakt wordt in de vruchten, de gaven en de manifestaties. De doop of het vervuld zijn. Het zijn allemaal facetten van de Heilige Geest en volgens mij moet je het ook allemaal als één geheel zin.

    De vruchten zijn het normaal gevolg van de Heilige geest die in jou komt wonen bij je bekering.

    Want dat staat in 1 mysterieus2000 3 vers 13?

    Kortom: waar staat dat in de bijbel?

    Er staat in de bijbel dat dit alles komt door de Heilige Geest.

    Vrucht (galaten 5:22)

    gaven : 1 cor 12

    manifestaties : doorheen de bijbel de geest van de Heer was op Hem en hij deed ...

    Als je je bekeert dan komt de Heilige geest in je wonen. Krijg je een nieuw hart en een nieuwe geest. Die je in staat stelt om op God afgestemd te zijn en te doen wat Hij wilt.

    Quote:
    Dat dit 'vervuld worden met de Heilige Geest' los staat van het feit of men de Heilige Geest al ontvangen had, blijkt uit de evangeliebeschrijving. Zo beschrijft Johannes dat Jezus ná Zijn opstanding bij Zijn volgelingen komt en op hen blaast terwijl Hij zegt: "Ontvang de Heilige Geest". Zij hadden de Heilige Geest dus al ontvangen, maar de Geest vervulde hen op het pinksterfeest. Het gevolg daarvan was dat zij begonnen te profeteren en in vreemde talen spraken.

    Later in Handelingen zien we dit nog een aantal keren gebeuren, dat mensen vervuld worden van de Geest en dat op díe momenten de gaven van de Geest tot uiting komen. Maar ik denk toch niet dat iemand mij zal durven beweren dat men in de tussenliggende perioden de Geest niet heeft.

    Je kan dus blijkbaar verschillende keren opnieuw vervuld worden door de Heilige Geest. Uiteraard moet dit eerst gebeuren alvorens je gaven of vrucht hebt.

    In de tussenliggende perioden heb je nog altijd die nieuwe Geest en dat nieuwe hart. Je bent een kind van God en dat blijf je, een nieuwe schepping.

    Quote:
    Máár, dat zien wij in Handelingen alleen maar mensen doen, die éérst de Geest (in een eerder stadium) ontvangen hebben.

    Het ontvangen van de geest, doordat Jezus op hen blaast kun je volgens mij niet vergelijken met wat er gebeurd op en na pinksteren. Voor pinksteren is het oud testamentisch. Na pinksteren is het zoals het nu nog altijd is. Mensen veranderen ook helemaal na pinksteren. De apostelen die eerst bange wezentjes waren worden dan krachtige mensen die vrijuit het evangelie gaan vertellen.

    Is het zo dat wanneer iemand vervuld wordt met de Heilige Geest je de gaven moet zien werken. Kun je ervoor kiezen een gave te gebruiken. ?

    Quote:
    Verder zijn er ook manifestaties. Dingen die je uiterlijk ziet wanneer de Heilige Geest over iemand komt. Het spreken in tongen (wat ook een gave is) en het vallen in de geest.

    En waar precies wordt in de bijbel het 'vallen in de geest' als een gave bestempeld?

    Ik begin met te zeggen dat het manifestaties zijn (dingen die je uiterlijk ziet wanneer de geest over iemand komt) Het spreken in tongen is een gave. Vallen in de geest (wat inderdaad niet letterlijk zo in de bijbel staat) is geen gave. Niet op je benen kunnen blijven staan omdat de kracht van God over je komt is een manifestatie.

  5. Quote:
    mensen in de bijbel die vallen in Gods tegenwoordigheid of in die van een engel/man Gods vallen allemaal voorover en nooit achterover. De engelen zetten mensen altijd weer overeind. Waarom vallen de mensen dan nu achterover?

    Dat is een goede vraag. Mijn ervaring bij het vallen in de geest is dat je niet op je voeten kan blijven staan. In princiepe kan men je ook onmiddellijk weer terug recht zetten. Je kan net zo goed voorover op je knieën vallen als achterover. Hoe dit er aan toe ging in het oude testament weet ik niet.

    Quote:
    Of iemand vervuld is met de Heilige Geest zie je aan de vruchten van de Geest zoals beschreven in Galaten 5 niet aan de gaven van de Geest.

    in Mattheus 7 staat niet voor niets dit:

    21 Niet iedereen die “Heer, Heer†tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. 22 Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?†23 En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!â€

    Ik denk dat je hier twee dingen door elkaar haalt. Persoonlijke redding en het werken voor God. Persoonlijke redding heeft voor gevolg dat Gods geest in je komt wonen en waardoor de liefde van God door je heen gaat werken, wat je dan concreet ziet in de vrucht. Wat dus eigenlijk een logisch gevolg zou moeten zijn voor iedereen die christen wordt of is. Of als dit niet zichtbaar is je jezelf kan afvragen hoever je zeker kan zijn van je redding.

    De gaven zijn geen bewijs van je christen zijn of je doop in de Heilige Geest. De duivel kan profetie en genezing nabootsen. Gaven zijn een extra toerusting die je krijgt om in het koninkrijk van God te dienen.

    Quote:
    ik denk dat het verkeerd is om te stellen dat katholieken en gereformeerden zich niet met de gaven van de Geest bezig houden.

    In de reformatorische stroming heeft men het vroeger vaak afgewezen omdat men niet wist wat men er mee moest. Maar dat kan je tegenwoordig niet meer zeggen.....er is belangstelling voor de gaven van de Geest ook in reformatorische kringen. Maar men is wel voorzichtig, schrijft eerst een aantal boeken voor men het toe gaat passen in de gemeente.

    Ik heb hier ook geen namen genoemd knipoog_dicht.gif En ik kan het alleen maar toejuichen dat men hierover degelijk onderwijs wil. In de katholieke kerk heb je de charismatische beweging waar men tijd maakt voor profetie en tongentaal.

    Maar er zijn toch ook veel christenen die dit alles des duivels zien.

    Quote:
    Dat wil niet zeggen dat een preek niet profetisch kan zijn, ben wel is heel direct aangesproken door een preek. Ik heb wel is een verhaal gehoord van iemand die tijdens het avondsmaalsgebed spontaan genezen is. In reformatorische kringen wordt minder ruchtbaarheid gegeven aan het feit dat de gaven van de Geest actief kunnen zijn. Dat wil niet zeggen dat de discussie er niet is, of dat het niet gebeurt.

    Als het goed is dan is de preek het spreken namens God, wat profetie is. Toch vind ik het spijtig dat er minder ruchtbaarheid aan de gaven gegeven wordt. De gaven zijn iets waar je je moet voor uitstrekken en als je niet weet dat het mogelijk is, kun je je er ook moeilijk voor uitstrekken.

  6. Bij het lezen op dit forum kwam ik verschillende topics over de Heilige Geest tegen. Ze zijn wel allemaal één jaar of toch bijna oud.

    Wat me opvalt is dat er nogal wat onderscheid gemaakt wordt in de vruchten, de gaven en de manifestaties. De doop of het vervuld zijn. Het zijn allemaal facetten van de Heilige Geest en volgens mij moet je het ook allemaal als één geheel zin.

    De vruchten zijn het normaal gevolg van de Heilige geest die in jou komt wonen bij je bekering.

    Quote:
    Galaten 5:22 Maar de Heilige Geest brengt ons tot betere dingen: Liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, mildheid, trouw, tederheid en zelfbeheersing.

    23 Er is geen wet die zulke dingen veroordeelt.

    Ik kan me ook niet voorstellen dat er christelijke stromingen zijn die hier iets negatiefs op te zeggen hebben.

    De gaven:

    Quote:

    1 cor 12:7 De Geest openbaart Zich door elk van ons, tot welzijn van de hele gemeente. 8 De een brengt Gods wijsheid onder woorden, door de Geest; de ander geeft blijk van Gods kennis, door dezelfde Geest. 9 De een krijgt ergens geloof voor en de ander de gave om zieken te genezen, beiden door dezelfde Geest. 10 De een doet wonderen, de ander geeft Gods woord door. De een weet de duivelse geesten van Gods Geest en Zijn engelen te onderscheiden, de ander spreekt allerlei vreemde talen en weer een ander legt uit wat in die talen gezegd wordt. 11 Maar het is een en dezelfde Geest, Die dit allemaal bewerkt. Hij geeft ieder wat Hij nodig vindt. Hij deelt Zijn gaven uit zoals Hij wil.

    Er zijn veel kerken waar men afkerig naar deze gaven kijkt. Men wil zich hier niet mee bezig houden. Het is blijkbaar ook iets wat niet automatisch werkt als je tot bekering komt.

    In handelingen 2 werd de hele vergadering spontaan gevuld met de Heilige Geest maar blijkbaar gebeurde dat niet bij iedereen die christen geworden was.

    Quote:
    Handelingen 8:15-17 Het bleek dat de nieuwe volgelingen wel in de naam van de Here Jezus gedoopt waren, maar niet de Heilige Geest hadden ontvangen. Daarom baden Petrus en Johannes voor hen,

    legden hun handen op hen en zij ontvingen de Heilige Geest.

    Het begrip doop in de Heilige Geest en gevuld met de Heilige geest wordt ook nogal eens door elkaar gebruikt. Doop is de eerste keer, maar je kan blijkbaar meer dan eens vervuld worden met de Heilige Geest. Het kan spontaan gebeuren maar het kan ook door handoplegging gebeuren.

    Verder zijn er ook manifestaties. Dingen die je uiterlijk ziet wanneer de Heilige Geest over iemand komt. Het spreken in tongen (wat ook een gave is) en het vallen in de geest. Een tiental jaar geleden was er een golf van de heilige geest waarin mensen ook zich gedroegen alsof ze dronken waren, onbedaarlijk gingen lachen of allerlei andere \"rare\" dingen gingen doen.

    Mijn vraag aan jullie wat vinden jullie hier allemaal van. vind je hier verwijzingen van in de bijbel, of vind je juist aanwijzingen in de bijbel dat dit allemaal verleden tijd is ?

  7. Ik wil graag praten over de Heilige Geest.

    De vruchten, de gaven, de manifestaties. Het laatste topic dateert van januari 2007.

    Aangezien er laatst een topic wat ik gestart had op slot gedaan is en ik hier nog steeds niet goed van ben, vraag ik nu liever eerst of ik hierover een nieuw topic mag over openen.

  8. Quote:

    Want een heleboel rijkdom vergaren en dat grotendeels voor jezelf houden is gewoon onchristelijk.

    Als het goed is dan geven voorgangers van hun inkomen op hun beurt ook weer.

    De meeste evangelische/charismatische kerken die ik ken hebben geen betaalde voorganger. Het geld dient om het gebouw te betalen, evangelisatie akties en kinderwerk te financieren, voor zending, om sprekers te betalen en soms om iemand te helpen die in armoede leeft.

  9. Vasten is wel degelijk een wapen in de geestelijke strijd.

    Maar dit geslacht vaart niet uit dan door bidden en vasten. (Mat. 17:21)

    Terwijl Jezus, Johannes, Petrus en Jacobus op een berg waren en daar een heel intieme ontmoeting met God hadden, probeerden een aantal van Jezus discipelen een boze geest uit te drijven. Maar dit lukt hen niet.

    Wanneer Jezus ter plaatste komt drijft hij de boze geest uit. Dan zegt Hij het bovenstaande vers.

    In Efeze 6 staat er nog een hele wapenuitrusting.

    Opb 12:11 Onze broeders hebben hem overwonnen, doordat het Lam Zijn bloed voor hen gegeven heeft en doordat zij daar in hun spreken van hebben getuigd. Zij waren bereid hun leven ervoor te geven.

    Het vieren van het avondmaal is een bevestiging van het verbond dat God met ons heeft en dat overwinning geeft op de aanklager (die uit de hemel gegooid is => satan)

  10. Ik denk dat de bijbel erg duidelijk is over het feit dat geven, niet gierig zijn, niet aan geld vast zitten christelijke eigenschappen zijn.

    Kerken, christelijke organisaties of evenementen moeten zich ook niet schamen om over geld te praten en mogen zelfs best hun nood vertellen.

    Wanneer men op het gemoed of het schuldgevoel gaat werken dan ben je altijd verkeerd bezig. Mensen moeten kunnen geven omdat God het op hun hart legt en niet omdat ze gemanipuleerd worden.

    Ik denk ook dat het goed is dat er een open financieel beleid is waarin verslag gegeven wordt wat er met het geld gebeurd is, en dat het verstandig is om een penningmeester/schatbewaarder aan te stellen die niet alleen een oogje op de inkomsten maar zeker op de uitgaven houdt.

    Mensen die in het koninkrijk van God werken en in hun levensonderhoud afhangen van giften moeten niet persé arm zijn, waarom zouden zij niet in een degelijk huis mogen wonen, een leuke auto hebben of andere luxe middelen. Dit is geen maatstaf voor hun eerlijkheid of effectiviteit.

  11. @ Barbapapa

    Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik de kriebels krijg van mensen die proberen lezers te overtuigen met e-mail.

    In de bijbel staat dat profetie moest uitgesproken worden in het midden van de gemeente zodat iedereen kon beoordelen of het ook echt van God kwam. Dit gaat niet over profetie maar ik denk dat het op een forum een goede gewoonte is om klaar en duidelijk je teksten openbaar te plaatsen, zodat volwassen christenen hun mening kunnen geven en jonge christenen niet via mail ondergesneeuwd raken.

    Bovendien is het zo dat het onderwerp gebedsgenezing heel veel schade berokkent heeft. Mensen worden ziek en sterven, of krijgen andere tegenslagen. Als ze dan de moed hebben om hier mee naar Jezus (of een kerk of gebedsgenezer) te gaan en er veranderd niets aan hun toestand dan verdwijnt vaak het geloof in God. Als er dan nog de opmerking komt dat mensen verkeerd of niet genoeg geloven, of verkeerd leven dan worden ze nog meer verward of krijgen een torenhoog schuldgevoel.

    Daarom laat ons dit alles openbaar houden.

    Quote:

    Mthomas :

    En hier scheiden onze wegen want je zegt hier precies hetzelfde als Barbapappa. Ik kan dit absoluut niet rijmen met het eerste deel van je posting.

    Onze wegen hoeven hier toch niet te scheiden. We hebben alleen maar een verschil van mening cry.gif

    Quote:

    Getuigenissen die niet verifieerbaar zijn, bijvoorkeur ver weg gebeurt zijn zal ik niet snel voor waar aannemen.

    Ik denk dat je hier een klein beetje vooroordeel hebt. Het gebeurd dikwijls dat mensen na genezing naar de dokter gaan en daar een bewijs krijgen dat ze genezen zijn. Ik denk bvb aan Martie Haayer, die jaren geleden van kanker genezen is of Hugo Van Leemputten.

    TB Joshua (in Nigeria werkt altijd zo) Bij aankomst vraagt men een attest van de dokter van wat er mis is en na genezing vraagt men om terug te komen en het attest van genezing mee te brengen. Daar worden heel veel mensen genezen van kanker en aids.

    Quote:

    =mysterieus: Verder moet je ook eerlijk zijn als je niet bidt voor genezing of voor een wonder moet je ook niet verwachten dat er iets gebeurd. Iemand die hier wel voor bidt mag verwachten dat God zijn gebed verhoort.

    =Mthomas

    En hier scheiden onze wegen want je zegt hier precies hetzelfde als Barbapappa. Ik kan dit absoluut niet rijmen met het eerste deel van je posting.

    Ik zeg niet hetzelfde als barbapappa. Wat ik zo door de regels kan lezen bij hem is dat hij het princiepe van zegen en vloek nu nog steeds gebruikt in het nieuwe testament.

    In de wet van Mozes stond heel duidelijk dat wie zich hield aan de wet, door God zou gezegend worden. En inderdaad betekent het woord vrede voor de Israelieten veel meer dan voor ons. Het verwijst naar vrede met God, goede gezondheid, vruchtbaarheid zowel van de mensen als van de dieren als van het land.

    Ongehoorzaamheid daarentegen bracht ziekte, oorlogen, verwoesting van de oogst, natuurrampen.

    Persoonlijk geloof ik nog altijd in het princiepe van zegen en vloek maar ik geloof dat het niet het einde is en ook niet de enige reden van onvrede.

    God laat toe dat onrechtvaardige mensen het nu schijnbaar beter hebben dan rechtvaardigen omdat de afrekening pas bij de heropstanding zal plaatsvinden

    Job (een rechtvaardig man) werd eerst op de proef gesteld zodat er een statement naar de duivel kon gemaakt worden en Job later een dubbele zegen ontving.

    Jezus is voor ons een vloek geworden omdat hij aan een hout gehangen heeft. Daardoor is de zegen van Abraham nu ons deel.

    Wij hebben niet dezelfde kracht en authoriteit dan Jezus omdat Jezus zonder zonde was en altijd de wil van Zijn Vader deed. Dit is bij ons niet zo. We zijn wel kanalen waardoor God werkt maar geen perfecte kanalen. Daardoor behaalt de vijand overwinningen.

    Bij de vraag waarom de blindgeborene blind was antwoordde Jezus dat dit niet kwam omdat de jongen gezondigd had of omdat zijn ouders gezondigd hadden maar omdat God zijn grootheid zou kunnen laten zien. Toen genas de

    jongen.

    Paulus genas niet omdat God hem nederig wilde houden.

    Vandaar dat ik zeg : God vraagt dat we bidden voor genezing en zegen over het leven van mensen. Soms kan zonde die zegen tegenhouden, en soms heeft het andere oorzaken zoals trots (wat ook zonde is), een punt dat aan de duivel moet duidelijk gemaakt worden, zodat God zijn grootheid kan later zien en waarschijnlijk nog veel meer dingen die wij nu en hier niet begrijpen.

    Als je niet bidt dan verwacht je ook niet God iets zal doen.

  12. Ik denk dat er twee dingen zijn.

    Ofwel worden we niet ziek en krijgen we geen ongevallen, sterven we niet. Hoe komt het dan dat dit anderen wel overkomt, inclusief de apostelen die allemaal stierven, sommigen op een wrede dood, sommige ook bepaalde ziektes behielden zoals Paulus die geslagen werd door een handlanger van de duivel.

    Tweede mogelijkheid is dat mensen wel ziekte, tegenslagen en dood te verduren hebben. Maar dat je dit niet in alle gevallen hoeft te accepteren. Het Nieuwe testament laat duidelijk zien dat je mag bidden voor genezing, zelfs voor de opwekking van een dode en dat God daar ook op reageert.

    Dan zit je met de werkelijkheid dat sommige mensen wel genezen en dat andere niet genezen. Zelfs in de tijd van Paulus. Hij werd geslagen, bekogeld met stenen, verschillende keren in de gevangenis geworpen en steeds genas God hem en opende Hij de deuren van de gevangenis. Maar uiteindelijk stierf hij toch.

    Het is echt niet zo moeilijk om toe te geven dat mensen niet altijd genezen, of dat je soms onder tegenslagen gebukt gaat. Het is trouwens de taak van de vijand om christenen het leven zuur te maken en soms lukt hij daar in. Maar we mogen wel bidden en geloven dat God geneest of op andere wonderbaarlijke manier ingrijpt en als je genoeg naar getuigenissen zoekt dan vind je die ook. Of gaan we al die getuigenissen afdoen als leugens.

    Verder moet je ook eerlijk zijn als je niet bidt voor genezing of voor een wonder moet je ook niet verwachten dat er iets gebeurd. Iemand die hier wel voor bidt mag verwachten dat God zijn gebed verhoort.


    Samengevoegd:

    Je kan je ook afvragen waarom mensen wel of niet genezen, maar dat is misschien een ander topic ?

  13. Quote:

    Misschien beter gezegd: christenen die ziek/arm zijn, zijn in Jezus Christus in staat gesteld gezond en rijk te worden.

    Het kan zijn dat de duivel probeert om gezonde/rijke christenen ziek/arm te maken, maar in Christus hebben wij de mogelijkheid gekregen om die aanval af te slaan en overwinning te halen.

    En hoe doen we dat dan die aanval afslaan, en hoe komt het dat mensen toch nog sterven, kinderen die gehandicapt ter wereld komen, auto-ongeluk waardoor je verlamt wordt ?

  14. Quote:

    [...]

    Ironisch dan toch dat juist in landen met een hoge armoede en de meest gruwelijke ziektes het christendom zo bloeit en hier in het rijke westen sterk geseculariseerd is en een kudde naamchristenen hier rond loopt het zo rijk is en mensen zo vreselijk lang gezond kunnen blijven...

    Wat heeft dat er nu mee te maken ?

    Trouwens Nigeria kent een grote opwekking en daar is TB Joshua een gebedsgenezer.

    En hier in Belgie zijn ook genoeg zieken, ook onder christenen

  15. Het offer van Jezus was niet alleen sterven voor onze zonden.

    Door zijn striemen werden wij genezen slaat op de geseling

    Hij draaide vloek om in zegen doordat hij aan een hout gehangen heeft.

          Gal 3,13       

    Maar Christus Jezus heeft ons vrijgekocht van deze vloek door voor ons te worden vervloekt, want er staat geschreven: ‘Vervloekt is ieder mens die aan een paal hangt.’

    en zo heeft Hij vele dingen gedaan.

    Genezing staat ook helemaal los van het eeuwige leven.

    We krijgen allemaal een nieuw lichaam dus voor het eeuwige leven is het helemaal niet belangrijk of dit oude lichaam gerepareerd wordt.

    2 Kor 1,5

    Zoals wij volop delen in het lijden van Christus, zo delen wij volop in de troost die God ons door Christus geeft.

    Ik geloof dat dit lijden is waardoor God wordt verhoogd en niet waardoor Hij naar beneden gehaald wordt.

    De apostelen werden mishandeld omdat ze in Jezus geloofde, omdat ze het evangelie wilde brengen. Verder spreekt het nieuwe testament dikwijls genoeg over genezingen zowel in de evangeliën als in handelingen en de brieven.

    Jacobus 5 (14-16)

    14 Laat iemand die ziek is de oudsten van de gemeente bij zich roepen; laten ze voor hem bidden en hem met olie zalven in de naam van de Heer.        Is iemand krank onder u? Dat hij tot zich roepe de ouderlingen der Gemeente, en dat zij over hem bidden, hem zalvende met olie in den Naam des Heeren.

    Het gelovige gebed zal de zieke redden, en de Heer zal hem laten opstaan. Wanneer hij gezondigd heeft, zal het hem vergeven worden. En het gebed des geloofs zal den zieke behouden, en de Heere zal hem oprichten, en zo hij zonden gedaan zal hebben, het zal hem vergeven worden. Beken elkaar uw zonden en bid voor elkaar, dan zult u genezen. Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet.

    Blijkbaar kan er wel een verband bestaan tussen ziek zijn en zonde. Ik geloof echter wel dat als je ziek bent en je zou zonden belijden dat je dit niet moet blijven herhalen. 1 keer vergeving vragen is voldoende om die vergeving ook te ontvangen.

    Er staat wel in de bijbel dat we aanhoudend moeten bidden. Misschien moeten we het soms niet zo snel opgeven.

  16. @ Peter

    Het christelijk geloof is gebaseerd op de bijbel en de bijbel bestaat uit het oude en het nieuwe testament. Je kan dus het oude testament niet weggooien omdat het te moeilijk is. Trouwens Jezus refereerde er ook regelmatig naar.

    Als je de bijbel als één geheel leest dan krijg je een totaalbeeld van God. In het oude testament zie je vooral God als Almachtige, heilige, schepper maar ook als goede Herder en Koning der koningen. Je ziet vooral hoe Hij handelt met volkeren en steden. Maar ook met individuele mensen zoals Mozes of David. Het princiepe van zegen bij gehoorzaamheid en vloek bij ongehoorzaamheid wordt sterk uitgediept en het kwaad bestrijdt Hij zowel in de hemel als op de aarde. Op de aarde vaak door vernietiging, hoe hij in de geestelijke wereld handelt lees je meestal in enkele regeltjes als aanvulling. Over het komende eeuwige leven wordt niet zoveel gezegd. Maar we weten vanuit het Nieuwe Testament dat dood zijn niet het einde betekent. De doden zullen opgewekt worden en geoordeeld worden.

    In het Nieuwe Testament zie je Jezus, die God is, meestal als een dienaar. Hij was toen niet op de aarde om te oordelen maar zal dit ooit wel doen. Ik ben er heilig van overtuigd dat God iedereen op dezelfde manier behandelt. Als mensen nu vandaag vergeving kunnen krijgen voor hun zonden dan geloof ik dat die vergeving ook mogelijk is voor de inwoners van Sodom en Gommora. Jezus is gestorven voor alle mensen van alle tijden en voor alle zonden. Voor die vergeving is bekering en berouw nodig en geloof dat je zonden vergeven zijn door het offer van Jezus. Op een bepaald moment komen wij tot inkeer en keren ons naar Jezus ik geloof dat ook de mensen in het oude testament die kans krijgen of gekregen hebben.

    Jezus rekende op een andere manier af met boze geesten dan dat dit gebeurde in het oude testament. Jezus verjaagt de geesten en de mensen kunnen op een nieuwe manier gaan leven. In het oude testament zien we dat niet daar wordt de mens gedood en zo de macht van de boze geest verbroken. Zie bvb het verhaal van Farao. De strijd op aarde wordt beschreven maar er is ook een hele strijd tussen God en de afgoden van Egypte.

  17. Tot mijn grote verbazing zag ik dat het topic Onze Vader dat onder gebed stond gesloten werd en naar het archief verhuist is.

    Dit was de reden

    Quote:

    Een duidelijk discussiepunt ontbreekt en dit topic zit vol SPAM voor andere websites. Daarom een slotje.

    De spam was een verwijzing naar mijn website. Daar loopt hetzelfde topic, We zijn daar eerder begonnen , dus we staan al iets verder en op het einde zal er een leuk mapje te downloaden vallen voor mensen die hun gebed willen verdiepen.

    Dit is iets wat ik inderdaad zelf geschreven heb. Een studie die ik in de gemeente al verschillende keren gegeven heb, Iets dat ook op andere websites overgenomen is. Blijkbaar iets wat veel christenen als waardevol beschouwen.

    Er zat inderdaad geen discussiepunt in omdat dit geen topic was om te discussiëren maar om uit te bidden. En dan mag het daar op die plaats staan

    Quote:
    Zit je ergens mee en wil je graag dat ervoor gebeden wordt? Post het hier. Ook voor algemene topics over het onderwerp gebed zit je hier goed.

    Nu kan ik me al voorstellen hoe dit topic gaat eindigen, lees de regels, lees de FAQ, doe de zoekfunctie, er zijn al topics over gebed, het staat verkeerd, als het daar had gestaan geen probleem. Je kan niet zeggen dat er geen link naar andere websites in mag staan want als het relevant is mag het wel, en het was relevant.

    Misschien kun je dit terugdraaien en het topic opnieuw bij gebed zetten waar het hoort, en kan de rest van deze gebedswijzer verder geplaatst worden.

    Ik ben geen klein kind meer, ben ook al 20 jaar christen, heb best iets te vertellen zowel tegen christenen als niet christenen en ik betreur het ten zeerste dat op zo'n manier een christelijk forum gerund wordt. Ik ben hier inderdaad te gast, maar jullie vertegenwoordigen christenen op het internet. En het beeld dat ik hier krijg is van een heel eng wereldje met heel veel regeltjes. Als je die niet strikt volgt wordt je gestraft. Om nog maar over kritiek te zwijgen.

    Spijtig !

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid