Spring naar bijdragen

Zaarah

Members
  • Aantal bijdragen

    325
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Zaarah

  1. Quote:

    shalom selam

    Ik weet waarschijnelijk is merendeel hier christelijk en ik zal hier niet beginnen aan een hele theologische redevoering maar vooral wil ik mensen vragen om hier eens te posten of zij willen bijleren over het ware en herstelde geloof van de eerste eeuwse volgelingen van de Messias, dan moeten ze maar contact met mij nemen.


    Samengevoegd:

    Quote:

    shalom selam

    Ik weet waarschijnelijk is merendeel hier christelijk en ik zal hier niet beginnen aan een hele theologische redevoering maar vooral wil ik mensen vragen om hier eens te posten of zij willen bijleren over het ware en herstelde geloof van de eerste eeuwse volgelingen van de Messias, dan moeten ze maar contact met mij nemen.

    wel geloof hang jij eigenlijk aan..ik dacht eerst dat je Joods was..maar ergens anders las ik..wij in Turkije??

    Of ben je een Joodse Turk?

  2. leidenschaft ik begrijp eigenlijk niet waarom je zo aan het 'zeuren' bent

    In de Bijbel lees je ook dat Abraham en andere profeten meerdere vrouwen hebben..God had ze dat ook niet verboden, maar voor de vrouw was dit wel verboden

    Is er later een verbod op het trouwen van meer vrouwen gekomen eigenlijk?? ik lees dat nergens in de Bijbel.

    en trouwens een man mag niet zomaar 4 vrouwen nemen, hij moet het zowel geestelijk en financieel aankunnen, en ze gelijk kunnen behandelen..kan hij dat niet, dan is het voor hem ook niet toegestaan om meerdere vrouwen te nemen

    En trouwens het vals beschuldigen van overspel..word zwaar bestrafd door Allah(swt)

    En inderdaad wat luxuria zegt, tuurlijk word de man die een vrouw verkracht zwaar bestrafd..is het niet hier, dan wel in het hiernamaals


    Samengevoegd:

    voorwaarde voor een straf bij zina

    Ten eerste moeten vier ooggetuigen de zina bevestigen. Ten tweede moeten deze ooggetuigen betrouwbaar zijn, d.w.z. er is nooit bewezen dat zij een valse getuigenis hebben afgelegd en zij mogen geen wrok koesteren tegen de beschuldigden. Ten derde moeten de vier getuigen de beschuldigden op heterdaad betrappen. Ten vierde moeten de afgelegde verklaring gelijkluidens zijn wat betreft tijd, plaats en personen die de zina pleegden. Wanneer niet aan een van de voorwaarden wordt voldaan, zal geen steniging plaats vinden. Twee ahadith geven een vijfde mogelijkheid: een zondaar bekent de zonde vier keer.

    In de eerste bekent een man tegenover Mohammed tot vier maal toe dat dat hij in het verleden overspel heeft gepleegd. Mohammed reageert drie maal niet, maar na de vierde maal vraagt hij aan de man of de man krankzinnig is. Nadat de man ontkent, beveelt Mohammed dat hij gestenigd dient te worden. De man weet te ontsnappen, maar wordt gevangen en alsnog gestenigd tot de dood er op volgt. Na de steniging bidt Mohammed voor hem, omdat de zonde nu gereinigd is. De tweede hadith betreft een vrouw die aan Mohammed vraagt rein gemaakt te worden door bestraffing. Mohammed stuurt haar weg en verzoekt haar vergiffenis aan God te vragen. Zij herhaalt haar vraag echter nog drie keer en vermeldt dat ze zwanger is. Mohammed zegt haar te wachten na de bevalling en het kind borstvoeding te geven. Nadat het kind oud genoeg is om vast voedsel te eten, wordt de straf van steniging voltrokken en wordt het kind door de gemeenschap verder opgevoed.

    Dus de Profeet (vzmh) heeft niet in ieder geval van overspel bevolen om te straffen... Soms vroegen de mensen er zelf om, terwijl de profeet hen wegstuurde en hen opdroeg om vergeving te vragen en gewoon verder te leven

  3. Quote:

    [...]

    Dat is waar. Maar we hebben het hier over vrijheid op seksueel gebied. Die vrouwen worden niet gedwongen om zo op de foto te gaan, in de islam worden ze wel gedwongen om de hoofddoek te dragen.

    ohja..je kan altijd nog zelf beslissen of je het doet of niet..niemand dwingt het je hoor.

    Zijn maar weinig ouders die hun dochter dwingen er 1 te dragen

    Maar als je God wilt gehoorzamen dan draag je een hoofddoek

  4. Quote:

    Islamofobie is een manipulatief woord dat is gecreerd om iedereen die kritiek heeft op de islam, af te schrijven als geestesziek. Ik vraag me af wanneer er een speciale therapie komt om mensen van deze aandoening te verlossen, ik denk dat de PVDA zal voorstellen om het verplicht te stellen, net als een prikpil voor "falende moeders"...

    Als je kijkt naar de vroege geschiedenis van de islam, zie je dat er alle reden is voor afkeer voor dit geloof. Mohammed was een terrorist die zei dat de moslims die voor Allah vechten in zijn ogen de grootste rang hebben en andere geloofsgroepen moeten onderwerpen, en dat degenen die niet willen vechten, hypocrieten zijn die in de hel zullen branden. Hij martelde mensen om hun rijkdom in bezit te kunnen nemen, handelde in zwarte slaven en deelde krijgsgevangen vrouwen uit als spulletjes aan zijn volgelingen. Voorts beweerde hij dat hij van Allah seks moest hebben met een zesjarig meisje en dat hij goddelijke inspiratie kreeg tijdens deze daad. En tenslotte is hij het perfecte voorbeeld voor iedereen die Allah en de laatste dag vreest.

    Alle problemen die je vandaag de dag rond de islam ziet, zijn terug te voeren op wat Mohammed deed en zijn vogelingen opdroeg te doen. Er is dus alle reden om een bezorgd te zijn al we zien hoe de islam in Europa groeit en hoe iedere kritiek erop wordt onderdrukt.

    Je moet echter wel onderscheid maken tussen ideologie/religie en de mensen die het volgen, of die het beweren te volgen. Je mag een ideologie niet op de volgers beoordelen en vice versa. Vooral de jonge moslims hier in Europa zullen volgens mij meestal geen idee hebben wie Mohammed was en wat hij ze opdroeg. Alsof al die gehoofddoekte meisjes die ik opstraat zie, of scootermarokkanen echt de hele Koran hebben gelezen en zich in het leven van Mohammed hebben verdiept. Als je bedenkt dat de meesten van hen laag opgeleid zijn, is het beeld van iemand die thuis over de Ibn Ishaq gebogen zit, niet erg waarschijnlijk.

    Toch, toen ik laatst met de trein reisde en terloops zag dat een heel Europees geklede Arabier geconcentreerd in een Korannetje stond te lezen, ik had zoiets van: wat zou hij er nu in lezen? "Onderwerp de joden en de christenen en laat ze belasting betalen"? "De dief en de dievegge, houwt hen de hand af, een voorbeeldige straf van Allah"? "Allah heeft degenen lief die voor hem strijden in hechte gelederen"? "Vechten is u geboden ofschoon gij er afkerig van zijt, maar soms weet Allah beter wat goed voor u is"? "Als gij niet voortgaat te vechten zal hij u met een pijnlijke straf straffen"? "Gij zult velen hunner joden en christenen tot vrienden zien nemen, dit is een grote overtreding"? Ik vind het maar akelig.

    Jij hebt een Koran van de Ahmediyaa beweging toch zei je in een andere topic?..deze Koran is heel slecht vertaald is bekend(en is van een sekte) en volgens mij zijn er ook dingen toegevoegd of juist weggelaten..

    En als ik jou citaten zo hoor..zo letterlijk staat het er helemaal niet

    Beter neem je deze..hij is zo dik omdat de Arabische tekst ernaast staat, en is de beste vertaling

    link

    ..of lees je de Koran via koranonline

  5. Quote:

    Die dingen lijken niet kwaadaardig, ze zijn het ook. En dat er goede dingen tegenover staan doet daar wat mij betreft niets aan af.

    hmmm nee daar ben ik het niet mee eens

    En even voor de topic opener...wist je dat er onlangs onderzoek was gedaan..en dat er in de Bijbel meer geweldadige teksten etc staan dan in de Koran

    Nou hoeft dat niet negatief te zijn natuurlijk, daarom is het zo belangrijk dat je iets in zijn context leest

  6. Quote:

    @ Zaarah

    Ik heb ook vrij weinig begrip voor de gruwelijke citaten uit de bijbel, of welk heilig boek dan ook. En ja, in heilige boeken staan ook goede dingen. Maar gek genoeg maak ik me vooral druk om de gewoonweg kwaadaardige delen.

    ja natuurlijk heb je dingen die kwaadaardig lijken,dat had ik in het begin ook toen ik zowel de Bijbel als Koran en Ahadieth bestuurde(dat was vooral via internet op anti religie sites)

    Maar als je het echt goed gaat bestuderen in de boeken zelf, en je leest de context daarbij dan komt het gelijk heel anders over

    Als je bv leest in een Hadieth dat een profeet zijn Joodse buurman hielp en bevriend was, of een metgezel van de profeet een Joodse man altijd eten bracht etc.....dan moet het toch al duidelijk zijn dat de profeet niet bijvoorbaat anti Joden was!!

    Juist zijn er in de tijd van de profeetschap vele Joden en Christenen ook geheel vrijwillig overgegaan naar de Islam..zonder ook maar enkele dwang

    Maar er zijn ook oorlogen geweest tegen bepaalde Joodse stammen..vandaar bepaalde andere Ahadieth die het verhaal daarover vertellen

  7. Quote:

    Hoe toets je de betrouwbaarheid van Hadieth?

    De Ahadith zijn als volgt geclassificeerd:

    sahieh 'zeer betrouwbaar'

    hasan 'goed, maar minder betrouwbaar'

    da'ief 'twijfelachtig' en

    mawdoe 'verzonnen'

    De voorwaarden voor een sahieh-overlevering moet aan vijf voorwaarden voldoen.

    De Hadith dient terug te gaan (via zijn naaste Sahaba) tot Mohammed door een onafgebroken keten van overleveraars (isnaad). Al-Boechârie ging hierbij er van uit dat het historisch bevestigd moest zijn dat twee opeenvolgende overleveraars elkaar ontmoet hadden. Muslim en anderen vonden dat het al voldoende was dat als deze overleveraars elkaar theoretisch gezien konden hebben.

    De overleveraars moeten bekend staan als oprecht. Sommigen vinden het al voldoende als een overleveraar moslim was, anderen stellen dat de oprechtheid bevestigd dient te zijn.

    De overleveraars dienen bekend te staan om hun goede geheugen. Ook hierover bestaat verschil van mening.

    De Hadith dient vrij te zijn van afwijkingen van de bevestigde standaardoverleveringen (shudhudh). Zo kunnen vier verschillende overleveraars dezelfde Hadith overleveren die aan de eerdere voorwaarden voldoet. Drie Ahadith hebben bij nadere bestudering dezelfde bewoordingen, terwijl een afwijkend is. Deze afwijkende Hadith wordt dan niet geaccepteerd.

    De Hadith dient zowel qua tekst als qua keten van overleveringen zonder een verborgen mankement (‘illa) te zijn die waarschuwen voor de onechtheid ervan. Hiervoor is veel deskundigheid vereist.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Geleerden en zo.

    En een steen zal roepen: "achter mij zit een jood, dood hem"

    Je hebt minimaal een universitaire graad arabisch nodig om dat te kunnen interpreteren.

    ken je de hele ahadieth en weet je waarover die gaat?

    Zoals ik net al zei..ik kan ook heel veel gruwelijke citaten uit de Bijbel plaatsen, en ook anti Joodse versen in de Bijbel vinden...maar daar heb je niks aan want je moet het hele verhaal lezen en niet 1 zin pakken

    Er zijn namelijk een hoop positieve ahadieths ook bekend over de Joden en ook Christenen, een paar had ik al geplaatst

  8. Een andere hadith over een joodse buurman:

    Een van de buren van Ibn 'Omar (Moge Allah's tevredenheid met hem zijn) was een jood. Altijd als Ibn 'Omar (Moge Allah's tevredenheid met hem zijn) een lam slachtte, stuurde hij een deel naar zijn joodse buurman. (Overgeleverd door At-Tirmidhi en Aboe Dawoed).

  9. ik vraag me af of die ahadieth werkelijk wel (helemaal) kloppen

    Er zijn namelijk een hoop valse ahadieth in de omloop..net zoals je op internet passages uit de Talmoed vind die niet helemaal klopen

    Vooral op anti islamitische sites of anti Joodse sites

    Ook heb je betrouwbare Hadieths/overleveringen..en een paar die niet betrouwbaar zijn, en een moslim behoort alleen naar de betrouwbare te kijken

    Jij doet net alsof alle ahadieth geweldadig zijn..dit klopt totaal niet.

    En je moet ook kijken in welke situatie ze speelden

    Ik kan ook wel expres hele enge Bijbelversen hier plaatsen, hele gruwelijke zelfs...maar je moet het hele verhaal erom lezen, en de context weten

    Er is namelijk ook een ahadieth...die luid

    Sterk is niet iemand die geweld pleegt als hij boos is, geweld is iemand die zich beheerst en kalm blijft

    Ook is er een Hadieth van een Joodse buurman van de profeet die hem steeds treiterde en vuil voor zijn deur gooide, dag in dag uit..de profeet liet dit begaan en deed niks terug...op een gegeven moment lag er geen vuil meer voor de deur..en de profeet maakte zich toen zorgen en ging kijken bij de Joodse buurman en deze lag ziek op bed

    Uiteindelijk zijn ze vrienden geworden en de Joodse man had zich bekeerd tot de Islam

    Allah verbiedt jullie niet dat jullie hen die jullie in de godsdienst niet bestrijden en jullie niet uit jullie woningen uitdrijven, liefderijk behandelen en dat jullie jegens hen rechtmatigheid betrachten. Allah bemint de rechtmatigen."

    [Al-Momtahanah]

    Ik heb zelf ook Ahadieth boeken, en betrouwbare boeken over het leven van de profeet Mohammed(vzmh)

    Ik zou zeggen koop 1 van deze boeken, daarin zijn al de hadieth geselecteerd die betrouwbaar zijn, je hebt ze in het Arabisch en vertaald naar het Nederlands

    link

    En dit boek kan ik je ook aanraden

    Biografie van de profeet Mohammed

    link

  10. Quote:

    Ik wacht nog een beetje op antwoord op deze vraag:

    @ Abdurahman

    [...]

    Wat bedoel je hiermee?

    ik snap denk ik wel wat hij bedoeld en zie dat ook om mij heen

    Ik zie genoeg Christelijke vrouwen om mij heen die ook echt gelovig zijn wel, maar bv wel met een laag decolete lopen..of met een superstrakke skinnyjeans met kort blousje//truitje..of met een kort rokje

    Als je je op een bepaalde manier kleed prikkel je hiermee mannen op straat..die hier niet altijd blij mee zijn

    Of Christelijke jongens en meiden die gewoon met elkaar naar bed gaan voor het huwelijk,..en dat ook normaal vinden

    Gelukkig zijn er ook genoeg Christelijke meisjes die zich wel netjes weten te kleden

    Maar goed dit heb je ook met Islamitische meiden, ik zie ook wel eens Turkse of Marokkaanse meiden die wel moslim zeggen te zijn, maar er wel heel uitdagend bijlopen...of dat jongens en meiden gewoon sex voor het huwelijk hebben, en dat normaal vinden...het is niet iets wat je alleen ziet bij Christenen, maar bij Christenen zie je het wel vaker, bepaalde dingen zijn meer geaccepteerd

    in de Bijbel staat immers wel iets over een eerbaar gewaad voor de vrouwen..en ja voor de ene is bepaalde kleding wel eerbaar en voor de ander niet.

    Maar een erg laag uitgesneden truitje, of superkort rokje..of gewoon erg uitdagende kleding kan ik niet eerbaar noemen

  11. Quote:

    Nou, zal niet zeggen dat je dan een achterlijke xenofoob bent, maar wel dat je dan een heel negatief beeld krijgt over de Islam.

    Ja, ik heb wel enig idee. Ik zeg ook niet dat ik dat niet begrijp, ik zeg alleen wel dat ik het 1. wonderlijk vind dat als een kind van de kerk 'afdwaalt' dat blijkbaar minder erg is dan een kind die moslim wordt, en 2. dat ik denk dat dat deels komt omdat die ouders negatief denken over de Islam, en bang zijn voor 'wat de mensuh wel niet zullen denken'.. en 3. dat dat in dorpjes erger is dan grote steden, omdat die mensen weinig weten over de Islam.

    Dus ik snap je reactie niet helemaal.

    ja en punt 3 dat is ook echt zo

    Ik heb zelf vroeger op een reformatorische middelbare school gezeten...de klasgenoten uit bv urk of kootwijkerbroek..en andere typische refodorpjes, die waren veel negatiever over moslims, terwijl ze nog nooit met een moslim hadden gepraat

    als er met maatschappijleer dan bepaalde onderwerpen werden aangesneden, bv tegen moskees in NL..dan gingen al die vingertjes omhoog van de scholieren uit de refodorpjes.

    Terwijl de scholieren met dezelfde achtergrond uit bv Zeist, Amersfoort en Utrecht veel milder waren over moslims

    Mijn ouders wonen godzijdank niet in een refodorp..wel in een klein dorpje

    juist in zo'n refodorp is de sociale controle en dus schaamte veel groter

  12. Quote:

    [...]

    Wat? Dan ben je een achterlijke xenofoob? Puh-lease, schijnbaar zijn mensen uit kleine dorpen niet de enige met vooroordelen. Enig idee hoe het is voor christelijke ouders om te weten dat hun kind een godsdienst kiest waarvan het ontkennen van essentiele geloofswaarheden tot de kern van dat geloof behoort?

    ja en is dat erger dan als het kind Atheist word..dus helemaal God ontkent..dat lijkt me pas vreselijk

    Ik denk dat mijn ouders het beter vinden dat ik nu moslima ben..dan als ik een Atheiste zou worden

  13. Quote:

    de meesten vinden een kind die moslim wordt erger, je kan je dan ook afvragen waar het precies om gaat.. meestal is het idd ook de omgeving, 'wat zullen de mensen wel niet denken'. En daarbij de vooroordelen, de angst dat ook al in dit leven het helemaal mis gaat met hun kind .. Ik denk idd dat er maar zeer weinig Christenen zijn die het zullen accepteren van hun kind, al heb ik wel een keertje een documentaire ofzoiets gezien van een meisje wiens Christelijke ouders het redelijk hadden geaccepteerd en haar hoofddoek lieten dragen etc.. Dus ze bestaan wel..

    ja juist niet gelovige ouders gaan er veel relaxter mee om vaak, dit verbaasde me echt eigenlijk

    Ja die docu van eo-jong bedoel je waarschijnlijk.. van een aantal jaren geleden...er was daar zo'n meisje uit Spakenburg

    Het ligt er ook een beetje aan waar ze wonen..kom je echt uit zo'n refo dorp, of een klein dorpje dan is het voor Christelijke ouders moeilijker te accepteren denk ik..voor hen is de Islam dan ook iets vreemds, en de omgeving gaat roddelen

    Ik heb het geluk dat mijn ouders nog een beetje ruimdenkend zijn ondanks dat ze reformatorisch zijn.

    Ik had(overleden) bv ook een oom die was bekeerd tot de Islam, en hij had een Islamitische vrouw

    Het is vooral schaamte, als ik in mijn stad naast mijn moeder zou lopen met hoofddoek is er niks aan de hand..maar ik moet me dus niet met hoofddoek vertonen in hun dorp..maar ik denk dat het vanzelf wel overgaat ooit

    Ik draag de hoofddoek ook nog maar een jaartje

  14. Quote:

    Ik zou haar toch vertellen dat ze een enorme fout begaat door zic haf te keren van het christelijk geloof en ik zal haar er zeker niet in aanmoedigen. Daarnaast zou ook ik vragen om niet binnenshuis te provoceren met hoofddoekjes en ander gedoe, omdat als ik dat wel zou doen ik mijn geloofwaardigheid zou verliezen omdat het zou lijken alsof ik het ook wel prima vind.

    Begrijp jij eigenlijk wel wat jij je ouders aangedaan hebt ? En vind je het dan nog zo vreemd dat het moeilijk voor hen is? Meid je moet blij zijn dat je nog bij ze over de vloer komen mag, iets wat ik vind getuigen van de christelijkheid van je ouders omdat ze je toelaten en waarschijnlijk hopen dat je terugkeert naar het goede geloof.

    binnenshuis bij hun draag ik ook geen hoofddoek..nogal logisch..dat hoeft ook helemaal niet widegrin.gif

    Ik mag niet naar hen toe komen met een hoofddoek, omdat andere mensen mij dan kunnen zien...mn vader haalt me bv op van het station en moet dan in de auto al mijn hoofddoek gelijk afdoen.

    Verder over mijn keuze naar de Islam word niet echt gepraat..het gaat nu puur om de hoofddoek omdat het tegenwoordig een Islamitisch symbool is..terwijl het net zo goed ook een Joods of Christelijk symbool kan zijn..dus tegen de hoofddoek opzichzelf zijn als Christen is bespottelijk natuurlijk..het gaat hen er om dat het nu een Islamitisch symbool is

    Ik heb verder dus wel een goede band met ze...alleen de hoofddoek word nog niet geaccepteerd

    Ik vind het ook nergens op slaan wat je zegt..juist veel christelijke ouders hebbben kinderen die helemaal ongelovig worden..en dat is dan wel oke volgens jou????

    Wat zou jij erger vinden..een kind die niks van het Christendom meer wilt weten, en Atheist word..en daarbij dingen doet die niet kloppen met jou normen en waarden van het geloof

    Of een kind die moslim word, en dus blijft geloven...en zich houd aan dezelfde normen en waarden nog.

    Christenen en Moslims hebben toch veel dezelfde normen en waarden

  15. Quote:

    @Zaarah: je hebt het over Roemenie, een best wel Oosters Orthodox land.Juist daar zie je dat veel christelijke vrouwen in de Mis een hoofddoek dragen.

    juist dat gaf ik toch ook aan(misschien niet zo duidelijk)...dat in bepaalde culturen het Christendom veel orthodoxer word beleden..ik gaf dus als vb o.a Roemenie

    In de reformatorische kerken dragen de vrouwen ook een hoed in de kerk

    En bij de Vergadering der Gelovigen word ook thuis tijdens het bidden een hoofddoekje gedragen, tenminste dit zag ik toen ik vroeger hun Jeugdkampen bezocht(vast&zeker kamp)


    Samengevoegd:

    Diane bij bijna alle Christenen die ik tot nu toe tegen ben gekomen, die reageren afwijzend op mijn hijaab(omdat ik ben bekeerd tot de Islam)

    Het is een enorm taboe als je dochter moslima word..kan ik me ook wel voorstellen maar goed.

    Niemand mag het weten, zelfs mijn broertje en een zus hebben me verwijderd van hun hyves uit angst dat iemand ziet dat ik zijn zus ben

    Ook op bruiloften bv word ik voor het blok gezet..of je doet je hoofddoek af, of je mag niet komen

    Hoe zou jij bv omgaan met een dochter die moslima is geworden en een hoofddoek gaat dragen

  16. het Christendom is toch ook ontstaan in het Midden-oosten in een Joods/Hebreeuwse cultuur.

    Bij de Europese Christenen zie je ook niks meer van die cultuur terug

    Juist het Christendom in verschillende landen word totaal verschillend beleden, met andere tradities, andere geboden

    Denk bv maar aan de Christelijke gemeenschappen in Roemenie, Arabische landen, Zuid-amerika etc

    Hoe men daar katholiek of protestants etc is, verschilt totaal van hoe men hier katholiek is.

    De Katholieken hier in NL leven heel liberaal over het algemeen, en de protestantse mensen hier zijn wat strikter in de leer over het algemeen

    Ik snap daarom ook niet dat sommige praktiserende Christenen moeite hebben met een hoofddoek van een moslim vrouw..terwijl je vanuit Christelijk oogpunt ook een hoofddoek zou kunnen dragen, alleen dat word niet veel meer gedaan, ja alleen in de kerk bij Reformatorische Christenen, en thuis tijdens het bidden bij een zeer kleine groep

    Mijn ouders bv zijn reformatorisch en accepteren mij niet met hoofddoek, als ik bij hen op bezoek kom..dan moet ik mijn hoofddoek voordat ik hun dorp betreed al af doen...want oh wee iemand ziet mij met hoofddoek..en dit is al een tijdje aan de gang zo

    Terwijl hun ook hun kledingregels hebben..mijn moeder en een zus dragen ook altijd rokken vanuit overtuiging etc

  17. Quote:

    Op het gebied van wat wel en niet binnen het concept cultuur past, niet zo zeer islamspecifiek.

    Daarnaast spreek je jezelf nou toch al een keer of wat tegen.

    verklaar je dan nader..en dat doe je toch steeds weer niet, hoe bedoel je eigenwijs

    En ik was meer leek op dat gebied..hmmm en dat zegt een 20 jarige tegen iemand van 27 jaar...heb je meer levenservaring op het gebied van bepaalde culturen denk je?

  18. hmmm ben ik meer leek dan jou..verklaar je nader

    Er zijn namelijk genoeg zaken waarvan niet-moslims denken dat het een Islamitische oorsprong heeft..maar toch echt niet zo is

    Neem bv iets als uithuwelijken, is zelfs verboden in de Islam om je zoon/dochter tegen haar wil uit te huwelijken

    Of wat veel mensen ook denken dat schoenen uit binnen een Islamitische regel is, omdat er gebeden word..en je dus alleen op een brandschone plek op een matje moet bidden...dit klopt Islamitisch gezien dus echt niet...in principe heb je dat matje niet eens nodig

    Je mag op elke plek bidden..behalve toilet dan..je mag zelfs buiten op de grond bidden zonder matje.

    Het is alleen omdat het schoner is om binnenshuis je schoenen uit te doen..maar in bepaalde culturen is aangeleerd dat het moet

    Sommige culturen verzinnen ook hun eigen Islamitische regels..wat zelfs verboden is..bv het fatima handje/oog...tegen het boze oog..en ga zo maar door

    Wat sommige moslims in bepaalde culturen ook denken dat je in de ramadan geen gel in je haar mag..of je geen make-up op mag tijdens het vasten...allemaal onzin

    En zo kan ik nog wel doorgaan

  19. Quote:

    Bovendien is cultuur niet los te zien van religie en religie niet van cultuur, mijns inziens.

    voor een leek is dat verschil misschien niet te zien, maar ik zie het wel duidelijk.

    In een aantal culturen is het niet erg als een man rookt..maar als een vrouw rookt is ze niet netjes of losbandig, beide mogen niet roken..als een jongen zegt ik heb een vriendin vinden ze het meestal niet leuk, maar laten hem zijn gang gaan..heeft een meisje een vriend dan is er een groot probleem etc

    En scheiden is toegestaan in de Islam, de profeet Mohammed(vzmh) trouwde ook met een gescheiden vrouw..toch is het in sommige culturen een taboe om met een gescheiden vrouw te trouwen..dat soort dingen

    Ik ben zelf een bekeerde moslima...en hang niet een cultuur aan, alleen de Islamitische cultuur

  20. Quote:

    Laatst had ik op tv een film gezien.

    Het kwam er op neer dat een islamitische vader, met een dochter en een zoon, bij hem thuis een pakje candooms vond.

    die had zn dochter laten slingeren.

    Dat was ook het eerste waar vader aan dacht en stond op het punt bloedheet te worden.

    Broer en zus kijken elkaar aan (wisten het van elkaar) en de broer pakt het pakje uit zijn vader zijn hand en het was opeens niet zo erg meer, onmdat het van die jongen zou zijn.

    Nu was mn vraag of er echt zo'n verschil is binnen de Islam wat seks betreft. Was dit een verkeerd beeld wat geschept wordt, of worden meisjes heel erg beschermt en mogen jongens hun gang maar gaan?

    oh dat was van de serie dunya en desie, heb ik ook gezien...toen de jongen het pakje pakte gaf zijn vader hem een knipoog of knikje ofzo

    Nee natuurlijk mogen jongens ook geen sex voor het huwelijk...maar in zulk soort series worden bepaalde dingen zoiezo vaak overdreven..bv dat jongens alles mogen en meisjes niet

    reken maar dat als een islamitische vader ziet dat zijn zoon condooms heeft boos word of een hele preek krijgt

  21. Quote:

    Waarom wordt islamitische cultuur en de religie zo uit elkaar getrokken? Ik denk dat dat onterecht is.

    Een geloof heeft niks met cultuur te maken, en niet alle moslims hebben de Arabische cultuur

    Denk maar aan de grote groep Indonesische moslims, servische/bosnische moslims..Turkse moslims

    Elke groep moslim heeft zo een beetje zijn eigen cultuur

    Ik ben een Nederlandse moslima...ik heb toch ook niks met de Arabische cultuur te maken, wel leer ik Arabisch maar dat heeft te maken met dat de Koran in het Arabisch is geopenbaard..en ik wil hem in het Arabisch kunnen reciteren en lezen

    Verder kan ik nou ook weer niet zeggen dat ik de Nederlandse cultuur naleef, ik vier geen verjaadag, kerst, sinterklaas..kleed me niet zoals de doorsnee Nederlander en hou er over het algemeen andere normen en waarden op na(al verschillen de normen en waarden van een fundamentalistische Christen niet veel van een praktiserende moslim)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid