Spring naar bijdragen

Manu

Members
  • Aantal bijdragen

    436
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Manu

  1. Ik heb toch een vraag,

    Volgens jezus in Mathieus boek 6

    1 Let op dat jullie de gerechtigheid niet beoefenen voor de ogen van de mensen, alleen om door hen gezien te worden. Dan beloont jullie Vader in de hemel je niet. 2 Dus wanneer je aalmoezen geeft, bazuin dat dan niet rond, zoals de huichelaars doen in de synagoge en op straat om door de mensen geprezen te worden. Ik verzeker jullie: zij hebben hun loon al ontvangen. 3 Maar als je aalmoezen geeft, laat dan je linkerhand niet weten wat je rechterhand doet. 4 Zo blijft je aalmoes in het verborgene, en jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen.

    5 En wanneer jullie bidden, doe dan niet als de huichelaars die graag in de synagoge en op elke straathoek staan te bidden, zodat iedereen hen ziet. Ik verzeker jullie: zij hebben hun loon al ontvangen. 6 Maar als jullie bidden, trek je dan in je huis terug, sluit de deur en bid tot je Vader, die in het verborgene is. En jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen.

    Hierin staat dat je juist eigenlijk je geloof in stilte moet beleiden, maar toch het goede moet blijven doen. Ook zegt Jezus dat zij die dat niet doen, hun loon al hebben ontvangen.

    Het moeilijke eraan vind ik, mensen die het licht zien, ervaren een totale andere wereld dan ze gewend zijn. Van de verhalen die ik hoorde. Er staat ook ergens anders in de bijbel, dat zij die beschenen zijn ook kinderen van het licht zijn. Maar dat vind ik juist zo moeilijk eraan. Kinderen van het licht houden weer correlatie met predestinatie. En die predestinatie is terug te lezen in de bijbel dat er duivelskinderen zijn en doden waar tegen het evangelie gepredikt wordt.

    Dus wanneer weet je of je een duivelskind bent en dus niet in de hemel komt. Want het verhaal van predestinatie komt niet voor niks voor in de bijbel. Zeker niet als je bedenkt dat niet iedereen beschenen wordt door het licht.

    Groet

  2. ik heb er geen problemen mee, zolang er geen wijzende vingers komen van dat is doodzonde. Ik wil veel van iedereen leren als ik in die topic leest. Zolang het in de bijbel staat, vind ik het geen doodzonde. Als het niet in de bijbel staat, maar een interpretatie van een heilige...geen probleem. Vrije interpretaties mag. Maar als je andere mensen daarmee gaat bang maken...vind ik niet leer overstijgend...

    Groet

  3. in de bijbel staat echt dat christenen demonen uit zullen drijven bij andere mensen. Waar komen die meer voor?? In de kerk of in de discotheek? Als het in de discotheek is, dan zal jou geest die je mee draagt van god, demonen uit drijven bij andere in andere plaatsen. Dat is de taak van de apostel ook, verspreidt het geloof.

    Groet

  4. door duidelijk uit te leggen dat discriminatie met opzet over iemand lasterlijk spreken is dat geen gronden heeft die met toe doende feiten.

    voorbeeld topic over de duivel.....vraag is goed

    Voorbeeld van Diako over dat ik zonde bega....is kerkelijke leer goed uitgelegd.....

    Voorbeeld over mijn type fouten....doet nisk af aan mijn geloof maar is wel een punt waar een vraag bij kan zetten om duidelijker te zijn voor medeforum lezers

    Mijn voorbeeld van leeftijd.....is geen dicriminatie omdat ik wel en niet tot de doelgroep behoor. Dat betekend dat je mag discrimineren op doelen die verenigbaar zijn. Dus jongeren en geloof en ouderen en geloof op andere forum. Zoals de girls bar en the boys bar topis....

    Dat is mijn mening

  5. Quote:
    Op vrijdag 27 oktober 2006 18:04:11 schreef Eli7 het volgende:

    Ik denk dat ik het een beetje zie in de zin van: iedereen die op een voetbalclub zit kan voetballen. Maar niet iedereen heeft de 'gave van het voetballen' ontvangen.

    In die zin dat er mogelijk een onderscheid is tussen de mensen die gewoon geloof hebben. En mensen die een uitzonderlijk geloof hebben. En daar is geen duidelijke scheidslijn tussen te trekken. Maar de uitersten herken je zeg maar wel.

    En anders zou ik ook niet weten hoe het uit te leggen.

    Dat vind ik heel goed uitgelegd. dat is het verschil. Iedereen kan een bal trappen, maar niet iedereen trapt hem altijd goed.

    dat zijn mijn voorbeelden ook. Niet iedereen heeft de gave van geloof om gewoon te geloven wat dan ook. Ik zie het niet als een extra geloof in de dienst. Dat is neit te meten Ik zie het als onkreukbare vertrouwen in god.

    Groet

  6. Quote:
    Op woensdag 25 oktober 2006 20:03:41 schreef Harm-Jan het volgende:

    Wát een onzin. Het geloof is een geschenk van God, zonder dat Hij schenkt geloofd er niemand. Bekering is élke dag nodig, omdat er elke dag verleidingen zijn.

    Dus waar je dit in vredesnaam vandaan haalt mag Joost weten, waar zie je dat in je Bijbel staan?

    hebreen 6

    1 We moeten de eerste beginselen van de leer over Christus hier toch maar laten rusten en ons richten op wat voor volwassenen bedoeld is. We willen niet nog eens het fundament leggen en spreken over het zich afkeren van daden die tot de dood leiden, over het geloof in God, 2 de leer over het dopen en de handoplegging, en over de opstanding van de doden en het laatste oordeel. 3 We maken deze keuze in het vertrouwen dat God het ons toestaat. 4 Want wie ooit door het licht beschenen is, geproefd heeft van de hemelse gave en deel gekregen heeft aan de heilige Geest, 5 wie het weldadig woord van God en de kracht van de komende wereld ervaren heeft 6 en vervolgens afvallig is geworden, kan onmogelijk een tweede maal worden bekeerd, omdat zo iemand voor zichzelf de Zoon van God opnieuw kruisigt en aan bespotting blootstelt.

    Duidelijke vermelding dat onmogelijk een tweede maal is.....dus je geloof moet super groot zijn om niet verval te raken, dus kan gave van geloof een gave te zijn dat je onder welke omstandigheden dan ook blijft geloven.

    Handelingen 15

    Men gaf hun een brief mee met de volgende inhoud:

    ‘Van de apostelen en de oudsten. Aan hun broeders en zusters in Antiochië, Syrië en Cilicië die uit de heidense volken afkomstig zijn: gegroet! 24 Wij hebben vernomen dat enkelen van ons u een bezoek hebben gebracht – zonder dat wij hun dat hadden opgedragen – en dat hun uitspraken aanleiding zijn geweest tot verwarring en verontrusting. 25 Daarom hebben we eensgezind besloten enkele broeders naar u toe te zenden in het gezelschap van onze geliefde Barnabas en Paulus, 26 mensen die hun leven op het spel hebben gezet voor de naam van onze Heer Jezus Christus. 27 We hebben Judas en Silas afgevaardigd, en zij zullen de inhoud van deze brief mondeling toelichten. 28 In overeenstemming met de heilige Geest hebben wij namelijk besloten u geen andere verplichtingen op te leggen dan wat strikt noodzakelijk is: 29 onthoud u van offervlees dat bij de afgodendienst is gebruikt, van bloed, van vlees waar nog bloed in zit, en van ontucht. Als u zich hier aan houdt, doet u wat juist is. Het ga u goed.’

    hierin staat dat bekeerden het lastig hebben. Dus nog niet zo heel strikt aan de bijbel hoeven te houden.

    Ook hierin zie je dat gave van geloof betekend dat je gewoon gelooft en onder welke omstandigheden dan ook, je blijft geloven. Net als job tegen de duivel of jesus tegen de duivel

    hier is er een stukje met jesus dat iemand gewoon een groot geloof had en zich niet hoefde te bekeren. Hij geloofde gewoon. In andere opzichten kun je elke keer verleidt worden door de duivel en herken je god vaak niet meer. Dus is gave van geloof, dat je gewoon gelooft zonder elke keer je te laten verleiden door de duivel. Met ander woorden walk in faith, not by sight. Of beter gezegd je hoeft niet elke keer te toetsen.

    Matteüs 8

    5 Toen hij Kafarnaüm binnenging, kwam er een centurio naar hem toe die hem om hulp smeekte. 6 ‘Heer,’ zei hij, ‘mijn slaaf ligt thuis verlamd op bed en lijdt hevige pijn.’ 7 Jezus antwoordde hem: ‘Ik zal meegaan en hem genezen.’ 8 Daarop zei de centurio: ‘Heer, ik ben het niet waard dat u onder mijn dak komt, u hoeft alleen maar te spreken en mijn slaaf zal genezen. 9 Ook ik ben iemand die onder andermans gezag staat en zelf weer soldaten onder zich heeft, en als ik tegen een soldaat zeg: “Ga!†dan gaat hij, en tegen een andere: “Kom!†dan komt hij, en als ik tegen mijn dienaar zeg: “Doe dit!†dan doet hij het.’ 10 Toen Jezus dit hoorde, verbaasde hij zich en hij zei tegen degenen die hem volgden: ‘Ik verzeker jullie: bij niemand in Israël heb ik zo’n groot geloof gevonden. 11 Ik zeg jullie dat velen uit het oosten en uit het westen zullen komen en met Abraham, Isaak en Jakob zullen aanliggen in het koninkrijk van de hemel, 12 maar de erfgenamen van het koninkrijk zullen worden verbannen naar de uiterste duisternis; daar zullen zij jammeren en knarsetanden.’ 13 Tegen de centurio zei Jezus: ‘Ga naar huis. Zoals u het geloofd hebt, zo zal het gebeuren.’ Op hetzelfde moment genas zijn slaaf.

    dat van de bekeringsproces staat ook hiero....

    24 Niemand kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Jullie kunnen niet God dienen én de mammon. 25 Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding? 26 Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij? 27 Wie van jullie kan door zich zorgen te maken ook maar één el aan zijn levensduur toevoegen? 28 En wat maken jullie je zorgen over kleding? Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld. Ze werken niet en weven niet. 29 Ik zeg jullie: zelfs Salomo ging in al zijn luister niet gekleed als een van hen. 30 Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de oven gegooid wordt al met zo veel zorg kleedt, met hoeveel meer zorg zal hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen? 31 Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?†of: “Wat zullen we drinken?†of: “Waarmee zullen we ons kleden?†32 – dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. 33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 34 Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.

    Hier staat dat je vertrouwen moet hebben. Als je de ene haat en de andere dient. Dan moet je vertrouwen blijven hebben in hem en al het aardse los laten.

    Groet

  7. nee hoe moet ik uit leggen....

    Ik zeg ook dat niet die vergelijking trekt. Maar we hadden over de muziek in de discotheek. of ze god of duivels geinspireert zijn.

    Nummer als dat meisje van 14, vind ik duivels geinspireert.

    Nummer als van the source ft candy vind ik god geinspireert.

    Zal je een link geven, dan snap je wat ik bedoel

    link

    link

    bij de tweede link kun je de clip zien. Nou dit wordt hier gedraait in de discotheek. Zelfs in de apre skihut kroeg.

  8. hahaha, nee hoor in heel veel top 40 nummer is er een verwijzing naar het christendom. Daar had ik al in een topic aantal opgenoemd.

    Ik zal nog een keer een aantal voorbeelden geven....

    Cotton Eye Joe, een simpele plattelands jongen die god bedankt dat tie een simpele plattelands jongen is inplaats van een drukke stadsmens

    Put ur hands up for detroit. Is indirect verwijzen dat je tot god moet bidden voor detroit omdat je van deze stad houdt. handsup.gif

    Hip Hip, van rappers diliet of zo iets. Is de aller eerste hip hop hit uit de jaren zeventig. Daarin rapt die rapper over god.

    "Hij roept je naam" van marco borsato. Gaat over dat jesus je naam roept.

    the source ft Candy you got the love.

    I need you van the blouse brothers....gaat over verdraagzaamheid en dat we elkaar nodig hebben. Is uit de gelijk namige film waar bij twee broers door america trekken om mensen door muziek aan het geloof te brengen.

    Of een bekend nummer van waiting for your call. Van temptention. Gaat metaforisch over dat god je roept. Ook die cilp gaat daar over dat een dame een bed opeen een licht straal op haar krijgt als ze slaapt en ze wordt opgewekt.

    Of het nummer van bob marley met could you be loved. Met andere woorden kies je voor god, want iemand gaat een oordeel over je geven die groter is dan wi dan ook

    Of het nummer jaruzalem van die een joodse zanger wat pas geleden op het forum voorbij kwam. Doet het perfect hier in de disco.

    Nummer van food for thougt van UB40. Gaat over dat een kindje is geboren en dat kindje is jesus. Terwijl politicie hun messen slijpen.

    Doen het allemaal perfect hier in de disco

    In heel veel nummers van artisten komen woorden als angels, god, believe enz in voor. Dat is allemaal positive muziek. Het verschil met de kerk, waar latijns wordt gezongen of opwekkingsliederen zijn...je danst dan niet. Maar dat is ook onderdeel van mijn aparte getuigennis. Als ik in een kroeg kom en hoor ik vaak nummer met verwijzingen naar jesus, god, geloof enz.

    Of een trance nummer waar contineu het woord bandela in voor kwam. Dus ik begreep hem maar niet. Dus ik opzoeken wat het betekend. Betkend hoofdoekje voor de dames.

    Nummer zoals het eerder voorbeeld over meisje van 14, komen hier niet voor. Of niet waar ik ben.

    Groet

  9. Quote:
    Op vrijdag 27 oktober 2006 14:37:57 schreef Michie23 het volgende:

    [...]

    Luther vind ik een vreselijke man en vooral een anti-semitist. Maar om terug te komen op die muziek in de disco, het ligt er denk ik aan wat voor muziek he? Als er ergens demonen ronddolen ga ik meestal wel zingen maar dan wel liedjes waar de naam Jezus in voorkomt. Jezus, dat is de naam waar niemand in het satan leger van houdt.

    Liedjes over god, jesus in de teksten verwerkt doet vaak goed voor de positiviteit in een disco heb ik gemerkt en ik merk dat ik zelf daar voor met meer energie dans als ik de liedjes hoor en veel mensen dat altijd tegen mij zeggen dat niet snappen dat ik droog op cola of ijsthee, zoals zij het zeggen, toch uit mijn dak kan gaan. rofl.gif

    Groet

  10. de vraag is hoeveel slaap heb je nodig?

    Als je om 11 s'avonds naar bed gaat en je wordt de volgende dag om 7 uur of 8 uur automatisch wakker. Dan lijkt het me dat je op tijd naar bed moet gaan.

    als je meer slaap nodig hebt...dan moet je gaan nadenken over je levenstijl....laat naar bed is laat uitkomen.

    Maar ik heb zelf vaak ook moeite gehad met vroeg opstaan. Tot dat ik gestopt was met roken....toen had ik vrijwel geen problemen meer om gelijk wakker te worden...

    Groet

  11. ik heb geen moeite met zijn post....ik snap een beetje de verschillende visies wel....ik vind dat best duidelijk mag worden neergelegd wat je visie is zonder iemand haar beleving wordt aangevallen. In dat betreft heb nog geen verkeerde post van hem kunnen ondekken van hem. Maar dat is mijn bescheiden mening. Maar geef alleen ten kennis geving en niet als oordeel vormend.

    Groet

  12. Mijn sig is een beetje aggeren

    Ik kom hier met een verhaal over bovennatuurlijke.....

    Iedereen verzekerd dat het de duivel is

    Ik zeg, dat ik het terug vind in de bijbel

    Andere geloven mij weer niet.

    Ik nodig ze uit, maar ze komen niet.

    Als ik het in een kerk gebruik dan is het per definitie van god

    Als het ergens anders gebeurt dan is het van de duivel

    Als ik zeg dat daar door sommige dingen niet gebeuren waar ik ben, weet niemand wat te zeggen.

    ik weet 1 ding. Ik heb dingen gezien, mee gemaakt, gevoeld dat als ik vertel dat ik bezeten zou zijn, maar als ik een kerk binnen loop dat ze me gelijk voor zowat heilig aan zien.

    Dus daarom die drie zinnen.

  13. Quote:
    Op donderdag 26 oktober 2006 15:46:50 schreef Helena het volgende:

    Ach... Als je eens gaat luisteren naar de
    gemiddelde
    teksten van de populaire liedjes dan wil je daar toch je kont mee afvegen?

    Maar zo zijn er veel dingen: de Fancy, de Girlz etc. Wat een troep staat daarin! En die lijken zo onschuldig, in tegenstelling tot de discotheek.

    'Ik ben een meisje van 14 en mijn vriend wil met me naar bed. Ik weet niet of ik het kan.'

    'Oh, meisje, dan moet je gewoon goed oefenen. Seks lukt niet in een keer, dat moet je gewoon vaak doen.'

    Serieus, als je die bladen voor jonge meisjes leest moet je bijna kotsen. En dat beinvloed net zo erg als de discotheek.

    Wat het punt is, is dat mensen je een enorme zeur gaan vinden als je alles afkeurt. Wat ik dan ook probeer te leren is om niet te zeggen: NEEE, DAT IS VAN DE DUIVEL!

    en met een grote Bijbel op hun hoofd te slaan.

    Ik zeg gewoon, en dat zeg ik nu ook in verband met de discotheek-kwestie: Ik heb er niets mee.

    Ik weet niet naar wat voor disco je gaat, maar bij mijn in de disco wordt dat echt niet gedraait. Maar ik zei al in een getuigennis dat het hier in mijn stadje een beetje anders is..

    groet

    Samengevoegde post 26-10-2006 20:06:20:

    Quote:
    Op donderdag 26 oktober 2006 17:24:58 schreef Bronze het volgende:

    Tja, de discotheek is een plek waar elk werelds iemand is om te feesten en meestal ook zuipen, en aangezien er "gij geheel anders" in de bijbel staat, lijkt het mij geen plek voor een christen (Christelijk dus lijken op Christus, of in iedergeval ernaar toe vechten. ook al kan geen mens als Christus worden op aarde.)

    in verschillende films zie ik toch dat er vaak muziek is rond christus. Met name dat er dan steeds luider enz wordt gespeeld. Jesus christ super star is zo iets.

    Maar heeft jesus in zijn leven dan echt niks te maken met muziek??

    Ik heb zelf een stelling. de eerste muziek wat er klonk in deze wereld, was de stem van god.

    Groet

  14. Quote:
    Op donderdag 26 oktober 2006 18:48:28 schreef wateengedoe2 het volgende:

    Ik mis deze (die ik een tijdje geleden verzocht had en die - naar ik me meen te herinneren - ook beloofd was):

    two thums up is toch een andere betekenis dan een duim omhoog. Daar heb je gelijk in. big-smile.gif

  15. Ik zal aan hem denken. Maar ik weet alleen dat jouw licht hem zal doen geloven dat mensen in hem geloven en bij hem willen zijn. Daarom mag jij het licht van god zijn in zijn leven. Daar bid ik voor, en voor hem natuurlijk...... candle-smiley.gif

  16. Quote:
    Op donderdag 26 oktober 2006 08:52:45 schreef wijnand het volgende:

    Ik denk dat het probleem met een discotheek is, dat de sfeer die daar gecreerd wordt niet positief is, netzoals in een kroeg.

    Ik zie het aan vrienden van mij, die gaan elk weekend uit (op zich hoeft daar niets mis mee te zijn), en dat zie je aan hun relatie met God. Ik weet niet waarom.. maar zij hebben veel meer moeite om de relatie met God te onderhouden, en hun geloofsgroei gaat veel minder hard.

    Ikzelf ga er niet heen omdat ik wil groeien in geloof, op zo veel mogelijk manieren. Ik geloof dat waar je mee omgaat (of naar luistert, naar kijkt) dat je daarmee besmet wordt. Dus ga ik liever naar vrienden toe om met hun te praten/bidden, dan dat ik naar een discotheek gaat.

    Dus om ontopic te zijn enzo, ik zou is gaan bidden en vragen om God jou te openbaren wat Zijn wil is. Eventueel kun je dit beluisteren, heeft mij iig wel aan het denken gezet:

    Hij zegt dat als je naar de discotheek gaat, dat je dan met de duivel danst. Ben ik niet geheel met hem eens. Want muziek is toch immers van god?? knipoog_dicht.gif

    ik bedoel als bij mij in de disco nummers worden gedraait van bekende artisten die ook op deze forum wordt genoemd, hoe kan het van de duivel zijn?

    Groet

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid