Spring naar bijdragen

Hippie

Members
  • Aantal bijdragen

    35
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Hippie

  1. En inderdaad, in mijn bijbel waren er dingen die elkaar inderdaad tegenspraken. Bijvoorbeeld dat het niet voldoende is om alleen maar de Heere Jezus als mijn redder te zien, maar ook goede dingen te doen uit zijn naam. Maar ergens anders stond dan weer dat het juist wel voldoende was om hem als de God te erkennen.

    Ik wou weten waar dat stond. Ik weet nu dat er in Jakobus 2 word gezegd dat je en moet geloven en goede daden doen, maar waar staat dan precies dat alleen geloven genoeg is?

    Het is toch wel vreemd eigenlijk, dat de o zo machtige, met hulp van god geschreven bijbel fouten bevat. Er zit gewoon zelfs een telfout in! (Matthéüs 1, er staat dat het aantal geslachten tussen de Babylonische ballingschap en de geboorte van Jezus 14 geslachten zijn. Als je het in de lijst ervoor natelt zijn het er maar 13)

  2. Quote:
    En inderdaad, in mijn bijbel waren er dingen die elkaar inderdaad tegenspraken. Bijvoorbeeld dat het niet voldoende is om alleen maar de Heere Jezus als mijn redder te zien, maar ook goede dingen te doen uit zijn naam. Maar ergens anders stond dan weer dat het juist wel voldoende was om hem als de God te erkennen.

    Kan iemand hier mij vertellen waar dat precies staat?

  3. Ik hoorde onlangs van een vriend dat wij het woord Christen altijd verkeerd uitspreken. Je zou het moeten uitspreken als Gristen. Er zijn al Christenen die dit doen en ook hiervoor pleiten, bijvoorbeeld Uw (G)Christelijke Thuiszorg.

    In princiepe klopt het ook eigenlijk wel. Wanneer spreken we nou eigenlijk een Ch uit als een K?

    -Chronisch -> G

    -Chemisch -> G

    -Cholestorol -> G

    -Chroom -> G

    Wat vinden jullie hiervan?

  4. Betreffende het aldanniet bestaan van NSBM:

    laat deze discussie maar zitten, we komen toch nergens

    Betreffende Hitler de Christen:

    Hitler spreekt meerdere keren over God, zegt dingen als dat Joden gods creatie verpesten en dergelijke, en hij is Christelijk opgevoed. Daarbij komen zijn anti-jood ideën opmerkelijk overeen met die van Luther. Luther stelde al dat "overal waar de Joden hun synagogen oprichten krioelt het van de duivelsholen"

    Hitler was een Christen, maar het valt me op dat er over zijn religie, of de afwezigheid daarvan nauwelijks gesproken word. Er staat in het gemiddelde geschiedenis boek niets over of Hitler naar de kerk ging of niet....

  5. Quote:
    Dat heb je vast ook uit de davinci code.

    Nee uit Mein Kampf. Heb nu het lef eens te beweren dat het niet zo is....

    (ik neem aan dat ik niet uit Mein Kampf mag quoten hierzo?)

    Quote:
    Dus? Wie zegt dat? de autoriteit op gebied van True Pagan Blekheid?

    onder andere... maar vooral de bands zelf. De thematiek begint een steeds belangrijkere rol te spelen en het feit dat er een naam voor is zegt ook al wat.

  6. Quote:
    Naar mijn weten studeerd Gorthaur Geschiedenis...

    Kan, ik ben nieuw hier

    Quote:
    De romeinen werden later christenen en hadden nog steeds hun riolering (of heeft de paus die allemaal uitgegraven) en hadden de germaanse volkeren wel riolering?

    Ze werden inderdaad allemaal Christen en toen verdween hun beschaving

    Quote:
    Dat klopt maar heeft dat ook maar iets te maken met het christendom? Nee, het romeinse rijk viel en pas later kwam het christendom naar die streken, de romeinse volkeren hadden nog steeds hun badhuizen en waren ook christenen. (De joden hadden overigens ook badhuizen).

    De val van het romeinse rijk was deels (let op:"Deels") gevolg van de onrust die ontstond door de discussie's tussen verschillende Christelijke sekten en natuurlijk de oude heidenen

    Quote:
    Het atheistische handvat om de kerk voor schut te zetten, er waren inderdaad mensen die dit niet wilden. Toch grappig dat de Bijbel spreekt over een bolle aarde (bijvoorbeeld), gelukkig hadden de heidense volkeren een reusachtige kennis over de aarde, Atlas hield hem vast

    ach ja, alles heeft zo zijn voordelen en nadelen. Heel veel Griekse geleerden hadden al lang door de de aarde rond was, maar konden dit niet openbaar zeggen omdat ze anders vermoord zouden worden. In het Christelijke west europa werd het ook pas zo'n 100 jaar nadat de eerste man het riep geaccepteerd.

    Quote:
    Democratie is dan ook helemaal geen heilig iets.

    klopt, maar de Griekse democratie was beter dan de totale dictatuur van de kerk (vind ik dan)Het enige wat ik stel is dat er met de komst van het Christendom een groot deel van oude beschaving verloren is gegaan (en inmiddels ook in het kwadraat weer terug is gevonden) Maar is dat de schuld van het Christendom? of de schuld van de leiders van het Christendom? of is het de schuld van Satan? of is het de schuld van iets anders, waar we zo snel nog niet aan gedacht hadden....? (bijvoorbeeld een grote meteoriet die zomaar toevallig de aarde raakt waardoor er een ijstijd komt en alle aapmensen uitsterven.... knipoog_dicht.gif)

  7. Gorthaur alles wat je zegt hierboven is onzin, het klopt wel degelijk. Je beargumenteert je laatste punt niet eens.

    Niet alles in de Davinci code is onzin, de beschrijvingen van kunst en de betekenis van symboliek klopt geheel. De hele theorie van Maria Magdalena is wel onzin (of in elk geval niet bewezen en ook niet te bewijzen)

    het is wel duidelijk dat je zelf nooit een geschiedenis of symboliek boek hebt gelezen, anders zou je weten dat mijn beschrijving van het pentagram klopt. Hoewel het inderdaad in het begin van het Christendom door de kerk is gebruikt.

    Wat je zegt over dat het de 5 kruis wonden van jezus zou aangeven, is een fictieve betekenis. Het pentagram is veel en veel ouder dan Jezus.

    Betreffende het concilie van Nicea, dat word in de Davinci Code nauwelijks genoemt, dat is gewoon geschreven geschiedenis. Kijk maar even op site's als wikipedia.

    Quote:
    Het Christendom verwoeste een heel schare aan kennis dat was vergaard door de oude heidense religiën. Pas omstreeks 1700 zaten wij weer op het niveau wat de romeinen en egyptenaren al hadden. Ook qua scheepvaart kwamen we pas rond 1600 op het niveau van de Vikingen.

    Dit is keiharde waarheid. Voorbeeldjes:

    De romeinen hadden riolering

    -In het middeleeuwse west europa hadden we dan niet

    De romeinen hadden verwarmde badhuizen

    -In het middeleeuwse west europa had men niet eens badhuizen

    De vikingen bereikten Amerika rond het jaar 1000

    -Columbus pas in 1492 (hij verloor hierbij overigens wel 3 kwart van zijn schepen. De Viking boten waren stukken handiger gebouwd)

    De romeinen woonden in stenen huizen

    -In de 17e eeuw waren de huizen in west Europa nog voornamelijk van hout.

    Je hebt vast wel eens wat films gezien. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Film Braveheart (over William Walce) in het Engeland rond 1300 en vergelijk dat met een serie als Rome, of een film als Troy. Als je de omstandigheden daar met elkaar vergelijkt zie je toch echt duidelijk wie er de grootste beschaving heeftknipoog_dicht.gif Misschien ben je een beetje blind of denk je gewoon niet na bij wat je zegt, maar ik heb betreffende dit echt keihard gelijk. Sneu, heel erg sneu....

    Dat de Christelijke kerk heel wat wetenschappelijke ontdekkingen heeft vertraagd is ook heel makkelijk af te leiden aan bepaalde dingen

    - De kerk weigerde te erkennen dat de aarde om de zon draait

    - De kerk bestempelde oude vrouwen met enkele kennis over medische mogelijkheden van planten tot heks en verbrandde ze.

    - Met de komst van het Christendom verdween elke vorm van democratie die met name in Athene en op veel kleinere schaal in het romeinse rijk was opgebouwd.

  8. Quote:

    Wie dan? Adolf Hitler?

    Adolf Hitler was een Christen, dus nee

    Quote:
    Nee. Het is Black met Nationaal-Socialistische teksten.

    en dat begint dus steeds meer een eigen genre te worden. Ik quote even van zware metalen: "Nokturnal Mortum begint wel steeds meer naar de NSBM kant te neigen"

  9. Quote:
    En de bijbel is al vanaf het begin van de wereld bewezen

    De bijbel is absoluut niet bewezen. Ookal zijn er mensen die bepaalde dingen interpreteren als bewijs voor het Creationisme, de bijbel word niet bewezen door het bewijzen van Creationisme, dan kan het net zo goed de Koran versie zijn, of een andere filosofie.

    De bijbel is puur geloof. Daarom ben je als Christelijke ook 'gelovig'

  10. Het komt inderdaad deels uit de Davinci code. De kunst bij het lezen van de Davinci Code is het filteren van de onbewezen feiten en fictie van de waarheden.

    Betreffende de symboliek is alles wat er in staat waar. (ik herriner me in elk geval geen onwaarheden.

    Voor de rest kun je ook gewoon boeken over Symboliek gaan lezen, dan vind je hetzelfde terug.

    Betreffende de data, dat zou kunnen kloppen dat ik fout zat, dat meende ik me te herinneren. Ik weet alleen dat het Concillie van Nicea ergens in de 4e eeuw was en het vervolg Cocillie van (ik meen) Alexandrië eind 4e eeuw. Met name daar zijn heel veel besluiten gevallen en is het Christendom gevormd zoals wij dat kennen. Vandaar dat ik van die datum uitging.

  11. Pentagram was een heidens symbool voor het verering van het heilige vrouwelijke, en de macht van de vrouw om leven te scheppen. Aangezien venus bij de heidenen de god voor de vrouwelijkheid en liefde was, en het vreemde gegeven dat de planeet Venus in 4 jaar tijd een perfect Pentagram aan de hemel trekt, werd het pentagram hier een symbool voor.

    De Christelijke kerk heeft dit ten tijde van haar groei aan macht, rond 400 n.C zwart gemaakt als een duivels symbool, evenals de verheerlijking van het Vrouwelijke. De Christelijke kerk stempelde de vrouw af als zondig en satanisch, door o.a deze dingen kreeg het woord heiden een negatieve klank, terwijl deze religiën en hun beschaving veel mooier waren dan het Christendom. Het Christendom verwoeste een heel schare aan kennis dat was vergaard door de oude heidense religiën. Pas omstreeks 1700 zaten wij weer op het niveau wat de romeinen en egyptenaren al hadden. Ook qua scheepvaart kwamen we pas rond 1600 op het niveau van de Vikingen.

  12. Quote:
    Joh, Metallica is niet mooi, zonder metallica was metal anders geweest (dan was die akelige thrash er mooi niet geweest), en het laatste album zuigt gewoon zo hard, dat is nu-metal (niets mis met nu-metal hoor ).

    Relax wel, anders ben je hier vermoedelijk zo weer weg

    Wat bedoel je met al die akelige Thrash? Als je daarmee de Thrash Metal bedoelt heb je het volkomen fout, aangezien de Thrash Metal al langer bestaat dan Metallica. Daarbij werd het hoogte punt hiervan Slayer, en dat begon tegelijk met Metallica.

    Als je de Nu-Metal bedoeld, ik heb er ook niet echt iets mee, alleen voor Slipknot heb ik nog enigzins respect. Je kan veel zeggen over Slipknot, maar orgineel zijn ze wel. Je hebt weinig bands die met 8 man op een podium staan, waarvan er 3 instrumenten bespelen die eigenlijk niet bestaan.

    O en over het laatste album, (St. Anger) Het is een goed album, alleen voor Metallica doen kan het gewoon veel beter. Daarbij is het geen Nu-Metal, het komt eigenlijk meer in de buurt van een vreemde combinatie tussen Thrash en Speed.

  13. Quote:
    dat vind ik eignelijkl lichtelijk onzin. black metal is dus white metal. en hoe noem jij dan black metal met neutrale teksten? en hoe wil je dan christenlijke death metal noemen? of christenlijke doom?

    de muziek soort heet gewoon black metal.

    Ik zou graag zien dat je je er even enigzins in verdiept voor je dergelijke dingen roept.

    Black Metal die Christelijk is is automatisch White Metal, maar klinkt hetzelfde als Black Metal, het verschil zit hem in de teksten.

    Daarbij heb je ook, met name in oost-europa bands die zingen over het Nationaal Socialisme, dat noemen we dan weer NSBM (Nationaal Socialistische Black Metal) Hier heb je bijvoorbeeld bands als Nokturnal Mortum (yeah)

    Neutrale Black Metal is gewoon Black Metal, het is absoluut niet verplicht over Satanisme te zingen, dat is gewoon vere weg het populairste onderwerp. Er word door bands als Gorgoroth ook gezongen over andere filosofieën zoals die van Friedrich Nietzsche. (hun gehele nummer Will to Power is een ode aan hem)

    Je hebt eigenlijk 2 sub genre's binnen het Black Metal Genre.

    -Je hebt de hoofdstroom, de klassieke Black Metal (komt met name uit Scandinavië)

    -Je hebt de Christelijke White Metal (komt eigenlijk niet specifiek ergens vandaan, is ook een duidelijke minderheid)

    -En we hebben de NSBM, de Nazi-sympathiekelingen. Veel van deze bands zijn zelf niet Nationaal Socialistisch, maar zingen hierover, omdat ze dat eeuwige Satanisme, dood en verder en dergelijke dingen even beu zijn.

    Variatie moet er wezen.

  14. ik ben er geweest, het was Fantastisch.

    Verder, beste mensen, ik heb gehoord dat James Hetfield (de lead zanger van Metallica) een Christen is. Misschien niet strikt volgens de bijbel en ook absoluut niet met de kerk, hij gelooft in elk geval in God, en dat is wat telt. Hun teksten hebben helemaal niets met Satanisme. Volgens de site van Naar House zongen ze tekst als: "Duivel neem mijn ziel, betaal ervoor met diamanten" Dat klopt, maar het was een Black Sabbath COVER. Die tekst hebben ze niet zelf bedacht, en uit respect voor het orgineel is die tekst zo gelaten. Dat wil nog niet zeggen dat ze het menen. Daarbij is Metallica ontzettend commercieel en omdat de gemiddelde bezoeker dit leuk vind coveren ze dit soort nummers.

    In het nummer one zingen ze zelfs: "Oh please God help me"

    En in Leper Messiah zingen ze over de leugens en bedrog van de katholieke kerk, die alleen maar op je geld uit is. (Ik zeg niets over hoe dat vandaag de dag is, maar in de middel eeuwen was dit een feit)

    "Send me Money, Send me Green,

    Heaven you will meet,

    Make a contribution and you'll get a better seat"

    "Bow to leper messiah"

    betekenis in NL:

    "Stuur me geld, stuur me het groen (kleur van de dollar)

    en je zult de hemel ontmoeten,

    betaal een contributie en je krijgt een betere plaats"

    "Buig voor de lepra patiënt, Uw Messias"

  15. Christelijke Black Metal bestaat niet

    Christelijke Black Metal heet White Metal, maar qua geluid is het hetzelfde als Black Metal.

    Natuurlijk kan dit. Het gaat toch om de boodschap. Je kunt bepaalde smaak toch niet afschrijven als duivels?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid