Spring naar bijdragen

efelien

Members
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door efelien

  1. Hey! Er zal vast een meid zijn die jou daarin kan waarderen. Ik ken iemand die doet precies hetzelfde als jou en die heeft de love of his life gevonden. Ik zou ook afhaken denk ik, maar dat ligt aan dat ik andere interesses heb en ik geen fan ben van WoW en draken dingen, omdat ik geloof dat dat niet van God is.

  2. Hallo iedereen,

    Ik zit nogal met een dilemma.

    Ik heb een ongelovige vriend, maar ik geloof zelf wel. Ik ben de laatste tijd ‘wakker’ geschut door een vriendin van me. Ik ben met haar in gesprek geweest. Ze me vertelde wat een ongelovige vriend bij een gelovig iemand kan teweegbrengen. Ze had net drie maanden met een vriend die zelf niet geloofde . Ze vertelde dat ze in mijn keuzes kon zien, dat ik niet altijd voor Gods wil koos.

    Door dit gesprek ben ik in lichte vertwijfeling geraakt over mijn relatie. Mijn vriend heeft niks met het geloof en is niet voor en niet tegen. Hij verdiept zich eigenlijk niet in mijn geloofleven en dit heeft ervoor gezorgd dat ik al de tijd dat ik bij hem ben niet veel over mijn geloofsleven heb gepraat. Ik droeg niet uit, wat ik wilde doen. Ik zou bijvoorbeeld zondag liever naar de kerk willen gaan, dan bij hem blijven, maar de motivatie was er niet. Ik zei het altijd wel, maar deed vervolgens niks.

    Ik merk nu duidelijk dat ik consequenter moet zijn.

    Ik heb het hem verteld dat ik in twijfel zit. Hij reageert vrij nonchalant en hoopt dat deze bui zal overvliegen. Ik heb God gevraagd mij een weg te wijzen. In het begin van de relatie heb ik dit ook gevraagd en ook gebeden, dat als hij de ‘ware’ niet voor mij is, het uit mag gaan. Nu 3, 5 jaar later realiseer ik me dat je verder gaat in de toekomst en dat het verschil voor struggelingen kan leiden.

    Ik realiseerde me eigenlijk niet dat het mooier is om je geloof samen te delen dan alleen. Ik merk dat ik qua geloof redelijk individualistisch ben ingesteld, terwijl ik wel merk dat ik anderen nodig heb. ( en die weet ik dan wel weer altijd te vinden)

    Herkennen jullie misschien deze situatie, heb je zelf verkering met een ongelovig iemand, of het je tips en advies, dan ben je van harte welkom.

  3. Beste mensen,

    Ik reed laatst terug vanuit Frankrijk naar Nederland. Lekker in de Auto. De geluksgevoelens borrelden bij mij op. Wat heb ik toch een mazzel dat ik het allemaal zo goed heb. En dat ik dat allemaal aan God te danken heb. Zo fantastisch!!

    Opeens kwam er een beeld van een zwerver te voorschijn die bijna elke dag blokfluit zit te spelen op straat. Meestal christelijke liederen. Echt heel gaaf, maar de meeste mensen lopen toch voorbij. Opeens kwam bij mij de gedachte op om hem eens wat extra te geven… De hele reis heb ik eraan zitten denken. Ik had het idee dat God mij die gedachte gaf., zo gaaf..

    Nu zoek ik dus een bijbeltekst voor hem… ik ga zelf ook heel hard zoeken, maar misschien weten jullie er ook wel eentje.. Iets met vreugde die hij voortbrengt door zijn muziek en datgene wat hij doet voor God heel groot is terwijl wij zoiets ‘simpel’ inden.

    Iemand misschien ideeën?? smile.gif

    Groetjes eef

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid