Spring naar bijdragen

mr_bill_nilsson

Members
  • Aantal bijdragen

    30
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door mr_bill_nilsson

  1. Drank op een avondje uit vind ik prima. Meestal drink ik gematigd om in de stemming te komen. En soms vind ik het ook wel lekker om me eens goed te bezatten. Heb er ook geen bezwaar tegen als iemand een jointje of 2 op steekt. Maar ik heb er wel wat op tegen als mensen waarmee je uit gaat onder invloed van iets zijn zonder dat ze dat vertellen.

    Zo had een vriend van me hasjmelk gedronken voordat we uitgingen en niemand wist het.

    Nu had het nogal een sterke reactie en hij ging midden in het cafe out. Toen wisten wij niet wat er aan de hand was. En aan de drank kon het niet liggen omdat hij niet veel had gedronken. Dat was dus wel effe schrikken. Nu hebben we dus afgesproken om dat tot en minimum te beperken. En als ze willen stonen doen ze dat dus niet meer op een avondje uit.

  2. Quote:
    Op woensdag 10 mei 2006 08:35:57 schreef Raido het volgende:

    Valfar overleed toch na een sneeuwstorm?

    Dat klopt idd

    Quote:
    hoe vind jij Vreid overigens?

    Heb nog niet zo veel van hen gehoord. Heb de demo's op hun site beluister maar ben daar over het algemeen niet zo tevreden over. Het mist een beetje de constante melodielijn waar windir zo bekend om staat en dat is juist wat mij zo aantrok in windirs muziek (en de emotie uiteraard).

  3. Ik had eerst een boel mooie verhalen geschreven. Nja, meer kruisingen tussen gedichten en verhalen... Maar ik ben ze kwijtgeraakt na een computercrash boosrood.gif

    Heb wel nog ergens een aantal onafgemaakte screenplays in een schrift staan, en een aantal korte verhalen. Maar het is me te veel moeite om ze in de pc in te voeren. Zou ik wel eens moeten doen eigk...

  4. Quote:
    Paddo's zijn niet gevaarlijk. Ze hoeven daarom niet verboden te worden. Dat advies krijgen de ministers van Justitie en Volksgezondheid van het CAM, dat in opdracht van minister Borst de schadelijkheid van paddo's heeft onderzocht. Het ministerie van Volksgezondheid studeert al een tijd op het probleem van de geestverruimende paddo's. Op dit moment vallen ze nog onder de Opiumwet en worden ze beschouwd als harddrugs.

    Dit is duidelijk een onderzoek naar lichamelijke verslaving.

    Zoals gezegt is geestelijke verslaving waarschijnlijk veel gevaarlijker.

    Daarbij komt ook nog het feit dat mensen met een mentale aandoening (schizofrenie e.d.), zelfs in een milde vorm, gevoeling zijn voor psychoses ten gevolge van het gebruik van paddo's.

  5. Quote:
    [...]

    Dit is misschien een ingeving die jij hebt "gekregen", maar dit idee bestaat al veel langer. Ik weet niet meer welke, maar enkele filosofen hadden eenzelfde soort idee: dat heel de wereld die zich voor hun ogen afspeelt gemaakt wordt door "hunzelf" of een "geest"; dat er eigenlijk helemaal geen wereld is maar dat alles zich in een soort eigen droom afspeelt.

    Ik bedoelde hiermee uiteraard uit te drukken dat je onder invloed van paddo's vanalles kunt bedenken maar dat dit in grootste waarschijnlijkheid onzin is.

  6. Ow ja, die vriend van je zegt dat hij veel inzichten krijgt.

    Vraag hem eens naar die specifieke inzichten en hoe die hem hebben geholpen in zijn leven.

    Ben benieuwt naar zijn antwoord...

    Edit: Na nog eens lezen zie ik dat veel mensen ook hier de misconceptie hebben dat paddo's niet verlavend zijn.

    Dit is maar half juist. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je idd niet lichamelijk afhankelijk word van de substantie zoals dat gebeurt bij hard-drugs , nicotine en alcohol.

    Echter, er is ook nog zoiets als geestelijke verslaving. Hierbij gebeurt het dat de persoon in kwestie geen genoegen meer neemt met de normale wereld en terug verlangt naar drugsgebruik. Deze vorm van verslaving is een stuk gevaarlijker dan lichamelijk. Mede doordat niet iedereen zich bewust is van deze vorm en doordat het niet zo zichtbaar is in eerste instantie. Geestelijk verslaafd kan je overigens ook worden van wiet e.d.

  7. Paddo's, heb het eenm paar keer gedaan. Heb daarbij een leuke tijd gehad.

    Nieuwe inzichten, ja, een paar. Het liet me vooral nadenken over hoe de wereld in elkaar zit. Ik zal er 1 ter illustratie uitpikken.

    In dit geval kreeg ik zeer sterk het gevoel dat de wereld maar uit 1 oogpunt bestond. Mijn eigen oogpunt. De wereld zou dan dus niet bevolkt zijn met personen die allemaal een eigen bewustzijn hebben maar meer uit 1 "bewustzijn" dat denkt dat hij in zijn eigen bedachte wereld leeft. Alles zou dan dus verzonnen zijn door dit ene bewustzijn. De wereld zou dus alleen een loze gedachte zijn in de leegte.

    Op zich een zeer interessante theorie die wetenschappelijk waarschijnlijk niet te onderbouwen valt.

    Zulk soort inzichten zijn voor veel mensen een rede om paddo's en andere geestverruimende middelen te gebruiken.

    Maar is dit een verrijking van ons leven? Of is dit gewoon een justificatie voor de ego om steeds weer te gebruiken?

    Mij heeft het uiteindelijk niets geholpen. Enige wat ik eraan over gehouden heb is de constant terugkerende drang om het weer eens te gebruiken, zeker omdat het in mijn vriendenkring weer word gebruikt.

    Mijn laatste keer was in maart vorig jaar en zelfs nu ik dit schrijf heb ik nog altijd enorme zin om zo'n paddoreep naar binnen te werken. *zucht*

    Mijn advies; begin er niet aan. Geestelijke verslaving is niet echt prettig.

    Als je tot inzichten wilt komen doe dit dan op een andere manier. Meditatie, of bidden...

    Zo kom je trouwens tot inzichten die later ook nog logisch klinken en niet alleen als je onder invloed bent.

  8. Anders koop je toch gewoon een paar van die tai chi cd's?

    Die zijn er voor gemaakt om rustgevend te zijn puh2.gif

    En omdat het geen specifieke religie vereist lijkt het me heel veilig.

    Daarbij zijn de cd's heel goedkoop en volop van goede kwaliteit verkrijgbaar bij bijv. Kruidvat.

  9. 1. Innerlijke kenmerken/omschrijving

    Het zou op zich handig zijn als ze in het bezit is van alle vitale organen. Kleur varierend van Donker paars tot licht roze.

    2. Geloofsovertuiging

    Heb hier niet een specifieke voorkeur daar ik zelf Agnostisch ben. Zolang ze andere geloofsovertuigingen niet belachelijk maakt.

    3. Interesses

    Muziek (!), andere expressieve kunst, de menselijke psyche, en de belangrijkste; Mijzelf puh2.gif

    4. Vakgebied/studierichting

    Niet heel specifiek, zolang ze maar geen workaholic is. Werk is volgens mij 1 van de minst belangrijke dingen in het leven. Ze moet liever tijd maken om leuke, interessante, leerzame, etc. dingen te doen.

    5. Uiterlijke kenmerken/omschrijving

    Ik zou liegen als ik zeg dat dit niet belangrijk is. puh2.gif

    Ideaal uiterlijk is voor mij brunette, lekker slank en klein. En hoewel ik nogal een fetisj heb voor Japanners zou mijn ideale partner waarschijnlijk blank zijn, en Limburgs.

    Kledingsstijl is niet zeer belangrijk, maar ze moet wel vrouwelijk zijn. Ik hou er van als ze zich mooi maakt voor mij. puh2.gif

  10. Ik zou zo graag willen zeggen 'Likferd' van Windir.

    Verschillende redenen:

    1. Het is Windir's laatste en beste productie.

    2. Elk nummer is een individueel meesterwerk.

    3. Juist dit album, doordat het de laatste is, herinnert me eraan hoe vergankelijk het leven is. De kracht achter Windir, Terje Bakken stierf namelijk op 25 jarige leeftijd.

    Telkens weer droom ik weg denkende aan nummers die hij niet heeft kunnen schrijven. Dingen die hij niet af heeft kunnen maken. Het inspireert mij om mijn eigen nummers zo goed mogelijk te laten klinken.

    Jammer genoeg heb ik de cd niet in mijn bezit. (waarschijnlijk omdat ik te lui ben om hem te zoeken).

    Dus moet ik antwoorden met het komische meesterwerk van Belgian Asociality; 'ATP'

    De allereerste cd die ik ooit heb aangeschaft (en 1 van de weinige).

    Belgian Asociality is overigend DE band die mij enthousiast heeft gemaakt voor muziek in het algemeen. Voorheen dacht ik dat het allemaal 1 pot nat was zoals je het op tv zag.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid