Spring naar bijdragen

maxamize

Members
  • Aantal bijdragen

    24
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door maxamize

  1. Iedereen moet zelf die afweging maken. Het is niet aan ons om daarover een oordeel te fellen. Abortus is voor mij geen moord. Tijdens een zaadlozing gaan er miljoenen levende zaadcellen dood omdat ze hun eindbestemming niet bereiken. Mastrubatie, sex met condoom of aan de pil zijn, zijn dus ook allemaal vormen van moord

  2. Hallo JoostG ,

    Bedankt voor je reactie en ik wil daar dan ook graag op reageren. Mijn eerste opmerking gaat over je reactie op de evolutietheorie. Waarom ben je van mening dat alles zo perfect in elkaar steekt?

    Echte perfectie zou in mijn ogen bijvoorbeeld bestaan uit louter gezonde geboorten. Waarom de een wel en de ander niet……

    Ten tweede als het een kunstwerk is gemaakt door de schepper dan vraag ik me af of hij dan nog wel blij met het resultaat daarvan.

    Als de evolutie niet volledig wetenschappelijk is te verklaren zou het ons niet een hele hoop tijd, oorlog en frustratie hebben gescheeld als er gewoon echt duidelijk ergens een verband zou zijn naar een hogere macht. Gedurende de gehele menselijke geschiedenis zijn er constant aspecten over het geloof aan bod gekomen die direct tegen de verklaringen van de bijbel en die van de kerk ingingen.

    Als voorbeeld noem ik Galileo...hij is er niet bepaald beter van geworden door destijds vooruitstrevend te zijn.

    Citaat:

    Mens: "God, we zijn het zat om telkens maar naar Uw wetten te leven. We kunnen het makkelijk zelf"

    God: "Goed, als dat is wat je wilt dan laat ik jullie met rust"

    jaren later

    Mens: "Ik geloof niet in een God die al deze ellende om ons heen toestaat."

    God: "Ik liet jullie vrij om te doen wat je wilt. Jullie hebben het zelf verknoeid en nu geven jullie mij de schuld".

    Reactie:

    Als we het toch al verpruts hebben, ondanks dat jij en ik hier volgens mij bijzonder weinig aan kunnen doen, waarom doet iedereen dan nog zijn best om in de hemel te komen?

    Het verhaal van je vader is vreselijk en mooi tegelijk maar aan de andere kant denk je dat de uitkomst anders was geweest als jij niet zo’n sterke band met je geloof zou hebben gehad.

    Mijn keuze is te leven zoals ik denk dat elk mens zou moeten leven waarbij ik de keuzes van mensen respecteer en sta voor volledige gelijkheid van man en vrouw. Respect, liefde, goeddoen en je hersens gebruiken om te bepalen wat je wel en niet moet doen. Simpel: iedereen weet dat stelen fout is en geweld onnodig. Daar in tegen weet ook iedereen dat oprecht liefhebben en je medemens helpen goede eigenschappen zijn. Ik heb god niet nodig om mij daar bij te helpen, op het rechte pad te houden of om raad te vragen. Als god liefde is zal hij van me houden om wie ik ben en niet om wat ik denk? Om mijn daden en niet om het aantal bezoeken aan een kerk. Om mijn keuzes en niet om het aantal regels dat ik in de bijbel lees. Het zal hem dus ook niet uitmaken of ik Christen, Jood, Moslim of alleen mezelf ben.

  3. Waarom daar dan niet in maar wel in iets als de zondvloed waar toch weinig duidelijke aanwijzingen voor zijn. P.S. op discovery vanmorgen een heel leuk programma gezien Medival Lifes....aanrader

  4. Hallo Joost, bedank voor je mooie uitleg. Ik kan me inleven in het feit dat mensen er zo tegen aan kijken. Maar mij geeft het een gevoel dat er constant maar verklaringen worden gezocht om toch vast te houden aan religie. We bidden om allerlei redenen, als je gebeden worden verhoord is het dankzij god. Als je kanker hebt ondanks al het bidden toch een vreselijke pijnlijke dood sterft is het ook de keuze van god geweest en zal het dus toch wel ergens goed voor zijn. Het kan ook juist een belangrijke levensles voor de nabestaanden zijn. Als teksten niet kloppen komt dat omdat we ze nog niet hebben gegrepen of de interpretatie niet goed. Als er rampen zijn komt dat door ons zelf of de duivel of had god daar niks mee te maken of was het juist weer een straf. Oorlogen net zo. Misschien is het begrip GOD te vaag voor mij omdat zoveel mensen het weer anders interpreteren en er zo veel verschillende verklaringen worden gegeven door mensen die allemaal veronderstellen dat die visie de juiste is.

  5. N-Light ik wil je bedanken voor je inoudelijke, openhartige en ook geestige opmerkingen. Ik vind het heel leuk om op deze manier verschillende standpunten te lezen. Het helpt me te begrijpen waarom iemand zo sterk gelooft. Voor mij is dat niet logisch maar doordat jij zo vol passie en humor schrijft gaat het veel meer leven voor mij......maar ik ben nog niet om ;-)

  6. N-Ligt ik weet zeker dat er mensen zijn die rustig worden als ze geloven in god. Is alleen niet omdat ze dat heel graag willen geloven. Is er bij jou geen heel klein stemmetje dat zegt ' weet je wel zeker dat GOD er is....wat nou als het niet zo blijkt te zijn....wat dan'? Het lijkt me nou zo moeilijk

  7. Nou volgens mij is het eerste bewijs al het beroemde schippingsverhaal dat zich in die mooie 7 dagen lijkt af te spelen. Dit toch volgens het woord van GOD (DE BIJBEL). De evolutietherorie is wetenschappelijk beter te onderbouwen of lijkt dat maar zo......

  8. Ik hou niet van bungeespringen. Niet omdat ik het risico niet wil nemen maar omdat ik hoogtevrees heb en er geen behoefte aan heb om me eens lekker naar beneden te laten gooien. Zekerheid heb je met niks in het leven en door GOD te vertrouwen krijg ik niet meer zekerheid?! want ik ga nog steeds dood, kan nog steeds een vreselijke ziekte krijgen of blijvend invalide worden door een ongeluk. Welke zekerheid geeft het me dan? Krijg ik garantie voor een goede skybox in de hemel? Een leuke ontmoeting met mijn inmiddels overleden hond? Wat geeft het me meer?

  9. Bedankt voor alle reactie. Ik lees ze met heel veel interesse.

    En omdat ik het allemaal zo boeiend vind wil ik dan ook reageren op het zoeken naar goed en je zult aanwijzingen vinden. Als ik elke dag naar de hemel staar om te kijken of ik een UFO kan zien omdat ik die heel graag wil zien zal ik ongetwijfeld een keer een lichtpuntje, flits of iets spannends zien. Echter dit hoeft niets te betekenen. Het kan namenlijk ook een sateliet, vallende ster of vliegtuig zijn. Wat ik daarmee wil zeggen als je iets heel graag wilt zien en je hiervoor open stelt wil het nog niet zeggen dat je het ook werkelijk zult vinden. Is illusie dan niet een goede plaatsvervanger van de werkelijk....?

  10. Ik snap je punt. Daarnaast heeft ook niemand ooit iets feitelijks kunnen vertellen over hel en hemel. Wat echter wel duidelijk is dat je in de hel zult belanden als je geen goed mens bent. In de bijbel staat duidelijk dat doden niet mag. Helaas zijn er miljoenen mensen gestorven in gevechten over het geloof en voor GOD. Dat lijkt me toch niet de bedoeling.

  11. Decipel van Hem en Groniger bedankt voor jullie reacties. Ik waardeer het enorm dat jullie de moeite nemen om jullie visie uit te leggen. Als ik jullie reacties lees is het dan niet gewoon makkelijk om te geloven dat GOD er is en je kracht geeft als je die nodig hebt. Als er niemand is die met feitelijke onderbouwing kan vertellen dat er meer is dan bestaat het voor mij niet. Dat is toch zo als de rest van onze rechtstaat werkt ' iemand is onschuldig tot het tegendeel is bewezen ' of ook wel ' zolang er geen bewijs is kunnen we niks met zekerheid zeggen'. Hoe weten jullie dan dat er echt meer is? Gaat het dan alleen om een gevoel wat je hebt? Ik kan me voorstellen dat je het al 10000000x hebt moeten uitleggen maar ik vind het heel interessant om het persoonlijke verhaal te horen

  12. Hallo Allemaal,

    Heb een serieuze vraag. Ik ben absoluut niet gelovig maar ik vind religie wel heel interessant. Ik hou me hier dan ook dagelijks mee bezig. Maar hoeveel boeken ik ook lees, programma's ik kijk en documentaires ik bestuur ik heb nog nooit iets kunnen ontdekken dat mij kan overtuigen van het bestaan van god. Ik zeg dit niet om iemand te beledigen! Voor mij zit er meer logica in de evolutietheorie en de schei- en natuurkunde wetten dan in het verhaal van bijvoorbeeld de schepping zoals die in de bijbel staat. Is er ooit een feitelijk bewijs geweest voor het bestaan van een hogere macht?

    Ik hoop dat iemand me hierover meer kan vertellen of andere inzichten kan geven.

    Groeten,

    Maxamize

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid