Spring naar bijdragen

Lupa

Members
  • Aantal bijdragen

    264
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Lupa

  1. Mijn eerste relatie, die nu al zo'n maandje volhoud(2 weken "officieel") begon zo.

    Ik ben net begonnen met studeren. Een nieuwe stad, ken bijna niemand, een heel nieuw begin. Ik heb ervoor gekozen bij een studentenvereniging te gaan en ga mee op kamp(geen ontgroening, die hebben ze niet). De tweede dag van kamp regent het kei en keihard en we zitten gezellig in een grote lekkende tent. Een meisje komt binnengelopen en we raken aan de praat samen met nog een paar mensen. Zo kom ik erachter hoe ze heet en ook dat ze op vrouwen valt. Dat was de eerste kennismaking.

    De avond daarna is er een groot kampvuur. Ik was redelijk aangeschoten toen ik daar aanschoof en zij ging achter me zitten. Genietend van de warmte van het kampvuur en haar warmte tegen mijn rug aan en de sterrenhemel boven ons(en een glas bessensju). Zo zitten we naar mijn idee uren en minuten tegelijkertijd en ergens kijken we elkaar aan en zitten we plotseling te zoenen. Niet verwacht, niet gepland(van mijn kant in ieder geval, haar verhaal is weer een andere) en zeker niet onprettig.

    Dag daarna enorm veel gepraat(onder andere een fietstocht van 3 uur weer naar huis) en meer van elkaar te weten gekomen. Twee weken en meerdere dates verder kwam de vraag van haar kant of ze me nu haar vriendinnetje mocht noemen. En ik ja zeggen natuurlijk. En nu gaat het nog steeds heel goed en voel ik me helemaal happy smile.gif

  2. Wil je delen hoeveel kleedgeld je krijg/maandelijk uitgeeft aan kleding?

    50 euro(geen jassen en ondergoed, wel schoenen en de rest)

    In welke volgorde selecteer jij je kleding (prijs, merk, kleur), wat geef je prioriteit?

    Ik kijk of het me leuk staat en de kwaliteit voldoet. Als het niet belachelijk duur is dan koop ik het. Ik ben niet heel kieskeurig op de prijs, ik heb liever één hele leuke broek van 100 euro dan twee matige van 50. Heb ook wel eens een trui van 90 euro gekocht(die dan ook wel heel leuk was. dan koop ik gewoon wat minder). Merk maakt me echt niks uit.

    Moet je persé je laatste mode en duurste kleding hebben?

    Tweede hands kleding, is dat een optie voor jou?

    Laatste mode boeit me echt niks, vaak zoek ik juist dingen buiten d emode om omdat de modekleren zelf me niet zo aanstaan(dood aan de lage heupbroek bijvoorbeeld). Ik heb liever goedkoop dan duur(like duh). Tweedehands koop ik niet snel.. Misschien omdat ik geen goede tweedehandswinkels ken.. Als ik iets leuks vind, koop ik het natuurlijkpuh2.gif

  3. Jee, mijn grammatica schema voor het meisje dat ik bijles latijn geeft. Hier ook maar even proppen. Zit in de brugklas, dus genitivus en dativus heeft ze nog nietpuh2.gif Bij haar zijn de schema's netter, maar met een beetje fantasie kom je er wel uitpuh2.gif

    Zelfstandige naamwoorden

          groep1 groep2 groep2 groep 3

    Nom ev      Amica      Servus      Templum      Urbs

    Acc ev

          Amicam      Servum      Templum      Urbem

    Abl. Ev      Amica      Servo      Templo      Urbe

    Nom mv      Amicae      Servi      Templa      Urbes

    Acc. mv      Amicas      Servos      Templa      Urbes

    Abl. Mv      amicis      servis      templis      urbibus

    Bijvoeglijk naamwoord

          Mannelijk      vrouwelijk      onzijdig

    Nom ev      Bonus       Bona       Bonum

    Acc. Ev      Bonum       Bonam       Bonum

    Abl. Ev      Bono       Bona       Bono

    Nom mv      Boni       Bonae       Bona

    Acc. mv      Bonos       Bonas       Bona

    Abl. Mv      Bonis       bonis       bonis

    ?      De uitgangen van het mannelijke Bijvoeglijk naamwoord is hetzelfde als servus, die van het vrouwelijke loopt gelijk met amica en die van onzijdig met templum.

    Nominativus:

    De nominativus wordt gebruikt als:

    Onderwerp: Deus vocat = de god roept

    Naamwoordelijk deel v/h gezegde: Bella est = Zij is mooi. (bella zegt iets over het onderwerp, door vrouwelijke vorm weet je dat het onderwrerp ook vrouwelijk is)

    Aangesproken vorm: pueri, audite = jongens, jullie moeten luisteren

    Accusativus

    Lijdend voorwerp: Urbem videt = hij ziet de stad

    Met bepaalde voorzetsels: Marcus per vias ambulat = Marcus wandelt over de straten.

    Richting(waarheen/waarop handeling zich richt): Domum eo = Ik ga naar huis. Vaak wordt hier ?ad? of ?in? bij gezet.

    Ablativus

    Ablativus van plaats: Templum Carthagine stat = de tempel staat in Carthago

    Ablativus van middel: Marcus gladio pugnat = Marcus vecht met zijn zwaard

    Ablativus van tijd: Marcus ludis clamat = Marcus schreeuwt tijdens de spelen

    Ablativus van oorzaak: Gladiator timore sustinet = de gladiator houdt vol door/uit angst.

    Ablativus met voorzetsel of werkwoord: Meestal heb je een ablativus door het voorzetsel wat ervoor staat.

    Vacare timore= vrij zijn van angst ( zie ook: abundare, carere, cedere, dolere etc.)

    Pro templo = voor de tempel(zie ook: in, cum, e(x), de, a(B) etc.)

  4. Vroeger schreef ik weleens gedichten. Moet wel toegeven dat het grootste gedeelte vooral voor de gein was, gemaakt tijdens saaie geschiedenislessen. Nu schrijf ik eigenlijk alleen nog voor opdrachten voor school(al kies ik als ik mag kiezen dan wel de creatieve schrijf dingen uit). Voor leesdossier een verhaal schrijven met hetzelfde thema bijvoorbeeld, of voor Middeleeuwenproject een verhaal schrijven over ene reis van hel naar hemel zoals ze toen dachten dat dat eruit zag(oftwel naar Dante's voorbeeld)

  5. Prostituee doet zich voor als agente en overvalt echte agent

    Een merkwaardige arrestatie donderdag in Syracuse in de Amerikaanse staat New York: een agent die zich voordeed als klant, bezocht er een prostituee die zich voordeed als agente. Een agent in burger reed donderdagavond door een wijk waar veel prostituees hun diensten aanbieden. Een prostituee, Lisa Greene, wenkte hem en ging samen met de undercover-agent naar een naarbijgelegen parkeerterrein. Daar ging er onderhandeld worden over de prijs. De vrouw vroeg de agent of hij voor de politie werkte waarop hij negatief antwoordde. "Dat is goed, want ik ben er één!", antwoordde de vrouw. Ze haalde een walkie talkie boven en waarschuwde een medeplichtige. De agent meende dat de nepagente wel eens gewapend zou kunnen zijn, en duwde haar de wagen uit. De man had zijn politieradio opstaan. Een andere patrouille verleende meteen bijstand. Greene werd opgepakt. Haar medeplichtige werd even later ingerekend. Die wachtte in haar wagen in een nabijgelegen steegje. Een woordvoerder van de politie kon niet bevestigen of de twee de truc al eerder hadden toegepast

    Bron: waarmaarraar

  6. Ik zou het nooit en de nimmer doen. Ik geloof niet in geesten en als ik ga glaasje draaien zijn er 2 mogelijkheden:

    -Er gebeurt niks en ik heb een prachtige avond verspilt

    -Er gebeurt van alles, ik flip en wordt panisch, ga aan alles wat ik dacht te weten twijfelen en krijg waarschijnlijk verschrikkelijke nachtmerries.

    Lijkt me logisch, ik begin er niet aan. Je hoort veel verhalen over glaasje draaien en hoe het echt werkt, maar ik vraag me af waarom je eigenlijk geesten zou willen oproepen..

  7. Quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 08:45:44 schreef AkkA het volgende:

    [...]

    Die is dus van Willem Frederik Hermans. Maar... geweldig boek idd, vooral als je het verhaal van het zwaard van Damocles kent en dan vooral Hermans essay over 'Het zwaard van Damocles' kent (dat staat in zijn bundel 'Het sadistische universum'. (Overigens illustreerd dit verhaal zijn kijk op het universum heel goed, nl. dat het sadistisch is). En in het achterhoofd de filosofie van Wittgenstein houdt. (Hermans werk is nogal beïnvloed door filosofie en dan vooral door de filosofie van Wittgenstein in dit geval).

    hmm, geen idee waarom ik daar Mulisch had opgeschreven.. Het is de tekst die ik al eerder ergens anders had uitgetypt(ander forum), maar is inderdaad domme fout. Heb het weer verbetertsmile.gif Dankjewel in ieder geval.

  8. Heb het ooit weleens op een ander forum uitgetypt. Ik lees zelf veel fantasy in mijn vrije tijd, maar no way dat ik het mag lezen voor literatuur.

    Nu staan op mijn lijst:

    -Een schitterend gebrek van Arthur Japin

    * mooi boek geschreven uit het oogpunt van de eerste liefde van Casanova. Vol met filosofische uitspraken over de liefde en het leven, maar niet moeilijk geschreven.

    -een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart

    * mooi boek over (het accepteren van) eenzaamheid. Maarten heeft naar mijn mening een heerlijke schrijfstijl.

    - Mariken van Nieumeghen voor middeleeuwen

    *tja, het taalgebruik he Het valt nog mee met mariken eigenlijk, andere boeken waren erger. Het gaat over mariken, een lief en vroom meisje, dat door een ruzie met haar tante 7 jaar met de duivel gaat leven. En natuurlijk bekeerd ze zich op het eind en door de eeuwige vergevingsgezindheid van God wordt ze vergeven. Het is erg komisch om te lezen(al raad ik een vertaling aan) en geen slechte keus als je toch een boek uit de middeleeuwen moet lezen.

    -Lucifer van Joost van den Vondel voor renaissance

    * Vondel heeft een heel plechtige en nogal omslachtige schrijfstijl, dit werkt nogal op de zenuwen soms. Maar ik vond het verhaal wel interessant(hoe de engel Lucifer de hemel uit gegooid wordt, omdat hij jaloers is op de mens), maar als je het verhaal al niks lijkt moet je het niet kiezen, het is namelijk een beetje saai geschreven.

    daarnaast heb ik deze boeken gelezen die je ook mag gebruiken

    -de donkere kamer van damokles van W.F. Hermans

    *Vond ik een erg goed boek. Zit veel spanning in en de eeuwige twijfel die het boek oproept, geweldig.

    - het verotte leven van Floortje en de moeder van David S. van yvonne keuls

    *beide best makkelijke boeken om snel uit te lezen. Beetje carry Slee achtig, als je daar fan van bent een goede keus.

    - stenen voor een ransuil van Maarten 't Hart

    *deze vond ik nog leuker dan een vlucht regenwulpen. Gaat over een jongen uit een streng gereformeerd gezin(zelf muziek wordt daar als iets slechts gezien als het niet in de kerk is) en hij ontdekt door een kerkorgelspeler(vreemde homosexuele man, aan de ene kant pervers maar aan de andere kant gewoon een heel aardige en eenzame man) dat hij homosexueel is. Gaat niet echt over het conflict dat hij heeft met zijn ouders, dat komt er nauwelijks in voor, maar meer over hoe zijn leven verloopt. Vond het echt een geweldig boek.

    ps: Ik had een wapenbroeder gaat over dezelfde jongen, maar kan je er ook los van lezen. Vond Stenen voor een ransuil persoonlijk wel beter.

    -de kleine blonde dood van Boudewijn Büch

    *leest lekker weg en mooi geschreven. Heden en verleden zijn mooi vervlochten tot een geheel.

    -Rico's vleugels van rascha Peper

    *Mooi boek met een mooie schrijfstijl. Het boek is rustig geschreven, maar is hoewel het niet spannend is ook op gene een moment saai. Het thema is wel soms even lastig, omdat een oude man een grote passie ontwikkeld voor een minderjarige jongen(14 of 15 dacht ik).

  9. Maker haalt lood uit kogels omdat het gevaarlijk is voor mensen

    De Britse wapenproducent BAE Systems plant een nieuw gamma 'milieuvriendelijke' wapens. Daarbij zitten kogels zonder lood omdat het lood "het milieu kan schaden en een risico vormt voor mensen." Het bedrijf wil ook 'eco-vriendelijke' raketten en stillere raketkoppen om lawaaihinder te beperken. Wetenschappers werken ook aan bio-afbreekbare explosieven en granaten die minder schadelijke rook verspreiden. Directeur Dr. Debbie Allen zei: "Wapens worden hoe dan ook gebruikt. En wanneer ze worden gebruikt willen we dat ze zo veilig mogelijk zijn voor de gebruiker om de 'collateral damage' te beperken. We willen ook dat ze zo weinig mogelijk impact hebben op de omgeving." Tegenstanders van wapenhandel noemen het nieuws belachelijk omdat de wapens dienen om mensen te doden.

    Als je echt geen mensen wil schaden moet je geen wapens maken...

  10. In de Koran en Bijbel staan allbei dingen die oproepen tot geweld. En in elk geloof heb je mensen die alle zinnen over vrede en liefde voor je medemens negeren en zich focussen op die paar zinnen. Mijn mening is dat je niet zomaar alles moet doen wat in een boek staat dat decennia geleden is geschreven, maar zelf ook na moet blijven denken.

  11. Quote:
    Op zondag 17 september 2006 12:40:50 schreef RobertF het volgende:

    En vervolgens slaan de moslims die vinden dat de paus een grote fout heeft begaan erop los en vallen ze kerken aan. Hallo, wie verwijt nu wat?

    Hoewel de paus voldoende heeft laten blijken dat hij het bepaald niet eens is met zo'n uitspraak van een keizer, wordt het verrekte moeilijk om dat te aanvaarden als enkele moslims ineens jouw kerk aanvallen...

    Kortom: héél domme aktie van die moslims. Gelukkig bestaan er geen kruistochten meer; de Kerk heeft haar les tenminste geleerd. Nu die paar moslims nog.

    Maar het was ook wel een heel domme uitspraak. De uitspraak was van een Byzantijnse keizer die van alle kanten omringt werd door aanvallende moslims, natuurlijk wordt dat niet positief(wat denk je dat er over Christenen is geschreven ten tijde van de kruistochten). Hoewel ik vind dat geweld nooit goed is en ik de acties tegen kerken niet goedkeur, vind ik wel dat de Paus wat beter zijn excuses had kunnen aanbieden (eerst zeggen dat geweld en geloof niet samen gaat en daarna dat de hele Islam om geweld draait is ook wel erg beledigend)

  12. Pubers denken met hun achterhoofd

    NORWICH - Tijdens een symposium in de Engelse stad Norwich is door neurologen bekend gemaakt, dat ontdekt is waarom pubers zo kunnen mokken. Het komt, doordat de ontwikkeling van de hersenen vooral in die periode achterblijft waar het gaat om het vooruitdenken en het nemen van beslissingen. Ze kunnen niet goed inschatten wat het effect van hun acties is en ze houden daardoor ook weinig rekening met de gevoelens van anderen. Uit onderzoek bleek ook, dat bij pubers met name het achterste deel van de hersenen actief is. Dat deel van de hersenen is slechts in staat tot simpele denkpatronen. Op latere leeftijd, zo tussen de twintig en dertig jaar, gaan mensen meer met het voorste deel van hun hersenen denken en leren ze hun daden overwogen uit te voeren. De testpersonen bestonden uit twee groepen, een van mensen tussen de 11 en 17 jaar oud en een groep in de leeftijd tussen de 21 en 37 jaar.

    puh2.gif

  13. /Mannen gapen naar strippers terwijl hun auto's worden gestolen/

    Inventieve dieven hebben in Rusland tientallen luxueuze wagens gestolen toen de eigenaars van de auto's zich op het strand stonden te vergapen aan drie strippende vrouwen. De dames trokken hun kleren uit en begonnen elkaar te wassen op het kunstmatig aangelegde Balashikhstrand aan de Moskourivier in de hoofdstad. Passerende zakenlui stapten uit hun luxueuze wagens om de gratis stripshow te bekijken terwijl criminelen er met hun BMW's en Mercedessen vandoor gingen. De blote vrouwen grabbelden hun kleren bij elkaar en ontsnapten in een wachtend busje.

    Vraag me hier twee dingen af: waarom zette die mannen, als ze dan perse moesten kijken, hun auto niet op slot en zouden die vrouwen dit uit vrije wil hebben gedaan..

  14. My name is Asher Lev, door Chaim Potok. Verplicht van school(hierna komt Hamletpuh2.gif) en ben er vandaag maar in begonnen. Voor zover ik ben gekomen(blz. 51) lijkt het me wel een leuk boek. Alleen een deel van de woorden snap ik niet(ligt niet aan het engels, maar Asher is Joods en er wordt ruim met begrippen gestrooit die ik niet ken). Maar ach, het went welsmile.gif

  15. McDonalds bedreigt egel niet meer

    LONDEN - Nadat de BHPS (British Hedgehog Preservation Society) er jarenlang strijd voor gevoerd heeft, is de junkfoodketen McDonalds eindelijk overstag gegaan en heeft de verpakking van McFlurry-ijsjes veranderd. De reden is dat egeltjes vast kwamen te zitten in de door het aan junkfood verslaafde publiek achteloos weggeworpen verpakkingen van de ijsjes. De diertjes wilden de restjes ijs opsnoepen, maar kwamen daarbij klem te zitten. De vernieuwde verpakking is dusdanig smaller van vorm, dat de egeltjes er niet meer in kunnen kruipen. Het had wel wat eerder gemogen, maar de BHPS is er toch blij mee.

    Eindelijk gerechtigheid voor de egelspuh2.gif Eigenlijk hadden ze de verpakking zo breed moeten maken dat de egels erin en eruit kondensmile.gif

  16. Quote:
    Op maandag 04 september 2006 18:28:09 schreef Joener het volgende:

    Bidden werkt. Echt.

    Waarom zijn er dan zoveel homosexuelen die dat geprobeert hebben maar zonder succes? Het klinkt zo wel heel gemakkelijk, maar volgens mij zijn er genoeg voorbeelden te bedenken van Christelijke homo's die het tegendeel kunnen bewijzen.

  17. Trottoir verboden terrein voor grasmaaier

    De 85-jarige Amerikaan Benjamin Steinbach raakte 2 jaar geleden zijn rijbewijs kwijt, omdat hij medisch werd afgekeurd. Inventief als hij is, zocht hij een andere manier om zich te verplaatsen en vond deze in de vorm van een gemotoriseerde grasmaaier. In zijn woonplaats Cedarburg reed hij sindsdien over de stoepen met dat ding, totdat de politie besloot daar een eind aan te maken. Op de trottoirs mogen zich namelijk alleen voetgangers, rollators, kinderwagens en rolstoelen begeven. Toen de plaatselijke krant dit bekendmaakte, kreeg Steinbach van een anonieme vrouw een scooter kado via de redactie van het dagblad. Steinbach kan echter geen gebruik maken van de scooter, want hij is de kunst om zo'n ding te besturen niet machtig en hij is te oud om het alsnog te leren. Dat geeft hem volgens de politie nog steeds geen recht om met de grasmaaier over de stoep te rijden.

    Je moet wel bekennen, hij is origineelpuh2.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid