Spring naar bijdragen

sIly2

Members
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door sIly2

  1. ik vind ook dat metal kan. zeer zeker wel. het is alleen de vraag of de teksten niet in gaan tegen wat God zegt. ik zelf luister niet alleen naar christelijke muziek maar het liefst wel. anders moet ik eerst de teksten uit gaan pluizen of er iets in staat waar ik God pijn mee doe als ik dat meebrul. kost zoveel moeite en tjah, daar wordt je moe van dus ik houd het het liefst bij christelijke metal

  2. het was een slechte dagdroom

    die haar vleugels verloren heeft

    geen uitzicht en geen enkele mogelijkheid om het einde te zien

    ik weet alleen dat als ik om me heen kijk

    alles als in een waas aan me voorbijtrekt

    niets van wat ik doe of voel

    lijkt uit mijn binnenste te komen

    mijn wereld bestaat uit scherfjes

    door onzichtbare draden bijeengehouden

    vergeten woorden om altijd te onthouden

    ------

    verloren in jou ogen

    gelukkig als ik ben

    verscholen achter glas

    droom dat ik je ken

  3. hoi

    ik heb een vriend die geïnteresseerd is in het geloof en alles wat daaromheen gebeurd. zelf wil ik hem daar ook graag kennis mee laten maken maar op een ongedwongen manier namelijk door muziek. en ik hoopte dat jullie daarbij zouden kunnen helpen omdat niet alle muziek daarvoor geschikt is. hij houdt van muziek als snow patrol en greenday. ik hou van een ander soort muziek dus daarom dat ik om jullie advies vraag smile.gif

  4. Quote:
    Op zondag 19 februari 2006 23:12:07 schreef

    Zorg er vooral voor dat niet-christenen zich niet geviseerd voelen, en dat ze echt welkom zijn zoals ze zijn, en niet enkel omdat ze zich misschien wel kunnen bekeren. Begin ook niet meteen niet-christenen te overweldigen met verhalen over hoe ze Jezus moeten aanvaarden enzo, iemand die op café gaat komt daar meestal gewoon om gezellig te zitten, en niet om een hele preek te krijgen. Je kan wel zorgen dat er foldertjes en informatie liggen die iedereen die interesse heeft vrijblijvend kan meenemen.

    Qua muziek zou ik vooral kijken naar de sfeer in je café. Er is christelijke muziek in bijna alle stijlen, maar in het ene café is rustige jazz meer op z'n plaats, in het andere café wordt stevige rock en metal dan weer meer geappreciëerd. Kerkkoren of overdreven vrolijke Jezus-is-mijn-vriend-muziek lijkt mij persoonlijk niet zo gepast in een café, en zeker niet als niet-christenen ook bij de doelgroep horen, maar er is helemaal niets mis met gewone leuke muziek met christelijke teksten, in tegendeel, muziek is een belangrijk medium om te uiten waar je voor staat.

    Ik zou de muziek als ik jou was ook niet al te luid zetten, zodat er ook gewoon ruimte is voor een rustig gesprek (maar dat vind ik iets dat in alle cafés belangrijk is, een café is iets anders dan een disco). Je kan misschien wel regelmatig fuif-avonden houden waarop de muziek meer centraal staat en waarop er eventueel ook gedanst kan worden ofzo, maar dat hangt ook van de ruimte af.

    Wat drugs, sigaretten en alcohol betreft moet je eerst en vooral duidelijk beslissen wat helemaal niet kan (bvb alcohol volledig verbieden). Als je iets toch toelaat lijkt het me belangrijk dat je niet te betuttelend bent, veel mensen weten best van zichzelf hoe veel ze kunnen drinken, en terwijl één persoon na drie pintjes al een beetje begint te zwalpen kan de andere daar prima tegen. Stel geen vaste, onbuigzame regels op, maar let er gewoon op dat het drinkgedrag binnen de perken blijft.

    Dat vind ik trouwens een taak van alle cafébazen, christelijk of niet, maar jammer genoeg letten velen er niet op. Ik ben er van overtuigd dat ik niet de enige niet-christen ben die opgelucht zou zijn als er een gezellig café kwam waar je ook in de vroege uurtjes nog binnen kan komen zonder lastig gevallen te worden door dronken mannen, of zonder dat iemand je schoenen onderkotst.

    vlakbij het dorp waar ik woon hebben we een christelijke koffiebar. zo wordt het dan goenoemd. Ik zit zelf in het team dat ervoor zorgt dat de avonden iedere keer door kunnen gaan en we zorgen er ook voor dat er iedere keer iets op het programma staat. het gebouw staat in een dorp en er komen ook veel mensen uit dat dorp. dus wat je natuurlijk krijgt is dat het een besloten kringetje wordt. nu hebben we dat punt besproken en we proberen zoveel mogelijk ook een praatje met de mensen te beginnen die we nog nooit gezien hebben en hen op die manier toch welkom te laten voelen. en die gesprekken gaan echt niet over het geloof (tenzij diegene dat wil natuurlijksmile.gif) er hangt sinds kort een soort kast met allemaal folders en jeugdbladen om in te kijken of om mee te nemen.

    verder worden er verschillende soorten (christlijke) muziek gedraaid zodat er voor iedereen wat wils is. er is geen harde muziek dus je kunt elkaar gewoon makkelijk verstaan.

    eens in de zoveel tijd wordt er een band uitgenodigd of een cabaretgroep. op de rest van de avonden wordt er door het team zelf wat georganiseerd. dat duurt meestal niet de hele avond en is ook niet overheersend maar is wel gezellig en leuk om te doen.

    er wordt alcohol geschonken maar dat is alleen 2.5 bier dus dat kan niet erg veel schade aanrichten.

    dus wat dat betreft voldoet het allemaal aan jou eisen. het enige nadeel is dat we van de kerkgemeente op tijd dicht moeten. en nog een nadeel: het is maar 1 keer in de twee weken. maar verder

    is het reuze gezellig dus ik zou aanraden om een keer langs te komen met een paar vriendensmile.gif

    liefs

  5. pas fietste ik in de regen en ik zag het helemaal niet meer zitten. mn beste vriendin had me ingeruild voor iemand anders en voelde de druk van alle dingen die ik nog moest doen op mn schouders. ik vond niks wat me energie gaf om de dingen te doen met goede moed of zelfs plezier. ik bad tot God of hij me iets van Zijn aanwezigheid wilde laten zien zodat ik wist dat er in ieder geval Iemand om mij gaf. en terstond braken de wolken open en omdat het nog niet gestopt was met regenen was er een volledige regenboog te zien. en dat maakte mijn dag weer goed en kon ik weer even vooruitsmile.gif alles wat ik daarna gedaan heb, heb ik met meer rust kunnen doen. alles leek weer een beetje onder controle te zijn

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid